Jump to content

Λέβητες πέλλετ

argi

Recommended Posts

Εγω εχω μαγαζι με ενεργειακα τζακια και στο σπιτι μου εχω τζακι λεβητα,απλα τωρα τελευταια αρχισανε ολοι να μου ζητανε λεβητες με πελλετ και σκεφτομαι να φερω και το ψαχνω.δες και αυτο λεβητες απο ευρωπη. Pelletinfo.com - The wood pellet site!

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply
Εγω εχω μαγαζι με ενεργειακα τζακια και στο σπιτι μου εχω τζακι λεβητα,απλα τωρα τελευταια αρχισανε ολοι να μου ζητανε λεβητες με πελλετ και σκεφτομαι να φερω και το ψαχνω.δες και αυτο λεβητες απο ευρωπη. Pelletinfo.com - The wood pellet site!

Εγώ θερμοκήπια έχω και εκεί δουλεύω αυτούς εδώ και χρόνια

Ακριβοί αλλά γαιδούρια στην δουλειά

Λέβητες Βιομάζας ΣΑΜΑΡΑΣ : SAMARAS BIOMASS HEATING - ΛΕΒΗΤΕΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Τώρα για εμπόριο δεν ξέρω να σου πώ αλλά το πέλλετ μου φαίνετε μόδα πού θα περάσει αν φτηνήνει το πετρέλαιο.

Σε πυκνοκατοικιμένες περιοχές πιθανόν ο καπνός να ενοχλεί περίεργους γείτονες.

Εγω εχω εξοχικο στο Μετσοβο που λογω θερμοκρασιων απο αρχες Οκτωβρη ανοιγουν καλοριφερ μεχρι και αρχες Απριλιου. Πολλοι λοιπον, αρχιζουν και βαζουν καυστηρες με πελλετ σε σπιτια απο 80-130τμ.

Απο οτι εχω ακουσει απο αυτους λενε οτι θα κανουν πληρη αποσβεση μεσα σε 2 χρονια... κατι τετοιο....

Οσο για τις σομπες απο πελλετ δεν το συζηταμε εχει γινει μοδα σε πολλα χωρια εκει πανω, στα καφενεια κλπ. Το σκεφτομαι και εγω για το σπιτι μου εκει καθως ειναι αρκετα πιο φθηνο απο το πετρελαιο αν οντως παει στο 1,40 του χρονου, που απο οτι φαινεται θα παει...

Εγω εχω εξοχικο στο Μετσοβο που λογω θερμοκρασιων απο αρχες Οκτωβρη ανοιγουν καλοριφερ μεχρι και αρχες Απριλιου. Πολλοι λοιπον, αρχιζουν και βαζουν καυστηρες με πελλετ σε σπιτια απο 80-130τμ.

Απο οτι εχω ακουσει απο αυτους λενε οτι θα κανουν πληρη αποσβεση μεσα σε 2 χρονια... κατι τετοιο....

Οσο για τις σομπες απο πελλετ δεν το συζηταμε εχει γινει μοδα σε πολλα χωρια εκει πανω, στα καφενεια κλπ. Το σκεφτομαι και εγω για το σπιτι μου εκει καθως ειναι αρκετα πιο φθηνο απο το πετρελαιο αν οντως παει στο 1,40 του χρονου, που απο οτι φαινεται θα παει...

Εαν η τιμή απο το πελλετ είναι 0,35 λεπτα το κιλό εμένα μου φαίνετε πολύ ακριβό.

Φαντάσου οτι το πυρινόξυλο το αγοράζω 56 ευρώ τον τόνο +ΦΠΑ 11%+τα μεταφορικά

Εαν η τιμή απο το πελλετ είναι 0,35 λεπτα το κιλό εμένα μου φαίνετε πολύ ακριβό.

Φαντάσου οτι το πυρινόξυλο το αγοράζω 56 ευρώ τον τόνο +ΦΠΑ 11%+τα μεταφορικά

35 λεπτά είναι όντως ακριβό αλλά μάλλον παίζει και θέμα συσκευασίας (χωρίς αυτό να δικαιολογεί την τιμή)

απο την άλλη η αναλογία για πυρηνοξυλο σε σχέση με το πετρέλαιο είναι 3 προς 1 (3 κιλά πυρήνα με 1 λίτρο πετρέλαιο)

56 ευρά όμως είναι πολύ καλή τιμή ! τον αγοράζεις χύμα ή σε σάκους και αν επιτρέπεται πού ??

35 λεπτά είναι όντως ακριβό αλλά μάλλον παίζει και θέμα συσκευασίας (χωρίς αυτό να δικαιολογεί την τιμή)

απο την άλλη η αναλογία για πυρηνοξυλο σε σχέση με το πετρέλαιο είναι 3 προς 1 (3 κιλά πυρήνα με 1 λίτρο πετρέλαιο)

56 ευρά όμως είναι πολύ καλή τιμή ! τον αγοράζεις χύμα ή σε σάκους και αν επιτρέπεται πού ??

Χύμα έχω ένα μικρό ανατρεπόμενο και είμαι μόνο 10 χιλιόμετρα απο το πυρηνελαιουργείο στην Πρέβεζα.

Ξέρω ότι σε άλλα πυρηνελαιουργεία είναι ποιό φτηνό αλλά στην Πρέβεζα έχουμε πολλά θερμοκήπια και έχουμε

μεγάλη κατανάλωση σε πυρηνόξυλο.

Πάντος αυτό το εργοστάσιο εμάς μας έχει σώση.

Είναι και ΑΨΟΓΟ στην συνεργασία μας.

Χύμα έχω ένα μικρό ανατρεπόμενο και είμαι μόνο 10 χιλιόμετρα απο το πυρηνελαιουργείο στην Πρέβεζα.

Ξέρω ότι σε άλλα πυρηνελαιουργεία είναι ποιό φτηνό αλλά στην Πρέβεζα έχουμε πολλά θερμοκήπια και έχουμε

μεγάλη κατανάλωση σε πυρηνόξυλο.

Πάντος αυτό το εργοστάσιο εμάς μας έχει σώση.

Είναι και ΑΨΟΓΟ στην συνεργασία μας.

Έχεις μυρίσει το πυρηνόξυλο όταν καίγεται;

Μηπως δεν βρωμαει κατα το καψιμο αλλα η εκθεση της στον ηλιο μεχρι να ξεραθει?

Δηλ.απο τοτε τον βγαζουν απο τον καρπο μαζι με ολα τα αλλα παραγωγα εκτεθειμενα εξω μεχρι να ζητηθουν προς καυσιμη υλη αναδυουν αυτη την μποχα.

Δεν θυμαμαι στο χωριο οσοι καινε πυρηνα να βγαζει μυρωδια αλλα οταν περναω εξω απο

το ελαιοτριβειο ειναι μια εμπειρια για την μυτη μου που μενει αξεχαστη.

Εδώ τα ελαιοτριβεία χρησιμοποιούν πυρήνα σαν καύσιμη ύλη και πίστεψέ με βρωμάει όλη η καλαμάτα από τη μπόχα

Αυτό έχει να κάνει με το τη ακριβός καίνε.

Συνήθως τα ελαιοτριβεία το καίνε με υγρασία και αφού έχει μείνη η "λάσπη" του πυρήνα κάμποσες μέρες και έχει αρχίσει η ζύμωση του κατά κάποιο τρόπο έχει "μουχλιάση" δεν ξέρω να σου το αναλύσω ακριβός.

Εμείς το πέρνουμε από το πυρινελαιουργείο αφού πρώτα το έχουν στεγνώσει και του έχουν πάρει και την τελευταία σταγόνα πυρηνέλαιο και έχει μήνη σκέτο και στεγνό αλεσμένο βέβαια το κουκούτσι.

Αυτό λέμε τουλάχιστον εδώ πυρηνόξυλο.

Πάντος αν εξαιρέσεις την "βρώμα" νομίζω δεν είναι καθόλου επικύνδηνο.

Το μεγάλο πρόβλημα εκεί κάτω είναι που τα ελαιοτριβεία συνήθος τα απόβλητα τα πετάνε κατευθείαν στη θάλασσα

Μηπως δεν βρωμαει κατα το καψιμο αλλα η εκθεση της στον ηλιο μεχρι να ξεραθει?

Δηλ.απο τοτε τον βγαζουν απο τον καρπο μαζι με ολα τα αλλα παραγωγα εκτεθειμενα εξω μεχρι να ζητηθουν προς καυσιμη υλη αναδυουν αυτη την μποχα.

Δεν θυμαμαι στο χωριο οσοι καινε πυρηνα να βγαζει μυρωδια αλλα οταν περναω εξω απο

το ελαιοτριβειο ειναι μια εμπειρια για την μυτη μου που μενει αξεχαστη.

Με πρόλαβες

Mα το 0,35 θα συμφερει εαν ανεβει η τιμη του πετρελαιου

To 0,35 ειναι απο τα πιο ακριβα που εχω ακουσει. Με 250-270 ανα τονο βρηκα εδω Θεσσαλια και αναλογα με την ποσοτητα πεφτει η τιμη. Επισης μπορει καποιος που εχει χωρο ή 4-5 ατομα μαζι να φερουν φορτιο απο Ουκρανια χυδην με συνολικο κοστος <200€/τονο.

0,35 ετσι λεμε ρε συ.... δεν λεμε ακριβως την τιμη...

Λαρισα που εχω ακουσει παει κοντα στα 0,31/kg

Για ουκρανια δεν το εχω ψαξει-δεν εχω ακουσει τπτ, αλλα για να το λες εσυ κατι θα ξερεις.... Ειναι οντως πολυ καλη η τιμή που λες ....

Πες εστω οτι εχι 200€/τονο τοτε σημαινει οτι ο 1 τονος βγαζει 500l πετρελαιο....

Με την τιμη που λενε οτι θα φτασει για μισο τονο θα θες περιπου 700€

βεβαια το πως κατφερνετε να συγκρινετε την τιμη που μπορει καποιος να φερει ουκρανια........με την τιμη που θα εχει του χρονου το πετρελαιο ..ειναι αλλο θεμα.

Οπως επισης ...αλλο θεμα το τι θα ξοδεψεις να πας να το φερεις απο ουκρανια.

• 3 weeks later...

ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ, ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΑΥΤΟ

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΚΑΥΣΗΣ

ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙΝΕ ΠΕΛΕΤ , ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟ , ΠΕΡΙΠΟΥ 230 EURO / TON.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.