Jump to content

Λέβητες πέλλετ

argi

Recommended Posts

Οτι λεει ο τιτλος παιδια αν εχετε βαλει καποιοι τους συγκεκριμενους λεβητες,ποσο τους αγορασατε?.Αν ειστε ευχαριστημενοι σε σχεση με το λεβητα πετρελαιου,και γενικα οτι καλο ξερετε.ευχαριστω.

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

take a look at that :)Θέρμανση με πέλετ. Η λύση για το ακριβό πετρέλαιο | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

επίσης διαβάζω χονδρικα οτι 2 κιλά pelet ισοδυναμουν με 1 λίτρι πετρελαίου, αλλα πιστεύω οτι αυτο ειναι πολύ μπακαλίστικο. βαθμο απόδοσης υπολόγισε κοντα στο 90% περίπου. ένας πολυ μα πολυ απλος τρόπος να υπολογίσεις τις θερμίδες που χρειάζζεσαι είναι να δεις τον λέβητα σου τώρα :dance3: έχει μια πλακά που έχει χτυπημένες τις θερμιδες που βγάζει ο λέβητας σου:dance3:

επίσης να ξέρεις οτι πας σε ένα σύστημα που δεν συμπαθεί τις τρελές εναλαγες φορτίου.

θεώρω πάντως, οτι δεδομένης της τιμής που θα έχει το πετρέλαιο την επόμενη σεζον (aka 1.35-1.45/λίτρο) θα σου βγεί αρκετα πιο οικονομικα σε βάθος χρόνου, άλλα να πέριμενεις μια αύξηση τιμης και στο πελλετ λόγω ελλάδας :hang3:

Δεν ειναι μπακαλιστικο το 2 κιλα= 1 λιτρο πετρελαιο.

Αν τελικα καταληξεις να ξερεις οτι υπαρχει εταιρεια στην Λαρισα που φτιαχνει πελετ, και το δινει νομιζω 0,32-0,35 το κιλο.

Εφοσον σε ενδιαφερει περιμενε λιγο γιατι εχει εκθεση στο ΜΕΚ στην Παιανια με πρασινα σπιτια και ετσι.

Η τιμη του πελλετ παιζει απο περιοχη σε περιοχη υπαρχει και στη βουλγαρια τουρκια σε πολυ χαμηλες τιμες.Οι λεβητες ειναι το θεμα πολλες ελληνικες εταιριες ξεκινησαν να βγαζουν λεβητες στην αγορα αλλα δεν ξερουμε κατα ποσο ειναι αξιοπιστοι.

Energy output and efficiency

Wood-pellet heater

The energy content of wood pellets is approximately 4.7-4.9 MWh/tonne[1] (~7450 BTU/lb).

High-efficiency wood pellet stoves and boilers have been developed in recent years, offering combustion efficiencies of over 90%. Wood pellet boilers - having limited control over the rate and presence of combustion compared to liquid or gaseous-fired systems - are particularly suited for hydronic systems due to the hydronic system's greater ability to store heat. In particular, pellet burners capable of being retrofitted to oil-burning boilers are predicted to be available on the market within the next several years.

από εδω :Wood pellet - Wikipedia, the free encyclopedia

για το πετρέλαιο :

. - / -

υπoλόγισε ώς μέση τιμή τα 19720 Btu/lb και έχεις την αναλογία 1 λίτρο πετρέλαιο ~= 2 κιλά πελέτα

Όλοι οι λέβητες στερεών καυσίμων έχουν μικρότερο βαθμό απόδοσης απο του πετρελαίου

και αυτό λόγο του συχνού καθαρίσματος που χρειάζονται.

Έχω χρόνια εμπειρία απο λέβητες με πυρινόξυλο και σας λέω ότι στην πράξη η αναλογία είναι

1 λίτρο πετρέλαιο προς 3 κιλά οποιουδήποτε στερεού καυσίμου.

Να υπολογίσετε και το καθημερινό καθάρισμα που θέλουν και την στάχτη που βγάζει και πρέπει να βρείς τη θα την κάνεις.

Όλοι οι λέβητες στερεών καυσίμων έχουν μικρότερο βαθμό απόδοσης απο του πετρελαίου

και αυτό λόγο του συχνού καθαρίσματος που χρειάζονται.

Έχω χρόνια εμπειρία απο λέβητες με πυρινόξυλο και σας λέω ότι στην πράξη η αναλογία είναι

1 λίτρο πετρέλαιο προς 3 κιλά οποιουδήποτε στερεού καυσίμου.

Να υπολογίσετε και το καθημερινό καθάρισμα που θέλουν και την στάχτη που βγάζει και πρέπει να βρείς τη θα την κάνεις.

δεν διαφωνώ για τον βαθμό απόδοσης που λες, αν και οι κατασκευαστές υπόσχονται νούμερα κοντα στο 90% απο ότι έχω δει, και για πες μας λιγα περισότερα για τις απαιτήσεις σε συντήρηση καθώς και για το αν υπάρχει αυτοματισμός για πάροχή καυσίμου εκτός απο πελετ που έχω δει, και ένα κόστος...βασικά, σκεφτόμουν το οτι μπορείς να βγάλεις τα καυσαέρια σε πολυ μικρότερη θερμοκρασία απο τους 170 που απο οτι θύμαμαι απο την σχολή ειναι το μινιμουν για πετρέλαιο λόγω θείου, και να τον αυξήσεις έτσι...στέκει αυτο με τα στερεά καυσιμα?

δεν διαφωνώ για τον βαθμό απόδοσης που λες, αν και οι κατασκευαστές υπόσχονται νούμερα κοντα στο 90% απο ότι έχω δει, και για πες μας λιγα περισότερα για τις απαιτήσεις σε συντήρηση καθώς και για το αν υπάρχει αυτοματισμός για πάροχή καυσίμου εκτός απο πελετ που έχω δει, και ένα κόστος...βασικά, σκεφτόμουν το οτι μπορείς να βγάλεις τα καυσαέρια σε πολυ μικρότερη θερμοκρασία απο τους 170 που απο οτι θύμαμαι απο την σχολή ειναι το μινιμουν για πετρέλαιο λόγω θείου, και να τον αυξήσεις έτσι...στέκει αυτο με τα στερεά καυσιμα?

Τα καυσαέρια βγαίνουν απο 230 και πάνω ανάλογα το καθάρισμά.

Όσο μαζεύει στάχτη μέσα τόσο ανεβαίνει.

Εγώ το έχω σαν σημάδη στους 300 καθαρίζω.

Αυτοματισμοί υπάρχουν αλλά θέλεις και αποθήκη για να αποθηκεύης το καύσιμο.

Το μεγάλο πρόβλημα στο καθάρισμα είναι η στάχτη που μπαίνει παντού και όλος ο χώρος γεμίζει στάχτη.

Και να ξέρεις ότι κάθε μέρα θα ασχοληθείς με το λέβητα δεν είναι σαν το πετρέλαιο ή το αέριο.

Φιλε Γιωργο υπαρχουν λεβητες πελλετ στην αγορα με αυτοματο συστημα καθαρισμου και αυτοματο συστημα εξαγωγης της σταχτης και δοχειο συλλογης.

Η ιδιαιτερότητα του πέλετ είναι ότι επιτυγχάνει τέλεια καύση με ενεργειακή απόδοση πάνω από 80%, χωρίς αξιόλογα κατάλοιπα: Από έναν σάκο με δεκαπέντε κιλά πέλετ θα μείνουν μόλις 75 γραμμάρια στάχτης.

Φιλε Γιωργο υπαρχουν λεβητες πελλετ στην αγορα με αυτοματο συστημα καθαρισμου και αυτοματο συστημα εξαγωγης της σταχτης και δοχειο συλλογης.

Απ'οτι έχω δει ο αυτόματος καθαρισμός είναι για την στάχτη που μένει κάτω και γύρω απο την εστία.

Με την στάχτη που κολάει στα τοιχώματα του λέβητα;

Με τους φλογοαυλούς;

Με τις τρύπες που μπαίνει ο αέρας για την καύση;

Συν πως κάθε φορά που αλλάζει η παρτίδα από καύσιμα θα πρέπει να ξαναρυθμήσεις την καύση.

Οι λέβητες στερεών καυσίμων είναι σίγουρα πολύ ποιό οικονομικοί αλλά δεν είναι τόσο εύκολοι όσο οι πετρελαίου ή του αερίου.

Λοιπον ο συγκεκριμενος που βρηκα λεει οτι εχει αυτοματο συστημα καθαρισμου των τούμπα και του χωρου καυσης και δεν χρειαζεται να παει καποιος να τον καθαριζει καθε λιγες μερες,ειναι εξοπλισμενος με αυτοματο συστημα εξαγωγης της σταχτης και δοχειο συλλογης και δεν χρειαζεται καθαρισμα σχεδον καθε δευτερη μερα.Δεν μιλαει για φλογοαυλους και τα τοιχωματα του λεβητα σιγουρα ολα θελουν καθαρισμα αλλα οχι καθε δυο τρεις μερες

Λοιπον ο συγκεκριμενος που βρηκα λεει οτι εχει αυτοματο συστημα καθαρισμου των τούμπα και του χωρου καυσης και δεν χρειαζεται να παει καποιος να τον καθαριζει καθε λιγες μερες,ειναι εξοπλισμενος με αυτοματο συστημα εξαγωγης της σταχτης και δοχειο συλλογης και δεν χρειαζεται καθαρισμα σχεδον καθε δευτερη μερα.Δεν μιλαει για φλογοαυλους και τα τοιχωματα του λεβητα σιγουρα ολα θελουν καθαρισμα αλλα οχι καθε δυο τρεις μερες

Αν μπορείς δείξε μου σε ποιόν αναφέρεσε

Ενας απλός λέβητας είναι με ωραίο περιτήλιγμα και ψηφιακό πίνακα που λειτούργεί όπως όλοι οι λέβητες

που υπάρχουν στην αγορά.

Αυτό που λέει για αυτόματο καθάρισμα των φλογοαυλών(τούμπα) αν όντος δουλεύει είναι αυτό που τον ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους και μόνο αν το δουλέψεις θα το δείς.

Αυτό που λέει για τα φωτοκύταρα μην το υπολογίσεις είναι σαν τα φανταχτερά πραγματάκια που βάζουν στα παιχνίδια για να εντυπωσιάζονται τα παιδιά.Τη κάνουν δεν λέει.

Η πρωτοπορία του είναι στο καθάρισμα των τούμπων αλλά λόγο της φύσης του καυσίμου και της καύσης αν δεν το δώ στην χρήση δεν το πιστεύω ούτε και το 92% απόδοση

Ωραια,παντος καλα ειναι να βγει καποιος ο οποιος εχει λεβητα με πελλετ να μας πει ακριβως τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα που εχει.

Τον επομενο χειμωνα πιστευω οτι θα προχορισει πολυ το πελλετ λογω τιμης.Αρκετα μας εχουν κατακλεψει με το πετρελαιο.

Ωραια,παντος καλα ειναι να βγει καποιος ο οποιος εχει λεβητα με πελλετ να μας πει ακριβως τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα που εχει.

Τον επομενο χειμωνα πιστευω οτι θα προχορισει πολυ το πελλετ λογω τιμης.Αρκετα μας εχουν κατακλεψει με το πετρελαιο.

Στην Κοζάνι που βλέπω ότι είσαι κοίτα και τα κουκούτσια απο ροδάκινα που σίγουρα είναι ποιό φτηνα απο το πέλλετ

Στην Κοζάνι που βλέπω ότι είσαι κοίτα και τα κουκούτσια απο ροδάκινα που σίγουρα είναι ποιό φτηνα απο το πέλλετ

Θα κοιταξω αυτο με τα κουκουτσια εχει το βελβεντο ροδακινα,η πολη της κοζανης ειναι τυχερη φιλε μου εχει την τηλεθερμανση απο τη ΔΕΗ και την γλιτωνει καθε χρονο,εγω μενω 3 χιλιομετρα εξω απο την κοζανη και δεν εχω,περιμενουμε να δουμε ποτε θα το κανουν και εδω που μενω αλλα πολυ χλομο,το κοστος της τηλεθερμανσης το χρονο ειναι 500 ευρο περιπου,για τον χειμωνα της κοζανης που κραταει 7 μηνες,οσοι δεν εχουν τηλεθερμανση θελουν κοντα στα 5.500 με 6.000 χιλιαρικα με τα τωρινα δεδομενα.

Θα κοιταξω αυτο με τα κουκουτσια εχει το βελβεντο ροδακινα,η πολη της κοζανης ειναι τυχερη φιλε μου εχει την τηλεθερμανση απο τη ΔΕΗ και την γλιτωνει καθε χρονο,εγω μενω 3 χιλιομετρα εξω απο την κοζανη και δεν εχω,περιμενουμε να δουμε ποτε θα το κανουν και εδω που μενω αλλα πολυ χλομο,το κοστος της τηλεθερμανσης το χρονο ειναι 500 ευρο περιπου,για τον χειμωνα της κοζανης που κραταει 7 μηνες,οσοι δεν εχουν τηλεθερμανση θελουν κοντα στα 5.500 με 6.000 χιλιαρικα με τα τωρινα δεδομενα.

Αφού είσαι έξω απο την πόλη μην το σκέφτεσε καθόλου

Με τον χειμωνα που έχετε εκεί τα κουκούτσια είναι σχεδόν μονόδρομος και να ξέρεις ότι στούς λέβητες στερεών καυσίμων καίς οποιοδήποτε στερεό καυσιμο αλλά και κούτσουρα να ρίξεις μέσα και αυτά τα καίει.

Αν τελικά βάλεις τέτοιο λέβητα να πεις στον εγκαταστάτη να βάλει ΑΝΟΙΧΤΟ δοχείο διαστολής

Είναι θέμα ασφαλείας της εγκατάστασης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.