astrolabos Μάρτιος 20, 2011 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2011 τοτε δε θα υπάρχει κρίση, μόνο στύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 20, 2011 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2011 Επιτέλους ρίξαμε κι εμείς λίγες μπόμπες!!!!!Τι δουλεύουμε και πλερώνουμε τόσα χρόνια!!!!!Ξεμπούκωσαν λίγο τα eurofighter.Κάτω στα ιμπεριαλιστικά f-16. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάρτιος 20, 2011 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2011 Μέχρι πριν 5 μέρες, γκρινιάζαμε όλοι ότι "Ο Καταΐφης βομβαρδίζει τους επαναστάτες, και τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος; Γιατί τον αφήνει ανενόχλητο;" Βγάζει ψήφισμα ο ΟΗΕς και αποφασίζει τη NFΖ, και ξαφνικά άρχισαν να λένε οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΚΚΕδες για πόλεμο και δεν ξέρω κι εγώ τι.Κάπου εδώ να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά των πολεμικών συγκρούσεων, ειδικά όταν χώνουν τη μύτη τους οι τρίτοι. Και σαφώς είμαι κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτές τις επιχειρίσεις.Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕς, τι άλλη επιλογή είχαν για να σταματήσουν τον Καταΐφη; "Σε παρακαλούμε μπρε, σταμάτα να βομβαρδίζεις τους ανθρώπους;". Καλό θα ήταν αλλά δε γίνεται. Άλλη επιλογή υπάρχει; Ποια είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Μάρτιος 20, 2011 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2011 Μέχρι πριν 5 μέρες, γκρινιάζαμε όλοι ότι "Ο Καταΐφης βομβαρδίζει τους επαναστάτες, και τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος; Γιατί τον αφήνει ανενόχλητο;" Βγάζει ψήφισμα ο ΟΗΕς και αποφασίζει τη NFΖ, και ξαφνικά άρχισαν να λένε οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΚΚΕδες για πόλεμο και δεν ξέρω κι εγώ τι.Κάπου εδώ να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά των πολεμικών συγκρούσεων, ειδικά όταν χώνουν τη μύτη τους οι τρίτοι. Και σαφώς είμαι κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτές τις επιχειρίσεις.Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕς, τι άλλη επιλογή είχαν για να σταματήσουν τον Καταΐφη; "Σε παρακαλούμε μπρε, σταμάτα να βομβαρδίζεις τους ανθρώπους;". Καλό θα ήταν αλλά δε γίνεται. Άλλη επιλογή υπάρχει; Ποια είναι;στην εποχή που ζούμε δεν βγάζεις άκρη... όλοι πλέον κυκλοφορούν με την ατζέντα ανά χείρας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάρτιος 20, 2011 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2011 Ακύρωση αποστολής δικών μας F-16 Αλλά το ότι δεν στέλνουμε Α/Φ δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχουμε. Οι σύμμαχοι δεν διαθέτουν αεράμυνα στις δυνάμεις τους στην Κρήτη. Αυτήν ΠΡΕΠΕΙ να την παρέχουμε εμείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Μάρτιος 20, 2011 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2011 Δηλαδη θα μας καψουν εμας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Μάρτιος 20, 2011 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2011 Δηλαδη θα μας καψουν εμας; Όπως βλέπεις στο λινκ που παρέθεσε ο Snips άντε το πολύ πολύ ένα κομματάκι κάτω αριστερά να αρπάξει λιγάκι Σοβαρά όμως τώρα, εκεί πέρα τους βομβαρδίζουν ανελέητα (πόσους cruise έριξε ο uncle Sam) δεν νομίζω να σκέφτονται την κρητη αυτή την στιγμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάρτιος 21, 2011 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Μέχρι πριν 5 μέρες, γκρινιάζαμε όλοι ότι "Ο Καταΐφης βομβαρδίζει τους επαναστάτες, και τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος; Γιατί τον αφήνει ανενόχλητο;" Βγάζει ψήφισμα ο ΟΗΕς και αποφασίζει τη NFΖ, και ξαφνικά άρχισαν να λένε οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΚΚΕδες για πόλεμο και δεν ξέρω κι εγώ τι.Κάπου εδώ να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά των πολεμικών συγκρούσεων, ειδικά όταν χώνουν τη μύτη τους οι τρίτοι. Και σαφώς είμαι κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτές τις επιχειρίσεις.Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕς, τι άλλη επιλογή είχαν για να σταματήσουν τον Καταΐφη; "Σε παρακαλούμε μπρε, σταμάτα να βομβαρδίζεις τους ανθρώπους;". Καλό θα ήταν αλλά δε γίνεται. Άλλη επιλογή υπάρχει; Ποια είναι;Δίκιο έχεις. 'Εχω και 'γω τον ίδιο προβληματισμό.Η ιδανικότερη λύση όλων των προβλημάτων είναι να μην είχαν δημιουργηθεί τα προβλήματα. Τόσα χρόνια τον χαιδεύανε.... (άλλα του κάνανε αλλά θα φάω κάρτα..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάρτιος 21, 2011 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Παιδιά τα έχουμε ξαναπεί σχετικά με κράτη που καταδυναστεύονται από αδίστακτους ή μη δικτάτορες και τις παρεμβάσεις των ξένων για να λήξουν «τις φρικαλεότητες» που γίνονται κατά της ανθρωπότητας. Τα πράγματα στα μάτια μου είναι ΠΑΡΑ πολύ απλά.Έχεις πετρέλαιο ή άλλο ορυκτό εκμεταλλεύσιμο πλούτο?Ναι / Όχι.Όχι -> Μείνε για πάντα με τον δικτάτορα και στα φρύδια μας (κλασσικές περιπτώσεις «ν+1» Αφρικανικά κράτη / κρατίδια που σφάζουν χιλιάδες «αντιφρονούντες» κάθε λογής τρελός δικτάτορας και ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται (εκτός από τα κράτη που έχουν διαμάντια).Ναι -> Καραδοκώ για 1 σπίθα αποσταθεροποίησης και μοιράζομαι τα καρπωμένα με τους άλλους «συμμάχους».Η Λιβύη έχει το 10% του παγκοσμίου πετρελαίου, την καλύτερη ποιότητα, και το πιο εύκολο να εξορυχτεί. Ο πλανήτης όλος, ΞΕΡΕΙ εδώ και 40 χρόνια τι γίνεται εκεί, και όπως προ είπε κάποιο παλικάρι, όλοι τον δεχόντουσαν σαν αρχηγό κράτους, και του κάνανε τεμενάδες. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν εποφθαλμιούσαν τα πετρέλαια του. Και το μόνο που χρειαζόντουσαν ήταν μια αφορμή.Η οποία για μένα δόθηκε με το προ 3ημέρου διάγγελμα που έβγαλε ο Καντάφι που συνοψίζεται στο «αντιφρονούντες δεν θα έχετε που να κρυφτείτε» , μεταφράζετε σε «θα σφάξω όποιο φούστη μου πήγε κόντρα», και λαμβάνετε σαν «αυτό ήταν πάμε να πάρουμε τα πετρέλαια εεεεε να σώσουμε τον κόσμο».Τώρα δεν θα σταματήσουν και το ξέρουμε όλοι.Αυτή η αλτρουιστική φιλευσπλαχνία των συμμάχων με κάνει να θέλω να δακρύσω.Υποκριτές αυνάνες… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Μάρτιος 21, 2011 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 ^ true thatΔεν ειναι μονο λογικο αυτο βεβαια.Ειναι μοιραίο θα λεγα.Οταν υπολογισμοι λενε οτι καπου μεχρι το 2020 θα εχουμε πετρελαιο (ενδεικτικα μια πηγη)ειναι αναγκαιο και απαραιτητο για τον ισχυρο , για να παραμεινει ισχυρος , να το εχει στην κατοχη του.Τι να τα κανεις τα eurofighter αν δεν εχεις κηροζινη?Τι να τα κανεις τα τανκς αν δεν εχεις πετρελαιο κλπ.Οποιος εχει πετρελαιο στη χωρα του , θα του το παρουν θελει δε θελει.Το ποσο ανωδυνα θα του το παρουν εξαρταται απο αρκετους παραγοντες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάρτιος 21, 2011 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Η πλακα ειναι οτι παντα πανε να καρπωθουν τα συμφεροντα/ορυκτο πλουτο και στο τελος τους κατσικώνονται ανταρτες/σκλυροπυρηνικοι και περνουν τα φρυδια μου. Στο Αφγανισταν ακομα κυνηγάνε ταλιμπαν. Στην Αιγυπτο θα τους βγουν μουσουλμανοι στις εκλογες και βλεπω την Διώρυγα του Σουέζ με μια ταμπελα "ιδιωτικό - απαγορευεται η διέλευση - οι παραβατες θα βομβαρδίζονται" και θα το φυσανε και δεν θα κρυωνει. Επιπλεον ανοιξαν τα συνορα με Παλαιστίνη και βλεπω τους Ισραηλινους να τρωνε ξυλο στο εγγυς μελλον και να σκουζουν για βοηθεια Στην Λιβη θα τους βγουνε μουσουλμανοι μετα τον Κανταϊφη και θα παρουν τα φρυδια μου μετα απο 1-2 χρονια. Κατσε να αποσταθεροποιηθουν και τα αλλα προτεκτοράτα γυρω στην περιοχη που δινουν πετρέλαιο στα 2/3 του κόσμου και θα δεις τι γελοιο εχει να πεσει με τα αμερικανο-γαλο-γερμανακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάρτιος 21, 2011 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Η πλακα ειναι οτι παντα πανε να καρπωθουν τα συμφεροντα/ορυκτο πλουτο και στο τελος τους κατσικώνονται ανταρτες/σκλυροπυρηνικοι και περνουν τα φρυδια μου. Στο Αφγανισταν ακομα κυνηγάνε ταλιμπαν. Στην Αιγυπτο θα τους βγουν μουσουλμανοι στις εκλογες και βλεπω την Διώρυγα του Σουέζ με μια ταμπελα "ιδιωτικό - απαγορευεται η διέλευση - οι παραβατες θα βομβαρδίζονται" και θα το φυσανε και δεν θα κρυωνει. Επιπλεον ανοιξαν τα συνορα με Παλαιστίνη και βλεπω τους Ισραηλινους να τρωνε ξυλο στο εγγυς μελλον και να σκουζουν για βοηθεια Στην Λιβη θα τους βγουνε μουσουλμανοι μετα τον Κανταϊφη και θα παρουν τα φρυδια μου μετα απο 1-2 χρονια. Κατσε να αποσταθεροποιηθουν και τα αλλα προτεκτοράτα γυρω στην περιοχη που δινουν πετρέλαιο στα 2/3 του κόσμου και θα δεις τι γελοιο εχει να πεσει με τα αμερικανο-γαλο-γερμανακιαΚαλά μην τρελένεσαι τόσο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάρτιος 21, 2011 #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Δεν τρελένομαι καθόλου. Οι διεθνεις σχέσεις και η διπλωματια δεν παταει σε σχεδια και σεναρια που εκπληρώνονται παντα. Το οτι εσυ σχεδιαζεις οτι η Λυβη αυριο, υπο καθεστως κυβερνησης ανδρεικελου θα κανει κωλοτουμπες οποτε το πεις (Αμερικη) δεν σημαινει οτι θα γινει. Για την ακριβεια με τον αναβρασμο της Μεσης Ανατολης μαλλον για οπου φυγει φυγει την βλεπω την Δυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Μάρτιος 21, 2011 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 meanwhile in greece, η σοβαρή εφημερίδα καθημερινή μετέφερε τον πόλεμο στο Λίβανο kathimerini.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάρτιος 21, 2011 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 εντάξει πως κάνεις έτσι.....οι κακές γλώσσες το λένε ''προφητεία''..........οι καλές γλώσσες το λένε ''τους ξέφυγε το inside info'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάρτιος 21, 2011 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Δηλαδή το αποκλείετε να είναι re-inforcements από το Λίβανο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor kTm Μάρτιος 21, 2011 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Μην ξεχνάτε παιδιά ότι το ψήφισμα 1973 του ΟΗΕ ψηφίστηκε με πίεση του Αραβικού Συνδέσμου και τα μισά πολεμικά αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση είναι Αραβικών χωρών, όπως της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ. Άρα το επιχείρημα οι κακοί δυτικοί σταυροφόροι εποφθαλμιούν τα πετρέλαια καταρρίπτεται. (μπορούν να τα κερδίσουν με μπιζνες και λαδώματα των κρατικών αξιωματούχων με ασύγκριτα μικρότερο κόστος) Η Λιβύη είναι κατακερματισμένη σε φυλές. Την φυλή του Γκαντάφι που είναι στην εξουσία θέλουν να ρίξουν οι επαναστάτες και η εκάστοτε φυλή να ανεβάσει τον δικό της αρχηγό. Γιατί νομίζετε ότι δεν μπορεί να γίνει εμφύλιος μεταξύ τους αν επικρατήσουν; Οι Γάλλοι τώρα επειδή ήρθαν σε επαφή με τους επαναστάτες για πετρελαιο-μπιζνες και διέβλεψαν ότι θα χάσουν τα συμβόλαια με την επικράτηση του Γκαντάφι, έκαναν την πρώτη επιθετική κίνηση για να επισπεύσουν την αναμέτρηση. Για τον ίδιο λόγο δεν επιθυμούν πολεμική εμπλοκή οι χώρες που έχουν ήδη συμφωνίες δισ. δολαρίων με τον Γκαντάφι. (Τουρκία, Κίνα, Ιταλία) Πιστεύετε ότι θα γίνει το ίδιο και με ενδεχόμενο εμφύλιο πόλεμο στην Συρία (το πιο πιθανό σενάριο για την Συρία) ή γιατί δεν επεμβαίνουν τώρα στην Υεμένη ( που γίνονται σχεδόν τα ίδια με την Λιβύη Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 21, 2011 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=swScM_glSB0]Μπαχρεϊν[/ame]Κι εκει εχουν την δημοκρατια που ονειρευονται πολλοι να αποκτησουμε καποια μερα κι εμεις εδω... αλλα μαλλον δεν καταδυναστευουν αρκετα για να επεμβει η "america!!... f*ck YEAH!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 21, 2011 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Meanwhile in LibyaLibya: UN air strikes aid rebels - The Big Picture - Boston.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Μάρτιος 21, 2011 #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Πολυ καλιτεχνικο το βλεπω haya.Aνετα το βαζα σε κορνιζα στο δωματιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.