a4dtm Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2004 Παιδια ενδιαφερομαι για τις παραπανω ABIT. Τι γνωμη εχετε και ποια προτεινετε απο τις δυο.
Samael Μάϊος 11, 2004 #2 Μάϊος 11, 2004 Aν σε ενδιαφερει το OC παρε ΝF7-s γιατι με τα βιοσ TicTac πεταει!!Η ΑΝ7 απο την αλλη το μονο καλο που εχει ειναι τα 3.2v που μπορει να δωσει στις μνημες.Αλλα εχει προβλημα με τα μεγαλα FSB.Aμα βγει κανενα καλο Βιοσ μπορει να αλλαξει αυτο αλλα ....Σε default καταστασεις κ οι 2 ειναι αψογες παντως
LordOfRings Μάϊος 11, 2004 #3 Μάϊος 11, 2004 και οι 2 ειναι πολυ καλες ....Η AN7 εχει μονο επιπλεον το μGuru . H διαφορα ειναι μονο εκεί και οτι η ΑΝ7 ειναι ποιο καινουριο μοντέλο.Η NF7-S (ver 2) ειναι λιγο ποιο φθηνή.μGuru is a new microprocessor designed by the ABIT Engineers for use only on ABIT motherboards. μGuru combines the ABIT Engineered features ABIT EQ, ABIT FanEQ, ABIT OC Guru, ABIT FlashMenu, ABIT AudioEQ and ABIT BlackBox into a user-friendly interface providing users the perfect environment with which to maximize performance and stability
mauros Μάϊος 11, 2004 #5 Μάϊος 11, 2004 προσφατα τις δοκιμασα και τις δυο.πρωτα ειχα παρει την an7 αλλα επειδη δεν κλοκαρε πηρα την nf7-s που κλοκαρει μια χαρα με το bios του tictac.ως hardware η an7 ειναι σαφως ανωτερη απο την nf7-s αλλα την κοβει το bios.την δικια μου an7 παντως την εχω κρατησει στο συρταρι γιατι αμα βγει bios θα μαμησει.για rev2 δεν νομιζω να εχουν βγει.η δικια μου ηταν 1 η 1.χ
kaynd Μάϊος 11, 2004 #6 Μάϊος 11, 2004 Έχω ακούσει καλά λόγια για την AN7, αλλά δε την έχω δει ποτέ από κοντάΌσο για την NF7-S rev2 που έχω μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Και από άποψη O/C αλλά και επιδόσεων γενικά και από την άποψη της σταθερότητας επίσης είναι πολύ καλήΕίναι πολύ φιλική στο O/C . όταν κάτι δε πάει καλά δεν χρειάζεται να κανείς clear CMOS (εκτός από ελάχιστες φορές) και αυτό διότι μετά από ένα ανεπιτυχές post αρκεί να κλείσεις την τροφοδοσία του PSU, για να επανέλθουν οι fail safe ρυθμίσεις. (μόνο όσον αφορά τις συχνότητες και όχι γενικά τις ρύθμισης του bios) Μετά από αυτό συνέχιζες ακάθεκτος clockαρωντας τον επεξεργαστή όπου νομίζεις χωρίς να λιώσεις το jumper του biosΕπίσης ένα άλλο θετικό είναι ότι γι την NF7-S έχουν βγει πολλά modορισμένα BIOS αλλά και πολλά hardmods για επιπλέον τάσεις στις μνήμες κλπ κλπ.Δεν έχω κάποιο λόγο για να σε πείσω να πάρεις την NF7-S απλά εγώ είμαι ικανοποιημένος από αυτή.
Spyrus Μάϊος 11, 2004 #7 Μάϊος 11, 2004 Eγώ στο τσακ ήμουνα αλλά προτίμησα την ΝF γιατί δεν είχα υπομονή για νέο bios ... αν βγεί θα πουλήσω πάλι γαμώτο...
fantacid Μάϊος 21, 2004 #8 Μάϊος 21, 2004 μπορει καποιος να ποσταρει τις ανωτερες τασεις που δινει η nf7-s ?
kaynd Μάϊος 21, 2004 #9 Μάϊος 21, 2004 Οι μέγιστες τάσεις εξαρτώνται από το BIOS αν κάποιος έχει moded bios τότε μπορεί να πιάνει ανώτερες τάσεις θέλεις τις από τον κατασκευασστη τασεις?Ή αυτές που δίνει με moded bios?Με BIOS της ABIT δινει:Max V core 2.3VMax V DDR 2.9VMax V Chipset 1.7VMax V AGP 1.8V
chroma Μάϊος 21, 2004 #10 Μάϊος 21, 2004 Με ποιό modded bios δίνει παραπάνω; Όσα έχω δοκιμάσει δίνουν το ίδιο, μερικά απλά έχουν αλλαγές στα μενού για να διορθώνει τo undervolting, αντιστοιχουν τις τιμές του bios σε 0.025 παραπάνω.Η μητρική σαν υλικό χωρίς μοντς δίνει πάντα τα ίδια, ανεξαρτήτως bios. Η μόνη τάση που παίζει κάπως είναι το vdimm από μητρική σε μητρική. Παλιότερες παρτίδες έδιναν πάνω από 3v (3.07v αυτή που έχω) και οι νεότερες δίνουν συνήθως 2.94-2.99v, πάντα για επιλογή 2.9 στο bios. Γενικώς οι ανώτερες τάσεις είναι 1.7v chipset (1.74-1.76 πραγματικό), 1.8v agp, 2.3v cpu αν και για να περάσεις τα 2.1v πραγματικά για 24/7 χρειάζεται απαραίτητα ψύξη στα mosfet και 2.9v στις μνήμες, όπως είπα παραπάνω 2.94-2.99v εκτός αν βρεις παλιό κομμάτι που δίνει πάνω από 3v.
kaynd Μάϊος 21, 2004 #12 Μάϊος 21, 2004 Για να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει moded bios και δε ξέρω αν δίνουν πράγματι επιπλέον τάσεις απλά έχω ακούσει ότι με το TicTac bios υπήρχαν κάποιες μεταβολές στα V Έχεις δίκιο chroma αν δε κανείς τροποποίηση στη πλακέτα δεν θα πάρεις Volts πάνω από αυτά που ορίζει ο κατασκευαστής Μάλλον δε θα είχα καταλάβει καλά.
chroma Μάϊος 21, 2004 #13 Μάϊος 21, 2004 Απλά στην επιλογή vcore σε κάποιο modded bios, το 1.85 να αντιστοιχεί στο 1.875 ή 1.9 ενός official bios. Αυτό είναι όλο... Δυστυχώς αν δε χώσεις κολλητήρι δεν ανεβαίνουν οι τάσεις fantacid. Αν και το vdimm είναι σχετικά εύκολο και γίνεται με 2 τρόπους.
mauros Μάϊος 22, 2004 #15 Μάϊος 22, 2004 το Α3 δουλευει Α Ψ Ο Γ Α για επεξεργαστες με default fsb 166 tested τωρα για οσους εχουν L12 mod δηλαδη 200 fsb δοκιμαστε a4,a5,a6 an7 rulez
zyx Μάϊος 22, 2004 #16 Μάϊος 22, 2004 για σου ρε endu με τα ωραια σου. ελαμψες την ελλαδα για αλλη μια φορα
Spyrus Μάϊος 22, 2004 #17 Μάϊος 22, 2004 Για πείτε που φτάσατε με το bios?Μπράβο Enduracell συγχαρητήρια....Ακόμα διαβάζω πως χρειάζεται λίγη δουλειά...Αrapis για πες που τρέχεις τώρα...
mauros Μάϊος 22, 2004 #18 Μάϊος 22, 2004 παιδια σορρυ,η καμμενη η ωρα.εκανα δοκιμες στον φιλο μου τον κωστα και με αυτο το βιος(α3) η μητρικη συμπεριφεροταν σαν την nf7-s και χαρηκα.αλλα αργοτερα που πηγα να παιξω farcry εφαγα κολλημα και μπλε οθονη.
a4dtm Μάϊος 22, 2004 Author #19 Μάϊος 22, 2004 Παιδια τελικα σημερα πηρα την an7 η οποια φενεται καλη εκ πρωτης οψεως μολις θα τη δοκιμασω θα σας πω περισσοτερα.
Husky Μάϊος 22, 2004 #20 Μάϊος 22, 2004 Από δοκιμές των bios που εδωσε ο Endu παρατηρησαμε οτι ανάλογα με το default fsb (133 - 166 -200 )της cpu χρειάζεται και το αντίστοιχο bios για να λειτουργήσει σωστά. Δηλαδή είναι πολύ κοντα τα παιδιά στην δημιουργια bios αντιστοιχο της NF-S. Μπράβο Endu
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.