Jump to content

Αγορές και paypal

Lakisss

Recommended Posts

Για να καταλάβω, όταν πας στο μενού top up, έχει 2 επιλογές, add money (instantly) και add money (takes a few days). Το πρώτο δεν δουλεύει λέει προσωρινά, ενώ στη δεύτερη επιλογή σου βγάζει να κάνεις link το iban του τραπεζικού σου λογαριασμού. Εσύ εκει δεν έβαλες το iban του τραπεζικού σου λογαριασμού?Δεν βλέπω κάποια επιλογή για λογαριασμό PayPal που λες. Χάνω κάτι ή έκανες κάτι διαφορετικό? Μπορείς να το περιγράψεις τα βήματα που έκανες?

Έχω και εγώ την ίδια ακριβώς απορία!

1. Πάμε PAYPAL

α) Top Up -> Add money (takes a few days)

β) Κρατάμε την πληροφορία από το $2: 

PayPal transfer recipient information

(Είναι πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρεται στο $3 με το ονοματεπώνυμο)

2. Πάμε ΤΡΑΠΕΖΑ (το interface διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα, η λογική είναι ίδια)

α) Μεταφορά σε άλλη τράπεζα

β) Συμπληρώνουμε σωστά τα στοιχεία (όπου αναφέρεται ο δικαιούχος γράφουμε τα στοιχεία από το )

γ) Κάνουμε την αποστολή χρημάτων και περιμένουμε 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Έγινε επεξεργασία από inetus3r
  • Like 4

1. Πάμε PAYPAL

α) Top Up -> Add money (takes a few days)

β) Κρατάμε την πληροφορία από το $2:

Μετά το α, βγάζει μήνυμα να γίνει link με το iban της Τράπεζας μου. Για αυτό ρώτησα και πριν τον φιλο, μήπως είχες κάνει link τον τραπεζικό σου λογαριασμό πριν τα capital controls?

Μετά το α, βγάζει μήνυμα να γίνει link με το iban της Τράπεζας μου. Για αυτό ρώτησα και πριν τον φιλο, μήπως είχες κάνει link τον τραπεζικό σου λογαριασμό πριν τα capital controls?

Ναι, έχω κάνει την σύνδεση εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν βλέπεις τα στοιχεία στο β) ?

Δεν ξέρω αν δεν εγινε κατανοητό ακόμη, όμως τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο inetus3r.

Στο 1ο βήμα, έχεις τα στοιχεία του λογ/μού του paypal στην Deutsche Bank.

Στο 2ο από το ΔΙΚΟ ΣΟΥ web banking μεταφέρεις χρήματα στον λογ/μό του 1ου βήματος. 

Προϋπόθεση: ο λογ/μός νάναι στο όνομα που έχεις δηλώσει στο paypal.

Ναι, έχω κάνει την σύνδεση εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν βλέπεις τα στοιχεία στο β) ?

Δεν είχα κάνει link λογαριασμό πριν τα cc, οπότε όταν επιλέγω add money, μου βγάζει να κάνω link λογαριασμό μέσω iban, για το οποίο όμως τρώω ακυρο λογω cc.

Δεν ξέρω αν δεν εγινε κατανοητό ακόμη, όμως τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο inetus3r.

Στο 1ο βήμα, έχεις τα στοιχεία του λογ/μού του paypal στην Deutsche Bank.

Στο 2ο από το ΔΙΚΟ ΣΟΥ web banking μεταφέρεις χρήματα στον λογ/μό του 1ου βήματος.

Προϋπόθεση: ο λογ/μός νάναι στο όνομα που έχεις δηλώσει στο paypal.

Πότε τον δήλωσες το λογαριασμό σου, πριν ή μετά τα cc? Αυτό σε είχα ρωτήσει σε προηγούμενο ποστ και απαντησες ότι δεν δήλωσες κάποιο λογαριασμό...για αυτό δεν έβγαζα άκρη με αυτά που έγραφες. Γιατί πάω να δηλωσω iban και τρώω άκυρο... Έγινε επεξεργασία από zananiro

Να προσθέσω ότι έκανα αγορά απο Humble Bundle με e-prepaid Eurobank και δεν με χρέωσε επιπλέον έξοδα μετατροπής(με την κανονική μου χρεωστική με χρεώνει σε τυχαίες περιπτώσεις).

Εχω μια Visa  της Alpha Bank. Που και που με αφηνει και κανω κατι αγορες απο ebay μεσω paypal. Δηλαδη εχω αγορασει κατι παθητικα ηλεκτρονικα και κατι modules για arduino. Βεβαια στα περισσοτερα ηλεκτρονικα που προσπαθω να αγορασω τρωω ακυρο.

Ξερει κανεις αν ειναι random ή υπαρχει καποιο patern με τα listings ή whatever?

Εχω μια Visa  της Alpha Bank. Που και που με αφηνει και κανω κατι αγορες απο ebay μεσω paypal. Δηλαδη εχω αγορασει κατι παθητικα ηλεκτρονικα και κατι modules για arduino. Βεβαια στα περισσοτερα ηλεκτρονικα που προσπαθω να αγορασω τρωω ακυρο.

Σε επικοινωνία που είχα με την Πειραιώς μου είπαν ότι επαληθεύουν την κατηγορία της αγοράς (και συνεπώς αν εμπίπτει στις επιτρεπόμενες από το capital control) μέσω του δηλωμένου επαγγέλματος στην τράπεζα του αποδέκτη των χρημάτων. Συνεπώς είναι αρκέτα δύσκολο να καταλάβεις αν θα γίνει δεκτή μία αγορά, αλλά αν βρεις έναν πωλητή που περνάει, τότε θα συνεχίσει να περνάει σε αυτόν.

• Like 1

Σε επικοινωνία που είχα με την Πειραιώς μου είπαν ότι επαληθεύουν την κατηγορία της αγοράς (και συνεπώς αν εμπίπτει στις επιτρεπόμενες από το capital control) μέσω του δηλωμένου επαγγέλματος στην τράπεζα του αποδέκτη των χρημάτων. Συνεπώς είναι αρκέτα δύσκολο να καταλάβεις αν θα γίνει δεκτή μία αγορά, αλλά αν βρεις έναν πωλητή που περνάει, τότε θα συνεχίσει να περνάει σε αυτόν.

Παρομοίως και σε μένα, άλλες περνάνε και άλλες όχι. Παράδειγμα το banggood που μπόρεσα και αγόρασα πριν ένα μήνα αλλά τώρα δεν με αφήνει>

• Like 2

Δεν είχα κάνει link λογαριασμό πριν τα cc, οπότε όταν επιλέγω add money, μου βγάζει να κάνω link λογαριασμό μέσω iban, για το οποίο όμως τρώω ακυρο λογω cc.

Πότε τον δήλωσες το λογαριασμό σου, πριν ή μετά τα cc? Αυτό σε είχα ρωτήσει σε προηγούμενο ποστ και απαντησες ότι δεν δήλωσες κάποιο λογαριασμό...για αυτό δεν έβγαζα άκρη με αυτά που έγραφες. Γιατί πάω να δηλωσω iban και τρώω άκυρο...

Εχω δηλωμένο λογ/μό εξωτερικού μόνο, και η δήλωση έγινε μετα τα cc.  ΕΔΙΤ:  Ακόμη δεν κατάφερα να τον χρησιμοποιήσω πάντως...

Δεν έχω δηλωμένο λογ/μό Ελλάδας, ή αν τόκανα πριν 8-10 χρόνια, ούτε το θυμάμαι αλλά ούτε και τον εμφανίζει πουθενά.

Έγινε επεξεργασία από YiorgosX

Παρομοίως και σε μένα, άλλες περνάνε και άλλες όχι. Παράδειγμα το banggood που μπόρεσα και αγόρασα πριν ένα μήνα αλλά τώρα δεν με αφήνει>

Στο banggood δεν πέρασε και εμένα μια αγορά που πήγα να κάνω απευθείας με καρτα eurobank αυτή την εβδομάδα και μου φάνηκε περίεργο γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό αγόραζα χωρίς πρόβλημα. Ίσως ως έτυχε, ελπίζω να μην μπήκε στη blacklist γιατί ηταν καλή περίπτωση να αγοράζεις χωρίς να χρειαστεί να δίνεις προμήθεια στο PayPal.

Δεν θυμόμουν καν ότι είχα συνδέσει λογαριασμό τράπεζας, τώρα που τσέκαρα το προφίλ μου όντως το έχω κάνει. Σίγουρα έγινε αρκετό καιρό πριν τα CC.

Σε προσπάθεια αγοράς από το eBay κατά τη διάρκεια της πληρωμής μου έβγαλε σφάλμα ότι η debit card denied by the issuer μπλα μπλα μπλα και η αγορά με λίγα λόγια δεν ολοκληρώθηκε.

Μέσα στο PayPal φαίνεται η προσπάθεια συναλλαγής αλλά το status είναι denied. Όμως η δέσμευση των χρημάτων έχει γίνει όπως βλέπω στην τράπεζα. Να αρχίσω να τα παίρνω;

Να σας πω πώς έκανα εγώ δουλειά και έστειλα €250 κατευθείαν:

2 paypal account - διαφορετικά email. Κοτσάρω στο 2ρο την debit (Πειραιώς)> send money> friends-family>βάζω το email του 1ου acc, δηλώνω ότι θα πληρώσω εγώ τα fees (0.35+3% = ~€8, τι να κάνεις όμως), και αυτό ήταν. Απευθείας στο balance του 1ου είχα τα €. Ε, μετά αφαίρεσα την debit από το 2ρο paypal καλού-κακού :p.

Φαντάζομαι έχει ξαναειπωθεί αυτός ο τρόπος κάπου εδώ μέσα απλά για όσους το ψάχνουν να μη χρειάζεται να διαβάζουν 37+ σελίδες.

• Like 1

@honda22, Μου το είχε κάνει και η Alpha αλλά μετά από μια εβδομάδα περίπου αποδέσμευσαν τα χρήματα.......βλακεία τους καθώς σου παρακρατούν λεφτά αδίκως και σου περιορίζουν τα διαθέσιμα σου!

• Like 1