Delijohn Οκτώβριος 27, 2015 #701 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2015 Επανέρχομαι:Τα λεφτά επιβεβαιώθηκαν στον λογ/μό του εξωτερικού. Επιπλέον, έστειλα με τον ίδιο τρόπο (από λογ/μό σε λογ/μό) λεφτά στο paypal και σήμερα έλαβα email επιβεβαίωσης μεταφοράς και υπάρχουν πλέον στο balance μου (η 2η πράξη έγινε στις 22/10). ΥΓ. Η 1η μεταφορά έγινε από Πειραιώς, η 2η από Alpha. έβγαλες το γνωστό "500άρικο" που επιτρέπεται κάθε μήνα;Αν επιτρέπεται πόσο κόστισε;; Το έκανες από κατάστημα ή από ebanking;θενκς Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Οκτώβριος 27, 2015 #702 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2015 για αυτο μπορεις να χρησιμοποιεις μια χρεωστικη.Πρωτο λογαριασμο βαζεις εναν αδειο και ως 2ο, 3ο + βαζεις τους κανονικους (για χρηση σε ΑΤΜ).Οποτε θες μεταφερεις λεφτα στο 1ο χωρις χρεωση μεσω ebanking για τις αγορες σου.Αν κλαπει ο κωδικος της καρτας κτλπ δε μπορουν να παρουν λεφτα απο το 2ο, 3ο + καθως για συναλλαγες βλεπει μονο τον κυριο λογαριασμο.Με τη σημείωση ότι πρέπει να έχεις τους λογαριασμούς ήδη, καθώς ελέω CC δεν ανοίγουν νέους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stemac Οκτώβριος 27, 2015 #703 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2015 (edited) Με τη σημείωση ότι πρέπει να έχεις τους λογαριασμούς ήδη, καθώς ελέω CC δεν ανοίγουν νέους. Ναι αυτο ειναι απολυτως σωστο αλλα το θεωρησα (ισως λανθασμενα) αυτονοητο. Να ναι καλα η eurobank με τους live λογαριασμους, ειχα ανοιξει 4 μεσα απο το ebanking καποτε και εχουν βολεψει. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 27, 2015 από stemac Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Οκτώβριος 28, 2015 #704 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2015 έβγαλες το γνωστό "500άρικο" που επιτρέπεται κάθε μήνα;Αν επιτρέπεται πόσο κόστισε;; Το έκανες από κατάστημα ή από ebanking;θενκςΓια πρώτη φορά (μετά τα CC) κατάφερα και εγώ να στείλω μέσω Εθνικής ebanking σε λογαριασμό του PayPal (με επιλογή Τρόπος Εκτέλεσης Εμβάσματος - Μηνιαίο όριο 500€). Σε λίγες μέρες θα μάθω πόσο κόστισε τελικά, αν και την τελευταία φορά (πριν τα CC) που είχα στείλει σε PayPal το επιπλέον κόστος ήταν μόνο το 1€ της Εθνικής. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Οκτώβριος 28, 2015 #705 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2015 ^^^ευχαριστώ.. αν κ δεν καίγομαι τόσο για το paypal, όσο για τη μεταφορά σε λογαριασμό του εξωτερικού που είπε. Εκτός αν είναι το ίδιο σαν διαδικασία κ κόστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Οκτώβριος 28, 2015 #706 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2015 Εγώ εξακολουθώ να μη μπορώ να κάνω αγορά μέσω paypal και απευθείας χρέωση της κάρτας (Πειραιώς, Attica).Μιλάμε για ποσά < 20ευρώ. Αντιθέτως το request money παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Οκτώβριος 28, 2015 #707 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2015 Το request/send παιζει και για μεγαλα ποσα αλλα παιζουν και τα fees του paypal μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Οκτώβριος 28, 2015 #708 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2015 ^^^ευχαριστώ.. αν κ δεν καίγομαι τόσο για το paypal, όσο για τη μεταφορά σε λογαριασμό του εξωτερικού που είπε. Εκτός αν είναι το ίδιο σαν διαδικασία κ κόστος.Και στο Top Up του PayPal μεταφορά σε τράπεζα στη Γερμανία κάνεις. Σίγουρα χρεώνεσαι το 1€ της εθνικής από εδώ και όσο χρεώσει η τράπεζα από εκεί. Απλά με το PayPal δε νομίζω ότι χρεώνεσαι κάτι έξτρα αφού είτε έχει κάνει συμφωνία με την τράπεζα είτε σου "χαρίζει" την προμήθεια της δικής του τράπεζας. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω απ' ότι έγινε την τελευταία φορά που έστειλα λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του PayPal. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Οκτώβριος 28, 2015 #709 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2015 έβγαλες το γνωστό "500άρικο" που επιτρέπεται κάθε μήνα; Αν επιτρέπεται πόσο κόστισε;; Το έκανες από κατάστημα ή από ebanking; θενκς Και στις 2 περιπτώσεις, ήταν web banking και το κόστος 1€. Σε λογ/μό έστειλα 500€, στο paypal 50€. ΥΓ. Μόλις διάβασα το παρακάτω στο web banking της Πειραιώς: "ΝΕΟ Εμβάσματα εξωτερικού Σας ενημερώνουμε πως η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, έως το ύψος του ορίου των €500, δεν είναι δυνατή μέχρι και την 31/10/2015. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες προηγουμένως έχει εισαχθεί τουλάχιστον ισόποσο κεφάλαιο από την αλλοδαπή." 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zananiro Οκτώβριος 29, 2015 #710 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 Και στις 2 περιπτώσεις, ήταν web banking και το κόστος 1€. Σε λογ/μό έστειλα 500€, στο paypal 50€. ΥΓ. Μόλις διάβασα το παρακάτω στο web banking της Πειραιώς: " ΝΕΟ Εμβάσματα εξωτερικού Σας ενημερώνουμε πως η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, έως το ύψος του ορίου των €500, δεν είναι δυνατή μέχρι και την 31/10/2015. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες προηγουμένως έχει εισαχθεί τουλάχιστον ισόποσο κεφάλαιο από την αλλοδαπή." Όταν έκανες top up στο paypal και πηγες να μεταφέρεις μέσω ebanking τα χρήματα, τι επελεξες όσο αφορά το κόστος ώστε η προμηθεια να ειναι 1€, OUR ή SHA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YiorgosX Οκτώβριος 29, 2015 #711 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 SHAΔε νομίζω πάντως ότι έχει καμμιά διαφορά, αφού αντιμετωπίζεται σαν μεταφορά χρηματων προς λογ/μό εξωτερικού.Το paypal δεν κράτησε προμήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Οκτώβριος 29, 2015 #712 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 Έλαβα την επιβεβαίωση ότι πιστώθηκε κανονικά ο λογαριασμός μου στο PayPal με ολόκληρο το ποσό, άρα δεν κράτησε καμία προμήθεια το PayPal (όπως και προ CC δηλαδή). Οπότε κόστος συνολικής προμήθειας είναι μόνο το 1€ της Εθνικής. Και επιτέλους έχω ξανά λεφτά στο PayPal 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Οκτώβριος 29, 2015 #713 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 Έλαβα την επιβεβαίωση ότι πιστώθηκε κανονικά ο λογαριασμός μου στο PayPal με ολόκληρο το ποσό, άρα δεν κράτησε καμία προμήθεια το PayPal (όπως και προ CC δηλαδή). Οπότε κόστος συνολικής προμήθειας είναι μόνο το 1€ της Εθνικής. Και επιτέλους έχω ξανά λεφτά στο PayPal Αν αυτό το 500αρικο το "πετάξεις" από το Paypal σε άλλη τράπεζα φαντάζομαι ότι θα έχει προμήθεια(τράπεζα ή-και paypal) ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Οκτώβριος 29, 2015 #714 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 Αν αυτό το 500αρικο το "πετάξεις" από το Paypal σε άλλη τράπεζα φαντάζομαι ότι θα έχει προμήθεια(τράπεζα ή-και paypal) ε;Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοείς; Τύπου cash-out σε λογαριασμό σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Οκτώβριος 29, 2015 #715 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 Aπό το paypal δεν μπορείς να γυρίσεις το 500αρικο πίσω στην ίδια τράπεζα ή να τα κάνεις έμβασμα σε άλλη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Οκτώβριος 29, 2015 #716 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 Απ' όσο γνωρίζω με το PayPal μπορείς μόνο να στείλεις σε PayPal ή να κάνεις cash-out σε λογαριασμό τραπέζης συνδεδεμένο με το PayPal σου. Οπότε η απάντηση είναι όχι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zananiro Οκτώβριος 29, 2015 #717 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 (edited) Έλαβα την επιβεβαίωση ότι πιστώθηκε κανονικά ο λογαριασμός μου στο PayPal με ολόκληρο το ποσό, άρα δεν κράτησε καμία προμήθεια το PayPal (όπως και προ CC δηλαδή). Οπότε κόστος συνολικής προμήθειας είναι μόνο το 1€ της Εθνικής. Και επιτέλους έχω ξανά λεφτά στο PayPal Το λογαριασμό τον είχες συνδέσει στο PayPal πριν τα capital controls ή μετά? Γιατί έχω την εντύπωση ότι μετά τα cc δεν μπορείς να συνδέσεις λογαριασμό στο PayPal οπότε δεν γίνεται και top up. Εκτός και αν έχει αλλάξει αυτό οπότε γλιτώνουμε την προμήθεια κάνοντας request για να μπουν χρήματα στο balance. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 29, 2015 από zananiro Link to comment Share on other sites More sharing options...
inetus3r Οκτώβριος 29, 2015 #718 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 Έλαβα την επιβεβαίωση ότι πιστώθηκε κανονικά ο λογαριασμός μου στο PayPal με ολόκληρο το ποσό, άρα δεν κράτησε καμία προμήθεια το PayPal (όπως και προ CC δηλαδή). Οπότε κόστος συνολικής προμήθειας είναι μόνο το 1€ της Εθνικής. Και επιτέλους έχω ξανά λεφτά στο PayPal Πολύ ευχάριστα νέα. Μην χαθείς από το απόγευμα και μέχρι την Δευτέρα 2/11. Θα σε χρειαστώ. Αρχίζουν... οι εκπτώσεις 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Οκτώβριος 29, 2015 #719 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 Το λογαριασμό τον είχες συνδέσει στο PayPal πριν τα capital controls ή μετά? Γιατί έχω την εντύπωση ότι μετά τα cc δεν μπορείς να συνδέσεις λογαριασμό στο PayPal οπότε δεν γίνεται και top up. Εκτός και αν έχει αλλάξει αυτό οπότε γλιτώνουμε την προμήθεια κάνοντας request για να μπουν χρήματα στο balance.Δεν έχω συνδέσει κανένα τραπεζικό λογαριασμό στο PayPal. Έκανα κατάθεση στον λογαριασμό που σου δίνει το ίδιο το PayPal όταν πας στο μενού του TopUp. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zananiro Οκτώβριος 29, 2015 #720 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2015 (edited) Δεν έχω συνδέσει κανένα τραπεζικό λογαριασμό στο PayPal. Έκανα κατάθεση στον λογαριασμό που σου δίνει το ίδιο το PayPal όταν πας στο μενού του TopUp.Για να καταλάβω, όταν πας στο μενού top up, έχει 2 επιλογές, add money (instantly) και add money (takes a few days). Το πρώτο δεν δουλεύει λέει προσωρινά, ενώ στη δεύτερη επιλογή σου βγάζει να κάνεις link το iban του τραπεζικού σου λογαριασμού. Εσύ εκει δεν έβαλες το iban του τραπεζικού σου λογαριασμού?Δεν βλέπω κάποια επιλογή για λογαριασμό PayPal που λες. Χάνω κάτι ή έκανες κάτι διαφορετικό? Μπορείς να το περιγράψεις τα βήματα που έκανες? Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 29, 2015 από zananiro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts