Jump to content

Συνεχόμενο beep στην εκκίνηση

kosmos890

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο PC μου έχω 3x256 RAM ddr

Πήρα άλλο ένα DIM 1G ddr

Αρχικά τοποθέτησα στα μπλέ slot 2x256 και

τo 1G dimm στο πορτοκαλί. Ως εδώ όλα καλά μπαίνω στα xp

Θέλησα να δώ εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω και το άλλο dim 256

και το έβαλα στο πορτοκαλί.

Το PC κάνει ένα συνεχόμενο beep στην εκκίνηση ακόμα και όταν το έχω με

2x256

Ti μπορώ να κάνω?

Μερικα παλια Pc ειναι καπως δυστροπα οσον αφορα συνδυασμους.

Ειναι κ ολα στα ιδια Mhz ? (PCxxxx) ?

To παλιο dim 256 (TwinMos) γράφει PC3200.

To νεο dim (Τrancend) 1G δεν γράφει PCxxxx

Με τον συνδυασμό που γράφω παραπάνω (δηλαδη 2x256 στα μπλε slot και 1x1G στο πορτοκαλί) ήμουν ok.

Μόλις έβαλα και το τεταρτο dim 256 στο πορτοκαλι slot έχω το πρόβλημα.

Απο άλλα forum διαβάζω για flash του bios το οποίο είναι advanced για τις γνώσεις μου.

Eπίσης διάβαζα ότι πρέπει να "είσαι γειωμένος, κάτι τέτοιο". Αυτό δεν το καταλαβαίνω

Γραψε οτι γραφω πανω το αυτοκολητο της 1GB μνημης (η αν μπορεις να το βγαλεις φωτογραφια κ να το ανεβασεις εδω)

Αυτο που σου λενε για την γειωση, ειναι για τον στατικο ηλεκτρισμο. Θεωρητικα πρεπει να φορεις καποιο βραχιολακι στο χερι, η στο ποδι, που θα αποτρεπει να περναει ηλεκτρισμος απο το σωμα σου προς τα ηλεκτρικα μερη του pc.

Aν βοηθάνε

Στο αυτοκόλλητο

1G DDR DIMM CL3

580753-3847 RoHS [RE]

Τυπωμένο στην μνήμη

TD123PET4

T1106

Η mb είναι GA-8IPE. Στο internet διάβασα ότι υποστηρίζει 1G Ram "unbuffered DRAM"

Φίλε YDinopoulos το 1G μόνο του δουλεύει στο slot1.

Φοβήθηκα ότι κατέστρεψα την mb με αυτά που διάβαζα για τον στατικό ηλεκτρισμό.

(Εαν δεν έχω βραχιόλι τι πρέπει να κάνω?)

Τοποθέτησα 2dimm x 256 στα slot 2,4 αλλά στο boot δεν αναγνωρίζεται καθόλου μνήμη

(το pc κολλάει και θέλει reboot).

Πάντως είχα ακούσει ότι δεν είναι απαραίτητο όλα τα dimm να έχουν το ίδιο μέγεθος,

απλά χάνεις το dual channel.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσω κάποιο απο τα 256RAM dim?

Για την αγορά και δεύτερου dimm 1G, πιστεύω ότι με CPU στα 2.66 δεν θα αξιοποιηθεί, εξάλλου κοστίζει 30euro.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.

Καταρχήν να υποθέσω πως έχεις 4 slot για μνήμες στη mobo σου και συνεπώς ανά δυο δουλεύουν σε dual channel. Δεν μπορείς να βάλεις σε dual channel μνήμες τόσο διαφορετικές. Όταν είχες στο πρώτο DC 2x256 και στο άλλο DC μόνο μια μνήμη 1GB τότε έτρεχε μια χαρά. Όταν όμως προσπάθησες στο δεύτερο DC να έχεις 1GB + 256MB τότε τα έπαιξε. Εγώ αυτό πιστεύω. Έχεις δυο επιλογές λοιπόν, ή την 1GB ή την 256MB στο δεύτερο DC, δεν μπορείς να έχεις και τις δυο από ότι φαίνεται.

Αν έχεις όρεξη θα πρέπει να γράψεις όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και να τους δοκιμάσεις. Αν κολλάει η μητρική κάνε clear cmos.

Αν βαριέσαι άσε πάνω 1,5GB και είσαι εντάξει.

Οι παλιές μητρικές είναι δύστροπες σε τέτοια θέματα, όπως αναφέρθηκε.

ΥΓ.Δοκίμασε στο bios να βάλεις 333ΜΗz τις μνήμες, ίσως κάποιο dimm αν πέσει σε συχνότητα να μπορέσει να ακολουθήσει και τα άλλα 3 σε timings.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.