hayabusa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Έστω ότι μιλάω στο μικρόφωνο. Πως μπορούμε αυτά που λέω να τα μεταφέρουμε σε ένα bluetooth ακουστικό που είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή; Για την ακρίβεια θέλουμε να μπορεί να κάποιος να διαβάζει τους διαλόγους (από το μικρόφωνο του υπολογιστή) και να ακούει ένας ηθοποιός που θα βρίσκεται σε μια σκηνή λίγα μέτρα μακρυά (εντός εμβέλειας του ακουστικού φυσικά). Να σημειώσω ότι στο χώρο που μας ενδιαφέρει δεν μπορούμε να έχουμε ίντερνετ οπότε κάποια λύση Voice over IP μάλλον την ξεχνάμε (εκτός και αν μπορεί να γίνει κάτι μέσω απλού LAN που μπορούμε να στήσουμε πολύ εύκολα) Τα φώτα σας plix
hayabusa Μάρτιος 16, 2011 Author #3 Μάρτιος 16, 2011 λολ, αυτό ακριβως διάβαζα λίγο πριν ποστάρεις (ψάχνοντας σχεδόν στα τυφλά από το google ) περιμένω να φορτίσει το ακουστικό για να δοκιμάσω και θα επανέλθω
STINK Μάρτιος 16, 2011 #4 Μάρτιος 16, 2011 Σε lan μπορείς να στήσει εύκολα και γρήγορα Ventrilo - Surround Sound Voice Communication Software.
hayabusa Μάρτιος 17, 2011 Author #5 Μάρτιος 17, 2011 Κοίταξε αυτόν τον οδηγό, νομίζω κάνει αυτό που θες.αυτό δυστυχώς δείχνει (προς μεγάλη μου απογοήτευση) να μην δουλεύει. βέβαια, μου φαίνεται λογικό καθώς βλεπει τις εξόδους της κάρτας ήχου (αντε και το HDMI) και το bluetooth δεν είναι Σε lan μπορείς να στήσει εύκολα και γρήγορα Ventrilo - Surround Sound Voice Communication Software.Αυτό για να καταλάβω, στήνω στο ενα πισι ένα client και στο άλλο πρέπει να στήσω και client και server ώστε να μπορούν να επικοινωνούν οι δύο μεταξύ τους;edit: θα δω μήπως αύριο-μεθαύριο κάνω μια δοκιμή στην πράξη με αυτό και θα επανέλθω με εντυπώσεις. αν ωστόσο υπάρχει κάτι πιο απλο, σαν αυτό που πρότεινε ο baremenos, θα το προτιμούσα.
FANISTELROOY Μάρτιος 17, 2011 #6 Μάρτιος 17, 2011 Μπακαλιστικος τροπος 1:Γιατι δεν το κανετε με κινητο με δωρεαν χρονο ομιλιας;Μπακαλιστικος τροπος 2:Ηχογραφεις τους διαλογους στο πισι και μετα το βαζεις και παιζει και ακουει ο ηθοποιος, απλα δεν θα ειναι live.
hayabusa Μάρτιος 17, 2011 Author #7 Μάρτιος 17, 2011 Tα έχουμε σκεφτεί αυτά αλλά τα απορρίψαμε. Και εξηγώ: Η μεν πρώτη περίπτωση απορρίφθηκε γιατί στον χώρο για τον οποίο μιλάμε καμία εταιρεία δεν έχει αξιοπρεπές σήμα και δεν μπορείς να μιλήσεις. Ακόμη όμως και αυτό το πρόβλημα να μην υπήρχε πιστεύω ότι είναι μια αρκετά επίφοβη λύση. Για τη δεύτερη περίπτωση είναι επίφοβο ως προς τον ηθοποιό, γιατί η ροή των διαλόγων στη σκηνή μπορεί να μην συμβαδίζει με την ηχογράφηση (πράγμα καθόλου απίθανο) και να υπάρξουν μπερδέματα κλπ
STINK Μάρτιος 17, 2011 #8 Μάρτιος 17, 2011 Αν σας ενδιαφέρει το θέμα με τα κινητά υπάρχουν λύσεις για το σήμα.
hayabusa Μάρτιος 17, 2011 Author #9 Μάρτιος 17, 2011 Σήμερα θα κάνω δοκιμή με το Ventrilo. Παρόλα αυτά πες τι υπάρχει, ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιήσουμε η γνώση πάντα βοηθάει
STINK Μάρτιος 17, 2011 #10 Μάρτιος 17, 2011 Μπρείς να βάλεις κάποιον ενισχυτή σήματος για παράδειγμα.Πρόσφατα είχε διαφημίσει και η Vodafone κάτι αντίστοιχο Vodafone Full Σήμα - Vodafone.gr.
hayabusa Μάρτιος 17, 2011 Author #11 Μάρτιος 17, 2011 μπα, αυτό είναι πολύ ακριβό (και δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε τόσα έξοδα για κάτι που θα χρησιμοποιηθεί μια φορά).Αν ήταν όμως να δαπανηθεί κάποιο ποσό θα προτιμούσα ένα σετ μικρόφωνου-ασύρματου ακουστικού (κάτι σαν αυτά που χρησιμοποιούν στα κανάλια) που θα μπορούσε να έχει και άλλες χρήσεις μετά. Βέβαια έχω την εντύπωση ότι το κόστος μιας τέτοιας λύσης (από τα λίγα που έψαξα) είναι ακόμη υψηλότερο από αυτό του ενισχυτή σήματος οποτε το αφήνουμε στην άκρη (εκτός και αν μπορούσαμε να βρούμε τίποτα φτηνό από ebay, αλλά και σήμερα να εκανα την παραγγελία δεν θα προλάβαινε να έρθει μεχρι την επόμενη Παρασκευή)
FANISTELROOY Μάρτιος 17, 2011 #12 Μάρτιος 17, 2011 To vodafone full σημα θελει ιντερνετ για να δουλεψει!!αρα δεν σου κανει οπως ειπες...Αν εχεις συνδεση με λογαριασμους πανω απο 50€ νομιζω οτι το παιρνεις τσαμπα! εμενα με ~80€ μου το εστειλαν τσαμπε....
hayabusa Μάρτιος 17, 2011 Author #13 Μάρτιος 17, 2011 δυστυχώς ούτε με το ventrilo είχαμε κάποιο αποτέλεσμα. Ένα άλλο προγραμματάκι που δοκίμασα, ονόματι VoiceCOM, ενώ άκουγα από τα ηχεία του δεύτερου υπολογιστή δεν κατάφερα και πάλι να περάσω τον ήχο στο ακουστικό. Καμιά άλλη ιδέα; Αν υπάρχει λύση σε κάποια άλλη πλατφόρμα (win mobile ή android) μπορώ να την δοκιμάσω.
STINK Μάρτιος 17, 2011 #14 Μάρτιος 17, 2011 Υπάρχουν και 3G booster που δουλεύουν χωρίς ίντερνετ από όσο ξέρω.edit:Με το ventrilo τι πρόβλημα είχατε γιατί εγώ έχω server εδώ και 5+ χρόνια και όλα είναι οκ.
hayabusa Μάρτιος 17, 2011 Author #15 Μάρτιος 17, 2011 Αυτό που είχαμε και με τα υπόλοιπα. Ο ήχος δεν περνούσε στο bluetooth. Μήπως είναι κάποιο θεματάκι των windows; Tσέκαρα βέβαια στις ιδιότητες τις συσκευής και όλες οι λειτουργίες ήταν ενεργοποιημένες, απλά μήπως πρέπει να ρυθμιστεί και από πουθενά αλλού τίποτα ;
hayabusa Μάρτιος 17, 2011 Author #16 Μάρτιος 17, 2011 case closed παιδάκια. Eπειδή ήμουν σίγουρος ότι είναι πολύ πιο απλό απ'ότι φαίνεται έκατσα και σκάλισα τις ρυθμίσεις ήχου των Windows. Από εκεί λοιπόν έκανα τις απαραίτητες στις ρυθμίσεις για το ακουστικό και το μικρόφωνο του υπολογιστή και πλέον η δουλειά γίνεται μια χαρά με το προγραμματάκι Αudio repeater που πρότεινε ο baremenos στο πόστ #2 Ευχαριστώ άπαντες για τη συμμετοχή
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.