Jump to content

Από 5970 σε 6990 αξίζει ή να μείνω όπως είμαι

dimitris_greek

Recommended Posts

Οπως λεει και ο hyperion κανε υπομονη για την 7990 :hehe: και τσουπ να και η 8990 σκαει στο καπακι....ενα λινκ με πληροφοριες για 9990 φερνει τρομο με 4 οχταπινα και η ιστορια συνεχιζεται...Αν εχεις λεφτα προχωρα σε αλλαγη για μενα σε οτι καινουριο υπαρχει.:p

Απο γειτονικο forum.

HD5970

46.4 GPixels/s

116.0 GTexels/s

4640 GFLOPs/s

1450 MTris/s

256 GB/s

HD6990

53.1 GPixels/s +14%

159.4 GTexels/s +37%

5100 GFLOPs/s +10%

3320 MTris/s +129%

320 GB/s +25% +25%

Mόνο την αύξηση του texel fill-rate αν πάρεις σε συνδυασμό με την αύξηση του εύρους μνήμης έχεις ήδη μια αύξηση σε αρκετά σημεία της τάξης του 25%. Αν προσθέσεις τώρα και την γιγαντιαία αύξηση στον τομέα της γεωμετρίας και οποιεσδήποτε αλλαγές στα ALUs που τα κάνουν επαρκέστερα (Cypress/VLiW5 vs. Cayman/VLiW4) τότε η διαφορά του 50% μεταξύ των δύο δεν θα έπρεπε να κάνει εντύπωση.

Να σημειώσω ότι ο κάθε Cypress πυρήνας (58x0) έχει 1 μονάδα trisetup & 2 rasterizers. Τουναντίον ο κάθε πυρήνας Cayman (69x0) έχει 2 μονάδες trisetup & 2 rasterizers.

HD5970 (2 cores) = 4 rasterizers + 2 trisetup

HD6990 (2 cores) = 4 rasterizers + 4 trisetup

H μονάδα trisetup είναι το ουσιαστικότερο σημείο σε μια GPU για να δει κάποιος τι δυνατότητες γεωμετρίας υπάρχουν και όχι πόσο μπορούν να επεξεργαστούν θεωρητικά τα USC ALUs.

AMD RADEON 69XX - Insomnia.gr - Σελίδα 67

Ασε να "πεσει" λιγο ακομα η τιμη της και τοτε πηγαινε σε 6990 ;) Αλλωστε με τα τωρινα δεδομενα δεν νομιζω να εχεις "προβλημα" σε καποιο game....

Βασικα δοκιμασε να επενδυσεις σε αλλες αλλαγες στο setup του Η/Υ σου , οπως CPU-MOBO-RAM ;) . Σιγουρα θα δεις ακομα περισσοτερες επιδοσεις και στο gaming αλλα και στο γενικο συνολο . Ειμαι βεβαιος πως θα ενθουσιαστεις με την συμπεριφορα ενος 4πυρηνου επεξεργαστη τυπου i7 σε συνδιασμο με την 5970 σου ;)

Το "τριπακι" με τις καρτες γραφικων ,αλλα και γενικα με οτι εχει να κανει με τεχνολογια ....πραγματικα δεν το προλαβαινουμε με τιποτα !!!

ρε παιδια εχω μια απορια

ακουω απο που λες που λετε οτι να αλλαξει τον q9550, και να παει σε ι7

μα καλα τοσες διαφορες εχουν?

πρακτικα μιλαω οχι για benchmarks.

δεν ξερω καμια εφαρμογη η παιχνιδι που να χρειαζεται πανω απο 4 πυρινες!

το λεω επειδη εχω και γω τον ιδιο επεξεργαστη και επειδη φιλος εχει ι7 τον xtream μαλιστα τον τετραπυρινο οχι τον 6πυρινο και πρακτικα δεν βλεπω καμια διαφορα

Φιλε auditt και μονο απο την αλλαγη-μεταβαση σε νεοτερο chipset καταλαβαινεις πως ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχουν διαφορες και μαλιστα πολυ εμφανεις..... και ποσο μαλλον στο gaming....

Ειναι πολλα που απαρτιζουν ενα Gaming PC . Φυσικα τον πρωτο λογο τον εχει καρτα γραφικων ....Σιγουρα ομως "παιζει" μεγαααααααλο ρολο και η CPU κτλ κτλ.

Δεν ενα παραδειγμα οπου εχουν κανει δυο αξιολογα ατομα απο το forum μας..... Δες εδω

Ποσο μαλιστα οταν μιλαμε μεταβαση απο Χ48 - P45 κτλ κτλ σε Χ58 κτλ ;)

Απο γειτονικο forum.

HD5970

46.4 GPixels/s

116.0 GTexels/s

4640 GFLOPs/s

1450 MTris/s

256 GB/s

HD6990

53.1 GPixels/s +14%

159.4 GTexels/s +37%

5100 GFLOPs/s +10%

3320 MTris/s +129%

320 GB/s +25% +25%

Mόνο την αύξηση του texel fill-rate αν πάρεις σε συνδυασμό με την αύξηση του εύρους μνήμης έχεις ήδη μια αύξηση σε αρκετά σημεία της τάξης του 25%. Αν προσθέσεις τώρα και την γιγαντιαία αύξηση στον τομέα της γεωμετρίας και οποιεσδήποτε αλλαγές στα ALUs που τα κάνουν επαρκέστερα (Cypress/VLiW5 vs. Cayman/VLiW4) τότε η διαφορά του 50% μεταξύ των δύο δεν θα έπρεπε να κάνει εντύπωση.

Να σημειώσω ότι ο κάθε Cypress πυρήνας (58x0) έχει 1 μονάδα trisetup & 2 rasterizers. Τουναντίον ο κάθε πυρήνας Cayman (69x0) έχει 2 μονάδες trisetup & 2 rasterizers.

HD5970 (2 cores) = 4 rasterizers + 2 trisetup

HD6990 (2 cores) = 4 rasterizers + 4 trisetup

H μονάδα trisetup είναι το ουσιαστικότερο σημείο σε μια GPU για να δει κάποιος τι δυνατότητες γεωμετρίας υπάρχουν και όχι πόσο μπορούν να επεξεργαστούν θεωρητικά τα USC ALUs.

AMD RADEON 69XX - Insomnia.gr - Σελίδα 67

Αν ολα αυτά τα βλέπει το ανθρώπινο μάτι ...και οχι οι μετρήσεις του εργαστηρίου ...εγω θα βγάλω το καπέλο στην 6990 ( διαφορές με 5970 ) !!!!!!!

Ρε παιδιά και εγω θα χαρακτηρίσω ο ιδιος τον εαυτό μου τρελαμένο ...υπερκαταναλωτικό ον...αλλα θέλω να καταθέσω ότι η μεγαλύτερη ουσιαστική διαφορά ( σε μικρές τεχνολογικές αποστάσεις , οχι απο PENTIUM 3 σε ι 7 920 ή απο 8800 σε 580 , εκει εννοείται οτι βγάζουν μάτια οι διαφορες ) ήταν η τοποθέτηση Solid State Drive

Αν ολα αυτά τα βλέπει το ανθρώπινο μάτι ...και οχι οι μετρήσεις του εργαστηρίου ...εγω θα βγάλω το καπέλο στην 6990 ( διαφορές με 5970 ) !!!!!!!

Ρε παιδιά και εγω θα χαρακτηρίσω ο ιδιος τον εαυτό μου τρελαμένο ...υπερκαταναλωτικό ον...αλλα θέλω να καταθέσω ότι η μεγαλύτερη ουσιαστική διαφορά ( σε μικρές τεχνολογικές αποστάσεις , οχι απο PENTIUM 3 σε ι 7 920 ή απο 8800 σε 580 , εκει εννοείται οτι βγάζουν μάτια οι διαφορες ) ήταν η τοποθέτηση Solid State Drive

Συμφωνω απολυτα!οι διαφορες με την προηγουμενη γενια καρτων δεν ειναι μεγαλες ενω οι ssd ηταν επαναστατικη αλλαγη...

Η διαφορά την 6990 με την 5970 υπάρχει και είναι μεγάλη, φυσικά σε καινούρια παιχνίδια με tesselation και με ΑΑ 8χ.

Και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη εφόσον τα νέα games τρωνε τη μνήμη με το κουτάλι, σύντομα το 1 gb δεν θα είναι αρκετό για ΑΑ.

h 6990 είναι το κορυφαίο μοντέλο αυτή τη στιγμή και όποιος την αγοράσει θα ρωτάει του χρόνου να την αλλάξει η όχι και η απάντηση θα είναι όχι, όπως και με την 5970 σήμερα.

Η 5970 σημερα δεν θελει αλλαγή του χρονου αν θέλεις top επιδώσεις θα πρέπει να αλλάξεις...

Φιλε auditt και μονο απο την αλλαγη-μεταβαση σε νεοτερο chipset καταλαβαινεις πως ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχουν διαφορες και μαλιστα πολυ εμφανεις..... και ποσο μαλλον στο gaming....

Ειναι πολλα που απαρτιζουν ενα Gaming PC . Φυσικα τον πρωτο λογο τον εχει καρτα γραφικων ....Σιγουρα ομως "παιζει" μεγαααααααλο ρολο και η CPU κτλ κτλ.

Δεν ενα παραδειγμα οπου εχουν κανει δυο αξιολογα ατομα απο το forum μας..... Δες εδω

Ποσο μαλιστα οταν μιλαμε μεταβαση απο Χ48 - P45 κτλ κτλ σε Χ58 κτλ ;)

φιλε μου ξερω πως πεζουν και αλλα ρολο,απλα πιστευω πως ενας q9550 δεν μπορει να κοβει καποιον στο gaming

ειδικα αμα ειναι και κλοκαρισμενος στα 3,4 περιπου πιστευω με τιποτα

τωρα ο καθενας εχεις την αποψη του!

εγω παντως αναβαθμισα καρτα γραφικων και δεν ειδα να με κοβει ο επεξεργαστης θα κρατησω ακομα καιρο τον 9550

και διαφορες φορες οπως ειπες ναι υπαρχουν αλλα παρα μονο στα σκορς και 1-5 fps παραπανω

πρακτικα πιστευω πως το παλικαρι δεν χρειαζεται να παρει νεο cpu γιατι παιχμιδια θα παιζει ανετα με το συστημα που εχει μια χαρα θα τον κρατησει η 5970 με τον 9550 για πολυ καιρο ακομη εκτος εαν του αρεσει να benharei και να εχει οσο το δυνατον καλυτερα σκορς

αυτα απο μενα:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.