Jump to content

Από 5970 σε 6990 αξίζει ή να μείνω όπως είμαι

dimitris_greek

Recommended Posts

Καταρχήν καλησπέρα σε όλα τα μέλη.

Το σύστημα μου είναι: core 2 q9550, 8gb ram, psu 1000w enemax, hdd 2 b western + ssd 128gb για boot, win 7 64 bit, κλπ

Παίζω παιχνίδια σε ανάλυση 1920*1080 fps κυρίως. Αυτή την στιγμή η κάρτα που έχω είναι η asus radeon 5970. Τότε είχε αντικαταστήσει μια asus 4870x2 και είχα δει πολλές διαφορές. Τώρα αξίζει το ίδιο η αλλαγή από 5970 σε 6990 όπως άξιζε τότε? Ή σε αυτές τις αναλύσεις οι διαφορές είναι τέτοιες που καλύτερα να μείνω με την 5970?

φοβαμαι πως μεχρι 5970 εισαι καλα...με τον επεξεργαστη που εχεις θα χαντακωσεις την 6990, και δεν θα δεις το 100% της δυναμης της... :) κανε καμια υπομονη, αλλαξε επεξεργαστη(η/και συστημα), και τσιμπα μια 7990 οταν βγει...!!! ;)

Παίζω παιχνίδια σε ανάλυση 1920*1080 fps κυρίως.

Σε αυτη την αναλυση δεν υπαρχει σημερα παιχνιδι που η 5970 δεν θα σε ικανοποιησει.

Εγω λεω κρατησου, και αλλαζεις καρτα στο πρωτο παιχνιδι που δεν θα ειναι πια αρκετη η καρτα.

(οχι λογω drivers βεβαια)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Να ρωτήσω κάτι μιας και αναφέρθηκε το θέμα με τους drivers.

H σειρά 5χχχ θα συνεχίζει να εξελίσεται μέσω των οδηγών η όλο το βάρος θα πάει ποια στην τωρινή γενιά?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Να ρωτήσω κάτι μιας και αναφέρθηκε το θέμα με τους drivers.

H σειρά 5χχχ θα συνεχίζει να εξελίσεται μέσω των οδηγών η όλο το βάρος θα πάει ποια στην τωρινή γενιά?

Κι εγώ έχω την απορία αυτή ειδικά για την 5970. Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να δώσει περισσότερα. Ειδικά σε σε cf που οφείλεται η μη αύξηση της απόδοσης drivers ή cpu;

Η 5970 που έχεις είναι υπέραρκετή και συνάμα ταιριάζει καλύτερα στο σύστημά σου απο μιά 6990.Εφόσον δέν benchareis κι όλας.....

Αν έχεις σκοπό να βάλεις ένα δυνατό επεξεργαστή στο μέλλον σκέφτεσαι κ τις εναλλακτικές που θα υπάρχουν τότε.....

Για μένα μείνε όπως είσαι μήν αλλάζεις τίποτα που λέει κ ο ΛΕΠΑ.:p

Υπάρχει και ποιο απλή λύση να αγοράσεις άλλη μια 5970 για να κάνεις crossfire. Ποιο φτηνά θα σου βγεί. (και διπλάσιες επιδώσεις ανάλογα την κατάσταση). Πάντως 2x 5970 = 6990, όπως 2x 3870X2 = 4870X2 = 5870 = θέλω και εγώ αναβάθμιση:wall:

Κι εγώ έχω την απορία αυτή ειδικά για την 5970. Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να δώσει περισσότερα. Ειδικά σε σε cf που οφείλεται η μη αύξηση της απόδοσης drivers ή cpu;

Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε .

Πιστεύω οτι η απόδοση της 5970 αδικείτε πολύ για κάποιο λόγο.

Αν δούμε τα χαρακτηριστικά της 6990 είναι απλά μια refresh έκδοση της 5970 χωρίς να προσφέρει κάτι το αξιόλογο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, κάτι δεν πάει καλά νομίζω οτι έχει να δώσει πολύ περισσότερα από όσα προβάλουν οι μετρήσεις.

Πιστεύω οτι η απόδοση της 5970 αδικείτε πολύ για κάποιο λόγο.

Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη σας.

Αφου σε ολα τα single card setups η 5970 βγαινει ακομα πρωτη, αντε 2η τωρα που βγηκε η 6990, πως ακριβως αδικειται;

Τι περιμενατε να ειναι στα ιδια με την 6990; Τοτε παει περιπατο το μαρκετινγ και τρωει την φολα η amd. ;)

Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη σας.

Αφου σε ολα τα single card setups η 5970 βγαινει ακομα πρωτη, αντε 2η τωρα που βγηκε η 6990, πως ακριβως αδικειται;

Τι περιμενατε να ειναι στα ιδια με την 6990; Τοτε παει περιπατο το μαρκετινγ και τρωει την φολα η amd. ;)

Απλά μου κάνει εντύπωση σε μερικά παιχνίδια το χάσμα ανάμεσα στις 2 high end κάρτες τις amd χωρίς η 6990 να έχει κάποια ουσιαστική διαφορά τεχνικά.

Απλά μου κάνει εντύπωση σε μερικά παιχνίδια το χάσμα ανάμεσα στις 2 high end κάρτες τις amd χωρίς η 6990 να έχει κάποια ουσιαστική διαφορά τεχνικά.

έχει διαφορά μην το λές, τα shader είναι περίπου ίδια τον αριθμό αλλά 4 καινούρια = 5 παλιά και άλλες διαφορές

μην υπερβαλλετε οι παραπανω...καλη ναι μεν η 5970, αλλα τι αλλο να δωσει παραπανω..παλιωσε...δεν ειναι πια αρκετα δυνατη για τον ανταγωνισμο...ειδικα σε dx11 η 5 σειρα, ειναι εκτος ανταγωνισμου...και ελαχιστη βελτιωση με την 6...

οταν δηλαδη ακουω "οτι η απόδοση της 5970 αδικείται πολύ για κάποιο λόγο"...γελαω...:slap::giveup:

σε πολλα χανει μια 5970 απο μια μονοπυρηνη 580 της πρασινης εταιριας...τι περιμενετε...??? να ναι μια ζωη στην πρωτια μια καρτα, που βγηκε το 2009...??? η 6990 ηταν αναγκη να βγει...για την ευκολια της μια καρτας, ενα κομματι...

λιγη δινουν σημασια στο διπηρυνη...στην παρουσα φαση πριν την 6990 ενας ασχετος και ηλιθιος θα προτιμουσε να αγορασει μια 5970 εναντι μιας φτηνης 580...η εστω 6870 cfx... ;)

τελεια και παυλα, ουτε με οδηγους θα ανεβει αλλο, μονο συμβατοτητα για νεες εφαρμογες/τιτλους.

η εταιρια θελει πωλησεις και μαρκετινγκ..και δεν γουσταρει να σου βελτιωνει το προιον παραπανω απο 1 ετος...αν δεν εχεις ορεξη και χρημα να παρεις το νεο...κατσε και παρακολουθα...δυστυχως, ετσι ειναι ο μηχανισμος της αγορας...

@hyperion Εμεις οι καταναλωτές το φέραμε εκει που είναι,έχουμε ευθύνη.

Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν η επιλογή ανάμεσα σε 5970 ή 6990 δεν είναι

το ποια να προτιμήσω λόγω επιδόσεων, είναι έχω τα λεφτά για τοπ διπύρηνο->πάω και τα δίνω.

Αν έχω λάθος διορθώστε με.

Το αν αξιζει ή οχι να φυγεις απο μια 5970 για να πας σε μια 6990 για μενα εχει να κανει ποιο πολυ με ποια παιχνιδια παιζεις και απο την τιμη.

Οταν αλλοι ευρωπαιοι εχουν αυτην την εικονα Sapphire Radeon HD 6990, 2x 2048MB GDDR5, DVI, 4x mini DisplayPort, full retail (21193-00-40G) | Geizhals.at Deutschland εμεις τι να σκεφτουμαι να παρουμε ;

Το αν αξιζει ή οχι να φυγεις απο μια 5970 για να πας σε μια 6990 για μενα εχει να κανει ποιο πολυ με ποια παιχνιδια παιζεις και απο την τιμη.

Οταν αλλοι ευρωπαιοι εχουν αυτην την εικονα Sapphire Radeon HD 6990, 2x 2048MB GDDR5, DVI, 4x mini DisplayPort, full retail (21193-00-40G) | Geizhals.at Deutschland εμεις τι να σκεφτουμαι να παρουμε ;

αυτή με ένα 30αρι μεταφορικά δεν σκάει μύτη Ellada?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.