Jump to content

Έλεγχος vga

3likos

Recommended Posts

Furmark για θερμοκρασία, 3dmark(s) για γενικότερο ζόρισμα. Άμα είναι σε σε "λεπτή" γραμμή αστάθειας (δεν καταρρέει μεν, αλλά βγαίνουν τελίτσες στα textures) θέλει λίγο ξεστράβωμα σ' ένα 3dmark.

Στο Furmark 1.9.0 το αφησα περίπου 20 λεπτά με μέγιστη θερμοκρασία 86C και δεν εβγαλε αυτά που δείχνεις στην εικόνα. Πόση ώρα να το αφήσω για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα? αν το αφήσω το βράδυ και κοιμηθώ έχει νόημα? αα και τι όριο θερμοκρασίας να βάλω?

τώρα κατεβάζω το 3dMark Vantage. Αυτό εννούσες να κατεβάσω ή το 3D mark 06 ?

Απο το 3D Mark ποια τεστ να κάνω και για πόση ώρα?

Στο Furmark 1.9.0 το αφησα περίπου 20 λεπτά με μέγιστη θερμοκρασία 86C και δεν εβγαλε αυτά που δείχνεις στην εικόνα. Πόση ώρα να το αφήσω για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα? αν το αφήσω το βράδυ και κοιμηθώ έχει νόημα? αα και τι όριο θερμοκρασίας να βάλω?

τώρα κατεβάζω το 3dMark Vantage. Αυτό εννούσες να κατεβάσω ή το 3D mark 06 ?

Απο το 3D Mark ποια τεστ να κάνω και για πόση ώρα?

Κοίτα, τα 20 λεπτά είναι καλούτσικα. Για να είσαι σίγουρος άστο και δες για 1 ώρα περίπου, τουλάχιστον εγώ τόσο το αφήνω. Το καλύτερο είναι να το τεστάρεις για ώρες, κάπου στις 5. Εκεί είναι super stable αλλά δεν χρειάζεται όλο αυτό. Και στη μία ώρα μια χαρά είσαι. Στα 20 λεπτά είναι αυτό που λέμε bechmarkable, όχι stable. Ακόμα, να ξέρεις πως τα artifacts δεν είναι πάντα έτσι, μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα.

artifacts.jpg

Όσον αφορά το 3DMark, αυτό πάει ανάλογα με την κάρτα γραφικών σου και τι έκδοση directX υποστηρίζει. Γενικά ισχύει:

3DMark 06: DirectX 9.0c (το καλύτερο κατα τη γνώμη μου, δεν έχει σημασία το directx, σιγά τώρα...)

3DMark Vantage: DirectX 10 & 10.1 (κατα τη γνώμη μου ξανά βλακεία, δεν τεστάρει και τόσο)

3D Mark 11: DirectX 11 (το πιο καινούργιο και πιο ωραίο, το έχω χρησιμοποιήσει λίγο)

Και στα 3 (όποιο μπορείς και αποφασίσεις να βάλεις) τρέξε τα default tests που έχει επιλεγμένα που διαρκούν μια συγκεκριμένη ώρα, συνήθως ένα 10λεπτο. Μπορείς να βάλεις loop όμως άμα θες να το τρέχει για ν φορές.

Για να είσαι σίγουρος άστο και δες για 1 ώρα περίπου, τουλάχιστον εγώ τόσο το αφήνω. Το καλύτερο είναι να το τεστάρεις για ώρες, κάπου στις 5.

Μετα τις 5 ωρες furmark και να μην εβγαζε artifacts, θα βγαλει...:fun:

Για να είσαι σίγουρος άστο και δες για 1 ώρα περίπου, τουλάχιστον εγώ τόσο το αφήνω. Το καλύτερο είναι να το τεστάρεις για ώρες, κάπου στις 5. Εκεί είναι super stable αλλά δεν χρειάζεται όλο αυτό.

Ίντα 5 ώρες? Τι θα ψήσεις? δε τι βάζεις καλύτερα τη κάρτα στο φούρνο να κάνεις σωστά τη δουλειά:p

χα-χα, όχι. Αμα δεν βγάλει εξαρχής δεν θα βγάλει ποτέ, όσο περισσότερο τόσο καλύτερο...

ε άμα δεν βγάλει ποτέ άμα δεν βγάλει από την αρχή γιατί να την βασανίζεις άδικα?:p:whistle2:

Ίντα 5 ώρες? Τι θα ψήσεις? δε τι βάζεις καλύτερα τη κάρτα στο φούρνο να κάνεις σωστά τη δουλειά:p

ε άμα δεν βγάλει ποτέ άμα δεν βγάλει από την αρχή γιατί να την βασανίζεις άδικα?:p:whistle2:

την κάρτα δεν τη βασανίζεις για τα artifacts, για να βγουν αυτά έχεις κάνει κακό overclock. Την κάρτα την τεστάρεις για να δεις αμα είναι σταθερή και αν αντέχει σε full load για αρκετή ώρα(όση παίζεις δλδ).

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.