3likos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2011 Μετά από 3 χρόνια περίπου επιστρέφω στο νερό. Με πολύ καλύτερο σύστημα όμως αυτή τη φορά τόσο οσον αφορά το pc όσο και τα εξαρτήματα της υδρόψυξης.Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής και η υδρόψυξη αποτελείται από cpu block 11, pump MCP655, tank 11 και αυτάΚάποιες απορίες που έχω πριν τα τοποθετήσω (αναμένω να παραλάβω απο aquatuning μέχρι τέλος της εβδομάδας):1) Το vga block είναι full cover. Σε ποια σημεία της vga που έρχονται σε επαφή με το μπλοκ πρέπει να βάλω thermal paste ?2) Το vga block έχει στροφές για ρακορ και πάνω και κάτω. Πώς θα σταματήσω τη ροή του νερου αφού το ρακόρ μπαίνει μόνο από τη μία μερία? εννοώντας πχ πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι ανάλογο με το καπάκι του τανκ για παραδειγμα?3) Το υγρό που έχω παραγγείλει χρειάζεται αραίωση με νερό ή απευθειας γεμισμα με αυτό?4) Εκτός από αυτό το υγρό πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο για να μην θολώσουν οι σωλήνες?5) Το μπλοκ του επεξεργαστή είναι μεταχειρισμένο και ο χαλκός είναι λίγο σε μαυρα χάλια τόσο στην επιφανεια επαφής με τον επεξεργαστή όσο και στο εσωτερικό του μπλοκ που θα ρεει το νερο. Πώς μπορώ να τον κάνω να λάμπει? Τι χρειάζεται να αγοράσω? Υπάρχει κανένα επικίνδυνο οξύ που θα το πετάω πάνω και θα το κάνει καινουριο? Εννοω για το εσωτερικό του μπλοκ που δεν είναι "γυαλιστερος" (νικελωμένος?) ο χαλκός... Για το εξωτερικό πρέπει να κάνω lapping (?)....6)Η αντλία που έχω δεν έχει υποδοχή για ρακορ. Υπάρχει καποιο έτοιμο καπάκι στην αγορά που να δέχεται ρακορ? Ή μπορώ εγώ με κάποιο τρόπο να βάλω ρακορ στην αντλία μου? Αν συνδέσω απευθείας σωλήνα 13/10 θα έχω πρόβλημα? (αν και προτιμώ και για λόγους αισθητικούς να βάλω ρακορ...!)7) Ποια σειρά προτείνετε? σκεφτομαι για τανκ--->αντλία--->3πλο ψυγείο---->cpu---->μονο ψυγειο--->vga--->tank....Αυτα τα ολίγα προς το παρόν... σορρυ αν κούρασα αλλά επρεπε να μάθω... παίζει να ρωτήσω κι αλλα όταν σκεφτω...Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 15, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 1) Το vga block είναι full cover. Σε ποια σημεία της vga που έρχονται σε επαφή με το μπλοκ πρέπει να βάλω thermal paste ?ΠΡΟΣΟΧΗ δεν βάζεις thermal paste γιατί μπορεί και να βραχυκυκλώσεις την κάρτα!Βασικά βάζεις κάτι thermal pads τα οποία εμπεριέχονται λογικά στην συσκευασία με το μπλοκ και υπάρχουν οδηγίες μέσα για το ποια,πως και σε ποια σημεία μπαίνουν.2) Το vga block έχει στροφές για ρακορ και πάνω και κάτω. Πώς θα σταματήσω τη ροή του νερου αφού το ρακόρ μπαίνει μόνο από τη μία μερία? εννοώντας πχ πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι ανάλογο με το καπάκι του τανκ για παραδειγμα?Ομοίως μέσα έχει και δύο τάπες σαν βίδες οι οποίες μπαίνου στις δύο τρύπες που δεν θα χρησιμοποιήσεις.Δηλαδή αν για παράδειγμα εσύ βάλεις ρακόρ στην πάνω-αριστερή και στην κάτω δεξιά(με σκοπό να γίνεται κύκλωμα μέσα στο μπλοκ πρέπει να πηγαίνει κυκλικά το υγρό και όχι από την μία τρύπα καπάκι να βγαίνει από την από κάτω!),τότε θα βάλεις τις τάπες στις άλλες δύο.3) Το υγρό που έχω παραγγείλει χρειάζεται αραίωση με νερό ή απευθειας γεμισμα με αυτό?ΠΡΟΣΟΧΗ και πάλι!Δεν μπερδεύεις υγρά μεταξύ τους για πολλούς και διάφορους λόγους!Απλά γεμίζεις με αυτό και τίποτα άλλο.4) Εκτός από αυτό το υγρό πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο για να μην θολώσουν οι σωλήνες?Όχι μόνον με αυτό για να μην μπερδεύονται όπως σου είπα και πριν τα υγρά.5) Το μπλοκ του επεξεργαστή είναι μεταχειρισμένο και ο χαλκός είναι λίγο σε μαυρα χάλια τόσο στην επιφανεια επαφής με τον επεξεργαστή όσο και στο εσωτερικό του μπλοκ που θα ρεει το νερο. Πώς μπορώ να τον κάνω να λάμπει? Τι χρειάζεται να αγοράσω? Υπάρχει κανένα επικίνδυνο οξύ που θα το πετάω πάνω και θα το κάνει καινουριο? Εννοω για το εσωτερικό του μπλοκ που δεν είναι "γυαλιστερος" (νικελωμένος?) ο χαλκός... Για το εξωτερικό πρέπει να κάνω lapping (?)....Εσωτερικά θα μπορούσες να το καθαρίσεις με cilit bang.Εξωτερικά μπορείς να το λαπάρεις και άμα είναι και στην συνέχεια να το επινικελώσεις.6)Η αντλία που έχω δεν έχει υποδοχή για ρακορ. Υπάρχει καποιο έτοιμο καπάκι στην αγορά που να δέχεται ρακορ? Ή μπορώ εγώ με κάποιο τρόπο να βάλω ρακορ στην αντλία μου? Αν συνδέσω απευθείας σωλήνα 13/10 θα έχω πρόβλημα? (αν και προτιμώ και για λόγους αισθητικούς να βάλω ρακορ...!)Υπάρχουν τρεις λύσεις.1η)Βάζεις τον σωλήνα έτσι και το πολύ πολύ χρησιμοποιείς και σφικτήρες.2η)Δημιουργείς στροφές στην αντλία.3η)Αγοράζεις έτοιμο καπάκι αυτό ή αυτό και χρησιμοποιείς κάποιο από αυτά,αλλά είναι και η πιο δαπανειρή λύση!7) Ποια σειρά προτείνετε? σκεφτομαι για τανκ--->αντλία--->3πλο ψυγείο---->cpu---->μονο ψυγειο--->vga--->tank....Η διαδρομή που έχεις ποστάρει είναι και η καλύτερη!Έτσι κάν'τα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
3likos Μάρτιος 15, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...α) Πώς μπορώ να κάνω στροφές στην αντλία?β) Πώς βγάζω το παλιό σύστημα ψύξης από την 285gtx? Το ξεβίδωσα αλλά δε βγαίνει με τιποτα...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάρτιος 15, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...α) Πώς μπορώ να κάνω στροφές στην αντλία?β) Πώς βγάζω το παλιό σύστημα ψύξης από την 285gtx? Το ξεβίδωσα αλλά δε βγαίνει με τιποτα...!!!α)λογικα με κολαουζο θα κανεις σπειρωματα στην αντλια αν και προσωπικα προτιμω τα καπακια μιας και μικραινουν καπως την αντλια σε μεγεθος, και σου προσφερουν 2 εξοδους και 2 εισοδους αναλογα το τι σε βολευει, αλλα και αυξανουν λιγο και την ροη της αντλιας!β) εισαι σιγουρος οτι ξεβιδωσες τα παντα? πολλες φορες υπαρχουν και βιδες στο πλαι της καρτας! εκει δλδ που ειναι τα dvi,hdmi κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάρτιος 15, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 Θα μου επιτρέψεις να σου προτείνω να αφήσεις την αντλία όπως είναι. Στη δικιά μου MCP655 έχω βάλει απλώς σφιγκτήρες στην μισής ίντσας σωλήνα. Το να δώσεις το 60% της τιμής της αντλίας επιπλέον για καπάκι μου κάνει κάπως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
3likos Μάρτιος 15, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 α)λογικα με κολαουζο θα κανεις σπειρωματα στην αντλια αν και προσωπικα προτιμω τα καπακια μιας και μικραινουν καπως την αντλια σε μεγεθος, και σου προσφερουν 2 εξοδους και 2 εισοδους αναλογα το τι σε βολευει, αλλα και αυξανουν λιγο και την ροη της αντλιας!β) εισαι σιγουρος οτι ξεβιδωσες τα παντα? πολλες φορες υπαρχουν και βιδες στο πλαι της καρτας! εκει δλδ που ειναι τα dvi,hdmi κτλα) Με κολαούζο? Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό και φοβαμαι μην τη χαλασω εν τέλει. Για καπάκι δε μου πάει η καρδια να χαλασω λεφτά. είναι πανακριβο. εν πασει περιπτώση, γνωρίζει κανείς κατα πόσο είναι ευκολη αυτή η διαδικασία και τι εργαλεία χρειάζεται?β) ναι είμαι σχεδόν σίγουρος. Υπάρχει περίπτωση να έχει κόλλα? εννοω από αυτές τις θερμοαγώγιμες που ξερένονται και κολλάνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 15, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 Ε,μπορεί να είναι η πάστα στον πυρήνα που το κρατάει καλά κολλημένο και δυσκολεύεσαι αλλά και το καλώδιο τροφοδωσίας του φαν.Για αυτό πρόσεξε μην ξεκολήσεις τπτ και μετά πάει και η εγγύηση αλλά και πάπαλα η καρτούλα με φαν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Μάρτιος 15, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 α) Απευθύνσου στον "Κοπρίτη" για να σου ανοίξει οπές με σπειρώματαβ) Αν έχεις ξεβιδώσει όλες τις βίδες, τότε "κρατάει" ακόμη η θερμοαγώγιμη πάστα. Στρίψε μερικές φορές για λίγο το σύστημα ψύξης πάνω στην κάρτα και έπειτα τράβα με ελεγχόμενη δύναμη, προσέχοντας βέβαια μην ξηλώσεις και τίποτε άλλο μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3likos Μάρτιος 29, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2011 Ένα καπάκι για αντλίες DDCT-1T είναι συμβατό με την αντλία μου mcp655?ΥΓ: έχω μπερδευτεί με τις ονομασίες στις αντλίες d5 mcp655 κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 30, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2011 Όχι...Μόνο προϊόντα για D5=MCP655 (το πρώτο έιναι η ονομασία της Laing , το δεύτερο της Swiftech, οι αντλίες είναι γενικά ίδιες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.