Jump to content

Παρενόχληση στα σχολεία

vic

Recommended Posts

Eντυπωσιακό είναι ότι βιντεοσκοπούσαν κιόλας την όλη φάση, με σκοπό (μάλλον) την περαιτέρω γελοιοποίηση του παιδιού.

Σε παρόμοια περιστατικά "μαγκιάς", στο δικό μου σχολείο, σου τραβούσαν το λοβό του αυτιού τόσο πολύ που μπορεί να σκιζόταν....

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

narta διαφωνω με οτι εχεις γραψει.

(δεν τα διαβασα ολα ..μεχρι τελευταιου ποστ. δεν αξιζει το θεμα τοσο χρονο...και που ποσταρω πολυ ειναι)

Το οτι βλεπεις το συγκεκριμενο αποτελεσμα δεν ειναι λογος να δινεις δικιο σε οτι εγινε.

Καλλιστα θα μπορουσε να γινει στραβη.Οχι αποκλειστικα με την κινηση που ειδες.

Αλλα δεν εισαι σε θεση να κρινεις -ποσο μαλλον να δικαιολογεις- την καθε κινηση που θα κανει ο καθε νεος "hulk" σε καθε περιπτωση.

Μπορεις να νομιζεις οτι το σωμα αντεχει..αλλα η κακια στιγμη δεν ειναι μακρια.

και μπορει να ερθει και στο πιο ηλιθια στιγμη.

(δεν τα διαβασα ολα ..μεχρι τελευταιου ποστ. δεν αξιζει το θεμα τοσο χρονο...και που ποσταρω πολυ ειναι)

Συγγνώμη κιόλας που σε απασχολήσαμε. :getlost:

Edit: Περιμένω την άποψή σου για το τι έπρεπε / πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν προσπαθω να δικαιολογησω κατι. Απλα λεω να μην φρικαρουμε του στυλ "θα εμενε αναπηρος" / επαθε το α, το β κοκ. Θα μπορουσε να γινει στραβη και στο μπουκετο που εφαγε την πρωτη φορα και να ειχε εγκεφαλικο αιματωμα. Θα μπορουσε να παθαινε ριξη σπλινας σε αυτην που εφαγε στην κοιλια. Ναι πιθανοτητα να γινει κατι υπαρχει. ΠΑΝΤΑ.

Το θεμα ειναι οτι καποιος παραβιαζει τον ζωτικο σου χωρο επιθετικα και μετα απο 2-3 προσπαθειες να αποφυγεις την συμπλοκη αντιδρας. Fight or flight situtation, adrenaline reaction 101. Ειτε θα "πετρωνε" (flight) ο hulk, οπως τον αποκαλεις, ειτε θα εκανε αυτο που εκανε (fight). για κακη τυχη του κοντου, εγινε το δευτερο. Shit happens...

Συγγνώμη κιόλας που σε απασχολήσαμε. :getlost:

Edit: Περιμένω την άποψή σου για το τι έπρεπε / πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση.

To που διαθετω το χρονο μου ειναι πιστευω καθαρα δικο μου θεμα..

Δεν περιμενω αξιολογηση του χρονου μου.

Δεν θα επρεπε να σχολιασω τιποτα απο αυτο.

Κανατε υποθεσεις βαση τιτλου..Δεν ξερεις αν τα τραβαγε καιρο "αυτα" ή ο κοντος ειναι ο "νταης" του σχολειου.

Καραγκιοζακος ηταν (και αποδειχθηκε) που απλα εκανε τον χαβαλε του (κατα μια διεστραμμενη πλεον εννοια) με την "βοηθεια" των φιλων του.

Η πιο ωριμη(σχεδον) αντιδραση ειναι των κοριτσιων που εμφανισθηκαν στο τελος (σχεδον) και σταματησαν την συνεχεια.

Θα επρεπε να γινει εξαρχης ...δεν θα επρεπε να γινει ποτε με αλλους γονεις/παιδεια.

Αλλο ξερω να αμυνομαι και αλλο δερνω..(ειτε σαν αμυνομενος οπως εδω ειτε γενικα σαν επιτιθεμενος).

Ειμαι της αποψης "αν μπορεις να το σταματησεις μια ωρα αρχητερα...σταματησε το."

Και δεν αναφερομαι στο ξυλο ..αλλα στο bullying.

Πρώτον η αντίδραση των κοριτσιών δεν είναι καθόλου ώριμη. Χασκογελάνε στην αρχή που βαράει ο "κοντός". Υποθέτω ότι θα είναι κάτι το συνηθισμένο, από το συγκεκριμένο παιδί. Μία υπόθεση είναι αυτή. Παρόλα αυτά όμως σοκάρονται όταν τον ρίχνει κάτω και προσπαθούν να σταματήσουν τον φίλο του "κοντού". Για μένα δεν είναι αυτή σοβαρή αντίδραση.

Δεύτερον δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε το τι είχε προηγηθεί. Παίρνουμε μία ιδέα από το σχόλιο που λέει ότι ο Casey (ο παχουλός) ήταν συχνά θύμα παρενόχλησης. Με βάση αυτά και το τι βλέπω στο video θεωρώ την αντίδρασή του δικαιολογημένη.

Τρίτον φυσικά και συμφωνώ στο ότι πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει η πρόληψη. Δεν υπάρχει όμως πάντα και όυτε πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οπότε στο περιστατικό αυτό, δεν θα αναλωθώ στο να σχολιάσω το ότι θα έπρεπε να γίνει από τους γονιούς και από τους καθηγητές. Αυτό είναι το αυτονόητο. Το θέμα είναι ότι ο Casey ήταν θύμα παρενόχλησης και αντέδρασε σε αυτό.

Τέλος, προφανώς και αποφασίζεις που θα διαθέσεις το χρόνο σου. Εγώ σχολίασα καθαρά στο γεγονός ότι στο post σου αναφέρεις "δεν τα διαβασα ολα ..μεχρι τελευταιου ποστ. δεν αξιζει το θεμα τοσο χρονο...και που ποσταρω πολυ ειναι", το οποίο το εξέλαβα πολύ αρνητικά για όλους εμάς τους υπόλοιπους που συζητάμε.

Δεν ξέρω τι θα έκανα και πως θα αντιδρούσα αν ήμουν γονιός. Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Αυτά γίνονται κάθε μέρα σε όλα τα σχολεία και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο μάλλον δεν πήγε ποτέ του(ήταν κάπου εκεί αλλά δεν ήταν). Το θέμα είναι ότι αυτό που έγινε δεν ήταν ακραίο αλλά σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Διότι όταν περνάει απαρατήρητο μετά βλέπουμε στις ειδήσεις 15χρονα με αυτόματα λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι....

ΥΓ hyperion θεός φίλε....από τα γέλια χώνεψα ένα "βόρειο δίπητο" και δεν ξέρω πως θα καταφέρω να κοιμηθώ απόψε

Πρώτον η αντίδραση των κοριτσιών δεν είναι καθόλου ώριμη.

Δεν αναφερομαι στα 2 χαζοχαρουμενα στην αρχη αλλα στην ψηλη που κοντοσταθηκε απο το 0.18 και επειτα (στο πισω μερος).

(τελικα ηταν μια..νομιζα οτι ηταν και αλλη)

Δεν αναφερομαι στα 2 χαζοχαρουμενα στην αρχη αλλα στην ψηλη που κοντοσταθηκε απο το 0.18 και επειτα (στο πισω μερος).

(τελικα ηταν μια..νομιζα οτι ηταν και αλλη)

Το είδα το σημείο που λες. "Απέτρεψε" για λίγο τον φίλο του "κοντού" (ο οποίος κατευθείαν πήγε στον Casey) και μετά πήγε στον χτυπημένο. Σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους ήταν αυτή που συμπεριφέρθηκε με τον πιο σωστό τρόπο.

Και κάτι άλλο που μου ήρθε. Αυτός που τράβαγε το video, όχι μόνο έσπαγε πλάκα με το τι γινόταν αλλά μετά φρόντισε να το ανεβάσει και στο youtube. Πολύ ωραίος...:confused:

το αναθρεμμένο παιδάκι καλά έκανε !!!

έτσι για να μάθει το μύγοφτύμα τι πάει να πει πόνος και φόβος ....

ο μόνος τρόπος διαπαιδαγώγησης των μπουλιδων ....

είχα κάνει και εγώ κάτι παλαβά

οπως να έχω βάλει κάτω 90 κιλά κάτω (εγώ είμαι 70) δεν τον πλάκωσα αλλά τουλάχιστον σταμάτησε στο γυμνάσιο ...

μετά που πήγα λύκειο σταμάτησαν όλα, ηρεμία και μα ρέσει δεν σε ενοχλεί κανένας εκτός από κάποιους ενοχλητικούς της παρέας που είναι το στυλ μπλα μπλα και πειράζουν τους πάντες (αλλά εντάξει είναι υποφερτή γιατί γίνετε μεταξύ μας :p)

παντως αν ειχε κατι στο πατωμα(π.χ. μυτερο αντικειμενο, σκληρο σκουπιδι κ.λ.π) με την ταχυτητα βαρους και εκτοξευσης, θα ειχαμε καθαρο fatality...:dance3: finish him.! :hang3: muhahahaha outstanding...!!! epic κινηση, θα μπορουσε απλα να τον αφησει να πεσει, οχι να τον ριξει, παλι καλα που δεν εβαλε και κανα γονατο να τον "σπασει"...

αλλωστε και με μια σφαλιαρα θα τον εστελνε σαν εκρεμμες αφου ειχε την δυναμη να τον ριξει ετσι κατω..."ξεφυγε"...αυτα γινονται οταν ο ευσωμος ανθρωπος μαζευει rage...εκανε unleash, και ξεχειλησε η δυναμη:neo::flex:

χαχαχαχα πεθανα στο γελιο...LOL:tomato::tomato::tomato: 1 hit εφυγε...μουφας αντιπαλος εναντιον boss, στο easy ηταν...:clap::p

ετσι ειναι αυτα...πρεπει να ξεχωρισουν καποιοι το βιντεοπαιχνιδι απο την ζωη, στο παινχιδι μπορεις να δειρεις και να χτυπησεις οποιον θες, ακομα και τερατα...

στην ζωη πρεπει να ξερεις τα ορια σου, τις δυνατοτηες σου και τις αντοχες σου...δεν ξερεις τι ειναι ο αλλος...

οι δυνατοι δεν εχουμε αναγκη να κανουμε bullying και να προκαλουμε...συνηθως οι μαγκες που προκαλουν ειναι για κλαμματα οταν βρισκονται στα δυσκολα...μαγκιτσες κανουν οι ανασφαλεις φλωροι σε ηρεμα/ησυχα παιδια...

θυμαμαι στο σχολειο ηταν ενας ανοητος πηγαινε και μου εκανε κινησεις taekwondo και χτυπαγε αλλα δεν πονουσα πολυ, του το επετρεπα για "σκληραγωγηση μου", και το μονο που εκανα ηταν να του φορεσω το καλαθακι με τα σκουπιδια στο κεφαλι, και να σπασω την καρεκλα πανω του στο σωμα του...βεβαια, εγω εφαγα μονοημερη αποβολη:triniti:

μπα δεν τα χρειαζομαστε καποιοι ουτε τα ναρκωτικα ουτε τις ταινιες, με ελεγαν ηδη χαπακομενο στο σχολειο επειδη εδερνα τη μιση ταξη...και το αστειο ειναι οτι δεν ενοχλουσα με ενοχλουσαν...οταν σε πνιγει το αδικο και η προκληση τρελενεσαι εκτος και αν θες να καθεσαι να σε βαρανε και να σε προσβαλουν...ζητω η βια στα σχολεια κατ'εμενα, αντιπροσωπευει την κοινωνια εξω...ζουγκλα...

εγω 1000% ειμαι υπερ του "μεγαλυτερου" εδω, καλα του κανε και τον χτυπησε ασχημα τον οδοντογλυφιδα τον αλλον, στο μελλον θα μπορουσε αντι για να πεσει απο τον αερα, να πεσει απο μαχαιρι ή σφαιρα...αν δεν τις "φανε" μερικα παιδια εστω και ασχημα δεν βαζουνε μυαλο..."οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος" με μαθανε απο μικρο...:fist::whip:

παντως αν ειχε κατι στο πατωμα(π.χ. μυτερο αντικειμενο, σκληρο σκουπιδι κ.λ.π) με την ταχυτητα βαρους και εκτοξευσης, θα ειχαμε καθαρο fatality...:dance3: finish him.! :hang3: muhahahaha outstanding...!!! epic κινηση, θα μπορουσε απλα να τον αφησει να πεσει, οχι να τον ριξει, παλι καλα που δεν εβαλε και κανα γονατο να τον "σπασει"...

αλλωστε και με μια σφαλιαρα θα τον εστελνε σαν εκρεμμες αφου ειχε την δυναμη να τον ριξει ετσι κατω..."ξεφυγε"...αυτα γινονται οταν ο ευσωμος ανθρωπος μαζευει rage...εκανε unleash, και ξεχειλησε η δυναμη:neo::flex:

Θυμισε μου, τι δουλεια κανεις ειπαμε????

Θυμισε μου, τι δουλεια κανεις ειπαμε????

Εγώ Χημικός είμαι, αλλά καλά τού 'κανε του καραγκιοζάκου.

Και στον τόπο να τον άφηνε, του άξιζε.

Είναι και η Φυσική Επιλογή.

Όσο λιγότερο μυαλό έχεις, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να επιβιώσεις.

Δεν μπορείς να βασίζεσαι στον καλό χαρακτήρα κάποιου, όταν εσύ δεν δείχνεις τουλάχιστον ένα καλό πρόσωπο.

Και αυτό είναι και το πρόβλημα των εκπαιδευτικών, αδυνατούν να διαπαιδαγωγήσουν και να τιμωρήσουν κάποιον που πραγματικά η συμπεριφορά του δεν αρμόζει στο μέσο όρο της σχολικής ειρήνης, οπότε το αναγκαστικό πρόβλημα είναι ότι κάποιος θα τη φάει. Και αυτό γιατί συνήθως το ατίθασο τέκνο έχει από πίσω τον ατίθασο μπαμπά, ο οποίος στην πραγματικότητα κατά 99% ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ τη συμπεριφορά αυτή του παιδιού του (βάρα το χοντρό, χτύπα τον το βλάκα αγόρι μου κλπ.), και επίσης θα απειλήσει τον όποιον εκπαιδευτικό αδικήσει το μοναδικό του καμάρι.

Στα States έχουν αρχίσει και τα λύνουν τα προβλήματα, αφού γαζώνουν τους συμμαθητές τους. Το θέμα είναι πόσο θα αργήσουμε να γαζώνουμε εμείς, γιατί δεν νομίζω ότι το επίπεδο διδασκαλίας και διαπροσωπικών σχέσεων είναι τόσο ανώτερο από τις ΗΠΑ (ΑΝ είναι ανώτερο).

Δεν νομιζω ενας λογικός ενηλικας να επρατε το ιδιο, ξερωντας οτι μπορει ετσι να του σπασει τον σβερκο.

Προφανως επαιζε Streetfighter και τερματισε με τον Zangief και του εμεινε η λαβη :hehe:

Καλα εκανε κ τον ελιωσε !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.