Jump to content

CPU Bottleneck ? a quick... LN2 look

billpeppas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή κάποιες σχετικά πρόσφατες συζητήσεις, αλλά και το γεγονός ότι μου έμειναν λίγα λίτρα άζωτο από προχθές, και δεν είχα ( ζωντανό ) hardware να αξιοποιηθεί για τον διαγωνισμο της MSI, είπα να το ξοδέψω για άλλον σκοπό.

Υπολόγισα περίπου τι μου φτάνει να κάνω, και αποφάσισα να πάρω τον Core i7 980X και μια Radeon HD 5870 Super Overclock και να τρέξω μερικά games με την κάρτα γραφικών σε standard συχνότητες και να ανεβοκατεβάζω λιγάκι... πολύ τον επεξεργαστή :D

Σκοπός μου ήταν να τρέξω 3 φορές με 3λεπτα runs τα παρακάτω games:

BattleField: Bad Company 2 ( Multiplayer, Rush για να είναι 32 players, αλλά δεν έβρισκα full server εκείνη την ώρα, οπότε έγινε 16player SQDM @ Arica Harbor )

Crysis 2 Multiplayer Demo

Metro 2033

World In Conflict ( το benchmark του, δεν είμαι strategy/RPG guy, δεν ξέρω να τα παίζω δυστυχώς, ώστε να γίνει σωστή αξιολόγηση και επιλογή πίστας, mode κλπ )

Οι συχνότητες που επιλέχθησαν για τον Core i7 980X ήταν τα... 4GHz, 5GHz & 5.5GHz, με όλους τους πυρήνες και το hyperthreading enabled ( 6c12t δηλαδή )

Η κάρτα έτρεχε στα 1000MHz ( GPU ) & 1350MHz ( GDDR5-5400, οι μνήμες προφανώς :D ) στα games, και στα 950/1300 το 3D Mark11 @ Performance Preset ( μπήκε στην λίστα για... εκπαιδευτικούς λόγους :D )

Δυστυχώς τελικά δεν έτρεξα το WIC ( ξεχάστηκα, αλλά και να 'θελα, τελικά δεν θα έφτανε το άζωτο ), και κάπου στην φασαρία της όλης υπόθεσης έχασα και τα αποτελέσματα από το Crysis 2 Demo @ 5GHz ( arg ).

( ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον κάνω μια πιο πλήρη και λεπτομερή δουλειά επί αυτού του θέματως, θα δείξει )

System specs & τα αποτελέσματα... περισσότερες λεπτομέρεις αύριο

Core i7 980X ( 6 cores 12 threads at 4GHz, 5GHz and 5.5GHz )

6GB RAM @ DDR3-1720 7-7-7-24 ( όχι ότι έχουνε την παραμικρή σημασία η συχνότητα και τα timings για τα games )

Gigabyte Radeon HD5870 Super Overclock ( 1000MHz/1350MHz @ games, 950MHz/1300MHz @ 3D Mark11 )

Creative SoundBlaster X-Fi sound card

Windows 7 Ultimate x64 SP1

latest patch for each game

34pl7o1.png

Το BFBC2 @ 4GHz θέλω να το ξανατρέξω πάλι αύριο μάλλον, μου φαίνεται λίγο περίεργο παρόλο ότι τα tests ήτανε 3 και όχι 1 per frequency

θα πρεπει να ριξεις και αλλες 5870 στο παιχνιδι αμα θες να δεις bottleneck .Η μια ειναι γνωστο οτι τερματιζει σε συγχρονο intel cpu περιπου στα 4Gz

Δεν είχα άλλη ζωντανή 5870.

Αλλά μην περιμένεις να δείς κάτι το διαφορετικό.

Στην καλύτερη να ανέβει το scaling από τα 4-4.1GHz στα 4.2-4.3GHz

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Τώρα που το ξέθαψα από τον HDD, ένα... ερασιτεχνικό βιντεάκι από το κινητό του ξαδερφού μου ( htc touch hd mini ):

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=flpASsgU7uA]YouTube - BenchZone - Gaming with LN2 Cooled Intel Core i7 980X[/ame]

Τα υπόλοιπα του ''άρθρου'' όποτε προκόψω να το τελειώσω ( παραμελήθηκε δυστυχώς )

Το bc2 το εκανες πολυ λαθος αλλα δεν πειραζει, απτην στιγμη που δεν υπαρχει ενα προκαθορισμενο timedemo αντε να βγαλεις ακρη online.

Δοκιμασε CSS stress test με fps_max 999 απτην κονσολα, arma 2 arrowhead ή το απλο, νομιζω και τα 2 εχουν αποστολη-timedemo που σου βγαζει average fps και ποντους στο τελος. Ριξε και την συχνοτητα στα 2ghz ή στω στα 2.5, οπως ειπε και ο steve ολοι ξερουμε πως δεν τιθεται θεμα bottleneck με μονη 5870 εκτος αμα εχεις κανα μουσειο ( amd X2 4800+ ξερω γω )

Respect στην 959NF \m/

Δεν έχει θέμα το BFBC2 έτσι.

Έχω κάνει με την ίδια κάρτα, 20 loops των 3min rounds ( στην ίδια πίστα πάντα ), και τα νούμερα ήτανε καρφί στα ίδια ( διαφορές στα minimum fps 2fps max [ στα πιο "ακραία αποτελέσματα, ο μέσος όρος ήτανε πανομοιότυπος με το μεγαλύτερο ποσοστό των αποτελεσμάτων ] και 2-8fps στα maximum, με το average να είναι σε διαφορές δεκαδικών ψηφίων στις 15-16 από τις 20 λούπες, και οι 4-5 που "ξέφευγαν" ήτανε 1fps up/down )

Δοκίμασε το και μόνος σου αν σου φαίνεται περίεργο ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.