Eye Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2011 Καλημέρα!Ενδιαφέρομαι για οθόνη 23" (όχι ΤΝ panel).Προβληματίζομαι ανάμεσα στην Eizo FS2331 και την Dell u2311.Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η διαφορά στην τιμή τους.Εσείς ποια προτείνετε?
ΝTG Μάρτιος 13, 2011 #2 Μάρτιος 13, 2011 Διπλασια τιμη (210 ~ 420) και δεν ενδιαφερεσαι?? wow .. H μια ειναι e-ips (dell) και η αλλη ειναι c-pva..(σε αντιθεση με την μεγαλη αδερφη της την 24αρα που ειναι spva και παει αλλη μια φορα χ2 στην τιμη). Προσωπικα δεν πολυσυμπαθω το cpva.Οχι οτι ειναι χαλια...σαφως και θα το προτιμουσα(για τα δικα μου γουστα/αναγκες) απο οποιαδηποτε TN κυκλοφορει εκει εξω. Απλα υπαρχει το φτηνο e-ips που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα. Ενδεικτικα το cpva μπορεις να το δεις σε αυτο το review.. Tην dell εδω την οποια προτεινω απο τις δυο που αναφερεις.. και εφοσον ησουν αποφασισμενος για τα 400+ δες και μια την Hp zr24 που ειναι φτηνοτερη απο την eizo που κοιτας ,εχει e-ips και αυτη...αλλα ειναι 24αρα. Kαι ελαφρως παραπανω την dell u2410 που ειναι με Η-ιps και επισης 24αρα.
Eye Μάρτιος 13, 2011 Author #3 Μάρτιος 13, 2011 Διπλασια τιμη (210 ~ 420) και δεν ενδιαφερεσαι?? wow ..H μια ειναι e-ips (dell) και η αλλη ειναι c-pva..(σε αντιθεση με την μεγαλη αδερφη της την 24αρα που ειναι spva και παει αλλη μια φορα χ2 στην τιμη). Προσωπικα δεν πολυσυμπαθω το cpva.Οχι οτι ειναι χαλια...σαφως και θα το προτιμουσα(για τα δικα μου γουστα/αναγκες) απο οποιαδηποτε TN κυκλοφορει εκει εξω. Απλα υπαρχει το φτηνο e-ips που δεν εχει να ζηλεψει τιποτα. Ενδεικτικα το cpva μπορεις να το δεις σε αυτο το review.. Tην dell εδω την οποια προτεινω απο τις δυο που αναφερεις.. και εφοσον ησουν αποφασισμενος για τα 400+ δες και μια την Hp zr24 που ειναι φτηνοτερη απο την eizo που κοιτας ,εχει e-ips και αυτη...αλλα ειναι 24αρα. Kαι ελαφρως παραπανω την dell u2410 που ειναι με Η-ιps και επισης 24αρα. Στα χρήματα έχω βάλει ανώτατο όριο 600€ και έτσι δεν με ενδιαφέρει τόσο το μέγεθος (23" ή 24") όσο αυτά που προσφέρει η κάθε μία. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω 24" απλά -επειδή δεν το κατέχω το θέμα- τι γίνεται σε περίπτωση που θέλω να παίξω παιγνίδι σε χαμηλότερη ανάλυση θα έχω θολή εικόνα?Θα προτιμούσα να είναι 1:1 και ας έχει μαύρο πλαίσιο γύρω-γύρω. Το e-ips απ΄ότι διάβασα και αν κατάλαβα καλά μάλλον είναι κατώτερο από το cpva το οποίο είναι κατώτερο από το H-ips
ΝTG Μάρτιος 13, 2011 #4 Μάρτιος 13, 2011 Δεν ειναι τοσο ευκολα τα συμπερασματα..συν και πλην εχουν...αναλογα τι θες ..επιλεγεις.(px θεωρω το black crush των cpva αρκετα ενοχλητικο και θα προτιμουσα e-ips στην θεση του.(οπως ειπα και πριν βεβαια..θα προτιμουσα cpva αντι καποιου TN).Πχ αν θες να παιζεις παιχνιδια το ανωτερο στην λιστα ΣΟΥ (h-ips) εχει το περισσοτερο input lag ((~30-40ms) απο τις αλλες (~7-8) .Στα review λιγο πολυ θα δεις πως συμπεριφερονται στο scaling να παιζεις ακομα και χωρις μαυρες μπαρες.(oπου μπορεις να τις βαλεις βεβαια αν ντε και καλα τις θες.)
Eye Μάρτιος 13, 2011 Author #6 Μάρτιος 13, 2011 60-40 Παιγνίδια-εφαρμογέςΚοίταξα τα review στο Prad και απ΄ότι λέει η Eizo δεν κάνει για παιγνίδια ενώ είναι πολύ καλή στα υπόλοιπα.Οι Dell u2311,u2410,u2711 ικανοποιητικές ενω πιο καλή βγάζει στα παιγνίδια την HP ZR24w με μείον σε άλλα πράγματα.
ΝTG Μάρτιος 13, 2011 #7 Μάρτιος 13, 2011 Mη κοιτας τοις απολυτου μετρητοις ο,τι γραφεται.Δεν ξερω σε ποια ειζο αναφερεσαι στο prad.de ..υποθετω οχι στην spva που ειναι αλλη οθονη απο αυτη που κοιτας(cpva).Και μια τελευταια ερωτηση....Τι οθονη εχεις τωρα και τι ειναι αυτο που σε κανει να θες αλλη?
Jaco Μάρτιος 13, 2011 #8 Μάρτιος 13, 2011 Ρίξε μια ματιά εδώ, νομίζω ότι είναι από τα πιο έγκυρα site με reviews... παίξε και με τα φίλτρα που έχει, για να το φέρεις στα μέτρα σου...
AlexT Μάρτιος 13, 2011 #9 Μάρτιος 13, 2011 Πριν απο λιγες μερες πηρα μια 2311. Σε crysis και CoD dεν εχω παρατηρησει καθολου ghosting και εχει πραγματικα χαμηλο input lag.Βεβαια τα παραπανω αναφερονται στη αισθηση που μου δινει η οθονη και οχι σε μετρησεις, και επισης προερχομαι απο μια low budget οθονη οποτε δεν ξερω αν βοηθαω και πολυ. Γενικα παντως η οθονη ειναι αρκετα καλη αλλα πιστευω οτι αν εχεις τα 600 σαν οριο και δεν πας για value for money μπορεις πολυ καλυτερα.:hi:
ProPitsiriko$ Μάρτιος 13, 2011 #10 Μάρτιος 13, 2011 +1 για 2311! Την αγορασα σχετικα προσφατα και την εχω διπλα στην 2409 η οποια εχει ενα απο τα καλα ΤΝ πανελ..! Καμια σχεση...τις εχω και τις 2 διπλα διπλα και μπορω να πω η διαφορα που εχουν μου την δινει..! ετσι που σκευτομαι να δωσω την 2409 και να παρω αλλη μια 2311 για να μην τσαντιζομαι οταν βλεπω την διπλα.
Eye Μάρτιος 13, 2011 Author #12 Μάρτιος 13, 2011 Mη κοιτας τοις απολυτου μετρητοις ο,τι γραφεται.Δεν ξερω σε ποια ειζο αναφερεσαι στο prad.de ..υποθετω οχι στην spva που ειναι αλλη οθονη απο αυτη που κοιτας(cpva).Και μια τελευταια ερωτηση....Τι οθονη εχεις τωρα και τι ειναι αυτο που σε κανει να θες αλλη?Για την Eizo FS2331 γράφει.Δεν τα κοιτάω τοις μετρητοις απλά μια ιδέα παίρνω.Εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρουν γνώμες από απλούς χρήστες.Εχω μια παλια ViewSonic VP171 και επειδή θα αγοράσω σε 2 εβδομάδες καινούριο P.C.(i7 2600K,gtx570) θέλω να πάρω καινούρια οθόνη.
Eye Μάρτιος 13, 2011 Author #13 Μάρτιος 13, 2011 Πριν απο λιγες μερες πηρα μια 2311. Σε crysis και CoD dεν εχω παρατηρησει καθολου ghosting και εχει πραγματικα χαμηλο input lag.Βεβαια τα παραπανω αναφερονται στη αισθηση που μου δινει η οθονη και οχι σε μετρησεις, και επισης προερχομαι απο μια low budget οθονη οποτε δεν ξερω αν βοηθαω και πολυ. Γενικα παντως η οθονη ειναι αρκετα καλη αλλα πιστευω οτι αν εχεις τα 600 σαν οριο και δεν πας για value for money μπορεις πολυ καλυτερα.:hi:Και μένα η αίσθηση μ΄ενδιαφέρει και όχι οι μετρήσεις.Πολύ καλό το ότι δεν βλέπεις ghosting γιατί και για παιγνίδια τύπου crysis θέλω την οθόνη.Μπορεί να διαθέτω 600€ αλλά πρέπει να τα δώσω σε κάτι που να αξίζει τόσα λεφτά.Αλλιώς παίρνω κάτι φτηνότερο!
Eye Μάρτιος 13, 2011 Author #14 Μάρτιος 13, 2011 Dell U2711 αλλιώς 3 x U2311Η!Σε τι απόσταση λογικά πρέπει να κάθεται ο χρήστης από μια 27" ?
Eye Μάρτιος 13, 2011 Author #15 Μάρτιος 13, 2011 +1 για 2311!Την αγορασα σχετικα προσφατα και την εχω διπλα στην 2409 η οποια εχει ενα απο τα καλα ΤΝ πανελ..! Καμια σχεση...τις εχω και τις 2 διπλα διπλα και μπορω να πω η διαφορα που εχουν μου την δινει..! ετσι που σκευτομαι να δωσω την 2409 και να παρω αλλη μια 2311 για να μην τσαντιζομαι οταν βλεπω την διπλα. Tόοοσο μεγάλη διαφορά?Μου κάνει εντύπωση!!!
winters Μάρτιος 13, 2011 #16 Μάρτιος 13, 2011 Σε τι απόσταση λογικά πρέπει να κάθεται ο χρήστης από μια 27" ?50 -70 ποντους είναι μια χαρά
ΝTG Μάρτιος 13, 2011 #17 Μάρτιος 13, 2011 Εχω μια παλια ViewSonic VP171 και επειδή θα αγοράσω σε 2 εβδομάδες καινούριο P.C.(i7 2600K,gtx570) θέλω να πάρω καινούρια οθόνη.Aπο την στιγμη που εχεις τετοια οθονη πηγαινε για την dell 2311.Aπλα και μονο για να δεις τι τεχνολογικο χασμα καλυπτεις με μονο 200Ε.Εχεις και το "πλεονεκτημα" να μην εχεις καν καποια μεγαλη οθονη ηδη..οποτε...δεν βλεπω τον λογο να δωσεις κατι παραπανωΒαλε και τα 400 στην ακρουλα για κατι αλλο..ή καμμια οθονη την επομενη πενταετια.
Eye Μάρτιος 13, 2011 Author #18 Μάρτιος 13, 2011 Εχω διαβάσει στο φόρουμ αρκετά γι αυτή την οθόνη.Φαίνεται ότι μάλλον δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στις 23".Για την HP ZR24w αξίζει να δώσω 150€ παραπάνω?
ΝTG Μάρτιος 13, 2011 #19 Μάρτιος 13, 2011 αφου προερχεσαι απο τετοια οθονη οτιδηποτε παραπανω απο 2311 μοιαζει υπερβολη
Eye Μάρτιος 13, 2011 Author #20 Μάρτιος 13, 2011 αφου προερχεσαι απο τετοια οθονη οτιδηποτε παραπανω απο 2311 μοιαζει υπερβοληΕντάξει δίκιο έχεις.Επειδή προέρχομαι από παλιά οθόνη κάθε νέα θα μου φανεί τέλεια.Εμένα δεν μ΄ενδιαφέρει να μου περισσέψουν χρήματα αλλά να πάρω το καλύτερο σ΄αυτά που διαθέτω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.