Jump to content

Αναβάθμιση από AMD 1090T σε Intel 2600K...Αξίζει?

Bimmermeister

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,έχω έναν Phenom II X6 1090T και μια Asus Crosshair Iv Formula καθώς και μια Asus 5970.Λοιπόν,σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε Intel 2600K με τις νέες μητρικές με B3 Revision και να κοτσάρω άλλη μία 5970,τι λέτε αξίζει???Έχω ακούσει ότι οι Sandy Bridge είναι "φαρμάκια" σε επιδόσεις και ειδικά με τις καινούργιες μητρικές που λανσάρονται 17 του μηνός.

(γκουχου..γκουχου)

Τωρα τι αναβαθμιση ειναι να πας απο 6πυρηνο σε 4πυρηνο δεν ξερω...μπορει να ειναι πιο δυνατοι οι sandy αλλα και παλι με την καμια η διαφορα απο τον 1090Τ(σε εφαρμογες που δεν αξιοποιουν τους παραπανω πυρηνες)δεν δικαιολογει το κοστος επεξεργαστη και μητρικης.επισης το να παρεις αλλη μια 5970 ειναι overkill.δωσε αυτην που εχεις ηδη και πηγαινε σε 6990 η 590 οταν με το καλο βγει.

Τωρα τι αναβαθμιση ειναι να πας απο 6πυρηνο σε 4πυρηνο δεν ξερω...μπορει να ειναι πιο δυνατοι οι sandy αλλα και παλι με την καμια η διαφορα απο τον 1090Τ(σε εφαρμογες που δεν αξιοποιουν τους παραπανω πυρηνες)δεν δικαιολογει το κοστος επεξεργαστη και μητρικης.επισης το να παρεις αλλη μια 5970 ειναι overkill.δωσε αυτην που εχεις ηδη και πηγαινε σε 6990 η 590 οταν με το καλο βγει.

Γιατί είναι overkill???Προτιμώ να πάρω άλλη μία 5970(την οποία βρίσκω στα 320Ευρώ πλέον) και να τις έχω σε Crossfire και να κάνω το σύστημα μου πολύ πιο γρήγορο από μια 6990(1000Watt Τροφοδοτικό έχω,το Silent Pro της Coolermaster).Τώρα όσο για τον 2600K,στα Benchmarks δείχνει πολύ πιο δυνατός από τον 1090T και σηκώνει τρελό Overclock...και ειλικρινά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι όσο το δυνατόν περισσότερα FPS στα παιχνίδια....

Τι λέτε???

Καλησπέρα παιδιά,έχω έναν Phenom II X6 1090T και μια Asus Crosshair Iv Formula καθώς και μια Asus 5970.Λοιπόν,σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε Intel 2600K με τις νέες μητρικές με B3 Revision και να κοτσάρω άλλη μία 5970,τι λέτε αξίζει???Έχω ακούσει ότι οι Sandy Bridge είναι "φαρμάκια" σε επιδόσεις και ειδικά με τις καινούργιες μητρικές που λανσάρονται 17 του μηνός.

(γκουχου..γκουχου)

2 διπύρηνες 5970 κάρτες σε CROSSFIRE BOTH X8 που δίνει το 1155 socket και όχι both X16 που είναι το κανονικό, είναι overkill !!!

Μείνε κανένα 2μηνο με την πλατφόρμα που έχεις και περίμενε τις μπουλντόζες της AMD ! Ακούγεται πως αυτές οι cpu θα είναι (μάλλον) συμβατές με AM3 μητρικές οπότε ρίχνεις επάνω έναν 8-πύρηνο και καθαρίζεις έχοντας και το crossfire x16 & x16 που σου προσφέρει το 890FX chip + την πληρότητα που προσφέρει το sb850 !

Επίσης λέγεται πως οι μπουλντόζες θα είναι 50% πάνω από τον 1100Τ !

2 διπύρηνες 5970 κάρτες σε CROSSFIRE BOTH X8 που δίνει το 1155 socket και όχι both X16 που είναι το κανονικό, είναι overkill !!!

Μείνε κανένα 2μηνο με την πλατφόρμα που έχεις και περίμενε τις μπουλντόζες της AMD ! Ακούγεται πως αυτές οι cpu θα είναι (μάλλον) συμβατές με AM3 μητρικές οπότε ρίχνεις επάνω έναν 8-πύρηνο και καθαρίζεις έχοντας και το crossfire x16 & x16 που σου προσφέρει το 890FX chip + την πληρότητα που προσφέρει το sb850 !

Επίσης λέγεται πως οι μπουλντόζες θα είναι 50% πάνω από τον 1100Τ !

Όντως αν είναι BOTH X8 είναι τέρμα μούφα οπότε ΑΚΥΡΟΙ οι Sandy......μήπως θα ήταν καλύτερα να πουλήσω τώρα mobo + cpu και να περιμένω τις μπουλντόζες???Γιατί προφανώς οι μπουλντόζες θα αποδίδουν καλύτερα στο καινούργιο Socket AM3 r2... ???

Όντως αν είναι BOTH X8 είναι τέρμα μούφα οπότε ΑΚΥΡΟΙ οι Sandy......μήπως θα ήταν καλύτερα να πουλήσω τώρα mobo + cpu και να περιμένω τις μπουλντόζες???Γιατί προφανώς οι μπουλντόζες θα αποδίδουν καλύτερα στο καινούργιο Socket AM3 r2... ???

Eγώ θα έλεγα να περιμένεις να δεις !!!

Ετσι έλεγαν και στην μετάβαση από AM2 σε ΑΜ2+ αλλά η διαφορά επιδόσεων ήταν της τάξης του 1,5-3% δηλαδή τίποτα!

Eγώ θα έλεγα να περιμένεις να δεις !!!

Ετσι έλεγαν και στην μετάβαση από AM2 σε ΑΜ2+ αλλά η διαφορά επιδόσεων ήταν της τάξης του 1,5-3% δηλαδή τίποτα!

Απλά το βλέπω οικονομικά κυρίως το θέμα...γιατί μόλις βγουν οι Μπουλντόζες η CPU μου θα κοστίζει κανένα 100ρικο....ενώ τώρα μπορεί να φύγει σε νορμάλ τιμή,μαζί με την mobo...Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου?Και εννοείται πως δεν θα ξεμείνω από PC απο τη στιγμή που θα δώσω cpu + mobo γιατί έχω και 2ο pc...

Απλά το βλέπω οικονομικά κυρίως το θέμα...γιατί μόλις βγουν οι Μπουλντόζες η CPU μου θα κοστίζει κανένα 100ρικο....ενώ τώρα μπορεί να φύγει σε νορμάλ τιμή,μαζί με την mobo...Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου?Και εννοείται πως δεν θα ξεμείνω από PC απο τη στιγμή που θα δώσω cpu + mobo γιατί έχω και 2ο pc...

Σε τι τιμή πιστεύεις πως μπορείς να τα σπρώξεις ???

Σε τι τιμή πιστεύεις πως μπορείς να τα σπρώξεις ???

350Ευρώ.Είναι Αγορασμένα τον Μάϊο απο ΠΛΑΙΣΙΟ με φούλ εγγύηση και παρελκόμενα.Και τελείως ξεκούραστα,σκέψου ότι τον έχω για Facebook πιο πολύ....

mobo + cpu καινουργια εχουνε ~370Ε!

νομιζω ειναι πολυ υπεραισιοδοξο να τα σπρωξεις στα 350Ε!

υγ: συγνωμη κιολας,ο καθενας ξοδευει τα λεφτα του οπως θελει αλλα....θες 2η 5970 για παιχνιδια σε 1920 και υπολογιστη που οπως λες:

350Ευρώ.Είναι Αγορασμένα τον Μάϊο απο ΠΛΑΙΣΙΟ με φούλ εγγύηση και παρελκόμενα.Και τελείως ξεκούραστα,σκέψου ότι τον έχω για Facebook πιο πολύ....

???

mobo + cpu καινουργια εχουνε ~370Ε!

νομιζω ειναι πολυ υπεραισιοδοξο να τα σπρωξεις στα 350Ε!

υγ: συγνωμη κιολας,ο καθενας ξοδευει τα λεφτα του οπως θελει αλλα....θες 2η 5970 για παιχνιδια σε 1920 και υπολογιστη που οπως λες:

???

Ε ναί μωρέ ντάξει...μόλις βγει κανένα καλό game όμως θα το λιώσω...και ναί,έχεις δίκιο για την τιμή...έπεσαν πολύ γιατί είχα πάρει τότε την μητρική 230 ευρώ και τον επεξεργαστή 320 ευρώ.Οπότε δεν λέει να τα δώσω "για ένα πιάτο φακή"....

don't do it faidon

ειναι κριμα μην το κανεις,κατσε εκει που εισαι κανε υπομονη μεσα στο ετος θα βγουνε τα βαρια χαρτια των δυο εταιριων και τοτε δες τι θα κανεις και αν σε συμφερει να το κανεις.Εχω ιδιο proc και mobo σε υδροψυξη και δεν εχω δει να "κολλανε" πουθενα για την χρηση που τα θελω.Η καρτουλα σου ειναι κτηνος,οποιαδηποτε κινηση και αν κανεις τωρα την θεωρω καθαρα ψυχολογικη.Αν θες να τα "σπρωξεις" ομως,παρε εναν ssd αν δεν εχεις να "ξεμπουκωσει" λιγο.

Kαι εγώ έναν ocz vertex ii 120gb θα έπαιρνα στην θέση σου, αν δεν είχα SSD και ήθελα να ανεβάσω λίγο το σύστημα!

Είναι το μοναδικό parts που θα σου δείξει τι πραγματικά μπορεί να πιάσει το σύστημά σου σε πραγματικό χρόνο- χρήση!

Για να μην σου πω πως θα πήγαινα σε 2x 60gb vertex ii σε raid 0 ..........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.