env0y Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2011 Γεια χαρά σε όλουςΠου λέτε ψήνομαι τρελά να τσιμπήσω έναν OCZ RevoDrive X2 100GB SSD PCI-Express x4 SSD (OCZSSDPX-1RVDX0100) - Solid State Drives - plaisio.grαξιοποιώντας τον μόνο για το λειτουργικό και στο site του κατάσκευαστεί αναγράφει: (Note: Before installing the RevoDrive it is important to check the settings/capabilities on your motherboard. If you plan on using the RevoDrive as a boot drive please check that your motherboard supports boot over PCI-E, and note that due to limited option ROM space, it is often not possible to use the RevoDrive while the Onboard RAID Controller is enabled on many motherboards. Check with your motherboard manufacturer for the latest platform information and BIOS updates and refer to our Tested Motherboard Guide, or visit our support forums for more information regarding compatibility/installation.) Έχω την μητρική ASUS Crosshair III Formula http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=2Y4dQFaJ6gPN18cQ&templete=2 και πολύ φοβάμαι πώς δεν έχει την δυνατότητα να κάνει boot από την PCI-E μήπως τελικά ο OCZRevoDrive είναι απλά ένα όνειρο απατηλό για εμένα?Εύχομαι να κάνω λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάρτιος 14, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2011 για δες εδω αν είσαι μέσαocz comp..xls Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Μάρτιος 15, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 Πακέτο όπως το περίμενα φίλε μου. Τώρα σφυρίζει άλλο δίλλημα στον μυαλουδάκι μου. Να πάω για SSD ή να κάνω λίγη υπομονή για τα upcoming mobos που θα έχουν αυτήν την δυνατότητα σαν default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάρτιος 15, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 ότι βαστάει η τσέπη σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάρτιος 15, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 Φοβερο εργαλειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάρτιος 15, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2011 Πακέτο όπως το περίμενα φίλε μου. Τώρα σφυρίζει άλλο δίλλημα στον μυαλουδάκι μου. Να πάω για SSD ή να κάνω λίγη υπομονή για τα upcoming mobos που θα έχουν αυτήν την δυνατότητα σαν default. Εγω λεω να περιμενεις.Οι ssd εχουνε την ταχυτητα αλλα οχι την χωρητικοτητα.Και μην ακους αυτους που λενε τι την θελεις την χωρητικοτητα ??Γιατι αυτοι οι ιδιοι ειναι που θα τρεξουνε να πωλησουνε τους 80αρηδες και τους 120αρηδες μολις τα μεγαλυτερα αδελφακια τους πιασουνε λογικες τιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikdev Μάρτιος 16, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2011 Δυστυχώς και οι νέοι SSD δεν πραγματοποιούν όσα υπόσχονται.Αν θέλεις ταχύτητα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αγοράζεις SSD και καλύπτεις τις ανάγκες σου.Ακόμη για δεν σου φτάνουν 120GB (νομίζω είναι αρκετά για OS-Apps-Games) παίρνεις άλλον ένα σε Raid0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Μάρτιος 16, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2011 Δυστυχώς και οι νέοι SSD δεν πραγματοποιούν όσα υπόσχονται.Αν θέλεις ταχύτητα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αγοράζεις SSD και καλύπτεις τις ανάγκες σου.Ακόμη για δεν σου φτάνουν 120GB (νομίζω είναι αρκετά για OS-Apps-Games) παίρνεις άλλον ένα σε Raid0.Βασικά nikdev πιστεύω ότι 120GB είναι αρκετά. Τον θέλω μόνο για OS-Apps και ίσως αν χρειαστεί να βάλω και κάποιο παιχνίδι.Αλλά να, βλέπετε οι PCI-E RevoDrive είναι εκεί τους βλέπουμε, τρελός πειρασμός! :baby:Άντε να βγουν και τα καινούργια mobo που να έχουν σαν default το PCI-E boot option. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάρτιος 16, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2011 γιατί PCIE SSD?? ποιος ο λόγος αν επιτρέπετε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Μάρτιος 16, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2011 γιατί PCIE SSD?? ποιος ο λόγος αν επιτρέπετε ?Video Editing κυρίως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάρτιος 16, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2011 Video Editing κυρίως.Raid 0 τότε. sequential writes και video streaming με μεγάλο stripe size και θα είσαι ευτυχισμένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάρτιος 16, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2011 Εγω λεω να περιμενεις.Οι ssd εχουνε την ταχυτητα αλλα οχι την χωρητικοτητα.Και μην ακους αυτους που λενε τι την θελεις την χωρητικοτητα ??Γιατι αυτοι οι ιδιοι ειναι που θα τρεξουνε να πωλησουνε τους 80αρηδες και τους 120αρηδες μολις τα μεγαλυτερα αδελφακια τους πιασουνε λογικες τιμες.Εντελώς άστοχη λογική. Τον σκληρό δίσκο 120Gb που είχες πριν πάρεις τον 640άρη που έχεις τώρα γιατί τον αγόρασες;Το ότι τον έδωσες όταν πήρες τον 640άρη, δε σημαίνει ότι δεν έκανε δουλειά όσο τον είχες. ναι, σε 5-10 χρόνια οι SSD θα είναι από τα πιο φτηνά κομμάτια του Η/Υ, αυτό δε σημαίνει ότι οι σημερινοί χρήστες θα μετανιώσουν που για 5 χρόνια που εσύ θα είσαι με τους δεινόσαυρους, αυτοί θα έχουν ιπτάμενο λειτουργικό λόγω SSD.Ναι, και γω θα δώσω τους 128άρηδες που έχω για να πάρω 512ρηδες όταν θα καλυφθούν οι σωστές προϋποθέσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι SSDs που έχω τώρα δεν αξίζουν. Οι ανάγκες μου είναι 40Gb για λειτουργικό και προγράμματα, οπότε και οι 2 128άρηδες που έχω με υπερκαλύπτουν (πόσο μάλλον οι 160άρηδες που είχα πριν).Δεκτόν ότι κάποιος άλλος μπορεί να χρειάζεται 200Gb και μπορεί άλλος να είναι οκ και με 16Gb - αυτό απλώς αποδεικνύει ότι δε μπορείς να βάλεις στεγνό κανόνα που να λέει ότι οι σημερινές χωρητικότητες των SSDs δεν φτάνουν. Παίρνεις όσα σου χρειάζονται, έχει από 40Gb εώς όσο φτάνει η τσέπη σου.Είναι σα να λες "έχω 4Tb ταινίες, αλλά δεν υπάρχει σκληρός δίσκος 4Tb οπότε δε θα πάρω καθόλου δίσκο, θα περιμένω"... duh Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάρτιος 16, 2011 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2011 Τον σκληρό δίσκο 120Gb που είχες πριν πάρεις τον 640άρη που έχεις τώρα γιατί τον αγόρασες;1)Τον 120 αρχικα τον ειχα γιατι κοστιζε τοτε πχ 120 ευρω ενω ο αντιστοιχος 640ρης 600ευρω.2)Οταν η μοδα ηταν οι 120αρηδες τα παιχνιδια δεν ηταν 8gb το καθενα και οι ταινιες αλλα τοσα αλλα ουτε και κατεβαζα με 24mb γραμμη...δηλαδη ΤΟΤΕ δεν γεμιζε τοσο ευκολα.Τον 640ρη ΣΗΜΕΡΑ τον εχω γιατι με αυτον ειμαι καλυμμένος απο χωρητικοτητα.Ποτε δεν γεμισα/ζω τον δισκο πανω απο 450gb αλλα και ποτε δεν πεφτω κατω απο 200.Αυτην την στιγμη ο δισκος μου ειναι 250γεματος μετα απο format 2 μηνων.Οταν ημουνα στα 120gb λοιπον ελεγα ποτε θα βγουνε μεγαλυτεροι γιατι αργα η γρηγορα γεμιζε.Οταν εφτασα στα 640 καταλαβα οτι δεν χρειαζομαι μεγαλυτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Μάρτιος 17, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2011 αν θέλεις να αποθηκεύεις τα project σου κάνετο σε μηχανικό σκληρό όταν όμως τα επεξεργάζεσαι τότε θα τα βάζεις σε SSD στην περίπτωσή σου.ο SSD είναι η χρυσή τομή για την επεξεργασία όχι για DataVaulting Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.