Jump to content

Κλήσεις για εργασία στο εξωτερικό

boolean

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Ανοίγω αυτό το thread γιατί τον τελευταίο μήνα έχω λάβει παραδόξως αρκετές κλήσεις από διάφορα γραφεία έρευσης προσωπικού (recruiters) με έδρα την Αγγλία και μου έχουν προτείνει θέσεις εργασίας για εταιρείες στην Ευρώπη.

Εγώ ενδιαφέρομαι για θέση Software Engineer και είχα βάλει το βιογραφικό μου στο monster.co.uk από το καλοκαίρι. Ωστόσο μέσα στον προηγούμενο μήνα έχω λάβει 3 emails από διαφορετικούς recruiters και μάλιστα έκανα και το πρώτο interview τηλεφωνικά.

Μου κάνει λοιπόν πολύ εντύπωση πως και τόση ζήτηση έτσι ξαφνικά. Πολλά θα μπορούσε να υποψιαστεί κάποιος ειδικά με την δημοσιότητα που έχει λάβει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα...

Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία ή μήπως γνωρίζει αν γενικά υπάρχει αύξηση της φυγής στο εξωτερικό από έλληνες (κυρίως μιλάω για software engineering/ development ή και γενικά για μηχανικούς ή ακόμα και για άλλα εξειδικευμένα τεχνικά επαγγέλματα). Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Σε πολλους πελατες μου, και συγκεκριμενα σε καινουργια mail accounts ερχονται παρομοια.

Τα θεωρω spam και -χωρις να το ξερω- ειμαι σιγουρος θα παιζει καποιου ειδους fee απανω στον μισθο σου.

θα παιζει καποιου ειδους fee απανω στον μισθο σου.

Εσύ μάλλον εννοείς την περίπτωση που κάποιος τρίτος σου στέλνει email για κάποια εργασία και εκείνος κερδίζει κάποια χρήματα από το γραφείο εύρεσης εργασίας (ότι δηλαδή λειτουργεί ως ατζέντης τους).

Εγώ όμως λέω ότι άμεσα το γραφείο έρχεται σε επαφή μαζί μου.

Τα fees των recruiters τα πληρώνει πάντα ο εργοδότης - αυτός τους μισθώνει να του βρουν προσωπικό. Εσύ θα πρέπει πάντα να προσέχεις τι υπογράφεις γενικότερα, ασχέτως του πως βρήκες την δουλειά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.