paris_rx8 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2011 Καλησπέρα σε όλους.Εχω περίπου την υδρόψυξη κάπου ένα χρόνο τώρα κ θα ήθελα να μου πείτε με τί τρόπο θα βγάλω ολο το υγρό ψύξης καθώς τί tube & τι χρώματος υγρό ψύξης να χρησιμοποιήσω για να φοσφοριζει σε συνδιασμό με τις 2 σειρές μπλέ uv που έχω. Αυτή η βαλβίδα θα βοηθήσει την κατάσταση να βγάλει το υγρό απ το κύκλωμα όμως απ το ψυγείο πώς θα βγεί? Αυτά είναι τα μπλέ uv που χρησιμοποιώ. Sorry για τις photo απλά ειναι απο κινητό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάρτιος 9, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2011 Η βαλβιδα βοηθαει και μαλιστα πολυ μιας και ειναι στο χαμηλοτερο σημειο. Με τον υπολογιστη εκτος λειτουργιας (καλωδιο ρευματος psu βγαλμενο) ανοιγεις την βαλβιδα με ενα δοχειο απο κατω και τα υπολοιπα τα αναλαμβανει η βαρύτητα και λιγο κουνημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Μάρτιος 9, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2011 Σωστός.Το θέμα είναι πώς θα βγούν τα υγρά απ το ψυγείο εφόσον η βαλβίδα είναι πάνω κ δέν ισχύει η βαρύτητα.Οπότε τουμπάρισμα ? Κ είναι ασήκωτο τα άτιμο....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάρτιος 9, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2011 A τωρα το ειδα.. Τουμπα στο πλαι να ειναι το λαστιχο πιο χαμηλα. Αλλιως δεν γινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Μάρτιος 9, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2011 Ωραίος ο φίλος.Κάπως έτσι θα το κάνω κ βλέπουμε.Για τους συνδιασμούς σωληνων-υγρού μαζί με τα uv που έχω για κάποιο φωσφοριζέ αποτέλεσμα τί προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Μάρτιος 9, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2011 feser ~> Διαφανες το υγρο με μπλε uv feser ~> Διαφανο-μπλε tube με μπλε uvΒγαινει ετσιhttp://www.thelab.gr/1062983475-post1567.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 9, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2011 Παρη μολις βγαλεις το πολυ υγρο απο την βαλβιδααποσυνδεεις τον σωληνα απο το block και απο τη μια μερια του ψυγειουκαι φυσας στη μια ακρη και στο βγαζει απο το σωληνα του ψυγειουεπειδη το κυκλωμα σου ειχε feserκαλο ειναι να το ξεπλυνεις πρωτα με απιονισμενοπριν βαλεις υγρο αλλης μαρκας Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Μάρτιος 9, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2011 Φίλε γιώργο με γλύτωσες απο μεγάλο μπελά καθώς πήγαινε για τούμπα το pc:nono:. Ψιλομπερδέυτηκα ομως..... Δηλ απ οτι καταλαβα βγάζω τον έναν σωλήνα απο το block του chipset ή του cpu και ποιόν άλλο?Η άλλη μεριά του ψυγειου καταλήγει στην αντλία. Αν έβγαζα την πανω μεριά του σωλήνα που συνδέει το tank με την αντλία κ φυσούσα δέν θα το έβγαζε απ τον σωλήνα που έχει την βαλβίδα? Η δέν γίνεται επιδή μεσολαβεί η αντλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Μάρτιος 10, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2011 Για να μην μπερδεύεσαι :- Αποσύνδεσε τις δύο σώλήνες που καταλήγουν δεξιά και αριστερά της βαλβίδας, ώστε να σου μείνει η βαλβίδα στο χέρι (αφού πρώτα, όπως λέει και ο Γιώργος βγάλεις το πολύ υγρό από την βαλβίδα).- Από τα δύο αυτά άκρα, το ένα (κατά προτίμηση το αριστερό) τοποθέτησέ το σε ένα σκεύος (πλαστικό ποτήρι ή μπουκάλι) - Στο άλλο άκρο (αυτό που ήταν δεξιά της βαλβίδας) φύσα μέσα δυνατά και συνεχόμενα. Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο, αλλά όταν βγεί ο πρώτος αέρας τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Μάρτιος 10, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2011 Κατάλαβα.Ομως εφόσον βγεί το νερο θέλω να ακολουθήσω την διαδικασία που μου είπε ο γιώργος με το απιονισμένο νερό.Που σημαίνει οτι για να βγεί πρέπει να γίνει η ίδια διαδικασία.Οπότε έχοντας τον αριστερό σωλήνα σε ένα μπουκάλι κ φυσόντας απ τον δεξιό το απιονισμένο νερό θα περάσει απο αντλία-tank-cpu block-chipset block πηγαίνοντας στο μπουκάλι με συνέπεια να καθαρίστούν κ τα παραπάνω μέρη. Αυτό δεν εννοείται? Η πάλι κατάλαβα λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Μάρτιος 10, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2011 Όχι.Η διαδικασία που σου περιγράφω έχει να κάνει μόνο με το άδειασμα του υγρού (γενικά) από το κύκλωμα. Για το ξέπλυμα με απιονισμένο νερό θα σου πει ο Γιώργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Μάρτιος 10, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2011 Οκ μιχάλη ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.