Jump to content

HTPC αποριες

PGM

Recommended Posts

Καλησπερα,

εχω ενα παλιο συστημα με τα ακολουθα μερη:

Corsair HX520W

E6750

Asus P5K Premium

4gb

8600 GTS

3 hd's (2 x 1.5 + 1 x 1tb)

Επειδη το συστημα αυτο καθεται αφου χρησιμοποιω για τις καθημερινες εργασιες ενα λαπτοπακι , σκεφτηκα μπας και το εκανα htpc με την αγορα ενος htpc case.

Εχω βεβαια ενα wd live αλλα σιγουρα ενα htpc σου δινει περισσοτερες δυνατοτητες. Οι αποριες μου ομως ειναι :

1. κατα ποσο αξιζει απο αποψη ρευματος μιας και η μαμενη ΔΕΗ εχει ξεφυγει τελειως.

2. Λογικα με τα βαρια mkv θα ειναι κομπλε , ετσι δεν ειναι ?

3. Ποιο οικονομικο κουτακι κατα προτιμηση μαυρου χρωματος θα μπορουσε να τα φιλοξενησει ( πχ εχω δει αυτο Silverstone HTPC LC17B (Black) | Skroutz.gr)

Τι λετε , αξιζει ή να το αφησω στην ντουλαπα ?

Θενκς :)

1) Πόσο θα μένει αναμμένο; Αν είναι απλά για μια ταινία δεν τρέχει τίποτα. Σβήσε π.χ. 10' νωρίτερα το air condition και έχεις εξοικονομήσει το ρεύμα της ταινίας.

2) Με την 8600GT είσαι καλυμμένος, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Προς τον topic starter:

Εφοσον ειναι htpc, λογικα δεν θα το θες και για κατεβαστηρι ε;

Για ενα 3ωρο-4ωρο μια χαρα θα εισαι απο αποψη ρευματος.

Για ταινιες μια χαρα ειναι το υλικο σου.

Απλα τσεκαρε αν η καρτα γραφικων σου θα χωραει στο κουτι που θα επιλεξεις.

Γιατι εχω ακουσει για πολλες πατεντες για να χωρεσουν οι καρτες μεσα αυτα τα κουτια.

Λυση φανταζομαι για να γινει πιο 'green" δεν υπαρχει ε ? δεν θα με χαλαγε να ηταν και κατεβαστηρι ...

Για κουτι , υπαρχει καμμια αλλη προταση (οικονομικο και εμφανισιμο ) περα απο αυτο που εχω στο 1ο ποστ...

Για να γινει πιο green χρειαζεσαι:

αλλαγη σκληρου δισκου σε green που ειναι αρκετα αργος αλλα εχει λιγοτερη καταναλωση ρευματος.

Τροφοδοτικο καινουριο.

Και παρε και μια τετοια καρτα γραφικων.. Gainward GeForce GTS250 1GB Green Edition | Skroutz.gr :hang3:

Που εκτος του οτι δεν αξιζει, δεν θα δεις και καλυτερα αποτελεσματα σε σχεση με αυτα που εχεις!

Αν θες κατεβαστηρι, και να μην καις και πολυ ρευμα, μια ειναι η λυση.

Παιρνεις ενα παλιο λαπτοπ μεταχειρισμενο, το αφηνεις ολη μερα ανοιχτο και εκει ΝΑΙ θα δεις διαφορα στο ρευμα!:shout:

Λυση φανταζομαι για να γινει πιο 'green" δεν υπαρχει ε ? δεν θα με χαλαγε να ηταν και κατεβαστηρι ...

Για κουτι , υπαρχει καμμια αλλη προταση (οικονομικο και εμφανισιμο ) περα απο αυτο που εχω στο 1ο ποστ...

Μπορείς να βάλεις τον επεξεργαστή μόνιμα σε χαμηλότερη συχνότητα/volts. Ακόμα και στον 1,5GHz να τον βάλεις μια χαρά θα είσαι. Μπορείς επίσης να βάλεις μόνιμα την κάρτα γραφικών σε αρκετά ποιο χαμηλές συχνότητες. Να ξεχάσεις τους 3 δίσκους και να αφήσεις μόνο τον έναν πάνω, άντε τους δύο. Γενικά πάντως laptop δεν θα γίνει, ούτε όμως θα καίει κάτι το ιδιαίτερο. Η όλη φασαρία του στυλ "αγοράζω κάτι άλλο ποιο green στην θέση αυτού που έχω" και θα σου έρθει ποιο ακριβά από ότι θα πληρώσεις επιπλέον στην ΔΕΗ για έναν χρόνο και αναιρεί την ουσία αυτού που κάνεις δηλαδή, αξιοποίηση του hardware που κάθεται.

Υ.Γ. @andreas19 Ρε συ η GTS250 Καίει ποιο πολύ από την 8600GTS ενώ και η Corsair είναι πολύ ποιοτική εταιρία στα τροφοδοτικά.

Προσωπικά ούτε PSU θα άλλαζα ούτε κάρτα γραφικών.

ffs αν περιμενεις να γλιτωσεις καταναλωση απο το σκληρο ακολουθωντας οτι γραφει green ...τοτε....

(2-3 watt διαφορα χονδρικα)

Μust ειναι underclock σε συχνοτητες που να μη σε δυσκολευει για η δουλεια που το θες..

Αν παιζει ταινιες στο 1 γιγα (τυχαιο νουμερο..) τοτε βαλτο στο 1 γιγα..

Και οπωσδηποτε την ελαχιστη ταση για να δουλεψει εκει.

Αν και ειναι κομματακι πιο δυσκολο..το ιδιο στην καρτα γραφικων..ή αλλαγη με καποια αλλη που να καιει σαφως λιγοτερα.

Πχ 5570 5750 5770 430gt καινε λιγοτερα σε idle αλλα και σε load (πλην ισως της 5770 σε λοαδ).Ποσο μαλλον οι μικροτερες.Με λιγο tweak και σε αυτες μπορεις να καις απο 15-25watt(idle-load)

Επισης τροφοδοτικο..ενα μικρης εως πολυ μικρης ισχυος χρυσο.Αν και παιζει να το χρυσοπληρωσεις...(~100Ε για 300-400watt).

Δεν το θεωρω τοσο σημαντικο βεβαια αν κανεις ολα τα παραπανω (σε σχεση με αυτο που εχεις)...μιας και θεωρητικα θα παιζεις απο 40-60watt.

Μονο το enermax 500 87+ εχει τοσο καλο efficiency στα χαμηλα watt (87%@67w) ενω πχ το seasonic x400 ακολουθει με 84%@66watt) και το nitro της chieftec με 82%@66watt.

Σχεδον ολα τα αλλα παιζουν κατω απο 80%...

Αλλα ακομα και σε ενα μετριο 75% @60watt να πεσεις η διαφορα με ενα ιδανικο 85%@60watt θα ειναι μολις 10watt. (με ενα 80% πας στα 5watt).Για να μαζεψεις μια κιλοβατωρα θες περιπου 4μιση μερες συνεχους λειτουργιας.Ελπιζω να ξερεις ποσο εχει η Kwh..Οποτε το να δωσεις λεφτα για αλλο τροφοδοτικο ισως ειναι 2much για σενα...Αν δεν ειχες ,το ενερμαχ ειναι καλη λυση.

Aν θες να γλιτωσεις καταναλωση και απο τον σκληρο που ειπε ο φιλος παραπανω βαλε εναν 2.5"αρη απο λαπτοπ..

Κανενας 3.5αρης οσο πρασινος και να ειναι δεν φτανει αυτο.

Εχεις κερδισει με το καλημερα την διαφορα μεταξυ απλου τροφοδοτικου και ιδανικου.

εδιτ

ψιλοαργησα ...εε?

Υ.Γ. @andreas19 Ρε συ η GTS250 Καίει ποιο πολύ από την 8600GTS ενώ και η Corsair είναι πολύ ποιοτική εταιρία στα τροφοδοτικά.

Προσωπικά ούτε PSU θα άλλαζα ούτε κάρτα γραφικών.

Ναι;

Ειχα την εντυπωση πως η green εκδοση της gts250 εκαιγε λιγοτερο. Ειχα στο παλιο μου pc για λιγες ημερες μια gts 250 green edition αλλα να ειμαι ειλικρινης δεν θυμαμαι καθολου τα watt σε idle και σε full load.

Να κανω μια ερωτηση, επειδη δεν εχω ασχοληθει με htpc;

Ειναι δυνατον να χωρεσουν 3 σκληροι δισκοι μεσα σε ενα τετοιο κουτι;

HTPC με την πολύ γενική έννοια μπορείς να φτιάξεις και σε ένα κλασικό κουτί, απλά δεν το βάζεις σε πολύ φανερό σημείο το κρύβεις σε καμιά γωνία ή ....κάτω από τον καναπέ!!!

GTS250 power consuption

New Life of the Old Architecture: Nvidia GeForce GTS 250 Review. Page 6 - X-bit labs

8600GTS power consuption

GeForce 8 Streams to the Mainstream: Asus GeForce 8600 GTS Review. Page 7 - X-bit labs

Oντως, καιει πολυ περισσοτερο η gts 250.

HTPC με την πολύ γενική έννοια μπορείς να φτιάξεις και σε ένα κλασικό κουτί, απλά δεν το βάζεις σε πολύ φανερό σημείο το κρύβεις σε καμιά γωνία ή ....κάτω από τον καναπέ!!!

Εε εγω μιλαω για ωραιο κουτακι.

Αφου θα την κανεις που θα την κανεις την δουλεια, να μην εχεις και ενα εμφανησιμο κουτι;;:)

Eπεοιδη ανεφερες mac mini.. παντα ειχα μια απορια.

''Τραβαει'' mkv αρχεια μεγαλης χωρητικοτητας;

ναι, εχει C2D πανω και nvidia 320M. Νομιζω πως τραβαγε και απο το προηγουμενο μοντελο (με 9400Μ)

Γενικως το ειχα ψαξει αρκετα το θεμα hptc γιατι χρειαζονταν ενα οι δικοι μου. Το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπισα ειναι οτι καμια λυση-απο τις υπαρχουσες- δε με ικανοποιουσε στο θεμα ποντικι-πληκτρολογιο. Καμια!!! Ηταν ολες χαλια, τσαπατσουλικες.

Το ασυρματο keyboard της μηλού σε συνδυασμο με το magic trackpad(η οπως το λενε) ειναι η καλυτερη λυση και χωρις συμβιβασμους. Και στολιδι για το σαλονι! Τον χειρισμο τον συνηθισαν αμεσως, ειναι σαν λαπτοπ με μεγαλο trckpad. Παρολο που ηταν η πρωτη τους επαφη με OSX.

Για καταναλωση που γινεται λογος, το μετρησα και ειναι καπου 10W οταν ειναι idle και το χω δει να φτανει 20 σε videoκληση skype.

To μειονεκτημα ειναι η απιστευτη τιμη! Εγω το συνδυασα με ενα προγραμματισμενο ταξιδι αμερικη, αλλιως δεν αξιζει.

ναι, εχει C2D πανω και nvidia 320M. Νομιζω πως τραβαγε και απο το προηγουμενο μοντελο (με 9400Μ)

To μειονεκτημα ειναι η απιστευτη τιμη! Εγω το συνδυασα με ενα προγραμματισμενο ταξιδι αμερικη, αλλιως δεν αξιζει.

Γενικοτερα για να παρεις apple προιοντα, πρεπει να βαλεις.. βαθια το χερι στην τσεπη!

Μπορει κατασκευαστικα να ειναι.. πολυ μπροστα,αλλα σαν χαρακτηριστικα δεν λενε και πολλα (σε σχεση παντα με την τιμη τους).

Αληθεια, στην Αμερικη ποσο το αγορασες;

Γενικοτερα για να παρεις apple προιοντα, πρεπει να βαλεις.. βαθια το χερι στην τσεπη!

Μπορει κατασκευαστικα να ειναι.. πολυ μπροστα,αλλα σαν χαρακτηριστικα δεν λενε και πολλα (σε σχεση παντα με την τιμη τους).

Αληθεια, στην Αμερικη ποσο το αγορασες;

αν θυμαμαι καλα, με τα μεταφορικα απο oregon ηρθε mini και keyboard 780 dolars. Παντως, οταν πηγαινω στο σπιτι παντα το χαζευω.. Ενα κουτακι κοσμημα διπλα στην tv, χωρις καλωδια (μονο ρευμα και hdmi), χωρις εξωτερικο τροδοφοτικο, δε σου παει το μυαλο οτι ειναι pc! Και δε νομιζω να εχει κλεισει ποτε.

Όχι. Θα την συνδέσεις με το DVI της οθόνης - αν έχει - ή θα χρησιμοποιήσεις adaptor από DVI σε HDMI. Αν θέλεις να στείλεις μέσω του HDMI ήχο εκεί ίσως να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα διότι οι σειρά 8 της Nvidia δεν έχει onboard audio.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/asus-8600gt-hdmi-sound-mod-89784.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.