Jump to content

Ερωτησεις για o\c σε P5K Premium..

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια!Ειχα κατι ψηλο προβληματακια με την Gigabyte DQ6 και αποφασισα κανοντας μου πιστωτικο να παρω μια καλητερη!Λοιπον..κατεληξα και πηρα σημερα την Asus P5K Premium Wi-Fi\AP την οποια μου την προτειναν αρκετοι!Η mobo φενεται παρα πολυ καλη μεχρι στιγμης,μονο που αντιμετωπιζω καπια περετερω προβληματακια!

1)Αρχικα την δουλευω με το μαμα bios και ειχα temps 21-22(ειμαι με νερο) και τα ιδια temps εβλεπα και με core temp..αφου εκανα bios update το bios μου δειχνει 10 βαθμουσ παραπανω απο οτι δειχνουν τα αλλα programs(δεν ειναι δυνατον να εχω 36 σε idle με νερο..ελεος!!).Πιο να πιστεψω?Πιο λεει αληθεια νομιζετε εσεις?

2)Προσπαθησα να ανεβασω τον Q6600..τα καταφερα μεχρι τα 3.33(9χ370) χωρις να πειραξω ρευματα κλπ.Βαζοντας 380 μου σκαει μπλε οθονη και restart..δοκιμαζω ρευμα στις μνημες..τπτ!δοκιμαζω και cpu στα 1.42 και northbridge 1.25 και παλι τπτ..να σας πω την αληθειαεπειδη δεν ξερω απο ρευματα θα ηθελα τη βοηθεια σας αν ξερετε,η αν εχει κανενας κανα ετοιμο screenshot?Εχει ασχοληθει κανεις με αυτη τη mobo?Ευχαριστω προκαταβολικα!:)

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Σχεδόν παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ (με τις μπλε οθόνες και τα restart), μονο που δεν έχω κάνει ο/c....

Κάποιος τεχνικός pc μου είπε ότι το καινούργιο release του bios έχει bug, τώρα αν είναι αλήθεια η ψέματα δεν ξέρω....

Καλησπερα παιδια!Ειχα κατι ψηλο προβληματακια με την Gigabyte DQ6 και αποφασισα κανοντας μου πιστωτικο να παρω μια καλητερη!Λοιπον..κατεληξα και πηρα σημερα την Asus P5K Premium Wi-Fi\AP την οποια μου την προτειναν αρκετοι!Η mobo φενεται παρα πολυ καλη μεχρι στιγμης,μονο που αντιμετωπιζω καπια περετερω προβληματακια!

1)Αρχικα την δουλευω με το μαμα bios και ειχα temps 21-22(ειμαι με νερο) και τα ιδια temps εβλεπα και με core temp..αφου εκανα bios update το bios μου δειχνει 10 βαθμουσ παραπανω απο οτι δειχνουν τα αλλα programs(δεν ειναι δυνατον να εχω 36 σε idle με νερο..ελεος!!).Πιο να πιστεψω?Πιο λεει αληθεια νομιζετε εσεις?

2)Προσπαθησα να ανεβασω τον Q6600..τα καταφερα μεχρι τα 3.33(9χ370) χωρις να πειραξω ρευματα κλπ.Βαζοντας 380 μου σκαει μπλε οθονη και restart..δοκιμαζω ρευμα στις μνημες..τπτ!δοκιμαζω και cpu στα 1.42 και northbridge 1.25 και παλι τπτ..να σας πω την αληθειαεπειδη δεν ξερω απο ρευματα θα ηθελα τη βοηθεια σας αν ξερετε,η αν εχει κανενας κανα ετοιμο screenshot?Εχει ασχοληθει κανεις με αυτη τη mobo?Ευχαριστω προκαταβολικα!:)

O Q6600 ειναι Β3 η G0?

Για τα 3.3G δοκίμασε λίγο ρεύμα παραπάνω στο chipset 1.37>

Στις μνήμες δώσε 2.2Volts

Kανε και Enable To CPU Dumper

Σχεδόν παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ (με τις μπλε οθόνες και τα restart), μόνο που δεν έχω κάνει ο/c....

Κάποιος τεχνικός pc μου είπε ότι το καινούργιο release του bios έχει bug, τώρα αν είναι αλήθεια η ψέματα δεν ξέρω....

Τρέξε memetest μήπως έχουν πρόβλημα οι μνήμες σου.

O Q6600 ειναι Β3 η G0?

G0 ειναι..ειχα δοκιμασει νομιζω chipset 1.4 volt και μνημες 2.2 Volt!Απλα οταν βλεπω μπλε οθονη σημαινει παντα οτι φταινε οι μνημες?

O Q6600 ειναι Β3 η G0?

Δοκιμασα οτι μου ειπες και στο chipset εδωσα και 1.4 v μετα αλλα τπτ..τα ιδια οπως και πριν στα 3.33!Ανοιγει κανονικα αλλα 2 λεπτα orthos και πεταγμα..

Τι μνημες εχεις djleon? Ελπιζω οχι τιποτε ocz gold 667....

Παλια ειχα το ιδιο προβλημα με μπλε οθονες κλπ μετα τα 366 fsb και φταιγαν οι παραπανω μνημες.

οχι ρε φιλε..ελεος!Τις cellshock 800 Mhz 4-4-4-12 εχω..δν νομιζω να εχω problem απο μνημες!

G0 ειναι..ειχα δοκιμασει νομιζω chipset 1.4 volt και μνημες 2.2 Volt!Απλα οταν βλεπω μπλε οθονη σημαινει παντα οτι φταινε οι μνημες?

Oχι μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό αλλά και το υπόλοιπο hardware

Oχι μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό αλλά και το υπόλοιπο hardware

Τροφοδοτικο παιζει ασχημα γιατι ειναι μονο 560 Watt..τις μνημες οταν τις ανεβαζω τισ παιζω με 5-5-5-15 για να ειμαι σιγουρος οτι δν με κοβουν αυτες!

ποσα A βγαζει το τροφοδοτικο σου στα 12V? εγω εχω 400αρι και την παλευει με οc σε cpu gpu και μνημες

edit στη μπλε οθονη τι γραφει?

Λοιπον το κοιταξα και εχουμε και λεμε..στην +12V1 βγαζει 14Α , στην +12V2 βγαζει 23A και στην +12V3 βγαζει 15Α!Ειναι το Chieftec 560 Watt!

ποσα A βγαζει το τροφοδοτικο σου στα 12V? εγω εχω 400αρι και την παλευει με οc σε cpu gpu και μνημες

edit στη μπλε οθονη τι γραφει?

Α,και στην μλπε οθονη δεν προλαβαινω να δω τι error βγαζει..μου τη πεταει και κανει απευθειας restart!καμια αλλη ιδεα?Το τροφοδοτικο πως το βλεπετε?Θα τη παλεψει καθολου δινοντας ρευματα?:D

Πάνε My Computer --> Properties --> Advanced --> Startup and Recovery Settings

Και στο System failure ξεμάρκαρε το Automatically restart.

Αυτό είναι για να βλέπεις τι σου λέει η μπλε οθόνη και να μην κάνει αυτόματα restart.

Πες μας τι λέει και μάλλον θα βρούμε τι φταίει.

Μια χαρά το βλέπω το τροφοδοτικό.

Πάνε My Computer --> Properties --> Advanced --> Startup and Recovery Settings

Και στο System failure ξεμάρκαρε το Automatically restart.

Αυτό είναι για να βλέπεις τι σου λέει η μπλε οθόνη και να μην κάνει αυτόματα restart.

Πες μας τι λέει και μάλλον θα βρούμε τι φταίει.

Μια χαρά το βλέπω το τροφοδοτικό.

Ευχαριστω για τη βοηθεια!Λοιπον εκανα οτι μου ειπατε και ωριστε το screenshot της μπλε οθονης στα 3.43(9χ380) με μνημες στα 768 ΜHz με 5-5-5-15,το chipset sta 1.4 volt και τις μνημες στα 2.2 volt..

7qho8ppw8gkk2nsybjxm_thumb.jpg

Μνημες...τρεξε κανα μεμτεστ στα default μηπως επεσες σε ελλατωματικες..

Οκ..θα το τσεκαρω και θα σου πω!Απλα να ρωτισω..Δεδομενου οτι ειναι 2GB kit ποση χωρητικοτητα να βαλω στο memtest ακριβως??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.