.38-.45 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2004 βολτα μετα τη δουλεια σε καταστημα με διαφορα τετοια ηδη. ολα ηταν εκει, κοστος ελαχιστο. μεγαλο και ασχημο 2 panaflo 120χιλ βαζουν αερα μεσα, επειδη με επιασε η νυχτα στερεωθηκαν με ταινια. η L20 τραβαει απο την εξαγωγη του μπλοκ, το οποιο τροφοδοτειται απο μια L30. η σειρα ειναι: δοχειο -> L30 -> μπλοκ -> L20 -> bong για να ειναι πιο ολοκληρωμενη η προχειροτητα, για βαση προσφερθηκε ενα μπιτονι απο νερο, αφου κοπηκε καταλληλα. κατι λιγοτερο απο 3 ευρω το ξεκαστηρι, παρα πολυ πυκνο, γι αυτο και θελει 2 αντλιες για να εχει μια σωστη ροη. φολνταροντας με 2 κονσολες, στα 2650 με 1.9 απο το βιος. το IN ειναι η θερμοκρασια χωρου, OUT η θερμοκρασια του νερου. η abit λεει 38 για το τσιπ, 21 για τη μητρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάϊος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Το λεγόμενο Bong! Πολύ ωραίο! Δύο σε ένα.. φενγκ σούι και καλή ψύξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Μάϊος 7, 2004 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Ok.Αυτος ειναι ενας σοβαρος λογος που κρατα το w/c εξω απο το κουτι!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 7, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 looool fantacid :D δεν ειναι αναγκη να γινει τοσο μεγαλο το Feng Shui, μπορει να γινει πολυ μικροτερο και κομψο. ακομα εχει ψωμι βεβαια, μαλλον πρεπει να βελτιωθει η ροη στο μπλοκ και ο ψεκασμος του νερου. ιδεες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Μάϊος 7, 2004 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Ωραίος... το νερό που πέφτει απο πανω δεν ακούγετε σαν ρυάκι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 7, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 αμα ακουγεται λεει; ευτυχως οταν οι ανεμιστηρες ειναι στα 12βολτ, το ρευμα του αερα που ανεβαινει προς τα πανω ειναι τοσο δυνατο, ωστε το νερο πλατσουριζει ελαχιστα και δεν ακουγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 7, 2004 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 εγω να κανω μια ερωτηση λιγο off topic?ποσο συχνα πας στην τουαλετα για ''ψιλο''?φανταζομαι οτι με ολους αυτους τους θορυβους η αναγκη γινεται μεγαλυτερη.......εγω παντως και μονο με την εικονα της ''ντουζιερας''(προτελευταια φωτο) εχω μια ακατανικητη επιθυμια στο καλεσμα της φυσης.χεχεχεχεχεχεχε:OT: :devil: Α! και ενα ακομα :OT: !!!!! ξερετε που μπορω να βρω αυτο το ειδικο φιλτρο για το πλεξιγκλας που προκειται να βαλω?μιλαω για την ζελατινα με το 2πλο εφφε(καθρεφτης-φιμε στυλ).ρωτησα σε ενα μαγαζι και για ενα κομματι 60χ60 ηθελαν 20ευρω.ειναι λογικη τιμη?η τοποθετηση ειναι δυσκολη? ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για το :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Μάϊος 7, 2004 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Eαν βυθησεις το ξεκαστηρι μεσα στο νερο δε θα εχεις προβληαμ ηχου,δεν ξερω αν ζοριζονται περισσοτερο οι αντλιες,για δοκιμασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάϊος 7, 2004 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 38-45 συγχωρεσε με, αλλα δεν μου αρεσει καθολου...απο θεμα εμφανισης εννοω...Οκ ειπες πως θα το φτιαξεις με το καιρο γιατι ειναι "προχειρο" αλλα θεωρω αντιλειτουργικο και αντιαισθητικο να υπαρχει ενα τετοιο μακρυναρι μεσα στο δωματιο μου!Προσωπικη αποψη παντα!Βεβαια απο επιδοσεις και ψυξη ειναι μια χαρα...αλλα τετοιου ειδους κατασκευες(ολα τα bongs) δεν μου αρεσουν...Βεβαια αν εσενα σου αρεσει! Εμενα δε μου "πεφτει" λογος!Αντε καλοριζικο...και ολο και χαμηλοτερα οι θερμοκρασιες!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 7, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 γιατι ολοι με ρωτανε για το ''ψιλο'' ?? δεν το εχω συνδιασει καπως, για να πω την αληθεια. η ζελατινα που θελεις greekfragma, πωλειται σε ρολο, σε καταστημα με αξεσουαρ αυτοκινητων. το 3μΧ0.5μ πρεπει να εχει κατω απο 15 ευρω (περασε καιρος που το πηρα). fantacid, αν το βυθισεις μεσα, δεν εχεις απαγωγη θερμοτητας. το ξεκαστηρι πρεπει να ειναι ψηλα, για να εχει χρονο το νερο να ερθει σε επαφη με τον αερα. και πρεπει να εχει μεγαλη επιφανεια, γι αυτο και θελει καλο ψεκασμο με μικρη σταγονα. fANiS_K, μη νομιζεις οτι αρεσει σε μενα. εχω δει πανεμορφα bong, με διαφανους σωληνες, φωτιζομενους κλπ κλπ. αν μπορεις να ζησεις με τα μειονεκτηματα τους, ειναι καλυτερα απο τα ψυγεια. παιχνιδια να εχουμε να παιζουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάϊος 7, 2004 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 .38-.45(σου εβαλα και τις τελειες τωρα!!!!!) επειδη δεν εχω δει...μπορεις να μου δειξεις ενα απο αυτα τα πανεμορφα bong? Γιατι δυστυχως οσα εχω δει ειναι με σωληνες οπως του δικου σου...Δεν το λεω ειρωνικα, απλα δεν εχω δει!Αν μπορεις ανεβασε μια χαρακτηριστικη φωτο!Ελπιζω να γινει πολυ ομορφο και το δικο σου!!!!!Και φυσικα πανω απο ολα...παιχνιδια να εχουμε να παιζουμε!!!!!ΥΓ: Ειναι καλυτερα απο τα ψυγεια που?Συγγνωμη αλλα τωρα αρχισα να το ψαχνω το θεμα PC...μεχρι περισυ το ειχα για games internet εργασιες κλπ...φετος κολλησα το μικροβιο του o/c watercool κλπ!!!!!ΥΓ2:Ποια τα μειονεκτηματα τους? Το μεγεθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάϊος 7, 2004 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 ’κου... Βάψτω καφέ κολα και μερικά ψεύτικα κλαριά με φύλλα κρέμασε και καμια ελούλα αν θες και θα έχεις ένα πανέμορφο δέντρο.... Αν θες πούλατω και στο ΑΜΑΝ τελεσοπινγκ!!!!!! Με ΑΜΑΝ βιζα φυσικά....... Πέρα απο την πλάκα αρκετά έξυπνο για να ψύχεις το νερό!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Μάϊος 7, 2004 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 H τρελα δε παει στα βουνα!Παει στο TheLab!! Aν εξαιρεσουμε το πλατσουρισμα ειναι απαιχτη πατεντα! Αισθητικα βεβαια ειναι χαλια προς το παρον αλλα με λιγι δουλιτσα γινετε κουκλα η σωληνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfeonas Μάϊος 7, 2004 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 \ερωτηση.ποσο υψος εχει ο σωληνας?η l30 σε ποσο υψος μπορει να ανεβασει αποτελεσματικα το νερο?νομιζω γραφει στο κουτακι τις.δεν πεφτει η ροη του συστηματος σε τετοιο υψος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nedi46 Μάϊος 7, 2004 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 καλο αλλα λιγο λιιιιγο μεγαλο!!! good job men!!!! :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάϊος 7, 2004 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Nedi64 αυτο δεν ειναι τιποτα!Ειχα δει στο pctech ενος παιδιου....2 σωληνες μεχτι το ταβανι!!!!! Πανω απο 2 μετρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 7, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 fANiS_K, + Μπορεις να κατεβασεις τη θερμοκρασια του νερου κατω απο τη θερμοκρασια του δωματιου, κατι που με τα ψυγεια ειναι αδυνατο.- ανοιχτο κυκλωμα, το νερο εξατμιζεται, ανεβαινει η υγρασια του χωρου απο την εξατμιση. tyfeonas, περιπου στο 1.15 ειναι η σωληνα, 1.25 συνολικα. η l30 πρεπει να φτανει στα 2 μετρα, αλλα χωρις φορτιο (μπλοκ, σωληνες, κπλ κλπ). το ψεκαστηρι του κηπου εχει πολλες και πολυ μικρες τρυπες, και η l30 δε φτανει για να υπαρχει καλη ροη στο μπλοκ. ευτυχως η l20 εσωσε την κατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sPi Μάϊος 7, 2004 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Da Bong! Καλός... Kαιρό είχα να δω :turn: Iδέες (περιλαμβάνονται και οι προφανείς) : Το ψεκαστήρι θα πρέπει να είναι κάθετο, ετσι ώστε να μην κολάει το νερό στα τοιχώματα του σωλήνα και χάνεις "επιφάνεια" νερού. Θα μπορόυσες να ξεφορτωθείς το μπιτόνι - αν και εμένα μου αρέσει - ανεβάζοντας τα 120άρια πιό πάνω, προσθέτοντας λίγο σωλήνα για βάση. ????? γιατί τα 120άρια φυσάνε προς τα μέσα? νόμιζα οτι το όλο concept του bong ήταν ψύξη μέσω evaporation - εξάτμισης, οπότε ο ανεμιστήρας θα τραβούσε τους (ζεστούς) υδρατμούς έξω απο το bong. Αυτό είναι και το μειονεκτημά του σε σχέση με ενα κλειστό κύκλωμα, οτι θέλει συνέχεια να προσθέτεις νερό. Οσα εχω δεί τουλάχιστον ετσι δουλεύουν, εχω χάσει επεισόδια? Αυτό που μετράει τελικά είναι η όρεξη για πειράματα, ολα τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάϊος 7, 2004 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Πολύ καλή η ιδέα της εξάτμισης!Μου θυμίζει πρότυπες κατασκευές σε βιοκλιματικά σπίτια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάϊος 7, 2004 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2004 Αρα .38-.45 δεν θα υπαρχει -μακροπροθεσμα- προβλημα με την υγεια σου λογω υγρασιας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.