iaraptis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2011 Καλησπέρα σε όλουςΈχω ένα σύστημα με Windows Server 2003 και δύο δίσκους WD 1GB να δουλεύουν με Raid 1. Πριν λίγες μέρες ο δεύτερος δίσκος χάλασε και αναγκαστηκά να τον αντικαταστησω με νέο WD 1GB διαφορετικό μοντέλο καθώς δεν κυκλοφορεί πια ο ίδιος. Όταν έβαλα το νέο δίσκο και μπήκα στο μενού του raid δεν μου βγάζει επιλογή να προσθέσω το δίσκο στο Raid. Κατέβασα και το αντίστοιχο intel matrix storage utility αλλα μου βγάζει μήνυμα ότι ο υπολογιστής δεν διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφες.Ο επεξεργαστής είναι I7 920 Motherboard Asus PT6 με chipset X58 6GB RAMΚαμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω για να δουλέψει με raid;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων
iaraptis Μάρτιος 4, 2011 Author #3 Μάρτιος 4, 2011 Δοκίμασε και στο boot, ICHxR Bios (μπαίνεις με Ctrl+I)Το έχω δοκιμάσει αλλά δεν μου εμφανίζει επιλογή να προσθέσω το δίσκο στο raid.
iaraptis Μάρτιος 4, 2011 Author #4 Μάρτιος 4, 2011 Απλα δε καταλαβαινω γιατί δε με αφήνει να εγκαταστήσω το intel matrix storage utility
YDinopoulos Μάρτιος 4, 2011 #5 Μάρτιος 4, 2011 Σε καποια μηχανακια (πχ proliant servers της HP) πρεπει να προσθεσεις τον καινουργιο σαν 'Hot-spare' και μετα να τον βαλεις στο RAID. Δες αν εχεις τετοιες επιλογες.ΥΓ: Sto device manager, σου δειχνει τον controller ?
iaraptis Μάρτιος 4, 2011 Author #6 Μάρτιος 4, 2011 Σε καποια μηχανακια (πχ proliant servers της HP) πρεπει να προσθεσεις τον καινουργιο σαν 'Hot-spare' και μετα να τον βαλεις στο RAID. Δες αν εχεις τετοιες επιλογες.ΥΓ: Sto device manager, σου δειχνει τον controller ?Στο device manager τον βλέπω τον raid controller στα hidden devicesΝΑ διευκρινήσω ότι απο τη στιγμή που κράσαρε ο δίσκος το PC δεν ξεκίναγε γιατί του έλειπε ο δεύετερος δίσκος του raid. Οπότε για μπω στα windows απενεργοποιησα το RAID από το bios για να μπει κανονικά στα windows. αλλιώς δεν μπαίνει. Άρα προφανώς δε βλέπει το raid controller και μάλλον γι ατό δε με αφήνει να εγκαταστησω το intel matrix storage. Μπέρδεμα...Καμιά ιδέα;;;;
TifoziF1 Μάρτιος 4, 2011 #7 Μάρτιος 4, 2011 Ενεργοποιησε το raid στο bios και μετα CTRL+I για να προσθέσεις τον δίσκο στο array.Έχεις τον νέο δίσκο πάνω στον ICHxR ? ή τον έχεις βάλει σε άλλο controller της μητρικής ?
iaraptis Μάρτιος 4, 2011 Author #8 Μάρτιος 4, 2011 Ενεργοποιησε το raid στο bios και μετα CTRL+I για να προσθέσεις τον δίσκο στο array.Έχεις τον νέο δίσκο πάνω στον ICHxR ? ή τον έχεις βάλει σε άλλο controller της μητρικής ?Στον ίδιο controller είναι απλά άλλαξα το δίσκο σε σχέσει με το προγενέστερω σύστημα που έπαζε με raid σωστά.Το ενεργοποιώ παω στο CTRL+Ι και οι μόνες επιλογές που έχω είναι create raid volume, delete raid volume, reset disks to non raid kai exit.
TifoziF1 Μάρτιος 4, 2011 #9 Μάρτιος 4, 2011 Στην εικόνα αυτή σου έχει κανένα raid (κάτω από το RAID Volumes:) ?
iaraptis Μάρτιος 4, 2011 Author #10 Μάρτιος 4, 2011 Στην εικόνα αυτή σου έχει κανένα raid (κάτω από το RAID Volumes:) ? Εχει τον ένα δίσκο (αυτόν που δούλευε και πριν με raid) απλά στο status έχει σφαλμα και όχι normal
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.