Jump to content

Επιλογή ποιοτικού DVD-ROM

Dorian

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από adams [Σήμερα, στις 16:35]

Aλλη μια ψηφος για toshiba (πριν κανα μηνα αγορασα και γω καινουργιο το hitachi7500 παρεδωσε πνευμα)

Ο λογος δες τις δυνατοτητες του μετα απο ενα hacked firmware συναμα ειναι και πολυ ησυχο

http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/

:T: :whistling

Φιλε Ανταμς αλλαξε αμεσως το firmware που εβαλες και ξαναγυρνα στο παλιο γιατι το δικο μου toshiba sd-m1612 παρεδωσε πνευμα λιγες ημερες μετα το πειραγμενο firmware.την ζημια την επαθα οχι λογω χαλασμενου firmware αλλα λογω μη αντοχης του drive στις βελτιωσεις που προσφεερει το συγκεκριμενο firmware.:TD:

Προσωπικη μου επιλογη εαν μπορουσα να το βρω θα ηταν το Toshi SD-M1712. Εναλλακτικα με σειρα προταιρεοτητας:

1. LITE-ON XJ-HD166S

2. ASUS DVD-E616 (θορυβωδες αλλα γρηγορο)

3. Toshi SD-M1802 (VIA chipset - πιο καινουριο απο τα παρακατω - εξισου αργο αλλα αθορυβο)

4. Pioneer 120S / Plextor PX116A (ιδιο drive - Via chipset - slow SD readers)

Το TEAC δεν το γνωριζω και δεν ξερω εαν ειναι rebadged. Τα κριτηρια του καθενος ειναι διαφορετικα βεβαια, στην προκειμενη περπτωση εγω ηθελα ενα αθορυβο drive και αδιαφορωντας για τη ταχυτητα αναγνωσης αφου εχω αλλα 4 drives για αυτο πηρα το SD-M1802, εν ελλειψει των 2 πρωτων επιλογων μου. Εντουτοις, τοσο το 1702 και το 166S καλυτπουν ολες τις αναγκες του τελικου χρηστη κατα τη γνωμη μου.

Αρχική απάντηση από greekfragma

Φιλε Ανταμς αλλαξε αμεσως το firmware που εβαλες και ξαναγυρνα στο παλιο γιατι το δικο μου toshiba sd-m1612 παρεδωσε πνευμα λιγες ημερες μετα το πειραγμενο firmware.την ζημια την επαθα οχι λογω χαλασμενου firmware αλλα λογω μη αντοχης του drive στις βελτιωσεις που προσφεερει το συγκεκριμενο firmware.:TD:

Φιλε μου δεν εχω το 1602 (αυτο ειναι αρκετα παλιο μοντελο αλλα το 1802) και το εχω ενα μηνα με αρκετα rip (γυρω στα 30) και κανενα προβλημα ως τωρα.....

το 1712 που ανεφερε ο hemispam θεωρειται το καλυτερο αλλα δεν υπαρχει πουθενα

hemispam γιατι το θεωρεις αργο? εννοεις χωρις το hacked firmware?

Αν ανοιξες το λινκ στο προηγουμενο μου ποστ θα ειδες οτι εκανα καποια τεστ με το εν λογω drive με το νεο fw χωρις το riplock. Δεν αναφερομουν τοσο στη ταχυτητα που κανει rip (οχι οτι ειναι και το πιο γρηγορο στη κατηγορια αυτη) αλλα στη ταχυτητα που διαβαζει SafeDisk protected games.

Τα Toshiba drives γενικα χρησιμοποιουν δικο τους chipset και φημιζονται για το ποσο γρηγορα διαβαζουν SD παιχνιδια - εαν δε το backup μπορει να κανει load απο Toshi drive θεωρειται επιτυχημενο. Εντουτοις το τελευταιο μοντελο SD-M1802 χρησιμοποιει VIA chipset και ειναι αργο. Αλλο μειονεκτημα του ειναι οτι δεν διαβαζει Ram. Στην προκειμενη περιπτωση το σημαντικο για εμενα ηταν οτι ειναι αθορυβο και κανει σχετικα γρηγορο ripping.

Κι εγώ έχω βάλει το hacαρισμενο firmware στο TOSHIBA SD-M1612 μου και οι επιδώσεις εκτινάχτηκαν στα ύψη

Το έχω εδώ και 3-4 μήνες με το πειραγμένο firmware και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα

Το δικό μου πάντως μια χαρά Toshiba το αναγνωρίζουν τα XP.

Αρχική απάντηση από DJD

Για firmware θα πας στο http://www.liteonit.com/

το έψαξα εκέι αλλά δεν έχει στο section DVD-ROM link και ούτε και στα downloads firmware για DVD-ROM...

http://www.liteonit.com/ODD/English/e_downloads/e_firmware_dvd%20rw.asp

μήπως δεν υποστηρίζονται πλέον από την Liteon;;;;;

Για αρχη θα συμφωνησω με τους φιλους για το Hitachi GD7500, κοντευει να παρει συνταξη και ακομα δουλευει !!!

Ομως ας ελθουμε στα σημερινα μοντελα, ειναι λογικο να εχει ο καθενας για το ενα ελαττωματικο η προβληματικο DVD που πηρε, ομως μετα απο καμμια εικοσαρια που εχω εγω χρησιμοποιησει και πανω απο 100 που εχω πουλησει μπορω ανεπιφυλακτα να προτεινω :

α) Plextor, αξιοπιστα και πολυ καλη κατασκευη (εχει και μια εγγυηση!!!)

β) Pioneer 120S, καλο, αλλα εγω δεν το κρατησα

γ) MSI 16X, με εξεπληξε ευχαριστα και πηρα 3 κομματια

Γενικα εχω απογοητευει απο τα Sony, Teac, BTC και εχω δοκιμασει αρκετα απο αυτα.

Χαιρετισμους

Αρχική απάντηση από Dorian [09-05-2004 19:40]

το έψαξα εκέι αλλά δεν έχει στο section DVD-ROM link και ούτε και στα downloads firmware για DVD-ROM...

http://www.liteonit.com/ODD/English/e_downloads/e_firmware_dvd%20rw.asp

μήπως δεν υποστηρίζονται πλέον από την Liteon;;;;;

Τσέκαρε το κάτωθι link...

http://www.jlms.com.tw/download.htm

Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 00:35]

Ταραμας γιατι απογοητευτηκες απο το τεακ?Και εαν επιτρεπεται απο το ειχες παρει?

Για να μην παρεξηγηθω δεν εχω προβλημα με την Teac, μαλιστα το αντιθετο, εχω εμπορευθει πολλα προιοντα τους και κυριως CDRW - ΗΧΕΙΑ - DVD ROM, τωρα στα DVDROM απογοητευτηκα γιατι απο τα 10 κομματια περιπου που εφερα τα 3 παρουσιασαν προβλημα στον μηχανισμο μερικους μηνες μετα, τα περισσοτερα αν θυμαμαι καλα τα πηρα απο την INTERSET και καποια απο την INFOQUEST.

Γενικα η καλυτερη κατασκευη που εχω δει ειναι στα Plextor και δεν συζητω για την εγγυηση τους ειναι οτι καλυτερο υπαρχει, βεβαια ειναι σχεδον παντα πιο ακριβα τα μηχανηματα τους απο τα υπολοιπα. Τωρα οπως ανεφερα και πριν με εξεπληξαν τα MSI γιατι ενω ειναι απο τα φθηνοτερα και καλη αποδοση εχουν και αξιοπιστα ειναι (εχω ηδη φερει 12 κομματια και τα 3 τα εχω εγω).

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από ταραμας

τα περισσοτερα αν θυμαμαι καλα τα πηρα απο την INTERSET και καποια απο την INFOQUEST.

Απο Σετ να συμφωνησω και εγω οτι ηταν τα τεακ αλλα απο κουεστ με τιποτα καποιο λαθος κανεις.

• 3 weeks later...

προτεινω ως πρωτη επιλογη τεακ.κορυφαιο audio extraction και γενικα riping,αν εισαι fan του ειδους μην το σκεφτεις καθολου.riparei 8gb dvd με μεση ταχυτητα 12.5x και ξεκιναει απο τα 8x...πραγματικα. πολυ αξιοπιστο μηχανακι.

εν συνεχεια θα ελεγα asus και pioneer τα οποια θεωρω ισαξια.σε γενικες γραμμες δεν πιστευω οτι υπαρχουν ασχημα dvd-rom στην αγορα,εκτος βεβαια απο καποια artec και sony ta οποια θεωρω εντελως αναξιοπιστα.αν και τα sony ειναι των ακρων,αναλογα τι κομματι θα σου λαχει.με τις προαναφερομενες προτασεις δεν ρισκαρεις τοσο...

Αρχική απάντηση από Hemispasm [Σήμερα, στις 18:11]

Ξεκιναει απο 8χ? Με τι media? Θα μπορουσες να κανεις ενα ποστ απο το Nero CD DVD Speed?

θα μπορουσα την επομενη εβδομαδα.τωρα το pc ειναι στο service λογω προβληματος στη μητρικη και δουλευω με ενα 2ερο οπου εχω asus.επιφυλασομαι για την επομενη εβδομαδα ημισπασμε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.