asimorfotos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2011 Καλημερα! Ειμαι καινουριος στην παρεα αλλα παλιος αρκετα στον κοσμο των pc.Αυτο το προβλημα ομως που εχω με το pc δεν μπορω να το λυσω! Παρακαλω την βοηθεια σας.Περσι πηρα ενα computer δωρο σε μια φιλη μου η οποια δεν ειναι και πολυ σχετικη. Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι το pc ειναι αρκετα αργο! Υπαρχουν φορες που σου σπαει τα νευρα καθως περιμενεις να αποκριθει σε εκεινο που του χεις ζητησει και κεινο δεν κανει τιποτα. Βαζει σαν συμβολο το busy, ο σκληρος φαινεται να δουλευει ανελλιπως και τελικα μετα απο ωρα ανοιγει την εφαρμογη ή το video ή το mp3 που του εχεις ζητησει. Αυτο ομως δεν το κανει παντα. Εκει που ειναι τελειως απαραδεκτο ειναι οταν μπαινει στα windows 7 απο εκκινηση είτε κρυα είτε επανεκκινηση. Μεχρι να φορτωσει τα παντα κανει ως και 4 λεπτα ισως και παραπανω. Εχω τεσταρει μνημες και σκληρο δισκο και ειναι οκ! Εχει κανεις καμια ιδεα; Η συνθεση ειναι: Windows 7 pro 64-bit, 700W PSU, intel core i3 530, Asus p7p55, dvdrw asus, vga pci-ex sapphire 5770 1GB, ram ddr3 adata 2GBX3, hdd WD SATA II 1TB 64MBcaviar green.Ευχαριστω εκ των προτερων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάρτιος 2, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Μια πρώτη ιδέα είναι να τσεκάρεις ποιές εφαρμογές ξεκινούν κατά την εκκίνηση των Windows. Αυτές μπορεί να το καθυστερούν.2. Πες μας σε πόσα partitions έχεις χωρίσει το δίσκο. Δηλαδή τον έχεις ολόκληρο ή έχεις ξεχωριστό μόνο για τα Windows και το πραγράμματα;3. Έχεις κάνει ανασυγκρότηση δίσκου τελευταία;4. Ο green δίσκος γενικότερα είναι αργότερος από τους άλλους. (αλλά δε νομίζω να συμβάλλει πολύ στο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asimorfotos Μάρτιος 2, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 1 partition εχω. Ανασυγκροτηση εχω κανει αλλα δεν βελτιωθηκε η κατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asimorfotos Μάρτιος 2, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Οσο για τις εφαρμογες που ξεκινουν ειναι οι ακρως απαραιτητες. Τιποτα περιττο και τιποτα υποπτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάρτιος 2, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Γενικά πάντως είναι καλό να χωρίσεις το δίσκο σου σε ένα partition με κατάλληλο μέγεθος για λειτουργικό και προγράμματα (30-40 γίγα) και το υπόλοιπο να το έχεις σαν αποθήκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Μάρτιος 2, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Δοκίμασε να αποσυνδέσεις εντελώς από πάνω το dvdrw και δες αν συνεχίζει να το κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 2, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Μάλλον κάποιος driver κάνει τη ζημιά.Είναι 64bit το λειτουργικό οπότε φαντάζομαι ότι μπορεί να παίζει και κάποια ασυμβατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Μάρτιος 2, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Εμενα το μυαλο μου παει στον σκληρο και στα sleep power options των 7.O δισκος μηπως ειναι στις 5400rpm; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάρτιος 2, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Green λέει στο 1ο ποστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
javaneze: Μάρτιος 2, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Τι σημαινει αυτο ακριβως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάρτιος 2, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 5400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 2, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 Εμενα το μυαλο μου παει στον σκληρο και στα sleep power options των 7.O δισκος μηπως ειναι στις 5400rpm;4 λεπτά για να μπουτάρει σε τεσταρισμένο δίσκο είπε αρχικά.Αργό είναι σε όλα τα στάδια το πισί και έχει τεστάρει το h/w, για μένα ή είναι πρόβλημα εγκατάστασης ή κάποιος driver. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Μάρτιος 2, 2011 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 +1 στον φίλτατο dpolal.Για θυμήσου αν στο έκανε από την αρχή η μετά από κάποιο update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnamd Μάρτιος 2, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2011 τσεκαρε τι χρηση τις cpu oταν ξεκινας μηπως ειναι στο 100%,παιζει να εχεις φαει κανενα ιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asimorfotos Μάρτιος 3, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2011 Σας ευχαριστω για ο,τι εχετε προτεινει μεχρι τωρα. Partition εχω αφησει ενα να ειναι, γιατι η κοπελια δεν θελει να εχει C:\, D:\ κλπ γιατι μπερδευεται. (Ειπαμε ειναι ασχετη και περι ορεξεως...)Η αποσυνδεση του DVDRW ειναι μια ιδεα καλη (thnx tamerlan) και ειναι κατι που δεν εχω δοκιμασει, οπως επισης και να αλλαξω τα καλωδια SATA και να βαλω αλλα μηπως αυτα ειναι ελλατωματικα.Ο δισκος ειναι 7200rpm. Οσο για ασυμβατοτητες, δε νομιζω γιατι φορτωνει μονο τους drivers για το hardware που εχει. Δεν του εχω βαλει κατι παραπανω.Αργό ήτανε απο την αρχη. Απο το κουτι που το εβγαλα.Θελω με καποιο τροπο να τεσταρω μητρικη, επεξεργαστη και καρτα γραφικων. Ξερει κανεις με ποιο τροπο; Υπαρχει το 3dmark αλλα αυτο μετραει επιδοσεις δεν αναφερει προβληματα. Ετσι νομιζω. Ξερει κανεις κατι παραπανω σε οτι αφορα αυτο;Οπως και να χει σας ευχαριστω ολους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnamd Μάρτιος 3, 2011 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2011 cpuz, gpuz ,για να δεις αν ειναι ενταξει σθχνοτητες λειτουργιας . τσεκαρε παντως τη χρηση τισ cpu Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Μάρτιος 3, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2011 Διάβασα όλα τα post και, μόνο εγώ πιστεύω ότι φταίει κατα 99% ο δίσκος? Παντού στο internet, αν αναζητήσεις, θα διαβάσεις ότι οι green δεν κάνουν για ΛΣ, είναι αργοί. Το 1% αφορά την ιδέα που είπε ο johnamd, περί χρήσεως του επεξεργαστή στο 100% για οποιονδήποτε λόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnamd Μάρτιος 3, 2011 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2011 δεν μπορει να αργει υπερβολικα επηδει ο δισκοσ ειναι green ,mono an exei problhma Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Μάρτιος 3, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2011 Και εμένα αν με ρωτούσες πριν καιρό το ίδιο θα σου έλεγα. Κατάλαβα τη διαφορά όταν ξάδελφός μου αντικατέστησε σε φορητό ένα δίσκο 5400rpm με άλλον δίσκο στις 7200rpm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάρτιος 3, 2011 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2011 Απο την περιγραφη και εγω δεν πιστευω οτι ειναι ο δισκος που ειναι green, και εγω πιστευω καποιος driver (μαλλον m/b) μπορει και bios να μην συνεργαζεται με κατι σωστα και να θελει update, λιγοτερο πιθανο.σιγουρα ειναι πιο αργος ο δισκος αλλα οχι και ετσι.Φυσικα με 1 tera partition και green ζοριζεται αρκετα ο καημενος αλλα και παλι...-Στο device manager υποτιθεται οτι ολα ειναι ok ε?-Αν καταργήσεις τα index options βελτιωνεται καθολου?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.