Jump to content

Επιλογή φθηνής κάρτας γραφικών..

Kostas_Asoee

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά σε όλους τους thelab-ers..

Έχω ένα παλιό σύστημα με NF4 μητρική, 1gb ddr μνήμη, 450w τροφοδοτικό, athlon 64 3500+ επεξεργαστή. Και θέλω να το ανεβάσω λιγάκι, με λίγα λεφτά. Πήρα 2 dimmακια (1 Gb το καθένα) από το ebay και ψάχνω για μία φθηνή κάρτα γραφικών, στα 40 ευρώ. Η κάρτα που έχω τώρα είναι η 7800GTX με 256MB μνήμης, ένα κτήνος εποχής... :p Θέλω συνεπώς η κάρτα που θα αγοράσω να ανεβάσει κάπως το σύστημά μου, δεν ψάχνω για τίποτα τρελό, απλά θέλω την πιό συμφέρουσα πρόταση στην εν λόγω τιμή (40 ευρώ).

Ακούω τις προτάσεις σας experts!!! Thank you very much!!:)

Πιο συμφέρουσα πρόταση στα 40€ είναι μια μεταχειρισμένη κάρτα. Αν ψάξεις, κάτι μπορείς να βρεις.

Δες κι εδώ που έχει κάποιος την ίδια περίπου απορία με σένα

Δεν πολυψήνομαι για μεταχειρισμένη.. Και το θέμα που παρεθέτεις είναι αρκετά παλιό πιστεύω..

edit: Το πολύ πολύ να ανέβω στα 50 ευρώ.. Παραπάνω δε συμφέρει για το συγκεκριμένο σύστημα..

Με 40€ και καινούρια είσαι περίπου 8400GS,GT210,HD4350,HD5450. Δεν ξέρω πόσο πιο δυνατές είναι από την δικιά σου. Εγώ θα έπαιρνα την 5450.

Εγώ θα κοιτούσα κάτι σε GT 210 με DDR2 αλλιώς μετά σε GT 220 (αν μπορείς και με DDR3 ακόμα καλύτερα). Η GT 220 μου αρέσει περισσότερο σαν επιλογή ακόμα και με DDR2.

Τέλος αν θέλεις μια καρτούλα που θα μπορείς να κάνεις και τις δοκιμές σου για PhysX μπορείς να δεις και την GT 430. Αλλά αν το ζητούμενο είναι να παίζεις άνετα 1080p και flash η 220 είναι υπέρ αρκετή.

Λέω να ανέβω λίγο στα χρήματα που θα δαπανήσω.. Γυρώ στα 90 ευρώ μαξ θα δώσω.. Βρήκα μία, την TwinTech GT 440 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr, η οποία από διάφορα benchmarks που είδα στο ιντερνετ είναι αρκετά δυνατή..

Συμφωνείτε ή έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό?

Επίσης άλλο θέμα που προκύπτει είναι το τροφοδοτικό.. Έχω ένα 450άρι, και στο σύστημα έχω 2 δίσκους και 1 dvd-rw.. Θα την αντέξει την κάρτα ή θα μου κλείνει με το που βάζω games..? :...:

Σε αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο.

Ίσως η 5670 αλλά η γνώμη μου για την ΑΤΙ από την στιγμή που πήρα nvidia δεν είναι και η καλύτερη.

Το μόνο που με προβληματίζει σε αυτή την υλοποίηση είναι το μικρό fan που ίσως θα κάνει περισσότερο θόρυβο.

Πάντως αν δεν είναι κάτι που το βιάζεσαι και το κάνεις για τα γούστα στην θέση σου θα περίμενα 530-540 περισσότερο για την μειωμένη κατανάλωση και πιθανότατα και αυξημένες επιδόσεις. Θα έχεις και με κάτι να ασχοληθείς το Q2 :p

Οπότε καταλήγουμε στην 5750.. Όντως φαίνεται πολύ καλή, ειδικά για την τιμή της..!

Το ερώτημά μου παραμένει όμως.. Θα έχω πρόβλημα με το 450άρι τροφοδοτικό μου???

εγω θα προτεινα εαν μπορεις κατι σε μεταχειρισμενο

κατι σε 4850 η καμια 8800 gt 40 ευρω κανει οχι παραπανω για μεταχειρισμενο μιλαω παντα :)

οντως εχει δικιο για το bottleneck. γιατι δεν κοιτας καρτα περιπου της ιδιας χρονολογιας με τον υπολογιστη σου? οπως την 8800....

οντως εχει δικιο για το bottleneck. γιατι δεν κοιτας καρτα περιπου της ιδιας χρονολογιας με τον υπολογιστη σου? οπως την 8800....

+1. οποια παραπανω απο 4670-240-250 παρεις, θα ειναι ανευ ουσιας!!!! ακομα και η 8800 υποπτευομαι, θα τρωει bottleneck!!!!

Ρε παιδιά,την 5750 θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει και σε επόμενο pc.Επίσης θα πληρώνει λιγότερο στη ΔΕΗ σε σχέση με την 4850 ή την 8800gt.Καλύτερη επιλογή είναι αν δεν πάει σε μεταχειρισμένη.Στο κάτω κάτω ο cpu αυτός θα είναι είναι bottleneck για οποιαδήποτε κάρτα μεταγενέστερη της 7800gtx.

για το επομενο pc η 5750 θα ειναι πολυ λιγη ειναι μια εντελως αστοχη αγορα καλυτερα να παρει μια μεταχειρισμενη 8800 που κ παλι θα μπορεσει να την βαλει στο επομενο μηχανημα για Physx σε περιπτωση που αποφασισει να παρει μια καρτα της ατι,κ απο την αλλη αφου εχει ανεβασει τοσο πολυ το μπατζετ για μια καρτα ας κανει λιγο υπομονη να μαζεψει 2 φραγκα παραπανω κ να παει σε κατι καλυτερο κ ολοκληρωμενο.

δε λεμε οτι δεν ειναι καλη και δυνατη καρτα η 5750. αλλα επειδη δεν λεει, αν καποια στιγμη κανει αναβαθμιση ή αλλαξει πισι, που καποια στιγμη θα αναγκαστει, ειδικα αν παιζει και παιχνιδια, λεμε να μην δωσει κανα 100ευρο, αλλα να βολευτει με λιγοτερα χρηματα!

και αν και οποτε αποφασισει να αλλαξει πισι, εδω ειμαστε και τα ξαναλεμε. αλλα να παρει και μια καρτα που θα υπολειτουργει, ειναι κριμα..!!

Με λιγα λογια μπρος γκρεμος και πισω ρεμα

Σχεδον οποια καρτα και να παρεις οπως σε εξηγουν πολυ καλα τα παιδια απο πανω θα υπολειτουργη οποτε ειναι αστοχη αγορα και για το παρον αλλα και για το μελλον...

Καλυτερα να περιμενεις για μια αγορα καινουργιου συστηματος ισως?

αλλιως free να κανεις οτι νομιζεις...:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.