Jump to content

Αλουμίνιο σε φύλα, που;;;

filarhos

Recommended Posts

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα κουτί που έχω και χρειάζομαι κάποια κομμάτια από αλουμίνιο με πάχος 5χιλ και 10χιλ. Ξέρετε που μπορώ να βρω εδώ στην Αθήνα;;;

Μου είπαν κάπου στην Κλεισθένους στον Γέρακα που είναι αρκετά κοντά. Υπάρχουν κάπου αλλού;;;

Από τιμές γνωρίζουμε πόσο μπορεί να στοιχίσει π.χ. ένα κομμάτι 50εκ επί 50εκ.;;;

Y.Γ. Με τι σέγα την κόβουμε;;; Ρώτησα στην Μεσογείων σε κατάστημα και μου είπαν ότι δεν έχουν και ότι θέλει ειδική λάμα πολύ λεπτή. Που μπορώ να βρω;;;

Ευχαριστώ

Δεν ξερω για τα φυλα που μπορεις να βρεις καθως ειμαι απο Θεσσαλονικη , αλλα αν παρεις εκεινο το πολυεργαλειο που ειναι σαν αυτο το μιξερ που χτυπαει το φραπε εχει τροχο λιμα κατσαβιδι τρυπανι κτλ πιστευω θα εισαι κομπλε μιας και θα το χρειαστεις και στη συνεχεια του project σου

Δεν ξερω για τα φυλα που μπορεις να βρεις καθως ειμαι απο Θεσσαλονικη , αλλα αν παρεις εκεινο το πολυεργαλειο που ειναι σαν αυτο το μιξερ που χτυπαει το φραπε εχει τροχο λιμα κατσαβιδι τρυπανι κτλ πιστευω θα εισαι κομπλε μιας και θα το χρειαστεις και στη συνεχεια του project σου

Λες για το dremel, ναι το έχω απλώς στο πολύ παχύ αλουμίνιο δεν κάνει και πολύ καλή δουλειά. Να φανταστείς με απλή σέγα χειρός για σίδερο κόβω πιο γρήγορα από το dremel.

ναι dremel το ειχα ξεχασει το ονομα ! Εγω παντως με αυτο εκανα την μοντα μου στο cosmos S που ειναι απο αλουμινιο .. δεν ξερω βεβεα αν ειναι τοσο χοντρο ψαξε μηπως εχει ειδικο εξαρτημα για αλουμινιο αλλιος πιστευω με ενα μεγαλυτερο τροχακι για τα μεγαλα κοψιματα θα εισαι ενταξει

Δυστυχώς ο δίσκος είναι πολύ μεγάλος για να μπορέσω να κάνω αυτό που θέλω οπότε η σέγα είναι μονόδρομος.

Για δες [ame=http://www.youtube.com/watch?v=NQ2n2YVe3ds]αυτό το βίντεο που κόβει γράμματα[/ame].

ε τοτε μη μπεις στο κοπο να αγορασεις πανε σε κανα λαμαριναδικο φανοποιειο ξυλουργειο κατι τελος παντων και θα κανεις τι δουλεια σου .. δεν νομιζο να βρεις κατι τετοιο για home use

Χαχα με αυτά που θέλω να κάνω αν κάτσει κάποιος να ασχοληθεί ή τρελός είναι ή θα μου πάρει πολλά χρήματα.

Έχω ηλεκτρική σέγα αλλά δεν είχαν λάμες λεπτές για αλουμίνιο να χρησιμοποιήσω.

Τελικά βρήκα και σέγα επιτραπέζια, έχουμε μια θαμμένη στην αποθήκη οπότε πρέπει να δω αν λειτουργεί και αν μπορεί να πάρει πριόνι τέτοιο.

Lazer θα πηγαίνει πολύ σε τιμή και επιπλέον θέλω να το φτιάξω μόνος μου. Η χαρά της δημιουργίας για αυτό άλλωστε το φτιάχνω.

Υ.Γ. Τελικά θα χρειαστώ φύλλα με πάχος 2χιλιοστών και >10χιλιοστών (οτιδήποτε πάνω από 10 αλλά να κόβονται από σέγα).

τα 2mm αλουμινιου οκ...

αλλα σε οτιδηποτε πανω απο 4-5mm το Dremel (κι ο χειριστης του) θα τα βρει μπαστουνια*

στα μεγαλα παχη με καλη σεγα και λιπαντικο θα κανεις δουλεια απλα βρες καταλληλη ψιλη λαμα

σιγουρα θα θελει αρκετο κοπο για το φινιρισμα μετα....

εγω θα σου προτεινα τα χοντρα σου κομματια να τα παρεις απο εδω κομμενα απευθειας στις διαστασεις που τα θες

και μετα εσυ απλα κανε τα τρυπηματα και τις λεπτομερειες.

επισης αναλογα με την εφαρμογη που εχεις κατα νου ρωτα και για τον αναλογο τυπο αλουμινιου.

δεν ειναι ολα τα ιδια ουτε στις ιδιοτητες αλλα ουτε και στο φινιρισμα

απο κει κι επειτα υπαρχει κι ενας τρελλαμενος λαμπιτης

που κυκλοφορει ανα την Αττικη με κατι περιεργα μαραφετια ανα χειρας

και κοβει οτι κατσει στο διαβα του

αλλα δεν μπορω να αποκαλυψω περισσοτερες λεπτομερειες χωρις την αδεια του....

*θα τα βρει μπαστουνια εφοσον θες να κοψεις μια ευθεια πχ 20εκ,

γιατι εαν θες να κοψεις ενα κοψιμο μηκους ενος ποντου εισαι οκ

Σας ευχαριστώ όλους!!!

Αύριο θα ρίξω μια ματιά στην γύρω περιοχή (Μαραθώνος και Κλεισθένους) μήπως και κάνω μια δοκιμή (είπαμε θέλω να παιδευτώ) και βλέπουμε.

Στο sketch up με ένα χοντροκομμένο σχέδιο (τώρα το μαθαίνω και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από τις δυνατότητες του) φάνηκε πολύ καλό, δυστυχώς πριν το αποθηκεύσω σταμάτησε να λειτουργεί και δεν το είχα σώσει.

Σαν βάση χρησιμοποιώ ένα CM Praetorian που είναι από αλουμίνιο και θέλω να μείνω στο αλουμίνιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.