Jump to content

αλλαγή cpu

mike_d

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

σαν περασανε τα χρονια σκεφτομουνα να κανω μια αναθαθμιση τον υπολογιστη μου ..το πσ αποτελειται απο

cpu: intel 6600 2.40 ghz core 2 duo 4mb cache

motherboard: gigabyte ga-p31-s3g

ram : 3gb kingston 667 mhz

gpu: saphire x1950 pro 512mb 256bit

hdd: 2 terabyte

επειδη παιζω κανενα παιχνιδι που και που αλλα ποιο πολυ ενδιαφερομαι σε προγραμμα για βιντεο εικονα σκεφτομαι απλα και η πιο φθηνη λυση μηπως αλλα το cpu σε quad core q8300 2.5 ghz 4mb cache ..τα λεφτα που διαθετω κανενα 200-250 ευρω πειτε μου πως βρισκεται την πρωτη μου λυση και συμβουλεψτε με

Πρώτον, καλώς ήρθες.

Τα λεφτά που θα δώσεις για Q8300 θα σου κάνουν "απόσβεση"; Ο Q8300 κοστίζει ~130€ καινούριος (καλύτερα μεταχειρισμένος = πιο φθηνός), θα κάνει την δουλειά σου αρκετό καιρό; Φαίνεται πως δεν αναβαθμίζεις συχνά και θα πρέπει να σου κρατήσει γιατί το επόμενο βήμα θα είναι σίγουρα ολική αναβάθμιση.

Η ιδανική λύση θα ήταν ολική αναβάθμιση τώρα αλλά τα 250€ είναι λίγα.

Αν τα παιχνίδια που παίζεις δεν έχουν πρόβλημα, μπορείς να κρατήσεις την κάρτα γραφικών.

Edit:

Ίσως με 250€ ένα πακέτο

μνήμη 4GB DDR3 ~ 60€

μητρική ΑΜ3 ~ 80-90€

CPU Athlon II x4 ~100€

να είναι μια λύση αλλά έρχεται νέo socket από την AMD και δεν ξέρω αν μετά θα μπορείς να βάλεις ένα καλύτερο CPU (εξαρτάται από το πόσο θα υπάρχουν οι τωρινοί Thumban x6). Όσο για Intel έτσι όπως αλλάζει τα socket κάθε φορά και νέο πακέτο CPU- μητρικής χρειάζεται (μάλλον το 775 είναι ο τελευταίος "Μαθουσάλας" της Intel)!

Αν το τροφοδοτικό σου είναι καλούτσικο μια αναβάθμιση χωράει πάντως.

Προτείνω ένα Athlon II X4 και μία μητρική με ddr2 γύρω στα 50€, ώστε να μην πάνε χαμένες αυτές που έχεις και 1GB ακόμα με 15-20€ για να είσαι άνετος με windows 7 64 bit. Για κάρτα γραφικών προτείνω μία 5770 ή 6850, η διαφορά τους είναι 30€ και η 6850 είναι πολύ καλύτερη. Πάντως και το τροφοδοτικό να μην σου φτάνει μπορείς να δώσει 50-60€ και θα είσαι μία χαρά.

το psu μου ειναι 500watt αλλα και να μην μου φτανει δεν ειναι προβλημα ειναι φθηνα ναι δεν ενδιαφερομαι να τον καανω συχνα τον υπολογιστη μου αναβαθμιση γιατι απλα δεν μπορεις να ακολουθησεις την τεχνολογια εγω ειμαι ευχαριστημενοσ και απο το τωρινο μου συστημα τρεχω καινουργια παιχνδια σε καλη αναλυση και stinkηση φοραω τα 7 64.. απλα βλεπω οτι σε εφαρμογες μετατροπης βιντεο τραβαει πολυ πραγμα και καθυστερει αρκετα..και δεν ενδιαφερομαι σε καμια περιπτωση να υπερσυγρχρονισω τον επεξεργαστη.. δεν ξερω ναι με τον q8300 απλα παω μια γενια μπροστα και νομιζω καλυπτω την αναγκη μου αλλα δεν ειμαι σιγουρος για τον τροπο σκεψης που κανω για αυτο θελω να μου πειτε..η καρτα γραφικων δεν με ενδιαφερει να αλλαχτει αμεσα οσο και για τις μνημες ενω το socket μου υποστηριζει ddr2 800 mhz δεν νομιζω να δω καμια αξιολογη διαφορα αλλα δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος ..θελω διαφωτιση :)

Αν το τροφοδοτικό σου είναι καλούτσικο μια αναβάθμιση χωράει πάντως.

Προτείνω ένα Athlon II X4 και μία μητρική με ddr2 γύρω στα 50€, ώστε να μην πάνε χαμένες αυτές που έχεις και 1GB ακόμα με 15-20€ για να είσαι άνετος με windows 7 64 bit. Για κάρτα γραφικών προτείνω μία 5770 ή 6850, η διαφορά τους είναι 30€ και η 6850 είναι πολύ καλύτερη. Πάντως και το τροφοδοτικό να μην σου φτάνει μπορείς να δώσει 50-60€ και θα είσαι μία χαρά.

Η μητρική του είναι με 2 dimm και με 3GB που αναφέρει θα έχει 1x2GB και 1x1GB (bye bye dual channel) με 667Mhz!! Τι να πάρει; 667Mhz; Ας πάρει καλύτερα DDR3, και πιο γρήγορες και πιο πιθανό να τις χρησιμοποιήσει και στο επόμενο σύστημά του.

Η πρότασή σου για την κάρτα γραφικών ισχύει στο να πάρει μόνο κάρτα; Γιατί Athlon II x4 + μητρική + μνήμη (όποια τέλος πάντων) + 5770 (τουλάχιστον) δεν νομίζω να φτάνουν τα 250€.

οπως προανεφερα δεν ενδιαφερομαι για καρτα φραφικων ακομα.ναι οι μνημες μου δεν λειτουργουν σε dual channel αλλα αλλο ρωτησα αλλη ηταν η απορια μου

Eπεξεργαστής : AMD ATHLON II X4 640 3.0Ghz

pc1

Mητρική: MSI 770-C45 (ΑΜ3, DDR3, φτηνή αλλά σκυλί, την έχω δουλέψει)

pc1

Μνήμες: KINGSTON KVR1333D3N9/2G DDR3 2GB PC10666 1333MHZ VALUE RAM (x2 τεμάχια = 4Gb)

pc1

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο 197€ ! σαν κύρια πρόταση ώστε να μην ξεφύγει η τιμή!

Από εκεί και πέρα:

Αν θες μητρική με USB III και Native SATA III, E-SATA III κοιτάς στην

ASROCK 870 EXTREME III !

pc1

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα χρήματα και μπορείς να δώσεις παραπανω κοίτα και τις παρακάτω cpu !

AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION (σε σχέση με τον athlon έχει 6mb L3 CACHE σύνολο 8mb l2+l3 ,ξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής)

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000255

AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ SIX-CORE BOX (6mb l3 cache, σύνολο 9mb l2+l3 , turbo core)

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008686

Πουλησε τις μνήμες, τον επεξεργαστή και την μητρική σου σε μια καλή τιμή και δώσε για το παραπάνω με όποιον επεξεργαστή και μητρική σε παίρνει! Δεν αξίζει να φτιάξεις νέο σύστημα με τόσο αργές μνήμες και χωρίς dual chanel ...

Η πιο οικονομική πρόταση είναι η δική σου. Βάζεις έναν Q και τέλος.

Αν θες να εξαντλήσεις τα 250€ και συμβιβάζεσαι με οικονομική μητρική ΑΜ3. Βάζεις μια μητρική με 770/SB710 π.χ. 1, 2 ή 760/SB710 π.χ. 1. Βάζεις και 2x2GB DDR3 και μάλλον θα χωρέσεις και έναν Phenom II x4

H ΜSI 760 δεν παίρνει τους δυνατούς phenom ! Δες το cpu support list ενώ η ASROCK 770 έχει μόνο 4xsata ii που είναι λίγα!

Phenom x4 955be μπορεί να βάλει με καλή μητρική asrock 870 extreme iii και 4gb ddr3 με 250€ !

Mάλλον αυτός είναι και ο καλύτερος συνδιασμός με καλό 4-πύρηνο, full υποστήριξη νέων προτύπων (sata ιιι + usb ιιι, pci-e ver. 2,0) από την μητρική και γρήγορες μνήμες αν δίνει τα 250€ !

H ΜSI 760 δεν παίρνει τους δυνατούς phenom ! Δες το cpu support list ενώ η ASROCK 770 έχει μόνο 4xsata ii που είναι λίγα!

Phenom x4 955be μπορεί να βάλει με καλή μητρική asrock 870 extreme iii και 4gb ddr3 με 250€ !

Mάλλον αυτός είναι και ο καλύτερος συνδιασμός με καλό 4-πύρηνο, full υποστήριξη νέων προτύπων (sata + usb) από την μητρική και γρήγορες μνήμες αν δίνει τα 250€ !

Η συγκεκριμένη MSI 760GM-E51 παίρνει 955, 965 (125W), 970, επίσης x6, δες εδώ.

Η συγκεκριμένη MSI 760GM-E51 παίρνει 955, 965 (125W), 970, επίσης x6, δες εδώ.

Tι λες τώρα .... Λάθος μου για την ΜSI !

Την μπέρδεψα με την msi 880gma-e45

Το chip της MSI είναι πάντως πολύ κατώτερο του 870/SB850 της ASROCK EXTREME iii οπότε αν τον παίρνει ας πάει στην asrock!

καλυτερα καπιον q σειρας 9 εχουν μεγαλιτερη cach 6 mb, ειναι οτι καλυτερο σε 775 socket(αφου δεν μπορεις να πας σε ι7 με τα χρηματα αυτα)

προτείνω με αυτά τα λεφτά, έναν q9650 και 4gb ddr2 800 μνήμης

προτεινω να μαζεψεις κατι παραπανω να πας για κανονικη αναβαθμιση μια κ καλη κ οχι μεσοβεζικη!!!

παιδια συγνωμη για το offtopic αλλα θελω να μαθω αν ξερετε ποτε έρχεται νέo socket από την AMD.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.