Jump to content

Oscars 2011

vic

Recommended Posts

Ένα θέμα για την απονομή των Oscars που θα γίνει σήμερα. Προβλέψεις και συζήτηση για τους συμμετέχοντες και τους επιτυχόντες.

Και μία ερώτηση. Μπορούμε να δούμε κάπου διαδικτυακά την απονομή;

Λένε ότι το σενάριο του "Κυνόδοντα" είναι αντιγραφή-ή έστω διασκευή-μιας μεξικάνικης ταινίας. "Το σπίτι της αγνότητας" ή κάπως έτσι.

Αρκετά διεστραμμένη ταινία με πρόστυχο γυμνό που όμως δεν πείθει γιατί οι ηθοποιοί παίζουν πολύ ερασιτεχνικά. Ή τους προέτρεψε να παίζουν έτσι ο σκηνοθέτης για δικούς του λόγους. Μερικές σκηνές φτάνουν στα όρια της γελοιότητας. Μόνο το τέλος είχε λίγη ουσία.

Δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους προτάθηκε για όσκαρ. Ήταν για τη δυσφήμιση της χώρας μας, για την-αμφισβητήσιμη-πρωτοτυπία της, ή για την διαστροφή της;

Αρκετά διεστραμμένη ταινία με πρόστυχο γυμνό που όμως δεν πείθει γιατί οι ηθοποιοί παίζουν πολύ ερασιτεχνικά. Ή τους προέτρεψε να παίζουν έτσι ο σκηνοθέτης για δικούς του λόγους. Μερικές σκηνές φτάνουν στα όρια της γελοιότητας. Μόνο το τέλος είχε λίγη ουσία.

Πρόστυχο γυμνό; Αλλά αφού λες ότι οι ηθοποιοί παίζαν "ερασιτεχνικά" , μάλλον δεν την είδες την ταινία ή δεν την κατάλαβες.

Συμφωνώ με τον Πέτρο ως προς το ερασιτεχνικό παίξιμο των ηθοποιών.

Τόσο πολύ που κι' εγω πιστεύω ότι έγινε σκόπιμα.

Την ταινία την είδα δυο φορές. Συνολικά την είδαν πέντε άτομα μαζί μου.

Δε μου άρεσε και δεν πήρε ούτε ενα θετικό σχόλιο από τις παρέες μου.

Ωστόσο ολοι παραδέχθηκαν ότι τους άγγιξε ή επηρρέασε με τον εναν ή τον άλλο τρόπο.

Προσωπικά έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται τα σκηνικά που διαδραματίζονται, ακόμα και την επόμενη ημέρα που την είδα. Με λίγα λόγια, με προβλημάτισε η ταινία.

Για το κατα πόσο είναι εφικτό να κάνει ενας γονιός κάτι τέτοιο στο παιδί του. Και η γνώμη μου, ως γονιός, είναι πως μπορεί να γίνει.

Επίσης πολλές φορές ένιωθα πως η οικογένεια που πρωταγωνιστούσε, ήταν μια μικρογραφία κοινωνίας σε δικτατορικό καθεστώς. Μια κοινωνία με μηδενικές ελευθερίες και πραγματικό έρμαιο στην καθεστωτική προπαγάνδα.

Επειδή το ίδιο μου είπαν και οι άλλοι που την είδανε μαζί μου(ότι προβληματίστηκαν παρολο που δεν τους άρεσε), νομίζω πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη ταινία.

Με την έννοια ότι δεν είναι από αυτές που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Που τις βλέπεις και είτε σου αρέσουν είτε ή οχι, δεν απασχολούν το μυαλό σου περαν του δίωρου της προβολής.

Ψυχολογικη ή σωματικη βια,διαστροφη και σεξ υπαρχουν μονο και μονο για να ειναι η ταινια προκλητικη κατι που αρεσει μαλλον στις κουλτουριαρικες επιτροπες δεν με πειθει οτι η ταινια ειναι μια μικρογραφια της προπαγανδας,καταπιεσης ολιγαρχικων δικτατοριων κτλ.

@tamerlan

Η κορυφαία στιγμή της ταινίας ήταν με την κοπέλα στον νιπτήρα και το βαράκι. Αυτό μου έμεινε από τη μιάμισι ώρα που κράτησε. Πάνω στο συμβολισμό του κυνόδοντα έπαιζε.

Έτσι όπως το κατάλαβα "κυνόδοντας" είναι οι μη ρεαλιστικές προϋποθέσεις που θέτουν τα διάφορα συστήματα(π.χ. κομμουνισμός, χριστιανισμός) σε θεωρητικό επίπεδο για την επιτυχία τους και την ευημερία των ανθρώπων στην πράξη. Αυτό που περίμεναν τα παιδιά για να ανοίξουν τα φτερά τους, βάσει των όσων τους είχαν πει οι γονείς τους( η προϋπόθεση), ήταν εκ των πραγματων αδύνατο να συμβεί. Πόσα παρόμοια ψέματα κρατούν ομήρους λαούς που πιστεύουν ότι το εκάστοτε ποθούμενο(θρησκευτικό, οικονομικό κτλ.) είναι μόλις στο επόμενο στενό.

Συμφωνώ κατά τ'αλλα με όσα είπες. Σου άφηνε μια άσχημη αίθηση ποιοτικά, αλλά από την άλλη είχε ελάχιστες καλές σκηνές που σε προβλημάτιζαν.

οποιος θελει να δει τα oscar live και σε αψογη ποιοτητα μπαινει εδω

Veetle - Broadcast live streaming video in HD

κανει εγκατασταση το addon μπαινει μετα στην σελιδα -- browse channels ταξινομηση κατα ποιοτητα και θα βρειτε κανα 2 streams πολυ καλα.Ειδικα το πρωτο στην λιστα απο oπου και βλεπω ειναι gg

Το τσιμπησε το οσκαρακι του ο Christian Bale.Λογικο ηταν υπεροχος.

Μαγικη σκηνη χθες στα oscar οταν σε καποια φαση στο πισω μερος της σκηνης σκαει μυτη μια πλατφορμα η οποια ερχοταν σιγα σιγα μπροστα, με μια ορχηστρα πανω και αρχισαν να παιζουν themes απο ταινιες με πρωτο και καλυτερο το theme απο star wars.Περιττο να πω οτι ανατριχιασα.

@tamerlan.........

Έτσι όπως το κατάλαβα "κυνόδοντας" είναι οι μη ρεαλιστικές προϋποθέσεις που θέτουν τα διάφορα συστήματα(π.χ. κομμουνισμός, χριστιανισμός) σε θεωρητικό επίπεδο για την επιτυχία τους και την ευημερία των ανθρώπων στην πράξη. Αυτό που περίμεναν τα παιδιά για να ανοίξουν τα φτερά τους, βάσει των όσων τους είχαν πει οι γονείς τους( η προϋπόθεση), ήταν εκ των πραγματων αδύνατο να συμβεί. Πόσα παρόμοια ψέματα κρατούν ομήρους λαούς που πιστεύουν ότι το εκάστοτε ποθούμενο(θρησκευτικό, οικονομικό κτλ.) είναι μόλις στο επόμενο στενό........

Πριν τη δω ειχα ακουσει ενα κριτικο κινηματογραφου να αναφερει τους παραλληλισμους και τα "κρυφα" νοηματα της ταινιας σε σχεση με τις συγχρονες κοινωνιες. Σε όποια ταινια κι αν σκεφτεις μπορεις να προσδωσεις κοινωνικο-πολιτικες προεκτασεις. Εχοντας το στο νου και βλεποντας οτι οτι η κοπελα παρακολουθουσε τα σαγονια του καρχαρια αναρωτηθηκα... αν ειχε γυριστει τωρα το "Jaws" θα βλεπαμε οτι ο καρχαριας αντιπροσωπευει τον ξενο μεταναστη ο οποιος προκαλει το φοβο στους γηγενεις λογω της αυρας του αγνώστου που εκ φυσεως τον περιβαλλει και την αναγκη ικανοποιησης των ζωτικων αναγκων που τον ωθει σε ακροτητες(κατ' αυτους που τον κρινουν);

Λογικα αυτα που λες Πετρο. Προσωπικα ουτε με σοκαρε ουτε με εντυπωσιασε ο Κυνοδοντας και τα νοηματα του ηταν ανθρωπολογικης φυσεως κατ' εμε. Αν μου αρεσε ως ταινια ισως το εψαχνα περισσοτερο...

το ότι η ταινία αυτή πηγε στα οσκαρ και στο IMDB βαθμολογείται με 7,3 δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. κλασική ψευτοκουλτούριαρικη ταινία που μου θυμίζει κάτι τελειωμένες ταινίες τού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Απαράδεκτη σε όλα της τα επίπεδα. 0/10 μιας και δεν υπάρχει χαμηλότερη βαθμολογία

το ότι η ταινία αυτή πηγε στα οσκαρ και στο IMDB βαθμολογείται με 7,3 δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. κλασική ψευτοκουλτούριαρικη ταινία που μου θυμίζει κάτι τελειωμένες ταινίες τού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Απαράδεκτη σε όλα της τα επίπεδα. 0/10 μιας και δεν υπάρχει χαμηλότερη βαθμολογία

Η σκηνή με το "πληκτρολόγιο" πάντως ήταν τρελό win δε συμφωνείς;

Όταν ξαναείδα αποσπάσματα μέσα από την ελληνοφρένεια στο youtube συνειδητοποίησα πόσο τελειωμένη ηταν. Μου θύμισε κάτι καλά άκυρα του Τσάκωνα που λες "δεν υπάρχει ρε @ούστη μου". Άλλωστε σαν κωμωδία/σάτιρα δράμα την κατατάσσουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.