adpanos Φεβρουάριος 27, 2011 #41 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 @adpanos καπου παει το μυαλο μας....:hehe: Διαφορά μεταξύ AM2 και AM2+ ήταν στο 1-1,5% σχεδόν παντού! Δηλαδή σχεδόν τίποτα ...... που αν δεν γνώριζε κάποιος θα έλεγε πως για αυτό φταίει η εκάστοτε μητρική Για κάρτα γραφικών χρησιμοποίησα την καινούρια μου 6950 2gb ddr5 της ASUS ! Η διαφορά με την ΑΜ2 με AM3 ήταν κάπου στο 4-5% με την μεγαλύτερη διαφορά να υπάρχει σε win rar ! Εδώ να καταλάβω πως παίζουν και οι μνήμες και ο νέος imc για ddr3 ? Πάμε και στο κλοκάρισμα τώρα! H M2N SLI DELUXE με το bios 0501 αν δεν κάνω λάθος τρέχει το northbridge default στα 1600Mhz ! Ομως κατάφερα να πιάσω κάπου στα 3,4Ghz σταθερά με το cpu και το north πάνω από τα 1800Mhz !!! Δεν καταλαβαίνω γιατί η ASUS είχε βάλει να υπολειτουργεί το north αφού τραβάει και στα 1800! Στην ASUS Μ3Α78 έπιασα σταθερά 3,513Ghz σταθερά και στην Asus 88TV κάπου στα 3,55Ghz ! Όλα αυτά γρήγορα γρήγορα χωρίς να τρελάνω τα chip στην τάση! Το qool & quiet έπαιζε μια χαρά σε όλες τις μητρικές και είχαν πληρη λειτουργικότητα! Πείτε μου τώρα εσείς αν άξιζε η αλλαγή σε ΑΜ3 .... Σκληροί δίσκοι στην 88tv είχα έναν caviar black sata iii Στην m2n sli είχα έναν caviar black sata ii και στην m3a78 είχα έναν samsung f3 Λειτουργικό win 7 64 bit ultimate Aυτά περι διαφορών στις επιδόσεις και λειτουργικότητα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackess Φεβρουάριος 27, 2011 #42 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 καταρχήν είναι απλός χρήστης και τι τετραπύρηνοι και τι τέτοια δεν παίζουν κανέναν ρόλο...με τετραπύρηνο 2 thread θα κοιμούνται...έχω και amd και intel, και τετραπύρηνο και διπύρηνο και μονοπύρηνο και έχω στίσει και δοκιμάσει πολλούς επεξεργαστές.ένας διπύρηνος την intel είναι ένας τετραπύρηνος της amd και όχι γιατί έτσι το λέω, αλλά βλέπετε, μέχρι και ο ι5 750 είναι καλύτερος σχεδόν σε όλα, και υπερέχει και στα παιχνίδια από τον 1090τ.. ο δυπύρηνος e5200 μου είναι καλύτερος στα παιχνίδια απότι ο τετραπύρηνος μου athlon x4 640 ενώ το σύστημα με τον τετραπύρηνο έχει 2gb μνήμη παραπάνω και την ίδια κάρτα γραφικών.η amd είναι πίσω τεχνολογικά και προσφέρει χαρακτηριστικά τα οποία είναι άχρηστα. το ίδιο έκανε και τότε με τα 64bit.εδώ τα netbook έχουν μονοπύρηνο και υποτίθεται πάνε σφαίρα (με χρήση το internet και την μουσική). προσπαθήσατε να φτιάξετε έναν καινούριο υπολογιστή με παλιά εξαρτήματα. γιατί τότε οι high end users δεν βάζουν του extreme quad core της intel και επιλέγουν i7? γιατί είναι μπροστά τεχνολογικά.το overclock που έκανες και τον ανέβασες είναι πολύ κατώτερο από τα 5.0 που πιάνουν οι sandy. ο λόγος που τον ανέφερες είναι...αδιάφορος.τότε, να βάλουμε έναν άλλον επεξεργαστή αντί του 2100. INTEL CORE I5-2300 2.80 GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GRαυτός πως σας φαίνεται? βγαίνει στα 520€ αν δεν κάνω λάθος.μα γιατίιιιι αφού είναι τετραπύρηνος!!!!! πρέπει να πάρει τετραπύρηνο για να σερφάρει στο internet!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Φεβρουάριος 27, 2011 Author #43 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 μα γιατίιιιι αφού είναι τετραπύρηνος!!!!! πρέπει να πάρει τετραπύρηνο για να σερφάρει στο internet!!!Οπως προειπα οι αναγκες αλλαζουν.Τωρα ναι, τον θελει για ιντερνετ.Μετα μπορει να του...... να ασχοληθει με βαρια προγραμματα.Κατα τη γνωμη μου καλυτερα να εισαι ενα βημα μπροστα και να μην ψαχνεσαι μετα.Γιατι αν το παμε ετσι, και με εναν pentium 4 θα κανει ΤΩΡΑ την δουλεια του.Μετα ομως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackess Φεβρουάριος 27, 2011 #44 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Οπως προειπα οι αναγκες αλλαζουν.Τωρα ναι, τον θελει για ιντερνετ.Μετα μπορει να του...... να ασχοληθει με βαρια προγραμματα.Κατα τη γνωμη μου καλυτερα να εισαι ενα βημα μπροστα και να μην ψαχνεσαι μετα.Γιατι αν το παμε ετσι, και με εναν pentium 4 θα κανει ΤΩΡΑ την δουλεια του.Μετα ομως;Τα μπέρδεψες. Ο τετραπύρηνος μπορεί να έχει 4 πυρήνες, αλλά είναι ΠΙΣΩ τεχνολογικά. Ο διπύρηνος μπορεί να έχει 2 πυρήνες αλλά ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ τεχνολογικά, συνεπώς σου απάντησα στην ερώτηση σου "Μετά όμως;" Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Φεβρουάριος 27, 2011 Author #45 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Δεν υπαρχουν παιχνιδια που αξιοποιουν και τους 4 πυρηνες;Ή κανω λαθος;Δεν ασχολουμαι και πολυ με gaming,για αυτο ρωταω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Φεβρουάριος 28, 2011 #46 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 καταρχήν είναι απλός χρήστης και τι τετραπύρηνοι και τι τέτοια δεν παίζουν κανέναν ρόλο...με τετραπύρηνο 2 thread θα κοιμούνται...έχω και amd και intel, και τετραπύρηνο και διπύρηνο και μονοπύρηνο και έχω στίσει και δοκιμάσει πολλούς επεξεργαστές. ένας διπύρηνος την intel είναι ένας τετραπύρηνος της amd και όχι γιατί έτσι το λέω, αλλά βλέπετε, μέχρι και ο ι5 750 είναι καλύτερος σχεδόν σε όλα, και υπερέχει και στα παιχνίδια από τον 1090τ.. ο δυπύρηνος e5200 μου είναι καλύτερος στα παιχνίδια απότι ο τετραπύρηνος μου athlon x4 640 ενώ το σύστημα με τον τετραπύρηνο έχει 2gb μνήμη παραπάνω και την ίδια κάρτα γραφικών. η amd είναι πίσω τεχνολογικά και προσφέρει χαρακτηριστικά τα οποία είναι άχρηστα. το ίδιο έκανε και τότε με τα 64bit. εδώ τα netbook έχουν μονοπύρηνο και υποτίθεται πάνε σφαίρα (με χρήση το internet και την μουσική). προσπαθήσατε να φτιάξετε έναν καινούριο υπολογιστή με παλιά εξαρτήματα. γιατί τότε οι high end users δεν βάζουν του extreme quad core της intel και επιλέγουν i7? γιατί είναι μπροστά τεχνολογικά. το overclock που έκανες και τον ανέβασες είναι πολύ κατώτερο από τα 5.0 που πιάνουν οι sandy. ο λόγος που τον ανέφερες είναι...αδιάφορος. τότε, να βάλουμε έναν άλλον επεξεργαστή αντί του 2100. INTEL CORE I5-2300 2.80 GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR αυτός πως σας φαίνεται? βγαίνει στα 520€ αν δεν κάνω λάθος. μα γιατίιιιι αφού είναι τετραπύρηνος!!!!! πρέπει να πάρει τετραπύρηνο για να σερφάρει στο internet!!! μην τα πετας ετσι τα στοιχεια, κοντεψε να μου βγει το ματι....!!!! :p περα απο τη πλακα καλο ειναι να μην λεμε αερολογιες! επειδη ολα ειναι σχετικα στα πισι, εξαρτωνται απο πολλους παραγοντες. τι θα πει ενας διπυρηνος της ιντελ ειναι ενας 4πυρηνος της AMD? για τρεξε το GTA (πυρηνοφαγο) και πες μου πως τρεχει στο ενα και πως στο αλλο!! και φυσικα, με ιδια καρτα γραφικων, ιδιο μονιτορ, ιδιο δισκο και ιδιες μνημες. οχι σε ενα μηχανημα με ATI4350 το ενα και με GTX580 το αλλο. ετσι θα κανεις συγκριση? οι top cpu της INTEL ειναι οι i7-990X extreme. ξερεις καποιον αλλον? επισης κανεις λαθος στο οτι η AMD ειναι πισω τεχνολογικα. μετα τη μεγαλη κοιλια που εκανε, ακολουθει διαφορετικο δρομο απλα! δεν εχουν την ιδια αρχιτεκτονικη στους CPU με την INTEL και για αυτο εχουν και διαφορά στα διάφορα benches, (που τα περισσοτερα ειναι IΝΤΕΛ optimized).....!! και μην γελας καθολου......, σε λιγο καιρο, ακομα και oi browsers θα γινουν multithreaded.....!!!!!:dance3::dance3::dance3::dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 28, 2011 #47 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 καταρχήν είναι απλός χρήστης και τι τετραπύρηνοι και τι τέτοια δεν παίζουν κανέναν ρόλο...με τετραπύρηνο 2 thread θα κοιμούνται...έχω και amd και intel, και τετραπύρηνο και διπύρηνο και μονοπύρηνο και έχω στίσει και δοκιμάσει πολλούς επεξεργαστές.ένας διπύρηνος την intel είναι ένας τετραπύρηνος της amd και όχι γιατί έτσι το λέω, αλλά βλέπετε, μέχρι και ο ι5 750 είναι καλύτερος σχεδόν σε όλα, και υπερέχει και στα παιχνίδια από τον 1090τ.. ο δυπύρηνος e5200 μου είναι καλύτερος στα παιχνίδια απότι ο τετραπύρηνος μου athlon x4 640 ενώ το σύστημα με τον τετραπύρηνο έχει 2gb μνήμη παραπάνω και την ίδια κάρτα γραφικών.η amd είναι πίσω τεχνολογικά και προσφέρει χαρακτηριστικά τα οποία είναι άχρηστα. το ίδιο έκανε και τότε με τα 64bit.εδώ τα netbook έχουν μονοπύρηνο και υποτίθεται πάνε σφαίρα (με χρήση το internet και την μουσική). προσπαθήσατε να φτιάξετε έναν καινούριο υπολογιστή με παλιά εξαρτήματα. γιατί τότε οι high end users δεν βάζουν του extreme quad core της intel και επιλέγουν i7? γιατί είναι μπροστά τεχνολογικά.το overclock που έκανες και τον ανέβασες είναι πολύ κατώτερο από τα 5.0 που πιάνουν οι sandy. ο λόγος που τον ανέφερες είναι...αδιάφορος.Όλο το παραπάνω είναι απλά ένα εφεύρημα της φαντασίας σου! O e5200 καλύτερο από τον x4 630 ???? Καλύτερος ο 750 από τον 1090Τ ?Τα προγράμματα τρέχουν απροβλημάτιστα ακόμα και σε μονοπύρηνους?Τα 64bit cpu που έβγαλε η AMD ήταν άχρηστα ??-------------------------------------------Ας γελάσω .....Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει !!!Απλά πράγματα!Και όπως είπε και ο CABDIK "μην τα πετας ετσι τα στοιχεια, κοντεψε να μου βγει το ματι....!!!! "Πολύ απλά γιατί όσα προσπαθείς να τα παρουσιάσεις σαν δεδομένα είναι άκυρα και άτοπα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackess Φεβρουάριος 28, 2011 #48 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 Όλο το παραπάνω είναι απλά ένα εφεύρημα της φαντασίας σου! O e5200 καλύτερο από τον x4 630 ???? Καλύτερος ο 750 από τον 1090Τ ?Τα προγράμματα τρέχουν απροβλημάτιστα ακόμα και σε μονοπύρηνους?Τα 64bit cpu που έβγαλε η AMD ήταν άχρηστα ??-------------------------------------------Ας γελάσω .....Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει !!!Απλά πράγματα!Και όπως είπε και ο CABDIK "μην τα πετας ετσι τα στοιχεια, κοντεψε να μου βγει το ματι....!!!! "Πολύ απλά γιατί όσα προσπαθείς να τα παρουσιάσεις σαν δεδομένα είναι άκυρα και άτοπα !"O e5200 καλύτερο από τον x4 630" καλύτερος στα παιχνίδια, βγάζει περισσότερα frames.Για τον 750? Ωρίστε...Bench - CPU - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and Newsπρόσεξε όμως, ο 750 είναι τετραπύρηνος στα 2.8 και ο 1090Τ είναι εξαπύρηνος στα 3.2. Δες και μόνος σου...Είπα εγώ ότι τρέχουν απροβλημάτιστα? Βγάζεις λόγια που δεν είπα από το μυαλό σου? Για την χρήση που του κάνω, internet, μουσική, συλλογή φωτογραφιών και streamming video ναι είναι υπεραρκετός (netbook acer aspire one πρώτης γενιάς), με ατομ στα 1.6 (αν θυμάμαι καλά).Αυτός είναι ο απλός χρήστης. Δεν χρειάζεται τετραπύρηνους για το Ιντερνετ.Tώρα για το..τελευταίο! Αν θυμάσαι σωστά, όταν η amd κυκλοφόρησε τους πρώτους ATHLON64 ήταν παντελώς άχρηστοι γιατί απλά δεν αξιοποιούταν πουθενά. Το ίδιο και με το directx 11. Η μήπως τα λέω λάθος? Η επιτυχία της amd ήταν όταν ξανασχεδίασε το "αντιγραμμένο από intel chipάκι" και έφτιαξε το δικό της. Το ίδιο κάνει και με τους bulldozzer και θα με ενδιέφερε να δω την amd να βγαίνει μπροστά από την ιντελ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 28, 2011 #49 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 "O e5200 καλύτερο από τον x4 630" καλύτερος στα παιχνίδια, βγάζει περισσότερα frames.Για τον 750? Ωρίστε...Bench - CPU - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and Newsπρόσεξε όμως, ο 750 είναι τετραπύρηνος στα 2.8 και ο 1090Τ είναι εξαπύρηνος στα 3.2. Δες και μόνος σου...Είπα εγώ ότι τρέχουν απροβλημάτιστα? Βγάζεις λόγια που δεν είπα από το μυαλό σου? Για την χρήση που του κάνω, internet, μουσική, συλλογή φωτογραφιών και streamming video ναι είναι υπεραρκετός (netbook acer aspire one πρώτης γενιάς), με ατομ στα 1.6 (αν θυμάμαι καλά).To ότι ένας επεξεργαστής δεν αξιοποιείται πλήρως σε σημερινά games δεν σημαίνει πως είναι ποιο αργός από τον άλλο! Να τρέξουμε SUPER PI τότε .....που τρέχει σε ένα πυρήνα και να βγάλουμε τον X2 260 καλύτερο και από τον 12-πύρηνο opteron .....Eπίσης το ίδιο ισχύει και για την σύγκριση τετραπύρηνων AMD με εξαπύρηνους! Ο Χ4 955 τρέχει καλύτερα πολλά games σε σχέση με τον 1055Τ αλλά είναι ποιο αδύναμος σαν επεξεργαστής από τον 1055τ! Πάρε ένα πρόγραμμα που να ξεζουμίζει κάθε πυρήνα κάθε επεξεργαστή και δες πόσο πίσω μένει ο 750, ο 955 και πολλοί άλλοι από τον 1090Τ !Επίσης κάτι που σου ξεφεύγει !Σε ένα game δεν μας ενδιαφέρει τόσο το max fps αν είναι 100 ή 105 αλλά το min fps ώστε στις δύσκολες σκηνές να μπορούμε να παίξουμε το game !Κοίτα λοιπόν τι κάνει ένας X6 σε αυτό τον τομέα σε σχέση με δυνατοτερα intel cpu από τον 750 ...! http://img151.imageshack.us/img151/3479/crysisrj.pnghttp://img109.imageshack.us/img109/7199/dirt2u.pnghttp://img585.imageshack.us/img585/8205/needforspeedy.pngΌσο για τον X4 630 vs e5200 άφησέ το καλύτερα! Ολα τα benches τρέχουν κάθε φορά μόνα τους σε ένα σύστημα και πολλά δεν μουστάρουν όπως πρέπει κάθε πυρήνα γα να δείξει ο επεξεργαστής αυτό που αξίζει! Πάρε το winrar που επειδή είναι γραμμένο να τρέχει σε 2ή4ή8 πυρήνες αφήνει τους +2 πυρήνες του x6 να κάθονται! Τι θα γίνει όμως όταν σε έναν διπύρηνο ζητήσουμε να τρέξει 4 ή 5 απαιτητικές εφαρμογές ταυτόχρονα, το ίδιο σε έναν 4-πύρηνο ή έναν 6-πύρηνο ??Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και κάθε πρόγραμμα να μήν υποστηρίζει την διαχείρισή του από πολλούς πυρήνες, τα προγράμματα θα μοιραστούν το κάθε ένα σε ένα πυρήνα του πολυπύρηνου και θα τρέχουν απροβλημάτιστα! Αν έχεις λίγους πυρήνες τα πράγματα δυσκολεύουν! Αυτός είναι και ο αέρας που προσφέρουν οι πολυπύρηνοι cpu ! Κάτι που κανένα bench δεν μπορεί να δείξει !Τέλος επειδή ένα σύστημα δεν το παίρνουμε για 1 μήνα αλλά για χρόνια μας ενδιαφέρει να μπορεί να σταθεί στην εξελιξημότητα των προγραμμάτων στο μέλλον! Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα! Τα προγράμματα όσο πάνε και προσπαθούν να υποστηρίξουν τους πολυπύρηνους!Αυτά από εμένα δεν έχω να πω τίποτε άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 28, 2011 #50 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 @jackess: Με την ίδια λογική ο 750 είναι καλύτερος από τον i7 920!!! Κοίτα αυτό: Bench - CPU - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News για να δεις ότι πολλές φορές τα benches κρύβουν την αλήθεια. Εκτός αν θεωρείς ότι ο i5 750 είναι πιο προηγμένος τεχνολογικά από τον i7 920.Τα υπόλοιπα βέβαια που γράφεις δεν θα τα χαρακτηρίσω μιας και όλοι θυμόμαστε την Intel που το φύσαγε και δεν κρύωνε με τους Athlon 64. Είναι βεβαίως λογικότατο να θεωρούμε ότι η AMD έσπειρε τότε τον πανικό στην Intel έχοντας ξανασχεδιάσει chip της Intel, κάτι που η intel δηλαδή δεν μπορούσε να το κάνει ή δεν ήθελε για να αφήσει την AMD να βγάλει κέρδη. Λίγη κοινή λογική δεν βλάπτει πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackess Φεβρουάριος 28, 2011 #51 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 To ότι ένας επεξεργαστής δεν αξιοποιείται πλήρως σε σημερινά games δεν σημαίνει πως είναι ποιο αργός από τον άλλο! Να τρέξουμε SUPER PI τότε .....που τρέχει σε ένα πυρήνα και να βγάλουμε τον X2 260 καλύτερο και από τον 12-πύρηνο opteron .....Eπίσης το ίδιο ισχύει και για την σύγκριση τετραπύρηνων AMD με εξαπύρηνους! Ο Χ4 955 τρέχει καλύτερα πολλά games σε σχέση με τον 1055Τ αλλά είναι ποιο αδύναμος σαν επεξεργαστής από τον 1055τ! Πάρε ένα πρόγραμμα που να ξεζουμίζει κάθε πυρήνα κάθε επεξεργαστή και δες πόσο πίσω μένει ο 750, ο 955 και πολλοί άλλοι από τον 1090Τ !Επίσης κάτι που σου ξεφεύγει !Σε ένα game δεν μας ενδιαφέρει τόσο το max fps αν είναι 100 ή 105 αλλά το min fps ώστε στις δύσκολες σκηνές να μπορούμε να παίξουμε το game !Κοίτα λοιπόν τι κάνει ένας X6 σε αυτό τον τομέα σε σχέση με δυνατοτερα intel cpu από τον 750 ...! http://img151.imageshack.us/img151/3479/crysisrj.pnghttp://img109.imageshack.us/img109/7199/dirt2u.pnghttp://img585.imageshack.us/img585/8205/needforspeedy.pngΌσο για τον X4 630 vs e5200 άφησέ το καλύτερα! Ολα τα benches τρέχουν κάθε φορά μόνα τους σε ένα σύστημα και πολλά δεν μουστάρουν όπως πρέπει κάθε πυρήνα γα να δείξει ο επεξεργαστής αυτό που αξίζει! Πάρε το winrar που επειδή είναι γραμμένο να τρέχει σε 2ή4ή8 πυρήνες αφήνει τους +2 πυρήνες του x6 να κάθονται! Τι θα γίνει όμως όταν σε έναν διπύρηνο ζητήσουμε να τρέξει 4 ή 5 απαιτητικές εφαρμογές ταυτόχρονα, το ίδιο σε έναν 4-πύρηνο ή έναν 6-πύρηνο ??Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και κάθε πρόγραμμα να μήν υποστηρίζει την διαχείρισή του από πολλούς πυρήνες, τα προγράμματα θα μοιραστούν το κάθε ένα σε ένα πυρήνα του πολυπύρηνου και θα τρέχουν απροβλημάτιστα! Αν έχεις λίγους πυρήνες τα πράγματα δυσκολεύουν! Αυτός είναι και ο αέρας που προσφέρουν οι πολυπύρηνοι cpu ! Κάτι που κανένα bench δεν μπορεί να δείξει !Τέλος επειδή ένα σύστημα δεν το παίρνουμε για 1 μήνα αλλά για χρόνια μας ενδιαφέρει να μπορεί να σταθεί στην εξελιξημότητα των προγραμμάτων στο μέλλον! Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα! Τα προγράμματα όσο πάνε και προσπαθούν να υποστηρίξουν τους πολυπύρηνους!Αυτά από εμένα δεν έχω να πω τίποτε άλλο!ένας που χρησιμοποιεί μόνο το ιντερνετ λες να βάλει 4-5 benchmarks, 2-3games, 5-6 video convertors και καμιά 200ρια stability testers να τρέχουν μαζί? τότε ας πάρει 4 οπτερον...όταν κάποιος πάει να στίσει pc το στήνει για χρόνια. εσύ το έγραψες. του βάζεις επεξεργαστή 2 χρόνων? και μόνος του ξέρει ότι με 400 και 500 € δεν στήνεις Pc για 5-7 χρόνια. δηλαδή, με την δικιά σου λογική, άμα διέθετε 1500€ για επεξεργαστή-μητρική-μνήμες θα του έβαζες core2extreme?@jackess: Με την ίδια λογική ο 750 είναι καλύτερος από τον i7 920!!! Κοίτα αυτό: Bench - CPU - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News για να δεις ότι πολλές φορές τα benches κρύβουν την αλήθεια. Εκτός αν θεωρείς ότι ο i5 750 είναι πιο προηγμένος τεχνολογικά από τον i7 920.Τα υπόλοιπα βέβαια που γράφεις δεν θα τα χαρακτηρίσω μιας και όλοι θυμόμαστε την Intel που το φύσαγε και δεν κρύωνε με τους Athlon 64. Είναι βεβαίως λογικότατο να θεωρούμε ότι η AMD έσπειρε τότε τον πανικό στην Intel έχοντας ξανασχεδιάσει chip της Intel, κάτι που η intel δηλαδή δεν μπορούσε να το κάνει ή δεν ήθελε για να αφήσει την AMD να βγάλει κέρδη. Λίγη κοινή λογική δεν βλάπτει πάντως...τον έσπειρε. και? έβγαλε core2duo & core2quad και έσπειρε μια 3(4)ετία μετά εκείνη τον πανικό.επίσης, ναι ο 750 είναι τεχνολογικά πιο προηγμένος. και αρκετά πιο καινούριος. 4πυρήνες, 2.66ghz, 8mb cache και χωρίς ht όπως ο 920 και είναι καλύτερος στις μετρήσεις. σου φαίνονται για ίδιοι ή για κατώτερος επειδή είναι i5 και όχι i7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 28, 2011 #52 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 Είναι στην ίδια τιμή άρα προτιμά το καλύτερο και σε ισχύ και σε πληρότητα πλατφόρμας άσχετα αν θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές του ή όχι!Απλά μάλλον δεν ξέρεις να ερμηνεύεις κάθε bench για να καταλάβεις που στηρίζονται η πλασματικές διαφορές! Τέλος !Από εκεί και πέρα όλα όσα λες απλά δεν στέκουν ! Ο Ι7 920, 930,950 είναι πολύ μπροστά από τον 750 ότι και να λες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackess Φεβρουάριος 28, 2011 #53 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 Είναι στην ίδια τιμή άρα προτιμά το καλύτερο και σε ισχύ και σε πληρότητα πλατφόρμας άσχετα αν θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές του ή όχι!Απλά μάλλον δεν ξέρεις να ερμηνεύεις κάθε bench για να καταλάβεις που στηρίζονται η πλασματικές διαφορές! Τέλος !Από εκεί και πέρα όλα όσα λες απλά δεν στέκουν ! Ο Ι7 920, 930,950 είναι πολύ μπροστά από τον 750 ότι και να λες!με την δικιά σου λογική, τότε πρέπει να σε υπακούσω και να πιστέψω αυτά που λες αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι τα λες. ε? είσαι δεν είσαι? ή απλά αυτά που ξέρεις τα διάβασες σε comments του eshop? Μάλιστα Κ.Παναγιώτη. Υπακούω. Αποφάσισα να αφήσω το τρέχον σύστημα μου και να φτιάξω ένα με opterons(4x) των 1.33μm. Θα είναι καλύτερα πιστεύω. έχουν περισσότερους πυρήνες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Φεβρουάριος 28, 2011 #54 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2011 Εκεί έχεις μείνει εσύ? Φίλε μου η ονομασία opteron δεν σταμάτησε ποτέ άσχετα αν δεν χρησιμοποιείται σε desktop πλατφόρμα !!! Σήμερα χρησιμοποιείται για τους επεξεργαστές της AMD στην κατηγορία των server !Ο τελευταίος είναι ο Magny-Cours δωδεκαπύρηνος στα 45nm σε socket G34 ! Συστήματα με αυτό το cpu κοστίζουν μια περιουσία, προσανατολίζονται σε άλλους τομείς και μπροστά τους τα δικά μας συστήματα είναι απλά κουβαδάκια!Τέλος πάντων αυτά! Καληνύχτα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackess Μάρτιος 1, 2011 #55 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2011 Εκεί έχεις μείνει εσύ? Φίλε μου η ονομασία opteron δεν σταμάτησε ποτέ άσχετα αν δεν χρησιμοποιείται σε desktop πλατφόρμα !!! Σήμερα χρησιμοποιείται για τους επεξεργαστές της AMD στην κατηγορία των server !Ο τελευταίος είναι ο Magny-Cours δωδεκαπύρηνος στα 45nm σε socket G34 ! Συστήματα με αυτό το cpu κοστίζουν μια περιουσία, προσανατολίζονται σε άλλους τομείς και μπροστά τους τα δικά μας συστήματα είναι απλά κουβαδάκια!Τέλος πάντων αυτά! Καληνύχτα !εγώ λέω για τους 1.33μm όχι τους 45Nm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Μάρτιος 1, 2011 #56 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2011 λοιπον παιδια, νομιζω οτι το παρατραβηξαμε (παραμαμησαμε) το θεμα. απο αλλου ξεκινησε το θεμα, και αλλου οδευει. στα γνωστα μερη οπου δεν βγαινει ακρη ετσι απλα....!!αν ο topic starter, ελυσε τις αποριες του, τοτε δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε εδω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.