sotiris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2011 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop σαν desktop replacement.Δεν χρησιμοποιώ πλέον desktop υπολογιστή, αλλά μόνο το laptop μου, κυρίως λόγω της αυξημένης αξιοπιστίας, του χαμηλού θορύβου και της ικανοποιητικής ταχύτητας.Ιδανικά θα ήθελα:1. 18.4 οθόνη ή μεγαλύτερη2. Κατα προτίμηση 1920x10803. Κατά προτίμηση OXI ΤΝ4. Όχι Acer5. Κόστος ανάλογο των προδιαγραφών (=value for money)6. Αξιοπρεπείς επιδόσεις σε games τύπου NBA2k11 (12, 13 etc.)Ξέρω ότι όλα, δεν γίνεται να συνυπάρξουν.Θυσιάζοντας τα 2,3, έχω βρει το Fujitsu Lifebook NH570 που βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις, όλες με την GF 330M και σε μια ποικιλία i3,i5,i7 + BluRay,DVD + 2GB,4GB,6GB,8GB.Τρελό value for money είναι η έκδοση με τα 750 ευρώ: Fujitsu Lifebook NH570 F1 - MgManagerΣε ακριβότερες εκδόσεις υπάρχει αυτό:pc1και πολύ πιο πάνω αυτό:pc1Άλλα μοντέλα που έχω βρει είναι:HP DV8NOTEBOOK HP PAVILLION DV8-1110EA VY144EA :: www.antoniou24.grτο οποίο παίζει στα 1300-1500 αλλά έχει συν τοις άλλοις Full HD οθόνη.ASUS NX90Personal Favorite λόγω κυρίως design / ήχου / άποψης, αλλά με 2 τραγικά μειονεκτήματα:1. 2300 ευρώ χωρίς SIPS2. εντελώς άβολες θύρες τοποθετημένες στη δεξιά πλευρά (που σε περίπτωση χρήσης τους εμποδίζουν το ποντίκι)Ηλεκτρονικό πολυκατάστημα,υπολογιστές,Τηλεοράσεις,Κινητή τηλεφωνία,Gadgets,συστήματα pos,δορυφορικά συστήματα - Είδη Πληροφορικής :: Φορητοί Υπολογιστές :: 18.4'' :: Asus :: Asus NX90JQ-YZ056V(πάνω από 1500 ευρώ δεν κοιτάω βέβαια, μόνο αν το Asus ήταν τέλειο σε όλα θα το συζήταγα).Έχετε εντοπίσει τίποτα άλλο?Και η Sony είχε ένα παλιότερα αλλά τώρα δεν το βλέπω.Σε μεταχειρισμένα (μέσω ebay), παίζει και το Dell XPS M2010, ένα τέρας με 20 ιντσών οθόνη αλλά χαμηλή ανάλυση 1680x1050, προτιμώ όμως καινούριο μηχάνημα.Στις 17 ίντσες οι επιλογές αυξάνονται, αλλά προσωπικά μου φαίνονται λίγες για DTR.Θέλω ένα μηχάνημα ακουμπησμένο στο γραφείο μου που να ξέρω ότι μπορώ να το μεταφέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Φεβρουάριος 26, 2011 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 18.4 ομως για μεταφορα, δεν ειναι μεγαλο;Προσωπικα για μεταφορα το πολυ μεχρι 17 ινστες θα επαιρνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Φεβρουάριος 26, 2011 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 18.4 ομως για μεταφορα, δεν ειναι μεγαλο;Προσωπικα για μεταφορα το πολυ μεχρι 17 ινστες θα επαιρνα.DTR ψάχνει απλά μια στο τόσο να κλείνει το καπάκι και να το κουβαλάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 26, 2011 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 αυξημενης αξιοπιστιας??Χαμηλου θρυβου? Ηθελα να ξερα τι κανεις(εκανες) με τα desktop σου..?? Σε βλεπω να φτιαχνεις κανενα dell με οθονη της επιλογης σου(παλιοτερα ειχαν και αλλες περα απο Tn) αλλα να σε δω απο που θα το παρεις.. υ.γ ο λαος απαιτει νεα απο angella..free acer..... u.γ2 Η ιδεα να συνδεσεις οθονη της αρεσκειας σου στο λαπτοπ παιζει?? (ωστε να μην ειναι απαραιτητα μεγαλη (στο λαπτοπ) και να μην σε νοιαζει ιδιαιτερα το TN.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 26, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 Φορητά έχω 2, ένα Asus A6Ja με T7200, 3GB ram, 320GB δίσκο και X1600 (και 3.2 κιλά βάρος) και ένα MSI Wind U100 με 1.08 κιλά βάρος. Το Asus το χρησιμοποιώ για Desktop και το Wind το μεταφέρω όταν το χρειαστώ κάπου + σε ταξίδια. Θέλω πρακτικά έναν αντικαταστάτη (=πιο γρήγορο) του Asus + αντικαταστάτη (στο πιο . . . φορητό) της Dell 2405. Η 18.4, σε συνδυασμό με την καλή ανάλυση και την πιο κοντινή απόσταση, μπορεί να προσφέρει τμήμα της dell στο πιο φορητό. Με το NX90 αντικαθιστώ και τα ηχεία της creative, αλλά λογικά κι αυτό έχει TN οθόνη. Το laptop που έχω έχει τραγική οθόνη, συγκρινόμενη με την dell μου. Δεν είναι μόνο η ανάλυση αλλά και το TN, είναι όλα κόκκινα και με το που κουνήσεις το κεφάλι χαλάνε τα χρώματα. Το συνηθίζεις, αλλά σίγουρα θα προτιμούσα κάτι καλύτερο. Το μόνο που διαφημίζεται με καλή οθόνη είναι ένα 17ρι elitebook που έχει option SIPS με +500 ντόλλαρς. Αλλά όπως είπα, 17άρι για τη χρήση που το θέλω μου φαίνεται μικρό, ιδανικό σε αυτό που ψάχνω θα ήταν μια σύγχρονη εκδοχή του M2010 της Dell (δεν θέλω να το κουνάω από το γραφείο, αλλά ΑΝ θέλω να το κουνήσω, να μη χρειάζομαι κοτσαδόρο που θέλει το stacker ή την προσοχή που θέλει μια οθόνη κατά τη μεταφορά (αναφέρομαι σε τύπου imac υπολογιστές)). αυξημενης αξιοπιστιας??Χαμηλου θρυβου?Ηθελα να ξερα τι κανεις(εκανες) με τα desktop σου..?? Δεν μου χρειάζεται τόση δύναμη γιατί δεν τα χρησιμοποιώ. Έχω ένα quad q6600 με 9800gtx και το κοιτάω και με κοιτάει. Σε βλεπω να φτιαχνεις κανενα dell με οθονη της επιλογης σου(παλιοτερα ειχαν και αλλες περα απο Tn) αλλα να σε δω απο που θα το παρεις.. υ.γ ο λαος απαιτει νεα απο angella..free acer..... u.γ2 Η ιδεα να συνδεσεις οθονη της αρεσκειας σου στο λαπτοπ παιζει?? (ωστε να μην ειναι απαραιτητα μεγαλη (στο λαπτοπ) και να μην σε νοιαζει ιδιαιτερα το TN.) Ένα custom dell θα μου άρεσε, αλλά δεν ξέρω αν έχουν μεγάλες οθόνες. Μέχρι 17 έχω δει να έχουν στο site πλέον. Με acer και να μου το χαρίσουνε δεν το παίρνω Δεν έχω και το χρόνο πλέον να ασχολούμαι με τηλεφωνικούς έρωτες Το ΥΓ2 είναι ακριβώς όπως το έχω στημένο τώρα, έχω το A6JA και την 2405. Απλά χάνει λίγο στο θέμα φορητότητα (= αν σε 1-2-3-6-12-24 μήνες την κάνω για phd έξω, θα μείνει μια ορφανή dell ). Η βάση της dell πρέπει να ζυγίζει πιο πολύ από το laptop που σκέφτομαι να πάρω! Και από Fujitsu δεν έχω ιδέα τι παίζει από εγγύηση, κάτι λίγα που έχω ακούσει δεν είναι και τα καλύτερα. Αλλά με 750 ευρώ είναι πολύ δελεαστικό κι ας χάνει στα σημεία!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Φεβρουάριος 26, 2011 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 FUJITSU LIFEBOOK NH570-F6 - - E-SHOP.GR To fujitsu με λιγο καλυτερα χαρακτηριστικα και.. ελληνικη εγγυηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 26, 2011 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 ασχετο...(οχι απολυτα) αλλα αποψη μου αν κυνηγησεις το full HD καλα κανεις και κοιτας το 18αρια..Αλλα αν καταληξεις σε μικροτερη αναλυση (πχ 1680χ945) δες τα μικροτερα 17.3 απο αποψη βαρους ογκου με παρομοια αναλυση(1600χ900)πχ ..HP ProBook 4720s | Skroutz.gr ενα ιδιο ...σε dell ομως -> Dell Inspiron 17R N7010 (i3-380M) | Skroutz.grΕπισης δεν ξερω ποσο σε καλυπτει η προταση του "εκλεκτου" απο αλλο threadDell Inspiron One 23 | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Φεβρουάριος 26, 2011 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 Αξιζουν ομως αυτα τα all in one και τα laptop με την 5470 πανω;Ειναι πολυ χαμηλης δυναμικοτητας καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Φεβρουάριος 26, 2011 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 Κοίταξε και το Dell XPS 17 με nvidia GT435M/GT445M και τεχνολογία optimus για καλύτερη αυτονομία. Πριν λίγες μέρες ανανεώθηκε η σειρά με sandy bridge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Φεβρουάριος 26, 2011 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 To Dell xps 17 δεν ειναι αυτο απο αλουμινιο;Εχει κυκλοφορησει Ελλαδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Φεβρουάριος 26, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2011 Dell XPS Laptops & Notebooks | Dell αυτή την σειρά εννοώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 27, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Το ιδανικό για τα γούστα μου είναι το Dell XPS M2010.Είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω, μεγάλη desktop like οθόνη με PVA panel (24 bit χρώμα), αν και 1680x1050 ανάλυση, και φορητότητα.Λεφτά (>900 ευρώ) για laptop με TN δεν δίνω, διότι με χαλάει πολύ. Οπότε οι επιλογές είναι:1. XPS M2010 δεύτερο χέρι και hardware 4ετίας (~650 ευρά στο ebay με μεταφορικά και 3μηνη εγγύηση)2. Fujitsu NH570 F1 με 750 ευρώ καινούριο και ξεμπερδεύω, με τους συμβιβασμούς του TN etc.3. Dell Inspiron One 23 με touch και δέουσα προσοχή στη μεταφορά (950 στο multi-δράμα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Φεβρουάριος 27, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2011 Παρε τo fujitsu για να εχεις και μια αξιπιστη καρτα γραφικων.Το all in one εχει μετρια χαρακτηριστικα,ενω το dell xps m2010 εχει αφενος μονο 3 μηνες εγγυηση,και αφετερου -οπως λες και εσυ- specs 4ετιας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memphis Μάρτιος 5, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2011 Sotiris κατέληξες τελικά; Σε ποιο μοντέλο;Επειδή ψάχνομαι και εγώ για ένα DTR laptop λιγουρεύομαι αυτό εδώ FUJITSU LIFEBOOK NH570HD6-F1.Είναι υπερπλήρες κατά τη γνώμη μου. 8GB RAM, 2 δίσκους σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις κάποιον SSD αργότερα χωρίς να μεταφέρεις εξωτερικούς, μεγάλη οθόνη.Προσπαθώ να βρω πού είναι η παγίδα :fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Μάρτιος 5, 2011 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2011 Προσπαθώ να βρω πού είναι η παγίδα :fun: Λογικα στο οτι ο συγκεκριμενος i7 ζεσταινεται πολυ.Αν ηταν i7 Qm τοτε το επαιρνες ευκολα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 6, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2011 Δυστυχώς δεν με καλύπτουν οι οθόνες οπότε δεν κατέληξα κάπου.Μόνο το DELL XPS M2010 μου άρεσε αλλά είναι πολύ παλαιών προδιαγραφών (πάνω κάτω σαν το laptop που έχω), οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω κάτι που ήδη έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memphis Μάρτιος 6, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2011 Λογικα στο οτι ο συγκεκριμενος i7 ζεσταινεται πολυ.Αν ηταν i7 Qm τοτε το επαιρνες ευκολα! Κατάλαβα. Η θερμοκρασία είναι μεγάλος εχθρός Dell XPS Laptops & Notebooks | Dell αυτή την σειρά εννοώ. Stink αυτή η σειρά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα Ελλάδα; Έριξα μια ματιά αλλα δεν βρίσκω τίποτα. Στο e-shop της Dell πάντως φαίνονται καλές οι τιμές. Μπορείς να το παραγγείλεις απευθείας από έξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Μάρτιος 6, 2011 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2011 Κατάλαβα. Η θερμοκρασία είναι μεγάλος εχθρός Περιμενε λιγο καιρο ακομα να τελειοποιηθουν οι i7 και να εχουν νορμαλ θερμοκρασιες, και τοτε τσιμπας ενα καλο λαπτοπακι!Μεχρι τοτε βεβαια θα εχουν πεσει και οι τιμες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memphis Μάρτιος 6, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2011 Αν κατάλαβα καλά οι νέοι Dell XPS με Sandy Bridge θα είναι διαθέσιμοι σε 20 ημέρες. Οπότε αναμονή να δούμε τί θα λένε και αυτοί Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Μάρτιος 6, 2011 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2011 Αν κατάλαβα καλά οι νέοι Dell XPS με Sandy Bridge θα είναι διαθέσιμοι σε 20 ημέρες.Οπότε αναμονή να δούμε τί θα λένε και αυτοί Eχω την εντυπωση πως θα ειναι διαθεσιμοι σε 20 ημερες στην Αμερικη. Μεχρι να φτασουν εδω περα, θα εχουμε φαει και αρνακι, θα εχουμε κανει και τα μπανια μας, και θα ετοιμαζομαστε για εξεταστικη Σεπτεμβριου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.