Jump to content

Πως μπορώ να ξεκινήσω να μάθω,για την Dreamweaver?

MindOracle

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλως ηρθα και εγώ.

Θέλω να σας ρωτήσω πώς μπορώ να ξεκινήσω να μάθω Dreamweaver κάποια βασικά πράγματα όπως και κώδικες κτλ.

σπουδάζω πληροφορική και είμαστε στο εξάμηνο που έχουμε Dreameaver,καναμε 1 μαθημα ετσι γενικο, με καποια βασικα οπως να γραφεις κειμενο κτλ. και εικονες,και μ'αρεσε παρα πολύ.

Αλλά επειδή το έχουμε 1-2 φορές την εβδομάδα δεν πιστεύω οτι θα μάθω πολλά.Οπότε θέλω να προχωρήσω ποιο γρήγορα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος ?

Σας ευχαριστώ εξ'αρχής.

Επίσης θα δουλέψω μόνο το DREAMWEAVER CS3

To CS3 έχει ξεπεραστεί, έχει φτάσει στην έκδοση CS5. Μην κολλάς με τις εκδόσεις, επειδή το λογισμικό εξελίσσεται συνέχεια, άρα δε μπορείς να μείνεις πίσω.

ο λόγος που λέω το CS3,είναι επειδή θα το δουλεύουμε και στην σχολή οπότε θέλω να ξέρω ακριβώς τα πράγματα τι που πως και γιατί .Εάν με καταλαβαίνεις.Γνωρίζω οτι έχει φτάσει στο CS5,απλά το CS3 το έχω και αυθεντικό λόγω της σχολής :)

Οπότε,εάν μπορείς και γνωρίζεις συγκεκριμένα εσύ μπορείς να με βοηθήσεις να με κατατοπίσεις ?

Να'σε καλά:fun:

Μπορείς να αγοράσεις κάποιο βιβλίο από το παπασωτηρίου, ή να ψάξεις στο youtube όπου σίγουρα θα υπάρχουν tutorials για το dreamweaver.

Χωρίς την αγορά βιβλίου δεν υπάρχει κάτι να βρώ στο ίντερνετ,να ξεκινήσω απο τα βασικά σιγά σιγά,και να προχωράω? :)

(δεν υπάρχουν και λεφτά!):triniti:

@ astrolabos Καταλαβα,παλι ευρω-ευρω θα τα μαζευω τα λεφτα για βιβλιο.

@ Hackerman ευχαριστω,που εψαξες,ολο και κατι θα κατεβασω πιστευω.Να βγαλω ακρη :)

Δυστυχως απο τι καταλαβα απαγορευεται το περι πειρατειας θεμα εδω οποτε...

Παντως υπαρχουν αρκετα pdfs ειδα εκει ....:wall:

Καλό το DreamWeaver και οι αυτοματισμοί, αλλά δεν είναι ούτε το ευαγγέλειο ούτε ο παράδεισος.

Καλύτερα να μάθεις λίγο DreamWeaver και πολύ PHP, SQL, CSS & λίγο HTML.

Αν θες να φτιάχνεις δυναμικά sites, τότε PHP, SQL & CSS είναι απαραίτητα και τα καλύτερα εργαλεία για τον σκοπό κατά την γνώμη μου πάντα :)

η καθε αποψη εδω περα ειναι δεκτη,για οποιονδηποτε αγαπαει την μαθηση.ΑΓΑΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ :)

Εφοσων μου δινεις μια συμβουλη οφειλω να την σεβαστω σαν ανθρωπος.

Δυναμικες ιστοσελιδες οταν λες τι εννοεις ακριβως?

Οσο για τα υπολοιπα που ειπες,κανουμε εδω και 2 εξαμηνα SQL,δεν μπορω να πω οτι την εχω πιασει αλλα προσπαθω ( Oracle 8i ) αρκετα παλια,αλλα αυθεντικο κομματι :)

Οσο για PHP & HTML ακομα δεν εχουμε τιποτα,μονο HTML κατι ψιλα σε θεωρια.

CSS δεν ντρεπομαι να πω οτι δεν ξερω καν τι ειναι.

(Τσαμπα πληροφορικη σπουδαζω :p )

@ Hackerman : δεν πειράζει η πραξη μετραει.

Δυναμικά ( dynamic ) site = site που μπορείς να δημιουργείς σελίδες, κατηγορίες, τροποποιείς σελίδες, μπορεί να "αλληλεπιδρά" με αυτή ο χρήστης ( όπως π.χ. στο forum, ή π.χ. ένα guestbook, ή live chat/κλπ ) ή και η ίδια η σελίδα με άλλες σελίδες ή τμήματα της ( π.χ. να αλλάζει το menu ανάλογα με το σε ποιό μέρος της σελίδας είναι ο επισκέπτης, dynamic search & search suggestions όταν π.χ. πάει ο χρήστης να γράψει στο search να κάνει autocomplete & suggestions το site ανάλογα με το τι γράφει, κλπ )

Γενικώς, ένα σύγχρονο site αν δεν είναι δυναμικό, δεν είναι site ( ένα στατικό ( static ) site π.χ. γραμμένο μόνο σε HTML για να αλλάξει κάτι κάποιος πρέπει να κατεβάσει το αρχείο από τον FTP/HTTP server να κάνει τις αλλαγές, και να ανεβάσει το αρχείο πάλι στον FTP..., ο χρήστης ( επισκέπτης ) δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με το site, κλπ

H PHP για εμένα είναι η C++ του internet, μια γλώσσα που σου επιτρέπει να κάνεις τα πάντα ( έστω και αν για κάποια advanced πράγματα κάποιες φορές χρειάζεσαι και την συνδρομή από JavaScript ή perl ).

Η SQL είναι το καύσιμο της PHP ( στο παράδειγμα μου, η PHP είναι ο κινητήρας :D ), με την SQL, δηλαδή την μηχανή βάσεων δεδομένων μπορείς να δώσεις φτερά σε ένα php powered website.

PHP site δίχως database είναι σαν να έχεις ένα σωρό στυλούς αλλά δεν έχεις τετράδια/φύλλα να γράφεις :D

Για αυτό, αν θες να ασχοληθείς με αυτό φρόντισε να καταλάβεις καλά τις βασικές και ψιλοπροχωρημένες έννοιες στις βάσεις δεδομένων, και μετά να κάνεις μια βουτιά στην MySQL που με αυτή συνεργάζεται άψογα η PHP 5/6.

CSS = μια "γλώσσα" που παίρνει το document/page styling από την HTML και το απογειώνει ( πιο εύκολη και ακριβής διαμόρφωση του style της σελίδας, των objects και του κειμένου, επιτρέπει το templating ώστε να μην κάνεις edit την κάθε σελίδα χωριστά, μπορείς με ένα αρχείο να stylάρεις όλο το site, ή με ένα αρχείο css κάθε section με χωριστό style-sheet )

Σε ευχαριστώ που έκατσες να μου αναλύσεις τόσα πράγματα,έλυσες και πράγματα τα οποία δεν ήξρερα.

Άρα εκτός απο όλα πολύ σημαντικά κατά κύρια βάση είναι τα PHP,SQL,CSS , απ'ότι καταλαβαίνω,και για να κάνω κάτι δυνατό με την φαντασία που έχω θα πρέπει να περάσω απο αυτά τα στάδια.:T:

Τα απολύτως απαραίτητα για να φτιάξεις ένα σύγχρονο δυναμικό site είναι:

Basic HTML γνώσεις

Intermediate PHP γνώσεις

Basic MySQL γνώσεις

Μπορείς να την βγάλεις και δίχως CSS, αλλά μιας και η CSS είναι εύκολη δουλίτσα στην μάθηση, δεν βρίσκω τον λόγο να μην την διαβάσεις και δαύτη.

Δηλαδή το επόμενο βήμα είναι:

Intermediate HTML

Intermediate PHP

Intermediate MySQL

Basic CSS

Αν τώρα πορωθείς και κάτσεις και ασχοληθείς με όρεξη και πείσμα, και καταπιαστείς με:

PHP

MySQL

CSS

JavaScript

HTML

τότε πλέον μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις, ότι ιδέα και αν σου κατέβει, μπορείς να την υλοποιήσεις.

με λίγα λόγια μετά θα μπορώ να αναλάβω και τυχόν δουλειά πχ, για να δημιουργήσω κάτι απο το 0 σωστά ?

όλα αυτά τα βλέπω ωραία και καλά,στην προσπάθεια και στο πόσο καιρό σε παίρνει εκεί τι κάνουμε άραγε!

Στην σχολή κάνουμε SQL (Oracle 8i) ,σε αρχάριους πιστεύω ακόμα εμφωλευμένα ερωτήματα κτλ. Dreamweaver CS3 (Μπήκαμε τώρα) , και HTML κάνουμε ΜΟΝΟ θεωρία δεν έχουμε πρακτική άσκηση.

Οπότε καλό είναι αφού κάνω αυτά στην σχολή να ακολουθήσω το μονοπάτι που είπες.

1. Να μάθω αρκετές γνώσεις HTML
  2. PHP να την πιέσω αρκετά
  3. MySQL να την μάθω αρκετά
  4. :mobile1:

Για τα βασικά και κάτι παραπάνω, δεν θες πάνω από 3 μήνες ενασχόλησης ( με κανά 3-5 ώρες απασχόληση την μέρα πάνω κάτω, και με κάποια κενά, δεν λέω απαραίτητα να καεί κανείς 31 μέρες τον μήνα :p )

Εφόσων καίγομαι που καίγομαι στον υπολογιστή ,γιατί να μην κάνω και κάτι επικοδομητικό πάνω του ?!

Άρα είναι ένα πολύ καλό ποσοστό μόνο 3 μήνες.

Το θέμα είναι οκ είπαμε τι να ξεκινήσω ..και λέω για Dreamweaver μιας που πήρα και την φόρα και μαζί και την HTML ,αλλά για την HTML που θα δω για να μάθω?:fist:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.