Jump to content



Νέα για το Διάστημα, Live Streaming και σχολιασμός Thelab style (SpaceLab)


HotPeanut

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
On 11/19/2016 at 11:48 AM, acct said:

Βγήκε και η δημοσίευση του EM Drive:

http://arc.aiaa.org/doi/10.2514/1.B36120

 

Προσθέτω και από τα συμπεράσματα γιατί είναι μεγαλούτσικο:



Although this test campaign was not focused on optimizing performance and was more an exercise in existence proof, it is still useful to put the observed thrust-to-power figure of 1.2  mN/kW in context. The current state-of–the-art thrust to power for a Hall thruster is on the order of 60  mN/kW. This is an order of magnitude higher than the test article evaluated during the course of this vacuum campaign; however, for missions with very large delta-v requirements, having a propellant consumption rate of zero could offset the higher power requirements. The 1.2  mN/kW performance parameter is over two orders of magnitude higher than other forms of “zero-propellant” propulsion, such as light sails, laser propulsion, and photon rockets having thrust-to-power levels in the 3.33–6.67  μN/kW (or 0.0033–0.0067  mN/kW) range.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
14 hours ago, EraserheadX said:

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!

Οι σκέψεις πολλές βέβαια.

Προσωπικά αποκλείω να αφήσει η NASA το φεγγάρι και να πάει στον Άρη.

Θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν τη λογική σειρά των πραγμάτων, και ότι οι επανδρωμένες αποστολές στον Άρη θα ξεκινήσουν αφού υπάρχει κάτι ανάλογο του ISS πάνω στη σελήνη.

 

Ένα τεράστιο πρόβλημα που έχουν είναι η απώλεια ανθρώπινων ζωών κατά την εκάστοτε διαδικασία, οι οποίες εν καιρώ ειρήνης και κυριαρχίας είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι το budget, στο οποίο με τους περιορισμούς που υπάρχουν δεν νομίζω ότι γίνονται αυτά που λένε.

 

Το να ζεστάνεις π.χ. νερό από τους 40 κέλβιν είναι technical challenge από μόνο του αν δεν έχεις κάποια δυνατή πηγή ενέργειας, το να φτιάξεις ρομποτάκι το οποίο θα μεταφέρει υπολογίσιμη ποσότητα νερού (π.χ. 100 λίτρα) και θα πρέπει να ζεστάνει 200 λίτρα από 40 -> 273 ενώ λειτουργεί μάλλον με μπαταρίες (οι οποίες στους 40Κ μάλλον θα πρέπει να δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους για να ζεσταίνονται) ακούγεται εξωφρενικό ακόμη και για τη NASA. 

 

Υποθέτω ότι αργά η γρήγορα θα εγκαταλείψουν τα όμορφα φωτοβολταϊκά και θα προσεληνώσουν κάποια μικρή πηγή σχάσης όπως των υποβρυχίων. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ζυγίζει κάτι τέτοιο αλλά ο μόνος τρόπος να υπάρχουν τα ποσά ενέργειας που χρειάζονται και να είναι πάντα διαθέσιμα είναι αυτός. Αυτό θα ήταν κάτι ενδιαφέρον, το miniaturising ενός αντιδραστήρα σχάσης για space use. Υποθέτω θα έχουν ήδη αποπειραθεί να το κάνουν.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.