UltraB Απρίλιος 4, 2016 #321 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2016 Πώς θα κρύψετε τον πλανήτη σας από τους εξωγήινους 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 8, 2016 Author #322 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Σε λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 8, 2016 Author #323 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Έλα ρε. Κατέβηκε σωστά ο Falcon 9. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Απρίλιος 8, 2016 #324 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Μέχρι να ανεβάσουν το σύντομο: https://www.youtube.com/watch?v=7pUAydjne5M&t=35m46s 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Απρίλιος 8, 2016 #325 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Απίστευτο θέαμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EraserheadX Απρίλιος 9, 2016 #326 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Ορίστε και το σύντομο σε καλή ποιότητα: Δεν είχα προσέξει την αναπήδηση αρχικά. Επόμενο βήμα να επαναχρησιμοποιήσουν κάποιο από τα 1st stage cores. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Απρίλιος 9, 2016 #327 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Και η άλλη οπτική: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Απρίλιος 9, 2016 #328 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Μπορεί να μου πει κάποιος ποια θα είναι η χρησιμότητα αυτών των πυραύλων; Θέλω να πω, ότι μου φαίνονται αρκετά μικρότεροι απ τους "κοινούς". Θα μεταφέρουν καύσιμα, εφόδια, για τι προορίζονται; Ή απλά είναι για πειραματικούς λόγους ώστε αυτά να εφαρμοστούν στους άλλους αργότερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
EraserheadX Απρίλιος 9, 2016 #329 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 (edited) Σου φαίνονται μικρότεροι; Ο πλήρης Falcon 9 έχει ύψος 70m. Το πρώτο στάδιο που προσγειώνεται είναι μικρότερο φυσικά. Ενδεικτικά μερικά μεγέθη: Falcon 9 Height : 70 m Diameter 3.66 m Atlas V Height 58.3 meters Diameter 3.81 meters Ariane 5 Height 46–52m Diameter 5.4 m Όσο για τη χρησιμότητά τους είναι ίδια με όλων των άλλων rockets. Put stuff into orbit/send stuff to other places in the solar system. Ο συγκεκριμένος είχε σαν πρωτεύουσα αποστολή να στείλει το Dragon spacecraft στον ISS. To landing είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο αλλά ο τελικός στόχος είναι η πτώση των τιμών. Μια πτήση με έναν Falcon 9 κοστίζει τώρα $61m. H SpaceX ελπίζει να πουλάει reused Falcon 9s περίπου στα $43m. Όπως βλέπεις αν το καταφέρουν η διαφορά είναι σημαντική, με προοπτική να μειωθεί κι άλλο στο μέλλον. I'm on a boat Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 9, 2016 από EraserheadX 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Απρίλιος 9, 2016 #330 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 11 minutes ago, UltraB said: Μπορεί να μου πει κάποιος ποια θα είναι η χρησιμότητα αυτών των πυραύλων; Θέλω να πω, ότι μου φαίνονται αρκετά μικρότεροι απ τους "κοινούς". Θα μεταφέρουν καύσιμα, εφόδια, για τι προορίζονται; Ή απλά είναι για πειραματικούς λόγους ώστε αυτά να εφαρμοστούν στους άλλους αργότερα; Η χθεσινή CRS-8 είναι κανονική αποστολή ανεφοδιασμού του ISS, η πρώτη μετά από αρκετό καιρό που μπορεί να επιστρέψει και φορτίο στη γη. Ο Falcon 9 που χρησιμοποιήθηκε έχει ύψος 70m και ζυγίζει 541 τόνους. Σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να ανεβάσει ωφέλιμο φορτίο 13 τόνων σε LEO ή ~5 τόνων σε γεωστατική τροχιά. Επιχειρησιακά, αυτό τον κατατάσσει τουλάχιστον στην ίδια κατηγορία με τους Atlas V (58m, 334 τόνοι), Soyuz-U (51m, 313 τόνοι) και μικρότερο μόνο από ελάχιστους πυραύλους που χρησιμοποιούνται σήμερα, όπως τον Proton-M (58m, 705 τόνοι), Ariane 5 (52m, 777 τόνοι), Delta-IV Heavy (72m, 733 τόνοι). Η προγραμματισμένη εξέλιξή του (Falcon 9 Heavy), αναμένεται να είναι το βαρύτερο νέο σύστημα εκτόξευσης μέχρι την έλευση του SLS, με ωφέλιμο φορτίο της τάξης των 50 τόνων. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Απρίλιος 9, 2016 #331 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Με καλύψατε πλήρως! Απλά στο παραπάνω βίντεο μου φάνηκε αρκετά μικρότερος, γι αυτό και το ερώτημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 9, 2016 #332 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Να πω την κακία μου, άραγε θα φτιάξουν και επαναχρησιμοποιούμενους στρατιωτικούς πυράυλους όπου θα αφήνουν μόνο την κεφαλή και θα γυρνάνε τα άλλα στον ιδιοκτήτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Απρίλιος 9, 2016 #333 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 9 minutes ago, UltraB said: Με καλύψατε πλήρως! Απλά στο παραπάνω βίντεο μου φάνηκε αρκετά μικρότερος, γι αυτό και το ερώτημα Σημαντικά μικρότερος είναι ένας άλλος επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος που ίσως είχες δει παραπάνω στο θέμα, ο New Shepard της Blue Origin. Με μόλις 15m ύψος και 75 τόνους βάρος έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Φτάνει ίσα-ίσα στα 100km (το όριο του διαστήματος) και επιστρέφει κατακόρυφα στη γη. Προορίζεται για υποτροχιακά πειράματα και μελλοντικά για τη μεταφορά επιβατών στο όριο του διαστήματος. Δεν μπορεί να μεταφέρει φορτίο σε τροχιά. 6 minutes ago, sotiris said: Να πω την κακία μου, άραγε θα φτιάξουν και επαναχρησιμοποιούμενους στρατιωτικούς πυράυλους όπου θα αφήνουν μόνο την κεφαλή και θα γυρνάνε τα άλλα στον ιδιοκτήτη? Και ιστορικά δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στους στρατιωτικούς ICBM και τους πυραύλους που χρησιμοποίησαν Ρώσοι και Αμερικανοί για "ειρηνικές" αποστολές. Οπότε, και τώρα αν θέλουν, βάζουν μια κεφαλή MIRV σε έναν από δαύτους και είναι έτοιμοι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Απρίλιος 9, 2016 #334 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 πριν 2 ώρες, το μέλος sotiris έγραψε: Να πω την κακία μου, άραγε θα φτιάξουν και επαναχρησιμοποιούμενους στρατιωτικούς πυράυλους όπου θα αφήνουν μόνο την κεφαλή και θα γυρνάνε τα άλλα στον ιδιοκτήτη? Εμπεριέχει τον κίνδυνο να εξελίξει ο αντίπαλος φτηνό παράσιτο που θα προσκολλάται και θα έχει στο τσεπάκι τα αντίποινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EraserheadX Απρίλιος 9, 2016 #335 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 oh oh http://arstechnica.com/science/2016/04/the-search-for-exoplanets-goes-cold-as-kepler-enters-emergency-mode/ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EraserheadX Απρίλιος 10, 2016 #336 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2016 Eeny, meeny, miny, moe catch a DRAGON by the toe! https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
EraserheadX Απρίλιος 10, 2016 #337 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2016 (edited) Getting closer... Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 10, 2016 από EraserheadX Link to comment Share on other sites More sharing options...
EraserheadX Απρίλιος 10, 2016 #338 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2016 Go for capture! http://www.youtube.com/watch?v=OX9I1KyNa8M Link to comment Share on other sites More sharing options...
EraserheadX Απρίλιος 10, 2016 #339 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2016 Three little birds Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 10, 2016 Author #340 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts