Jump to content

Η ζωη με μια DFI Lanparty B...

Chosen

Recommended Posts

L

Αρχική απάντηση από mortisboy

Kατι ξερει και ο icy......παντως καλα τα εχει παει ως τωρα αυτο το κομματι;):D Αντε καλο στρωσιμο ;)

Δεν ξερω ρε παιδια εγω το ειχα παρει μετα απο τον soki απο το ram shop και δεν εχω καθολου τα προβληματα του cold boot :blink: τα ειχα αντιμετωπισει μονο με τον 2400+ tbreb και εκ τοτε εχω βαλει μονο 2500+ (5-6)....και nο prob

Λες για αυτό να τα είχα και εγώ τα cold boot λόγω DLT3C? Φτού....δε δοκίμασα με το Barton!

Αρχική απάντηση από Enduracell

ότι και να λέτε seagate rulezzz :D

άσε που ο sil 3114 έχει παλιό BIOS (λόγω 1/21) και παλιούς drivers (οι τελευταίοι είναι οι 1007). To bug με τους Raptor είναι γνωστό στη Sil και θα διορθωθεί σε επόμενο Sil ΒIOS πιθανός

o sil 3114 βλεπω οτι χρησιμοποιητε παρα πολυ στις νεες μητρικες για athlon 64, οποτε μελλοντικα πρεπει να υπαρξει αρκετο optimaze για αυτον τον controller οσος αφορα drivers.

Αρχησε να κανει κουφα... Κολλαει μεσα στο λειτουργικο σε "μαλακα" σημεια.

Και ολα αυτα ενω:

2-3-3-3-10, 220MHz, 3.2V, χαμηλος σχετικα πολλ/στης, chipset στο "Auto":

40 pass Test5 MemTest86, 6 ωρες Prime, και freezαρει οταν ανοιγω ενα παραθυρο ΙΕ...

5-6 warm non-boots, αλλα με ηχους και σφυριγματα (οχι εντελως νεκρο boot δλδ)

Οι μνημες και το ΝΒ ζεματανε ακομα και στα 200ΜΗz, αλλα μαλλον επειδη ειχα ανοικτο το κουτι απο το πλαϊ (οταν του φοραω το πλαϊνο καπακι, ενας 12αρης βαραει ακριβως σε εκεινη την περιοχη). CPU δεν φταιει γιατι ανεξαρτητου FSB, τον εχω παντα κοντα στα ~2400 με 1.85V για να απομονωσω αυτον σαν αιτια.

Τωρα εχω κλεισει 3 ωρες Prime στα 12.5Χ200 (testing RAM), για να παρω τα πραγματα απο την αρχη, και δεν φαινεται να κολλαει.

Μηπως ηρθε η στιγμη να αλλαξω ψυξη στο ΝΒ; Εχω το μανισιο καθαρισμενο και περασμενο με AS3. Υπαρχει περιπτωση να φταιει η 3.3 που ειναι 3.45?

Ήρθε και η δικιά μου...

Την περιεργάστηκα λίγο και πρόσεξα ότι δεν έχει το πρόβλημα με το ανασηκωμένο socket και είναι σίγουρα καινούρια...με τη πρώτη μητρική που είχα πάρει από Ramshop είχα κάποιες υποψίες ότι μπορεί να μην είναι καινουρια...σκόνη στη πλακέτα, έλειπε η μυρωδιά του καινούριου κτλ, χωρίς όμως να μπορώ να ισχυριστώ ότι είναι μεταχειρισμένη...

Επίσης δεν έχει το κοίλο northbridge προηγούμενων δειγμάτων, που σε ανάγκαζαν να βάζεις ένα κιλό θερμοαγώγιμη, για να κάνει επαφή η ψυκτρα με το τσιπ...

Είναι Κινεζούλα και έχει μεσα ένα φυλλάδιο που δίνει οδηγίες για το πώς γίνεται σωστά το clear cmos, όταν το σύστημα είναι υπερχρονισμένο και δεν μπουτάρει, και ποιές ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ώστε η μητρική να ξεκινήσει από sata δίσκο...

α) Λέει ότι πρέπει να βγάλει ο χρήστης το J8 jumper για να καθαρίσει το cmos, αλλά να μη το βάλει στις θέσεις 2-3. Πρέπει να αφήσει τη μητρική να μπουτάρει χωρίς το jumper, να φορτώσει τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις από bios, να επανεκκινήσει και μόνο όταν φτάσει στο post να σβήσει το μηχάνημα. Μετά βάζοντας ξανά το jumper στις θέσεις 1-2 το σύστημα θα μπουτάρει με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις για το τον επεξεργαστή και τις μνήμες που έχει...

Αρχική απάντηση από vgiozo

Λέει ότι πρέπει να βγάλει ο χρήστης το J8 jumper για να καθαρίσει το cmos, αλλά να μη το βάλει στις θέσεις 2-3. Πρέπει να αφήσει τη μητρική να μπουτάρει χωρίς το jumper, να φορτώσει τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις από bios, να επανεκκινήσει και μόνο όταν φτάσει στο post να σβήσει το μηχάνημα. Μετά βάζοντας ξανά το jumper στις θέσεις 1-2 το σύστημα θα μπουτάρει με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις για το τον επεξεργαστή και τις μνήμες που έχει...

ΟΜFG!!!!!

Πρώτη φορά τον ακούω αυτο τον τρόπο!!!!! WTF κάποια κουτσουκέλα έχουν κάνει με το κύκλωμα του clear CMOS...

Πέτρο η 3.3 δεν ωφελεί σε τίποτα το κύκλωμα τροφοδοσίας των DDR στην DFI αφού παίρνει από την 5άρα, οπότε δοκίμασε και να το κατεβάσεις (η 3.3 ήταν για το NF7-S remember?)

Λοιπον, το lanparty τελειωσε, ηρθαν >25 ατομα, στηθηκαν 16 PC (!) μεσα στο σπιτι και ειμαι ακομα κομματια.

Η μητρικη ειναι κι αυτη καπως καλυτερα τωρα, αφου με λαχταρησε λιγο κατα την διαρκεια του lanparty (εξ ου και το ονομα...)

Εχω καταληξει 80% οτι υπαρχει προβλημα με τον ενσωματωμενο 3114. Τα περιστατικα εχουν ως εξης:

Βαζω 01-21 BIOS και ειμαι σταθερος στα 235Χ11 με 2.5-3-3-7 και ρευματα 1.9V/3.0V (σταθερος δηλαδη εξαφανιστηκαν τα χαζα freezes).

Ξεκιναει το λανακι και απο Παρασκευη μεσημερι μεχρι Σαββατο βραδυ παιζω σταθερα στις προαναφερθησες ρυθμισεις UT2004, ταινιες, μερικα ξεκαρφωτα Memtest & prime (για να μου φευγει το αγχος της ασταθειας των προηγουμενων ημερων) και τελος, ατελειωτο file sharing leeching. Κανενα προβλημα. Να σημειωθει εδω οτι η θερμοκρασια τελικα μαλλον δεν ειναι αιτια των προβληματων των προηγουμενων ποστ, καθως το σαλονι που ειμασταν ηταν στην τελικη πολυ πιο ζεστο απο το σπιτι μου και ο αερας εβγαινε απο το κουτι καυτος (παρ' ολα αυτα, το μπλοκ του Eleven θα μπει κανονικα στο NB).

Και ερχομαστε στη στιγμη που γεμισα τα 120Gb του ΡΑΤΑ Seagate (System partition επισης) και αποφασιζω να χρησιμοποιησω τα ελευθερα 240Gb του RAID0 array μου, που μεχρι στιγμης φιλοξενουσαν μονο 512Mb pagefile και τιποτα αλλο. Κανω εναν φακελο, τον κανω share και συνεχιζω.

Μια ωρα μετα, freeze. Ψαρωνω, μπαινω BIOS και χαμηλωνω σε 220Χ11.5 και CL2.5 παντα, ρευματα ιδια.

Μιση ωρα μετα απο αυτο, τα ιδια. Μπαινω και βαζω 200Χ10 και μετα απο αυτο αρχιζω και εχω freezes καθε 5 λεπτα!!! Δοκιμαστηκαν και 166Χ10 (!) προκειμενου να "βγαλω" το λαν, αλλα τιποτα, freezes 5' μετα απο καθε restart...

Τρωω την φλασια και απενεργοποιω τα παντα (serial/parallel ports, 1394, Onboard Lan και τον Sil3114). Κατοπιν, αρχησα να ενεργοποιω ενα ενα τα περιφεριακα και κατεληξα οτι "παγωνει" μονο οταν ανοιξω τον 3114... Εχω να ξαναδω freeze απο τοτε , ή μαλλον, απο οταν ξαναενεργοποιησα τον controller για ενα boot, για να σιγουρευτω οτι δεν ηταν τυχαιο.

Τωρα μαλιστα ειμαι 245Χ10.5 με 2-2-3-3-11 (πολυ καλο το 01-21!) και δεν εχω κολλησει πουθενα και ποτε απο εκεινη την ωρα του Σαββατοβραδου.

Εχετε καμια συμβουλη; Ενας απο τους αρχικους λογους που προτιμησα την DFI ηταν και τα 4 SATA της, να τα γραψω και να σκασω αλλα τοσα για extra καρτα; Στα γνωστα φορα, δεν ειδα κατι για αυτο το θεμα, υπαρχει περιπτωση να εχω κανει καπου/καποια βλακεια; Υπαρχει περιπτωση να μην φταιει ο 3114 αλλα να φαγανε κολλημα μαζι του τα Windows και η συγκεκριμενη "light" εγκατασταση που εχω κανει (Win2000, drivers, firewall, antivirus, windowsupdate και το UT2004);

ΣΣ: Οι 2 SATA δισκοι δοκιμαστηκαν με διαφορα διαγνωστικα σε αλλο PC και ειναι κατι περισσοτερο απο αψογοι. Το συστημα στα 245Χ10.5 με 2-2-3-3-11 βγαζει Prime 3-4 ωρες που το αφησα, αλλα με πεταει μετα απο 45' - 1 ωρα 3dMark looping, οποτε ξαναρχιζω αποψε το απογευμα "απο κατω προς τα πανω" με 235MHz στα ιδια timings/ρευματα.

post-129-1416070924,6789_thumb.jpg

ΔΕν γνωρίζω αλλά μπορώ να σκεφτώ μερικές λύσεις, που βέβαια θα τις έχεις σκεφτεί κι εσύ..

Ίσως να φταίει η έκδοση του bios για τον ελεγκτή...οι οδηγόι που έχεις εγκαταστήσει ή να μην είναι πολύ σταθερός στα Win2K...σε XP sp1 έχεις δοκιμάσει;

Μπορεί βέβαια να είναι απλώς ευαίσθητος ο ελεγκτής στο overcolcking...

αχ τι μας κανουν αυτες οι κοπελιες!!! μας εχουν βαλει απο κατω και μας εχουν αλλαξει τα φωτα!!!! εγω μαζι με αλλους 2 φιλους μου αγορασαμε 3 κινεζες DFI NF2 LANPARTY ULTRA B κοπελιες. οι δυο απο τις τρεις εχουν κανει bios corruption αλλα τις ειχαμε βαλει διαφορα BETA bios... αυτη που δεν εχει παθει τιποτα την εχει ο ενας απο τους δυο φιλους μου με τον 2500+ normal στα 1.83 GHZ χωρις OC. δεν ξερει απο OC και τον εχουμε Hotflasher για τα BIOS μας!!!!! στου αλλου φιλου μου του εκανε BIOS corruption με τα 4 LED OF DEATH οταν με μιας εβαλε 2ν στον 2500 του save & exit bios και τελος..... νομιζε οτι καικε ο AMD αλλα μου φανικε πολυ περιεργο και ηταν τελικα το ΒΙΟΣ σε μενα εχει κανει 3 BIOS corruptions κατα τα αλλα κανενα αλλο προβλημα. εξηγειστε μου το coold boot τι ειναι ακριβος? (AMD αθάνατη εταιρια και τη δεν εχει αντεξει!!! ο DURON μου ο παλιος στα 850 τωρα δουλευει στα 672mhz με 133fsb του εχω ξεκληδωσει το fsb με κολιτηρι χωρις ανεμηστηρα στην ψηκτρα τις global win και εχει θερμοκρασια 71c!!!!!!!!! δεν κολαει με τιποτα!!!!! δεν τον εχω δοκιμασει στα 850 χωρις ψηκτρα αλλα επειδη τον εχω μον για internet δεν με πειραζει ειναι εντελος αθοριβο PC αν εξαιρουσαμε το μοναδικο ανεμιστηρα που ειναι του τροφοδοτικου!!!! )

Ίσως να φταίει η έκδοση του bios για τον ελεγκτή...

Εχω ηδη κανει 3 BIOS flashes και τα 3 με την ψυχη στο στομα, δεν ξερω αν θελω να δοκιμασω και παλι, θα δω ομως γιατι τα SATA μου χρειαζονται...

οι οδηγόι που έχεις εγκαταστήσει

Αυτο ειναι το πιο ευκολο να δοκιμασω αν και μου φαινεται χλωμο. Το περιεργο ειναι οτι ειναι οι μοναδικοι οδηγοι που εγκατεστησα και το οτι τα κολληματα ξεκινησαν απο ενα folder share.

ή να μην είναι πολύ σταθερός στα Win2K...σε XP sp1 έχεις δοκιμάσει;

Αυτο ειναι το δευτερο πραγμα που θα δοκιμασω. Αξιζει τον κοπο...

Μπορεί βέβαια να είναι απλώς ευαίσθητος ο ελεγκτής στο overcolcking...

Οπου ερχομαστε στο δυσκολο σημειο να αποφασισουμε: επιδοσεις ή SATA; Ελπιζω να μην ειναι αυτη η περιπτωση, γιατι ειναι μεγαλο το διλλημα. Καλο το 245 με 2-3-2-11 αλλα καλα και τα 360Gb...

Και στην δικιά μου infinity ο 3114, με seagate 80 sata, μετά από ένα clear cmos που έκανα άρχισε να σέρνεται. Ορισμένες στιγμές για 5 δευτερόλεπτα το σύστημα σταματάει να ανταποκρίνεται και μετά ξαναπαίρνει μπρος. Τελείως τρελό controller. Τώρα θα ξανακάνω clear cmos μπας και συνέλθει.

Έγιναν σήμερα ορισμένα ενδιαφέροντα post στο amdforums ως προς την απόδοση και την συμπεριφορά του sil3114...παραθέτω κάποια κομμάτια και link

http://forums.pcper.com/showthread.php?p=2797857&postcount=5

Based on the proven architecture of the SiI 3112 SATALink PCI host controller, the SiI 3114 is a single-chip PCI to 4-port Serial ATA (SATA) host controller. The chip is ideal for applications such as servers, workstations and storage systems featuring peripherals with this new storage interface standard. Based on a 32-bit/66 MHz PCI interface, the SiI 3114 provides support for four independent Serial ATA devices and may be incorporated into motherboard or PCI add-in card designs.

απ' το ίδιο θέμα:

DFI and lots of other manufacturers decided to put the 3114 on the 33MHz PCI bus, effectively crippling the chip. My experiences with the 3114 on the 66 MHz bus were much better than what you guys are seeing.

Φαίνεται όμως ότι με μια αύξηση του pci latency, ο sil3114 αποδίδει καλύτερα

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=321273

Portugal in another thread got me thinking about PCI Latency and how to increase it on the LP/UI because Oskar doesn't give us the option to do so via BIOS. So I figured out which register controls this:

Bus 0, Device 8, Function 0 => Register 1B

32 clocks (default) = 20 (data)

64 clocks = 40

96 clocks = 60

128 clocks = 80

See the pattern? Anyways, Rojak recommends increasing to 64 or 128 for greater performance. But he also recommends to leave it at default if you're AGP Latency is 128 or above.

It may not do much but if it does ANY thing to increase SATA/RAID performance even if only by a bit it still helps and the option doesn't have to be used if one decides not to but at least it is there for those that do.

"Here's what Lost Circuits has to say about PCI Latency:"

Each PCI slot has a certain number of clock cycles for uninterrupted access to the system bus / CPU. Since each access also involves initial latencies (penalty cycles), the ratio between idle cycles and active cycles is better if the number of bus cycles (PCI-latency) is increased. The main argument for abandoning ISA slots has been that in a system with ISA devices, the PCI latency cannot be increased beyond 64 cycles. Doubling the latency from 64 to 128 cycles allegedly resulted in an overall system performance increase of 15% as reported by Boot Magazine (May 1998). We have never been able to replicate these findings, however we do see a performance increase by stepping up the latency from 32 to 64 cycles, especially with respect to HDD transfer rates.

Interestingly, our findings have also been implemented in George Breese's VIA IDE patch which increases the PCI latency to 96 cycles even on boards that hide the latency setting from the users.

"Here's what Rojakpot has to say about AGP Latency:"

This BIOS feature controls how long the AGP bus can hold the PCI bus (via the PCI-to-PCI bridge) before another PCI device takes over. The longer the latency, the longer the AGP bus can retain control of the PCI bus before handing it over to another PCI device.

Normally, the AGP Secondary Latency Timer is set to 20h (32 clock cycles). This means the AGP bus' PCI-to-PCI bridge has to complete its transactions within 32 clock cycles or hand it over to the next PCI device.

For better AGP performance, a longer latency should be used. Try increasing it to 40h (64 cycles) or even 80h (128 cycles). The optimal value for every system is different. You should benchmark your AGP card's performance after each change to determine the optimal latency for your system.

Οπότε, ίσως με αύξηση του Pci latency, ενώ το Agp latency δεν έχει ρυθμιστεί πάνω από 128, μπορεί να λύσει κάποια προβλήματα

- Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος απ' αυτά που παρέθεσα εδώ, ζητώ συγγνώμη-

-EDIT-

ένα καλό άρθρο σχετικά με το pci latency, πάλι δανεισμένο απ' το amdforums

http://www.reric.net/linux/pci_latency.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.