Chosen Δημοσιεύτηκε Μάϊος 6, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 6, 2004 Την μισησες. Την κοιταξες με αποτροπιασμο και αηδια. Την χλευασες. Και τωρα εισαι αναγκασμενος να ζησεις μ' αυτην (ή καλυτερα: να κανεις ακομα μια προσπαθεια για συγκατοικηση) H 3η DFI Lanparty Β που περναει απο τα χερια μου και μετα απο 2 απογευματα testing, εχουμε και λεμε: Θετικα: - Η μητρικη ειναι ολοκαινουρια και οχι απο καποια αλλαγη, refurb, επισκευη κλπ - To socket ειναι στη θεση του! (καλο/μεταγενεστερο batch; εκτος Κινας; κωλοφαρδια; ) - 2 μερες στην δουλεια εχω κατεβασει ~44Mb ολοκληρα threads απο φορα για την συγκεκριμενη μητρικη και ολα τα BIOSes (απο 27-11 μεχρι 29-04) Ο,τι bug και λυση υπαρχει γι' αυτη τη μητρικη, το εχω διαβασει και το εχω στο USB stick. - Εχω σχεδον δευτερο PC, μοιρασα επεξεργαστες, μνημες,(εφερε ενας φιλος τον desktop Barton του και τις OCZ του) τροφοδοτικα, σκληρους και φλοπια και κανω βολτες μονο την VGA. Θετικα: - Η κακη φημη της... Απο την αρχη λοιπον εγιναν τα εξης: Η μητρικη ηρθε με το 27-11 και μπουταρισε κανονικα, συνεπως σκεφτηκα να μην της το πειραξω. Μπηκε πανω ο Mobile στα σχεδον defaults (μπηκε στα defaults ενος desktop 2500+, γιατι αμα περιμενα να κανω εγκατασταση ΧΡ με 6Χ100MHz ακομα copy θα εκανε...) και οι GEIL επισης στα defaults και ξεκινησα το πανηγυρι. Αν εξαιρεσεις οτι δεν της αρεσαν τα SPD της GEIL στην αρχη (οπου και εκανε μερικα restart πανω στο XP setup), δεν δημιουργησε κανενα προβλημα. Κατι που με αγχωσε ακομα πιο πολυ... Περασε το πρωτο της απογευμα να κανει Memtest & Prime στα defaults, χωρις κανενα προβλημα. Ηταν η πρωτη φορα που ειδα αυτη τη μητρικη να στεινει Windows, drivers, βασικα applications, να τρεχει Prime κανονικοτατα και το κυριοτερο απ' ολα, στα ~20 reboots που μεσολαβησαν, να μην κολλησει σε κανενα!!! Απογευμα δευτερο: Κατ' αρχας, αφου ειδα οτι δεν φαινεται να εχει cold boot προβλημα, της εδωσα να "δοκιμασει" τις OCZ. Νιετ! Ουτε να της δει δεν ηθελε! Δεν της χαλασα χατηρι (σαφως) και της ξαναεδωσα τις GEIL. Ωρα για λιγο "σεμνο" overclocking. Εκ πρωτης οψεως ειδα ο,τι ακριβως ειχα δει και στην ΑΒΙΤ του Βασιλη (Chroma): 228ΜHz με 2-2-3-3-10, αλλα με 3 βολτς. Καπου εκει, σκεφτηκα οτι λογικα θα δωσει και με CL2.5 ο,τι εδωσε και στην ΑΒΙΤ, δηλαδη 243MHz... λαθος. Με αφησε να μπω Win μεχρι και 259ΜΗz FSB με 3.3V μνημες και 1.7V chipset. Συνοπτικα κατεγραψα τα εξης (σε ολες τις περιπτωσεις μπηκε Windows ενω δεν εριξα ποτε το Vdimm κατω απο 3.2V και το Vcore κατω απο 1.9V): 259ΜΗz, 2.5-3-3-3-10: Memtest= ~7.000 errors, Prime= δεν μπηκα στον κοπο 255ΜΗz, 2.5-3-3-3-10: Memtest= ~500 errors, Prime= δεν μπηκα στον κοπο 250ΜΗz, 2.5-3-3-3-10: Memtest= ~40 errors, Prime= δεν μπηκα στον κοπο 245ΜΗz, 2.5-3-3-3-10: Memtest= 0 errors, Prime= απετυχε στα ~120' 240ΜΗz, 2.5-3-3-3-10: Memtest= 0 errors, Prime= επαιζε μεχρι που ξυπνησα (>3.5 ωρες) 230ΜΗz, 2-2-3-3-10: Memtest= ~100 errors, Prime= δεν μπηκα στον κοπο 228ΜΗz, 2-2-3-3-10: Memtest= 0 errors, Prime= Στη μια ωρα το σταματησα 220ΜΗz, 2-2-3-3-10: Memtest= 0 errors, Prime= Το σταματησα στις 3 ωρες (μετα το φαγητο) Το παραξενο στην ολη φαση ειναι οτι κολλουσε μονο οταν περνουσα τα ορια της και παντα με νορμαλ αντιδραση, δηλαδη στο reboot+Insert ολα ηταν μελι-γαλα. Καπου στην φαση που παρατησα τα Prime με CL2 για να δω max FSB, εβαλα πανω και το 21-01 (και παντα αφου μου εδειχνε οτι δεν εχει ορεξη για cold boot) και ειδα ελαχιστη βελτιωση. Πχ, το max error-free CL2 το ειχα στα 225, με το 21-01 το εδωσε στα 228. Ενδιαμεσες συχνοτητες (αναμεσα σε 0 και 5 δηλαδη) θα δοκιμασω με τον καιρο για να βρω και τα ακριβη ορια των μνημων μου. Η συγκεκριμενη μητρικη σου δινει την εντυπωση οτι δεν θα κολλησει ο,τι και να κανεις, αλλα δε μπορει να μου βγαλει το αγχος ακομα απο το κεφαλι, οτι δηλαδη σε καποιο πατημα του Power-On δεν θα αναψει ξανα :wassat: Αναμεικτα συναισθηματα, με ολα τα θετικα να προερχονται απο το συγκεκριμενο κομματι και ολα τα αρνητικα απο τα προηγουμενα 2 που ηταν και τα πιο πεισματαρικα κομματια hardware που εχω αγγιξει... Αν η DFI Lanparty γυναικα, θα ηταν εκεινη η πρωην που δεν υποφερεται με τιποτα, γκρινιαζει, ειναι σκετη σκυλα και δεν θελεις να την ξαναδεις. Αλλα καλως ή κακως, σε βασανιζει γιατι οταν θελει, κανει το καλυτερο sex... Οποιος εχει βρεθει ποτε σ'αυτη την κατασταση, θα καταλαβαινει και τα "συναισθηματα" που μου προκαλει η μικρη πρασινη π****νιτσα απο την Taiwan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 6, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Σε ολη την διαρκεια τα ρευματα ηταν σταθερα στα εξης νουμερα: Vcore: BIOS 1.9V, Win 1.86-1.89V VdimmQ BIOS 3.2V, Win 3.21-3.22V +3.3= 3.44V +5= 4.98-5.04V +12= 11.96-12.05V Να'ναι καλα ο χρυσοχερης ο Chroma που εκανε την 3αρα του Antec αγνωριστη... :whistling Sandra MEM: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 6, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Sandra unbufferred: (αυτο και το προηγουμενο ειναι στα 245) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 6, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Seagate 120Gb IDE (Primary Master): Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 6, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 2xSeagate 120Gb (26AS) RAID0 (32K-16K): Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 6, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 2xSeagate 120Gb (26AS) RAID0 (32K-32K): Αυτα τα λιγα παιδες για τωρα. Θα μεσολαβησει ενα 3ημερο lan party με φιλαρακια απο Αθηνα για UT2004 και θα χαθω μεχρι την Κυριακη το απογευμα (θα γινει σε σπιτι χωρις νετ). Αν και πηρα ρεπο αυριο για τις προετοιμασιες θα προσπαθησω να κλεψω λιγο χρονο και να ερθω στον καφε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Μάϊος 6, 2004 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Αντε καλοδούλευτη....πρόσεχε μονο τα bios που θα φλασάρεις και θα είσαι εντάξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Μάϊος 6, 2004 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 εγω νομιζο chosen να μην δοκιμασεις κανενα αλλο βιος. εκτος απο το 1-21. εμενα προσοπικα που τα εχω δοκιμασει ολα(εκτος απο το τελευταιο βετα) δεν μου εχει κατσει κανενα καλα. ολα στο λεμο μου κατσαν. δεν ξερω αν επειδη ειναι taiwan σου καθονται καλυτερα. αλλα ειμαι τις αποψης να μην δοκιμασεις αλλα. βεβαια αυτο ειναι αποψη μου. καλοδουλευτη και ελπιζο να μην σε τυρανησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Μάϊος 6, 2004 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 φτου φτου φτου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 6, 2004 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Καλορίζικη φίλε Chosen.Καλύτερα μείνε στο BIOS που είσαι τώρα , και μην flashάρεις παίζοντας...με την θέληση της μητρικής!’στην έτσι τώρα που σου δουλεύει μια χαρά.Μεγειά και πάλι φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 6, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Φλασαρισμα; Τρελοι ειστε; Ξερετε πολλες LPB που να δουλευουν με συχνοτητα cold boot 1%;Οχι, τωρα θα παιξω μονο με drivers και ισως με το επομενο official BIOS (μονο official και μονο αν το τεσταρουν πρωτα ολοι οι καυ**μενοι στο amdmb forum...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Μάϊος 6, 2004 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Τι να πω τωρα , μεγεια και απροβληματιστη. Το αγχος για το εαν θα μπουταρει θα το εχεις για κανα μηνα ακομα , μετα θα το ξεπερασεις το ειχα παθει με ενα μοντελο απο την Epox.Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι αρπαξαν και οι seagate η ειναι ιδεα μου?Μακαρι να ειναι solid rock stable και να πανε ολα καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 6, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Αρχική απάντηση από Vagouridis Τι να πω τωρα , μεγεια και απροβληματιστη. Το αγχος για το εαν θα μπουταρει θα το εχεις για κανα μηνα ακομα , μετα θα το ξεπερασεις το ειχα παθει με ενα μοντελο απο την Epox.Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι αρπαξαν και οι seagate η ειναι ιδεα μου? Μακαρι να ειναι solid rock stable και να πανε ολα καλα... Ευχαριστω μαν (και οχι μονο για τις ευχες ) Ναι ξερω, ισως να μου φυγει και νωριτερα το αγχος, δεν ειναι τιποτα. Οσο για τους Seagate, ειναι ισως η μοναδικη περιπτωση που ελπιζω να φταιει η DFI και ο 3114 και οχι αυτοι. Οι εντελως σκ*τα επιδοσεις στον Promise 376, ειμαι 99.9% σιγουρος οτι οφειλονται στον controller της Zenith. Αλλα για τον Sil3114 δεν μπορω να εκφερω αποψη. Καπου ειδα καποια πραγματα για τις φτωχες επιδοσεις Raptor στον 3114 αλλα ηταν 05:30 το πρωι και δεν θυμαμαι τι αλλο ελεγε. Ελπιζω να φταιει ο controller, o μονος τροπος για να το δω ειναι να βαλω καναν αλλο Seagate πανω στο 3114 (πχ τον IDE μου με ενα Serillel) και να δω πως συμπεριφερεται κι εκεινος. Παντως αμα βγαλει την βδομαδα, θα μπορω να κοιμαμαι ησυχος, αφου ανεχτηκα το RAID1 στον Promise (30Mb/sec), μπορω να ανεχτω τα παντα!!! Παντως το φιλαρακι που ηρθε με τις OCZ και ξετρελαθηκε, ηθελε οπωσδηποτε να παρει DFI. Αλλα οσο καλα κι αν παει ετουτη, δε μου παει καρδια να την προτεινω σε αλλο ατομο ρε γαμωτο. Μπουνιες παιξαμε... Το ποσοστο να μην εχεις _σοβαρα_ προβληματα ειναι πολυ μικρο και το τιμημα δυστυχως μεγαλο. Γιατι δε μιλαμε για ελαττωματα οπως το αργο RAID της Chaintech, ή το λιγο Vdimm της ΑΒΙΤ, μιλαμε για το αν θα ξαναναψει η ρημαδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Μάϊος 6, 2004 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 LOL!!!!! Καλά εσύ ρε chosen όπου στεκόσουν και όπου βρισκόσουν έβριζες το DFI. Μπράβο πάντως μετά από τόσα σου άξιζε μια καλύτερη τύχη με αυτό το γυναικάκι εγώ λέω flashαρε και μη μασάς (το 5/5 νομίζω έχει official αλλά έχει είδη dead post) Αnyway καλοδούλευτη και να προσέχεις Στο είχα πει ότι το Promise είναι μεγάλη μπουρούχα και δεν φταίνε οι HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 6, 2004 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Μην παίζεις με την mobo Chosen.’στην τώρα που δουλεύει...Enduracell , είπε πως δεν την προτείνει σε κανέναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Μάϊος 6, 2004 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 εγώ λέω flashαρε και μη μασάς (το 5/5 νομίζω έχει official αλλά έχει είδη dead post) Μερικοί που ανέφεραν corrupted bios είχαν όμως infinity και lanparty A...απ' ό,τι διάβασα το bios αυτό γενικά πάει καλά...Ποιές DFi lanparty UltraB θεωρούνται καλύτερες..made in China ή Taiwan;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Μάϊος 6, 2004 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Πετρο δεν ειναι ο κοντρολερ.Οι seagate σε raid ειναι suckage απλως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Μάϊος 6, 2004 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 taiwan Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Μάϊος 6, 2004 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Kατι ξερει και ο icy......παντως καλα τα εχει παει ως τωρα αυτο το κομματι Αντε καλο στρωσιμο Δεν ξερω ρε παιδια εγω το ειχα παρει μετα απο τον soki απο το ram shop και δεν εχω καθολου τα προβληματα του cold boot τα ειχα αντιμετωπισει μονο με τον 2400+ tbreb και εκ τοτε εχω βαλει μονο 2500+ (5-6)....και nο prob Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Μάϊος 6, 2004 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Αρχική απάντηση από icy20 Πετρο δεν ειναι ο κοντρολερ.Οι seagate σε raid ειναι suckage απλως... ότι και να λέτε seagate rulezzz άσε που ο sil 3114 έχει παλιό BIOS (λόγω 1/21) και παλιούς drivers (οι τελευταίοι είναι οι 1007). To bug με τους Raptor είναι γνωστό στη Sil και θα διορθωθεί σε επόμενο Sil ΒIOS πιθανός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.