KaralisD Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2011 Καλημέρα,Θέλω να στήσω έναν home file server για διαμοιρασμό των αρχείων μου στα 3 pc του σπιτιού.Δε το κατέχω το θέμα και ύστερα από αρκετό διάβασμα έχω καταλήξει στα παρακάτω και θα ήθελα την γνώμη σας, σχόλια και συμβουλές.Χωρητικότητα 4x1,5TB (οι 3 σκληροί υπάρχουν ήδη) σε RAID5 ή RAIDZ με δυνατότητα επέκτασης στο μέλλον.Προτεραιότητα η χαμηλή κατανάλωση και θα ήθελα ταχύτητες κοντά στα 50MB/s.Λειτουργικό: freeNAS ή αν βρω χρόνο για διάβασμα freeBSD.CPU: AMD Athlon II X2 240e €70M/B: την πιο φτηνή με chipset AMD 760G €50RAM: τις πιο φτηνές dual channel 2x1GB €35Ερωτήσεις:1) Αν πάω σε λύση RAIDZ που θέλει JBOD χρειάζομαι extra pci sata controller?2) Το RAIDZ έχει κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις σε hardware? 3) Θα προτείνατε fanless τροφοδοτικό για χρήση 24/7? Έχει νόημα δεδομένου του θορύβου των 4 σκληρών?4) Σταθεροποιητή τάσης ή UPS?5) Κάτι άλλο?ΕυχαριστώΔημήτρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.