Jump to content

Προτάσεις + Φωτογραφίες τεστ για ψύξη i7 875k στα 4000ΜΗz+

jfmoto

Recommended Posts

Προτάσεις + Φωτογραφίες τεστ για ψύξη i7 875k στα 4000ΜΗz+

Είμαι κάτοχος ενός i7 875k και όπως καταλαβαίνεται θέλω να τον πιέσω όσο γίνεται (χωρίς λόγο και αίτια, απλά από χόμπι). Τον έχω φτάσει στα 4013MHz 1.32v (full stable) με την V6GT αλλά με οριακοτατα ανεκτές θερμοκρασίες. Έγινε αποπήρα με Noctua NH-D14 αλλά ήταν ότι πιο άκυρο. Αντί για – πήγαμε + 2C . Μεγάλο δράμα σου λέω…

Ζητώ λοιπόν ταπεινά την βοήθεια σας , ακούγοντας τις προτάσεις σας και βλέποντας (κυρίως) τις Φώτο με τα τεστ και τις θερμοκρασίες σας.

post-19570-1416075025,1213_thumb.jpg

post-19570-1416075025,1404_thumb.jpg

Εισαι βεβαιος οτι η τοποθετηση της Noctua εχει γινει σωστα?

Δηλαδη σιγουρευτηκες οτι εβαλες σωστη ποσοτητα θερμοαγωγιμης παστας (αν βαλεις μεγαλη ποσοτητα εχει αντιθετα αποτελεσματα καθως η παστα γινεται μονωτης), ελεγξες αν η ψυκτρα παταει καλα πανω στον cpu κτλ?

Οι 82(!) βαθμοι που πιανει ο πρωτος πυρηνας μου φαινονται υπερβολικα πολυ, αλλα ακομη πιο πολυ μου κανει εντυπωση που εχεις χειροτερες θερμοκρασιες συγκριτικα με την V6GT που ειχες πριν μιας και η Noctua κατα γενικη ομολογια ειναι μια απο τις τοπ αεροψυκτρες που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη και σιγουρα επρεπε να δεις διαφορα προς τα καλυτερο συγκριτικα με την V6GT!

Για αυτο λεω εισαι σιγουρος πως ολα τα εκανες σωστα?

Χα χα χα… έχεις δίκιο να ρωτάς. Είναι πολύ περίεργο αλλά η θερμοκρασία δωματίου είναι 18-20. Και έχω δοκιμάσει να απλώσω την πάστα όπως λέει το manual με λίγο στην μέση ,σε ευθεία γραμμή και να την απλώσω με κάρτα παντού. Με τον τρόπο του manual το έκανα 3 φορές με την stock πάστα και 1 με zalman super thermal. Έχω σιχαθεί να βάζω και να βγάζω την μητρική για να αλλάζω ψήκτρες, ανεμιστήρες και πάστες. Τρέλα σου λέω.

Ειλικρινά φίλε μου έχω κάνει τα πάντα. Φαντάσου ότι πήγα στο κατάστημα που αγόρασα την Νoctua να την τσεκάρουν και επειδή δεν βγάλαμε άκρη μου έδωσαν άλλη ,καινούρια. Το αποτέλεσμα? ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΠΡΙΝ. Μέχρι email στην Noctua support έστειλα.

΄Μήπως αυτές οι θερμοκρασίες είναι με IBT ή LinX;Αν ναι,δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ψύχτρα αφού δεν είναι ρεαλιστικό μέτρο απόδοσης μιας και τίποτα δε ζεσταίνει τόσο τον cpu.Επίσης κοίτα εδώ .ι7 920 στα 3.8ghz και πιάνει 77c.Εσύ στα 4ghz είναι λογικό να πιάνεις τα 80c.

Μπορεί και να είναι θέμα cpu.Αν έχεις πέσει σε κακό κομμάτι.Πάντως 80 βαθμοί είναι λίγο τσιμπημένη.Εγώ με μάπα i7 930(tj max 98),στα 4,2 έχω 74.mega shadow push pull,με standard μνήμη

post-16107-1416075032,1513_thumb.jpg

Είναι με IBT όντως. Αλλά και πάλι είναι δυνατόν να είναι πιο ζεστή από την V6GT ? Και έστω πως είναι έτσι, εγώ θέλω κάτι καλύτερο για μεγαλύτερο overclocking αλλά στον αέρα. Και για τα τεστ σταθερότητας θα φτάσω τέτοιες θερμοκρασίες. Ας ξεχάσουμε την Noctua. Κάτι άλλο υπάρχει?

Μπορεί και να είναι θέμα cpu.Αν έχεις πέσει σε κακό κομμάτι.Πάντως 80 βαθμοί είναι λίγο τσιμπημένη.Εγώ με μάπα i7 930(tj max 98),στα 4,2 έχω 74.mega shadow push pull,με standard μνήμη

Αν είχα τέτοιες θερμοκρασίες με τέτοια settings δεν θα ήθελα τίποτα άλλο.

:clap:

Πήγαινε σε h70 για επιπλέον επιδόσεις αν και νομίζω πως κάτι λάθος έχεις κάνει.Μπας και έχεις βάλει το lna ή το ulna της noctua;τ

Αν αυτό που λες είναι οι αντιστάσεις για τους ανεμιστήρες, όχι δεν τα έχω βάλει.

Τώρα για το Η70 το είχα στο μυαλό μου από πριν αλλά στο Google φαίνεται να είναι χειρότερο από το Noctua και φοβάμαι μην φάω μεγαλύτερη πατάτα.

με τα νουμερα σου (σχεδον) δηλαδη 4140mhz 1.336vcore HT ON με την h70 65-69 σε παιχνιδια με τους ανεμιστηρες στις 1600rpm και 85c με prime με τους ανεμιστηρες σε full στροφες 2000rpm.+2-3 βαθμους πανω στις παραπανω θερμοκρασιες με 4.2 και 1.375vcore, αν βγαλεις HT -10 σε ολα.

• 3 weeks later...

Εγω με την Η70 και 2 ultrakaze 3k ρυθμιζμένους στα 1.6κ rpm (πολυ αθόρυβο mode) Στα 4.2 με ΗΤ On έχω 72 βαθμούς στο ΙΒΤ kai στις 2.4κ rpm (ανεκτός θόρυβος την ημέρα αλλά όχι τη νύχτα με απόλυτη ησυχία) έχω 68 βαθμούς. Η H70 είναι μακράν καλύτερη απο την Noctua με υψηλής στατικής πίεσης ανεμιστήρες γιατι το ψυγείο της είναι αρκετά μεγάλης πυκνότητας και οι ανεμιστήρες που δίνει η Corsair δεν θα λέγα πως είναι οι καταλληλότεροι. Επίσης σε πραγματικές συνθήκες (δλδ κλειστό case και με 2 κάρτες se SLI απο κάτω) η διαφορά με την Noctua μεγαλώνει αρκετά. Η Νοctua για να αποδώσει σωστά θέλει τρομερό airflow στο case και αρκετά χαμηλότερο ambient απο την H70.

Ολα αυτά με 1.4v bios (με standard vdroop) 1.312 Σε full load

Εγω με την Η70 και 2 ultrakaze 3k ρυθμιζμένους στα 1.6κ rpm (πολυ αθόρυβο mode) Στα 4.2 με ΗΤ On έχω 72 βαθμούς στο ΙΒΤ kai στις 2.4κ rpm (ανεκτός θόρυβος την ημέρα αλλά όχι τη νύχτα με απόλυτη ησυχία) έχω 68 βαθμούς. Η H70 είναι μακράν καλύτερη απο την Noctua με υψηλής στατικής πίεσης ανεμιστήρες γιατι το ψυγείο της είναι αρκετά μεγάλης πυκνότητας και οι ανεμιστήρες που δίνει η Corsair δεν θα λέγα πως είναι οι καταλληλότεροι. Επίσης σε πραγματικές συνθήκες (δλδ κλειστό case και με 2 κάρτες se SLI απο κάτω) η διαφορά με την Noctua μεγαλώνει αρκετά. Η Νοctua για να αποδώσει σωστά θέλει τρομερό airflow στο case και αρκετά χαμηλότερο ambient απο την H70.

Ολα αυτά με 1.4v bios (με standard vdroop) 1.312 Σε full load

Πάρα πολύ καλά. Σε τι σύστημα όλα αυτά όμως και τα volt δεν διευκρίνισες για τι είναι το καθένα (vcore,imc,vtt)?

Αν βάλεις και μια Φώτο με IBT με αρκετή RAM και REAL TEMP με CPUZ από δίπλα έχω φύγει να το αγοράσω.

Εγώ αυτές τις θερμοκρασίες τις έχω τώρα με 1.32v στα 4000 με 20x200. Αν είναι να δω την αναμενόμενη διαφορά να το αγοράσω. Φοβάμαι όμως μήπως είναι πιο πολύ θέμα επεξεργαστή και φάω φόλα όπως με την Noctua NH-D14 που την έχω και κάθετε στο κουτί της. Είχες αεροψυκτρα πριν το H70 σε αυτό το chip και αν ναι, πια ήταν αυτή και τι διαφορές είδες σε σχέση με το H70?

Θα με βοηθούσαι πάρα πολύ. Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.