Jump to content

ΚΑΜΕΝΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ;

sysyfos

Recommended Posts

Το τροφοδοτικο {thermatalke tr2 550w}μου μετα απο μια διακοπη τις ΔΕΗ παρεδωσε πνευμα.

To ειχα σχεδον απο το 2008 και το μου εκανε εντυπωση πως καηκε. Αφου εγινε διακοπη ρευματος

και εσβησε ο υπολογιστης κατα την επιστροφη του ρευματος μετα απο καποια λεπτα ακουστηκε κατι σαν εκρηξη...προσπαθησα να εκκινησω τον υπολογιστη αλλα τιποτα.

Στην συνεχεια το εβγαλα και το μετρησα με πολυμετρο σε εναν φιλο μου και εδειξε οτι ειναι οντως καμενο

το ανοιξαμε αλλα δεν βρηκαμε κατι καμενο η σκασμενο.Το συγκεκριμενο τροφοδοτικο ηταν συνδεμενο με πολυμπριζο ασφαλειας το οποιο δεν εκανε τιποτα απο τι καταλαβα και το λαμπακι ασφαλειας που εχει λειτουργει κανονικα.

Για αντικατασταση τι μου προτινεται κοντα στα 60 με 70Ε.

Corsair - silverstone - coolermaster - chieftec...

Ανάλογα με το σύστημα που έχεις θα σου πρότεινα να ανέβεις κάνα 20ευρω και να κινηθείς γύρω στα 70-90 ευρά που έχει περισσότερες επιλογές.

Αν πάλι το σύστημα είναι και αυτό από το 2008 τότε στα λεφτά που έχεις θα καλυφθείς από τις παραπάνω μάρκες.

Πριν ένα μήνα περίπου είχα και εγώ την ίδια απορία. Τα περισσότερα σοβαρά PSU ήταν πάνω από 80€ και δεν ήθελα να διαθέσω τόσα λεφτά καθώς για την χρήση του υπολογιστή μου δεν χρειάζεται (no OC, no gaming).

Τελικά πήρα αυτό: OCZ StealthXStream 2 OCZ600SXS2 - Τροφοδοτικό - 600 Watt | Multirama (56,9€) το οποίο έχει παρουσιαστεί και από το thelab ( http://www.thelab.gr/power-supplies-reviews/ocz-stealthxstream-ii-600-review-81964.html ) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Συμφωνω το οcz ειναι μια καλη επιλόγη.Το συστημα αποτελειται απο amd athlon II X3 2.9ghz , 3gb ddr3, δυο seagate 500gb και μια ATI 5770.To cpu ειναι για ολες τις χρησεις gaming internet κλπ.Επισης ψαχνω κατι για προστασια απο τα χαζα τις ΔΕΗ και σκεφτομαι αυτο APC BACK UPS ES 400 - UPS - E-SHOP.GR τι λετε?

Συμφωνω το οcz ειναι μια καλη επιλόγη.Το συστημα αποτελειται απο amd athlon II X3 2.9ghz , 3gb ddr3, δυο seagate 500gb και μια ATI 5770.To cpu ειναι για ολες τις χρησεις gaming internet κλπ.Επισης ψαχνω κατι για προστασια απο τα χαζα τις ΔΕΗ και σκεφτομαι αυτο APC BACK UPS ES 400 - UPS - E-SHOP.GR τι λετε?

Καλύτερα αυτό: EATON NOVA AVR USB LINE INTERACTIVE 625VA - UPS - E-SHOP.GR που είναι και line interactive και καλή μάρκα.

Υπάρχει ένα θέμα με τα UPS και τα τροφοδοτικά που έχουν ενεργό PFC αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος να στο εξηγήσω, κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ, έχει συζητηθεί αρκετά.

Tζιφος εκανα εγκατασταση το νεο τροφοδοτικο και δεν αναψε τιποτα φοβαμαι οτι με αφησε και το mobo.

Πως μπορω να καταλαβω τι εχει καει και τι οχι εχει κανενας καμια ιδεα γιατι εχω απελπιστει με την ολη κατασταση.:wall::wall:

Περιοχή ;;; (αν είσαι κοντά μπορώ να βοηθήσω)

Αν έχεις κάνα φίλο με παρόμοιο μηχάνημα τα πέρνεις όλα παραμάσχαλα και τα δοκιμάζεις ένα ένα για να βρείς ποια δουλεύουν.

δε θα σου συνιστούσα να δοκιμάσεις καλό CPU κτλ εξαρτήματα σε μητρική που ίσως είναι καμμένη γιατί μπορεί να τα κάψεις και αυτά (εγώ την έχω πατήσει έτσι στο παρελθόν και χάλασα μια CPU σε δοκιμή μητρικής που δεν bootare).

Ευχαριστω παιδες για τις απαντησεις θα το στειλω στο e-shop για ελεγχο γιατι ολα τα εξαρτηματα τα εχω παρει απο κει (mobo,επεξεργαστη,gpu,μνημες,σκληρο,τροφοδοτικο) και εχω εγγυηση σε ολα τα εξαρτηματα αν βρουν κατι να μου τα αντικαταστησουν για να μην κανω πειραματα τσαμπα.

Επισης πρεπει να κοιταξω και για UPS δεν θελω να τα πατησω παλι ετσι :fist::fist:

όταν έχεις PSU ποιότητας χώμα όπως το TR2 χωρίς UPS τότε παίζεις ρώσικη ρουλέτα με το μηχάνημα σου. Τυχερός είσαι που είσαι ακόμη εντός εγγύησης. Πάντως κανονικά αν έχεις φάει power surge δεν αναγνωρίζεται εγγύηση στο PSU και πάει λέγοντας. Γιατί σου λέει ο κατασκευαστής ότι το PSU που σου πούλησα είναι να δουλεύει μέχρι κάποια Volts και όχι με τάσεις που τα ξεπερνούν. Με λίγα λόγια δεν ευθύνεται ο κατασκευαστής για τις μαμακίες της ΔΕΗ.

Δηλαδή όταν έχεις PSU ποιότητας χώμα όπως το TR2 χωρίς UPS και χωρίς γείωση στην πρίζα εδώ και 3μισι χρόνια,οπως εγώ, τότε πόσο κωλοφαρδος είσαι που ζεί ακομα το μηχάνημα σου?:fie::tw:

όταν έχεις PSU ποιότητας χώμα όπως το TR2 χωρίς UPS τότε παίζεις ρώσικη ρουλέτα με το μηχάνημα σου. Τυχερός είσαι που είσαι ακόμη εντός εγγύησης. Πάντως κανονικά αν έχεις φάει power surge δεν αναγνωρίζεται εγγύηση στο PSU και πάει λέγοντας. Γιατί σου λέει ο κατασκευαστής ότι το PSU που σου πούλησα είναι να δουλεύει μέχρι κάποια Volts και όχι με τάσεις που τα ξεπερνούν. Με λίγα λόγια δεν ευθύνεται ο κατασκευαστής για τις μαμακίες της ΔΕΗ.

To τροφοδοτικο φιλε μου ηταν ετσι και αλλιως εκτος εγγυησης(αγορα απο 2007)πηρα καινουργιο.Το παραξενο σε ολη την υποθεση ειναι πως δεν εσκασε το πλουμπριζο ασφαλειας που ειχα και βγηκαν off ολα τα αλλα psu,mobo και router....

Θα το ανοιξω απο περιεργεια να το δω απο μεσα.Τωρα οσα για το αν tr2 ειναι χωμα δεν ξερω παντως εχω δει και κορυφαια psu να σκανε και κατι κινεζικα να ζουν ακομη.Ειναι και θεμα τυχης αλλα και τι μετρα προστασιας παιρνεις.

στα PSUs και γενικά στα ηλεκτρονικά δεν υπάρχει θέμα τύχης. Αν σκάσει γερό power surge με ένα του κιλού θα κλαις όλο το σύστημα ενώ με ένα καλό θα κλαις μόνο το PSU στη χειρότερη. Να το θέσω απλά, τα PSUs του κιλού δεν έχουν σχεδόν καθόλου transient filtering stage (δε συζητάω καν για thermistor και ας είναι πάμφτηνα) με αποτέλεσμα όλα τα spikes να περνάν σε αυτό και στη συνέχεια και στο σύστημα. Επίσης οι πυκνωτές τους είναι χειρίστης ποιότητας και σκαν μετά από κάποιο διάστημα και συν τις άλλης δε φιλτράρουν σωστά της AC αρμονικές (ripple) με αποτέλεσμα να γερνάν πολύ πιο πρόωρα οι πυκνωτές της μητρικής, VGA κτλ. Είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να σε αποχαιρετήσει κάτι.

Το πολύμπριζο ασφαλείας μόνο ασφάλεια δεν παρέχει. Μόνο με UPS με AVR είσαι καλυμμένος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.