Jump to content

Αναποφασιστος , GPS η κινητο για αμαξι και για ποδηλατο;Δεν ξερω!

GoMaR

Recommended Posts

Καλημερα παιδια.

Λιγα πραγματα για την χρηση που το θελω.

ειχα ενα παλιο gps απλο (roadfinder 143) το οποιο εκανε μια χαρα την δουλεια του αλλα μου το κλεψαν.

Απο τοτε ειμαι χωρις gps.Επειδη σκεφτομαστε παντα θετικα και κατι παραπανω απο αυτο που εχουμε , ψαχνομουν για ενα καλο gps το οποιο ισως συνδιαζα και αλλα πραγματα γιατι ειμαι και gadgetakias...οπως διαφορα καλα προγραμματα (pdf , movies , music κλπ)

Βεβαια δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτα ολα αυτα απο μια συσκευη PDA.Οποτε απο την μια λεω να παω σε μεγαλυτερη οθονη , αλλα απο την αλλη θελω να εχει και καλη αυτονομια γιατι κανω ΠΟΛΥ ποδηλατο σε βουνα(ναι ξερω ενα garmin 705 θα με βολευε)

Οποτε ερχομαστε στο εξης διλημμα.Υπαρχει gps που να μπορω να περναω χαρτες ορειβατικους η να σχεδιαζω διαδρομες ωστε να μπορω να το εχω και στο ποδηλατο και παραλληλα να μπορω να το χρησιμοποιω για το αμαξι ;

υποχωρησεις σαφως και θα γινουν του στυλ μεγαλη οθονη η να μη μπορω να δω καποια βιντεακια λεω τωρα.

Δε θελω να κανει την ιδια δουλεια με το 705 , απλως θα ηθελα εναν πιο αναλυτικο χαρτη βουνων..

Επισης ολα τα gps βλεπω οτι κρατανε 1,5 ωρα περιπου.Αν ειναι τοσο οντως , δε με συμφερει να ψαχτω και αντιστοιχα για χρηση ποδηλατου.

Επισης θα ηθελα διπλα την γνωμη σας για gps μονο για χρηση αυτοκινητου , οπως επισης και να το παιξω διπλο ταμπλω (και για ποδηλατο δλδ)

λεφτα οσο πιο λιγα τοσο καλυτερα

εννοω στο 100-140μαξ.Δε ζηταω πολυτελειες..Να ειναι ευκολο στο "ξεκλειδωμα" και να περναω οτι θελω εγω απο προγραμματα.

Θα εκτιμουσα να με διευκολυνατε γιατι δε ξερω αν αυτο που ζηταω ειναι ευκολο και σιγουρα με την ροη της συζητησης ισως παρθει και καποια αποφαση.

Σας ευχαριστω ολους

(εννοειται οτι εχω ανοιξει θεμα και σε αντιστοιχα navi forums..)

Πειτε μου ποια ειναι η σωστη κατηγορια για τετοια θεματα ; :p

Κάπου είχα δει φορτιστή κινητού για ποδήλατο αλλά δεν θυμάμαι που και για πιο (μάλλον NOKIA N8 ίσως και γιοτόφωνο). Νομίζω κάποιο GPS ή κινητό με φορτιστή ποδηλάτου θα είναι ότι πρέπει.

Και κινητο να παρεις πανω απο 2-3 αντε με το ζορι 4 ωρες θα κρατησει γιατι τους την κατεβαζει την μπαταρια το gps...ασε που το 5800 δεν ειχε και το καλυτερο gps.το ειχα για αυτο το λεω...

μαλλον προς τα εκει θα καταληξω , αν ειναι να μου βγαζει την ψυχη το κλειδωμα , να μη κραταει η μπαταρια κλπ.....ε δε θα κανω ποδηλατο στη τελικη.

απλως ηθελα ενα κινητο που να συνδιαζα gps πολης και κανα στατιστικο για ποδηλατο.(συνδιασμος και με μουσικη)..

Αλλα αν ολο αυτο κραταει μια ωρα , ευχαριστω δε θα παρω..

Τωρα το πηρα και αντι να μου κανει τη δουλεια πιο ευκολα , μου την δυσκολευει..θα φαει διωξιμο

αν ειναι να παρω garmin , θα παρω μονο που μου διχνει και χαρτες.αλλιως δε παιρνω

επισης τοσα λεφτα σκαμε , δε μπορουσαν να το κανουν να ειναι και gps πολης ; α να χαθουνε

ηθελα μια μεση λυση η οποια δεν υπαρχει βλεπω.ατιμη αγορα

To iPhone κάνει όλα αυτά που θες, αλλά το κόστος του δεν είναι μικρό, δεδομένου ότι θα αγοράσεις και τις όποιες εφαρμογές χρειάζεσαι.

Από την άλλη, αν και υπάρχουν εξαιρετικές θήκες, πολύ ανθεκτικές, δε θα το πρότεινα γιατί μόνο που σκέφτομαι ότι σε κάποια τούμπα θα φύγει μαζί με το ποδήλατο και ποιός ξέρει που θα καταλήξει, είναι θέμα... Πάντως, ξέρω αρκετούς ποδηλάτες που το χρησιμοποιούν, γιατί έχουν τηλέφωνο, gps, tracker, iPod σε μία συσκευή. Επίσης κάπου είχε πάρει το μάτι μου φορτιστές με ηλιακή ενέργεια και δυναμό για τις ρόδες. Αυτά προφανώς κάνουν για όλα όσα έχουν USB τροφοδοσία

Γενικά μιλάω, σου είπα και για κατσάβραχα, ότι φοβάμαι τι θα γίνει με μια τούμπα. Αλλά πάλι, κάποιοι το έχουν. Τώρα, ρίσκο έχει και το Garmin. Έχω δει αρκετά σπασμένα από τούμπες. Αυτό είναι πάντα θέμα. Τουλάχιστον με το iPhone, έχεις 4 σε 1. Επίσης μπορείς να ψάξεις για 3GS μεταχείρω. Σίγουρα θα το βρεις φθηνά, δεν υπάρχει λόγος για καινούριο.

Νομίζω το nokia 5800 ειναι οτι χρειαζεσε. Πιστευω οτι το gps ειναι περιτο αφου τωρα το κανουν και τα κινητα. Εχω το παραπανω τηλεφωνο και μπορω να σου εγγυηθω οτι το gps του ειναι πολυ καλο

Iphone για να κανει τη δουλεια του?ειμαστε καλα?την κανει και με τα μισα χρηματα.σχεδον ολα εχουν πλεον mp3,gps κτλ.δεν χρειαζεται να σκασει 300+.ασε που το iphone με την οθονη που εχει δεν νομιζω να κραταει και αυτο πανω απο κανα 2ωρο.

γιατι δεν παιρνεις ενα σετακι χαρτες να εισαι κομπλε?:p

to fortisa mish wra k to sportstracker mu kratise 3 wres k kategrafe to taksidi me to amaksi.an krataei kana 6 wro full fortishs tha eimai komple.oso gia to gps car tha parw fortisth k me afhnei adiaforo.epishs twra me to a-gps mesw wap lockarei grhgorotera.sorry gia ta latinika alla to 5800 einai sta agglika.mo0

@Wizard!

παιζω με ενα iphone 4 και μ αυτες τις ποδηλατικες εφαρμογες απο περιεργια (στο σπιτι μου,οχι στο βουνο)

BikeMateGPS for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

Cycle?meter GPS Cycling Computer for Road & Mountain Biking for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

GPS Kit for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

έχουν φοβερους χαρτες για ποδηλατες με γραμενα υψομετρα πανω κτλ

οι περισσοτερες απο αυτες τις εφαρμογες εκτος απο τους δικους τους χαρτες που μπορεις

να κατεβασεις συνδεονται με το google maps του iphone

και οταν εχεις wifi μπορεις να κατεβασεις χαρτες google σε satellite μορφη που ειναι τρομερη

βοηθεια για τους ποδηλατες βουνου γιατι εχουν την καλυτερη οπτικη επαφη με το πιο στενο μονοπατι

που οδηγει και με πιο αλλο συνδεεται + τους χαρτες της καθε εφαρμογης που δειχνει και τα υψομετρα

αυτος ειναι τρομερος συνδυασμος. Ομως τους google sattelite η google δεν σαφηνει να τους κατεβασεις

και να τους εχεις παντα μαζι σου χωρις wifi.

και εκει επεμβαινει το Cydia... με το maps enhancer :magic:

δεν χρειαζεται καν να κατεβασεις οποιοδηποτε χαρτη, γιατι εχεις οτιδηποτε θελεις

σε οποιοαδηποτε μορφη θελεις(κυριως το sattelite μας ενδιαφερει αφου μιλαμε για βουνα)

χωρις wifi :dance3:

και δεν χρειαζεται να μπεις στην διαδικασια να κατεβαζεις Gbs χαρτες απο ολη την Ευρωπη κτλ

Θελεις να πας χορτιατη, σειχ σου και θερμη μια μερα πριν φυγεις απο το σπιτι σου ανοιγεις

τις περιοχες στο google maps και τις εχεις μαζι σου στην cache memory της συσκευης

και τους ανοιγεις με οποιοδηποτε εφαρμογη θελεις του apple store.

για βουνο ειναι πραγματικα μεγαλη βοηθεια, υπαρχει ομως ενα θεματακι οπως λέτε και εσεις

δεν παιζει να στερεωσεις τετοια συσκευη και οποιαδηποτε αλλη, πανω σε ποδηλατο οταν βρισκεσαι σε μονοπατια-βραχους

εγω ουτε καν για ΧC δεν το σκεφτομαι.. αλλα ουτε θα εδινα 200Ε + για garmin συσκευη να την στερεωσω στο ποδηλατο (μιλαμε για βουνα και κοτρονια και πεσιματα ο gomar ξερει) και αυτα λεφτα ειναι!!!

Εγω σκεφτομαι να βαζεις το iphone ή οποια αλλη συσκευη θελεις μεσα σε τσαντα μεσα στην πετσετα μεσα σε θηκη φυσικα και την περνεις μαζι σου μονο για γυμναστικη στο βουνο (οχι για καταβασεις κτλ) και να ανακαλυπτεις νεα μονοπατια και περιοχες, να το συμβουλεσαι οποτε θελεις και να σημειωνεις τις διαδρομες μεσα στις εφαρμογες του iphone που κανουν παπαδες. Οταν παω να τρεξω σε ειδικες δυσκολες περιοχες ετσι κι αλλιως δεν εχω τιποτα πανω μου ουτε στο ποδηλατο, ουτε garmin ουτε iphone ουτε τιποτα δεν γινεται. Ενας κουβαλαει μια τσαντα καθε φορα με παλια κινητα και σαμπρελες, οι αλλοι μονο προστατευτικα και κρανη.

εγω μπριζονομαι πολυ να εχω μαζι τους χαρτες με 326pixels/inch του iphone 4 παντα μαζι μου

αλλα σκεφτομαι για μτχ iphone 3G μονο για αυτην την δουλεια, και μεσα στην τσαντα....τα πεσιματα και τα κουνηματα ειναι

δεδομενα στο βουνο.

Χωρίς να είμαι κάποιος γκουρού του ποδηλάτου και των περιηγήσεων, με τα ελάχιστα που γνωρίζω αδυνατώ να κατανοήσω την ανάδειξη των χαρτών του gps ως πρωτεύων εργαλείο ποδηλασίας.

Ακόμα και αν μιλάμε για "χρυσόψαρο" μετά από 2ο πέρασμα, την διαδρομή την θυμάσαι. Δεν ανακαλύπτουμε τον Αμαζόνιο. Για 2 βουνά χιολιοπατημένα μιλάμε.

Μπορώ να το καταλάβω ως γκατζετ για να γουστάρω και ως τέτοιο αξίζει να δώσεις τα πάρα πάνω από το 500 που προτείνει ο Γιώργος.

Το πραγματικό εργαλείο ποδηλασίας έχει παλμογράφο στροφόμετρο και σύγκριση διαδρομής..

Τα "ρίχνεις" και κάνεις την δουλειά για την οποία είναι φτιαγμένο. Ένα όργανο που θα αλλάξεις μετά από 10 - 15 χρόνια.

Τηλέφωνα στην τσάντα, μέσα σε πετσέτα, κάτω από μαξιλάρι, πάρε ένα στατικό και κάτσε σπίτι σου.

Χωρίς να είμαι κάποιος γκουρού του ποδηλάτου και των περιηγήσεων, με τα ελάχιστα που γνωρίζω αδυνατώ να κατανοήσω την ανάδειξη των χαρτών του gps ως πρωτεύων εργαλείο ποδηλασίας.

Ακόμα και αν μιλάμε για "χρυσόψαρο" μετά από 2ο πέρασμα, την διαδρομή την θυμάσαι. Δεν ανακαλύπτουμε τον Αμαζόνιο. Για 2 βουνά χιολιοπατημένα μιλάμε.

Μπορώ να το καταλάβω ως γκατζετ για να γουστάρω και ως τέτοιο αξίζει να δώσεις τα πάρα πάνω από το 500 που προτείνει ο Γιώργος.

Το πραγματικό εργαλείο ποδηλασίας έχει παλμογράφο στροφόμετρο και σύγκριση διαδρομής..

Τα "ρίχνεις" και κάνεις την δουλειά για την οποία είναι φτιαγμένο. Ένα όργανο που θα αλλάξεις μετά από 10 - 15 χρόνια.

Κοιτα, γενικα ετσι ειναι. Εμεις δεν κουβαλαμε τιποτα απο αυτα. Ουτε θα παρω κανα iphone μαζι μου.Εχουμε ενα παλικαρι που ξερει απ εξω τα περισσοτερα μονοπατια εδω, και μας λεει ποτε πρεπει να κατεβασουμε και την σελα, πριν το καταλαβουμε εμεις βλεποντας αρχικα το μονοπατι, γιατι ξερει τι γινεται στην πορεια. Αλλα τα εχει φαει με το κουταλι 15χρονια...

Αλλα αν θελεις να κανεις κατι διαφορετικο, και σχεδιασεις μια πορεια που κανεις απο την παρεα δεν την ξερει και τοσο καλα, την μελετας λιγο σπιτι και ειναι θα ηταν βοηθεια να την εχεις μαζι σου. Μου εχει τυχει αρκετες φορες να παιρνω διαδρομη που δεν ξερω, και μετα να μην βρισκω να γυρισω πισω, και να ξαναπερνω την ιδια και πισω. Και συνηθως στην επιστροφη ειναι τοιχος ανηφορα, οποτε ποδηλατο στην πλατη. Αν ηξερες ομως απο πριν οτι βγαζει σε αδιεξοδο δεν θα πηγαινες απο εκει, αλλα ετσι μαθαινεις και τα μονοπατια.

Γενικα παντως κανεις και χωρις gps δεν θα σου λειψει...

Ακομα και εκτος θεσσαλονικης δλδ υποψιαζομαι αν ειχαμε οποιδηποτε συσκευη gps θα την αφηναμε στο αυτοκινητο.

αλλα απλα μιλαμε για gps εδω και για αυτοκινητο, και προσωπικα μου εχουν εντυπωση οι εφαρμογες του iphone.

Τηλέφωνα στην τσάντα, μέσα σε πετσέτα, κάτω από μαξιλάρι, πάρε ένα στατικό και κάτσε σπίτι σου.

Εδω διαφωνω 100%

Τηλεφωνο - α ειναι απαραιτητα να εχεις μαζι σου, και ας τα κουβαλας οπως θελεις, αρκει να εχεις.

(αν καποιος θεωρει οτι θελει να το προστατεψει και να το βαλει στην τσαντα να το βαλει εκει, αν εχεις τσεπη φερμουαρ εκει,

οπου θελει, αρκει να υπαρχουν) ενα παλιο οτιδηποτε....

απο εκει και περα σαμπρελες

2α ρουχα, ειδικα αν μιλαμε για χειμωνα, οσο καλα ρουχα εχω δοκιμασει στο κατεβασμα αλλαζω σιγουρα

μιλαμε για πολυ κρυο, σε μεγαλες κλισεις κατηφορικες δεν κανεις για πολυ ωρα πεταλι και οτι χειροτερο

να εχεις εστω και λιγο ιδρωτα πανω σου, τα κανα αυτα μικρος , και καθε βδομαδα αρρωστος, πλεον δεν λεει..

Μα νομίζω ότι η συζήτηση περιστρέφετε γύρο από το τηλέφωνο σαν ποδηλατικό όργανο όχι σαν συσκευή επικοινωνίας. Τηλέφωνο μην μας τύχη αναποδιά νομίζω κουβαλάμε όλοι δεν τίθεται τέτοιο ερώτημα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.