Athanasios2104 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2011 Ψάχνω γυαλόχαρτο υψηλού grit για να λαπάρω τον 9550, και δεν μπορώ να βρω στην Ελλάδα.Συγκεκριμένα θέλω 2000-1500-1000-800-600-400, στο εξωτερικό πολύ προτινόμενα είναι τα Imperial Wetordry της 3M, άλλα δεν τα βρίσκω στο ελληνικό site της 3M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Φεβρουάριος 21, 2011 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Ειχα βρει πριν χρονια αυτα τα νουμερα σε χρωματοπωλειο αρχες Κασσανδρου.Αν θες κανω μια ερωτηση αυριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Φεβρουάριος 21, 2011 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 σε σιδηροπωλειο κ χρωματοπωλειο τα ειχα παρει εγω. προτεινω να μην παρεις 400 γτ ειναι πολυ σκληρο για τον επεξεργαστη . καλυτερα να κατσεις λιγη ωρα παραπανω με τα αλλα κ να βγει τελεια η επιφανεις παρα να παλευεις να σβησεις τις γρατζουνιες απο το 400αρη . μην με ρωτησεις απο που τα πηρα γτ τα ειχα παρει απο σπαρτη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Φεβρουάριος 21, 2011 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Και εγώ από χρωματοπωλείο τα είχα πάρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Φεβρουάριος 21, 2011 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Νούμερα μέχρι 2000 βρίσκεις γενικά σε εργαλεία - χρωματοπωλεία.Επίσης μπορεί να βρεις και σε καταστήματα πλαστικομοντελισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athanasios2104 Φεβρουάριος 21, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 ευχαριστώ παίδες, η αλήθεια είναι ότι σε χρωματοπωλεία δεν ρώτησα, πήγα κατευθείαν σε Praktiker Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Φεβρουάριος 21, 2011 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 εγω σε μαγαζι που πουλαει ειδη φανοποι'ι'ου τα πηρα! απλα προσεχε γιατι ο καθενας βαζει οτι τιμη θελει! πχ για 1 φυλλο 3μ 1000αρι μου ειχε ζητησει ενας 8€, και το βρηκα αλλου με 3€! Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Φεβρουάριος 21, 2011 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 κ εγω 3 το καθενα τα ειχα παρει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Φεβρουάριος 21, 2011 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Άν βρείς ανέβα μέχρι και Νο.3000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 21, 2011 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Σε χρωματοπωλείο στην Πάτρα έχω βρει μέχρι και 3000, στην Θεσσαλονική οπότε θα βρεις σίγουρα κάπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsan Φεβρουάριος 21, 2011 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Ντουκόχαρτα Matador - BondexΕπικοινωνία - Bondex Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Φεβρουάριος 21, 2011 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 ρε παιδια, τι 1000῏2000῏3000 ῞? τα τοσο ψηλα ειναι για να λιαινεις το βερνικι, 1500 πχ χρησιμοποιουν φαναρτζηδες για να φερουν κανα δακρυ απο βερνικι. Το heatspreader ειναι μεταλλο, κ στο 500 να σταματησεις μια χαρα εισαι. μην καθεσαι τωρα και σου τρωει τοση ωρα ενα λαπαρισμα, δεν προκειται να δεις την τρελη διαφορα για τον extra χρονο + χρημα που δινεις. Αλλωστε οι κρεμες (ceramique etc.) αυτο κανουν να καλυπτουν τα κενα και να μεταφερουν την θερμοτητα στο απαγωγικο σωμα.εδιτ> παντως για να απαντησω κ εγω στο ερωτημα σου, ψηλα γυαλοχαρτα βρισκεις σε χρωματοπωλεια, αλλα λογω του οτι αυτα χρησιμοποιουνται κατα κορον απο φαναρτζηδες κ μοντελιστες, θα τα βρεις πιο ευκολα σε αυτα τα χρωματοπωλια. Εγω ειχα παρει για να στοκαρω το αμαξι του πατερα μου, απο τον Μικρομαστορα που βρισκεται στο φαναρι του Σταυρου στην Αγ.Παρασκευη. αν θυμαμαι καλα 1 ευρω το καθενα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Φεβρουάριος 21, 2011 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Εγώ σταμάτησα στο 1200 (για νερού μιλάμε πάντα) και είναι μια χαρά,αν και το 1600 δεν θα με χάλαγε.Με τις τιμές που λέτε έχω πάθει πλάκα,25 λεπτά το ενα τα πήρα πριν 1-2 εβδομάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Φεβρουάριος 21, 2011 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Εγώ σταμάτησα στο 1200 (για νερού μιλάμε πάντα) και είναι μια χαρά,αν και το 1600 δεν θα με χάλαγε.Με τις τιμές που λέτε έχω πάθει πλάκα,25 λεπτά το ενα τα πήρα πριν 1-2 εβδομάδες.τα απλα φυλλα ναι τοσο εχουν! τα φυλλα scratch ομως που μπαινουν σε εκκεντρο τριβειο και το λαπαρισμα γινεται παιχνιδι κανουν 3 ευρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Φεβρουάριος 21, 2011 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Τι τριβείο ρε φιλέ?Σιγα μη πάμε και τόρνο για 1/10 του χιλιοστού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Φεβρουάριος 21, 2011 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Τι τριβείο ρε φιλέ?Σιγα μη πάμε και τόρνο για 1/10 του χιλιοστού.επειδη εχω κανει αρκετες φορες λαπαρισμα με το χερι μεχρι να γινει καθρεπτης...πιστεψε με σου φευγει η πιστη! με το τριβειο σε 20' το πολυ εχω καλυτερο αποτελεσμα και χωρις κοπο! το λαπαρισμα το κανεις για να παρεις τα μεγιστα! ακομη και 1-2 βαθμους! αλλιως δεν το κανεις καθολου αν βαριεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Φεβρουάριος 21, 2011 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2011 Εσύ το κανείς με τριβείο εγώ βαριέμαι?Με τι χερι το λαπάρισμα το έκανα και εγώ κάνα 20'.Το πιο σημαντικό στο λαπάρισμα δεν είναι να γίνει γυαλιστερό (που κάλο είναι να γίνει)όσο το να γίνει επίπεδο ώστε να έχουν καλύτερη επαφή μεταξύ τούς και μην κρατάει πολύ πάστα ενδιάμεσα.Αν σε ενδιαφέρει το γυάλισμα και μόνο βάλε μπράσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Φεβρουάριος 22, 2011 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 μαγκες μια συμβουλη, τριψτε τα χοντρα και πλακωστε το στην ceramique, το ιδιο θαναι..εδιτ> η παστα ειναι για να μενει αναμεσα, ειναι μεταφορεας θερμοτητας, ακομα και το απολυτο να φτασεις με λαπαρισμα, δεν μπορει να φτασεις το επιπεδο της παστας, μιας και το καθε μεταλλο εχει κρυσταλλικη δομη και ως εκ τουτου παντα θα εχει καποιο μικροπορο που θα γεμιζει η παστα. Αρα παστα good! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Φεβρουάριος 22, 2011 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 Υποτίθεται ότι λαπάρουμε για 2 λόγους.1. Για να επιπεδώσουμε τυχών ανομοιομορφίες είτε στην επιφάνεια της ψύκτρας είτε στην επιφάνεια του μεταλλικού καπακιού της CPU.2. Για να κάνουμε όσο πιο λείες-σαν καθρέπτη τις 2 αυτές επιφάνειες.Και γιατί θέλουμε να επιτύχουμε αυτούς τους 2 σκοπούς; Επειδή η θερμοαγώγιμη πάστα έχει μικρότερη θερμική αγωγιμότητα από το μέταλλο. Οπότε όσο περισσότερη επαφή μετάλλου με μέταλλο έχουμε και όσο λιγότερη πάστα παρεμβάλλεται στα κενά που αναπόφευκτα υπάρχουν, τόσο το καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Φεβρουάριος 22, 2011 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2011 Παστα good αλλά πολύ πάστα όχι good.Καλό λαπάρισμα και λίγο πάστα είναι ο καλύτερος συνδυασμός. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=wNcV4MMc9pA&feature=related]Εδω[/ame] θα δεις οτι με κάλο λαπάρισμα η ψήκτρα βεντουζαρει τονεπεξεργαστή δηλαδή κρατάνε ελάχιστο αέρα αναμεσα τουςκαι αυτό είναι πραγματικά good! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.