auditt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2011 Καλησπερα παιδια,εχω μια απορια γιατι σκεφτομαι τελευταια να παρω ενα λαπτοπ αλλα δεν ξερω ποιες ειναι οι διαφορες core i3 vs core i5 στα λαπτοπς, απο οσο ξερω στα desktops οι διαφορα ειναι πως ο i3 ειναι dual core and 4 theads ενω ο i5 quad core and 4 threads,αλλα στα notebooks αυτο δεν συμβαινει, ειδα στο λαπτοπ του φιλου μου που εχει core i5 cpu πως στο cpu-z εγραφε 2 cores 4 threads και απο οσο ειδα στο ιντερνετ ο i3 παλυ 2 cores 4 threads με ιδια μνημη cashe, η μονη διαφορα που ειδα ηταν στην συχνοτητα οπου οι i5 ειναι πιο ψιλα χρονισμενοι δηλαδη αμα ανεβασω τον i3 στην συχνοτητα του i5 θα εχουν ιδιες επιδωσεις?? Παρακαλω καποιος να μου λυσει την απορια Ξανα τονιζω πως αναφαιρομαι σε mobile cpus not desktops cpus ευχαριστω προκαταβολικα περιμενω απαντησεις
p_under Φεβρουάριος 19, 2011 #2 Φεβρουάριος 19, 2011 οι i5 ειναι κ αυτοι dual core με 4 threads , εχουν ομως παραπανω μνημη . πως θα ανεβασεις τον επεξεργαστη με oc ? σε λαπτοπ ? εγω δεν θα το εκανα αυτο (ακομα κ αν το υποστηριζε το λαπτοπ μου). ποσα λεφτα διαθετεις για την αγορα σου κ τι απαιτησεις εχει? αυτα ειναι που εχουν σημασια .edit οι i5 εχουν κ turbo mode .
auditt Φεβρουάριος 19, 2011 Author #3 Φεβρουάριος 19, 2011 με προγραμμα θα εκανα oc η μεσω bios και λεω οc δεν εννοω να τον ανεβασω πολυ αλλα καμια 200-300mhz χωρις να δωσω καθολου ρευματα ωστε να μην εχω θεμα με θερμοκρασιες, ωστε να εχει ιδια συχνοτητα με τον i5, και απο οσο ξερω εχουν ιδια μνημη cashe το εγραψα και πριν εαν δεν το προσεξεςκαι επισης τι ειναι το turbo mode και επισης το θεμα δεν ειναι ποσα διαθετω για λαπτοπ φιλε μουαλλα εαν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξυ των δυο επεξεργαστων ωστε να μην δινω ασκοπα χρηματα!
p_under Φεβρουάριος 19, 2011 #4 Φεβρουάριος 19, 2011 το turbo mode ανεβαζει την συχνοτητα του επεξεργαστη (μεσο multi) . δεν μπορεις να κανεις oc σε ενα φτηνο λαπτοπ για πολλους λογους . αρα ποσα διαθετεις κ για τι χρηση το θες ?
auditt Φεβρουάριος 19, 2011 Author #5 Φεβρουάριος 19, 2011 για την σχολη το θελω να μπορω να τρεχω το autocad με ανεση και να πεζω και να απλο παιχνιδακι σε απλα details και ιντερνετγια αυτο και ρωτησα εαν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα διοτι αφου δεν υπαρχει και ενας i3 θα με κανει
ΝTG Φεβρουάριος 19, 2011 #6 Φεβρουάριος 19, 2011 ετσι οπως το ρωτας..οχι. ...ακομα και ενας P6100 στο μονο που διαφερει με τον i3 ειναι το HT (περα απο την συχνοτητα που πιθανως να διαφερει) και στις επιδοσεις οπου αυτο(ΗΤ) βοηθαει.Οποτε το θεμα δεν ειναι τι προσφερει ο καθενας επεξεργαστης...αλλα ποσα λεφτα θα ηθελες να διαθεσεις για αυτα που μολις ειπες.(καθως επισης και τι μεγεθος θα σε καλυπτε)
auditt Φεβρουάριος 19, 2011 Author #7 Φεβρουάριος 19, 2011 το μεγεθος ειναι 15 ιντσες κατι τετοιο θα με καλυπτε πιστευω τι λετε?HP G62-450sv - Laptop - plaisio.grκαι επισης ενας i3 θα ναι ανετος με το autocad σωστα?
ΝTG Φεβρουάριος 19, 2011 #8 Φεβρουάριος 19, 2011 θα προτεινα αυτο τοτεMsystems.gr - Προϊόντα - Dell Inspiron 15R (N5010) i5-480M - Blackταχυτερο επεξεργαστη ~30% (thanks to turboboost) μεγαλυτερο σκληρο ..(αν το κανεις ποτε εξωτερικo : p)καλυτερη καρτα γραφικων 5650>>6370 ...(υπερδιπλασσια fps για οχι και τοσο απλα παιχνδακια πλεον).και το κυριοτερο ειναι dell..οτι και να παθει στα επομενα 2 χρονια παιρνεις ενα τηλεφωνο και την επομενη μερα ερχονται οπου τους πεις και στο φτιαχνουν.(2years next business day εγγυηση)
auditt Φεβρουάριος 19, 2011 Author #9 Φεβρουάριος 19, 2011 συγουρα ειναι καλυτερη επιλογη αλλα θελω να παρω κατι με δωσεις και ατοκες και το καταστημα που θα το παρω να εχει δωσεις για φοιτητες οπως το public το καταστημα αυτο εχει φιλε τετοια προγραμματα?
ΝTG Φεβρουάριος 19, 2011 #10 Φεβρουάριος 19, 2011 λαπτοπ προτεινα οχι μαγαζι...βρες απο οπου σε ικανοποιει..
auditt Φεβρουάριος 19, 2011 Author #11 Φεβρουάριος 19, 2011 σωστα εχεις δικιοφιλε μουσε ευχαριστω πολυ!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.