Mpilias Μάρτιος 4, 2011 #361 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 Επισης οποιος καταφερει να καλιμπραρει πρωτος τηλεοραση ας δωσει αν δεν του κανει κοπο οδηγιες και για τους επομενους για να μην κολλανε και να τα σενιαρουμε γρηγορα και σωστα..Και φυσικα εντυπωσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Μάρτιος 4, 2011 #362 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 (edited) Επειδή υπάρχει ένα πρόβλημα επικοινωνίας για το αρχείο που χρειάζεται για τηλεόραση, θα το κάνω upload στο hotfile και θα γράψω εδώ το λινκ να το κατεβάσει όποιος θέλει. Θα κάνω edit το ποστ μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα του αρχείου.EDIT: http://hotfile.com/dl/108654466/b7e435d/Spyder3Pro_3.0.4_Setup.exe.htmlΕγκαταστήστε αυτό το πρόγραμμα και όχι την τελευταία έκδοση που έχει βγει στο internet. Ούτε αυτήν που έχει μέσα το cd. Για όποιον εξακολουθήσει να έχει πρόβλημα συστήνω windows xp. Ευχαρίστως να βοηθούσα από κοντά τον πρώτο να καλιμπράρει αλλά δυστυχώς θα φύγω εκτός Αθηνών μέχρι τη Δευτέρα. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 4, 2011 από wacko_gr 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Μάρτιος 4, 2011 #363 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 λοιπον εχω γυρισει μαζευω κ φευγω. Το calibrator θα το παρει o takis-pa που εχει ενα monitor μονο και απο οτι μου ειπε θα το δωσει στον Daidalo που μενει κοντα. Μολις τελειωσουν τα παιδια απο ανατολικα, το παιρνω καλιμπραρω και παει στον Μπιλια που μενει Περιστερι για να δωθει στους πρισσοτερους.Ειμαστε ενταξει? παιδια εχω limited access το σκ οποτε πρεπει να το κλεισουμε τωρα.Τελος, οποιος το παιρνει, γραφει εδω οτι ειναι στην κατοχη του κ την κατασταση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Μάρτιος 4, 2011 #364 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 οκ από μένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Μάρτιος 4, 2011 #365 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 οταν την χρησιμοποιεις για windows θα κανεις το calibration με το cd του, απλα και γρηγορα σε καθοδηγει το προγραμμα.. Για τη λειτουργια της τηλεορασης λογικα θα πρεπει να κανεις τη διαδικασια με το dve και το hd709..Οδηγιες ακριβεις εγω δεν ξερω αλλα τα λεει ολα ο οδηγος που εχει δωσει λινκ ο wacko στις πρωτες σελιδες του θεματος..Η διαδικασια παιρνει απο μισαωρο και πανω για το dve που φτιαχνει το επιπεδο του μαυρου και απο μισαωρο και πανω επισης για το hd709 που φτιαχνει τα χρωματα..Για τη λειτουργια τηλεορασης δεν ξερω αν αξιζει να παιδευτεις εσυ αφου εκει βλεπεις μονο ελληνικα καναλια τα οποια δεν ξερω τι διαφορα θα καταλαβεις.. οι διαφορες φανταζομαι οι καλες θα ειναι σε hd υλικο (windows, ταινιες)Αλλα δεν χανεις κατι να το προσπαθησεις...Σαν μονιτορ υπολογιστη παντως παιρνει νομιζω κανα πενταλεπτο δεκαλεπτο το πολυ..τα settings το μόνιτορ τα κρατάει σε ένα custom preset? δηλαδή θα δίνει οδηγίες και εγώ θα πειράζω το μενού του μονιτορ για να το φτοιάξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Μάρτιος 4, 2011 #366 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 Όχι. Φτιάχνει το spyder ένα icc profile με τις ρυθμίσεις και με το που μπαίνει στα windows το φορτώνει. Εσύ δεν κάνεις τίποτα απολύτως. Αφού όμως εσύ έχεις τηλεόραση μονιτορ ίσως ήταν καλύτερα να κάνεις hardware calibration από την τηλεόραση. Εκτός αν η τηλεόραση δεν έχει ρυθμίσεις χρώματος και greyscale οπότε no go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Μάρτιος 4, 2011 #367 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 παιδιά το αρχείο που θα φτιάξει το spyder μετά στα windows μπορούμε να το πάρουμε και να το κάνουμε save σε άλλους σκληρούς ώστε όταν κάνουμε φορματ να μην χρειαστεί να κάνουμε όλη την διαδικασία και απλά να φορτώσουμε το αρχείο ... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Μάρτιος 4, 2011 #368 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 Αν έχουμε 2pc σε ένα μόνιτορ με διαφορετικές vga (intel-ati) πρέπει να κάνουμε 2 διαφορετικά icc profiles?Sent from my Galaxy S using Tapatalk Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Μάρτιος 4, 2011 #369 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 (edited) Παρελαβα το καλιμπρατιρι απο τον fotme οπως συνενοηθηκαμε ( Αψογος ο Σπυρος )και το χρησιμοποιησα στην οθονη απο το pc. Οντως πολυ ευκολος ο χειρισμος του και η ολη διαδικασια κραταει 10 λεπτα. Εγκατασταση απο cd, σου λεει ακριβως τι να κανεις και ολα κομπλε. Τωρα ομως τιθεται το εξης ζητημα. Εγω εχω 2 μηχανακια και 4 λειτουργικα και πρεπει να το κανω σε καθε ενα απο αυτα (ετσι τουλαχιστον καταλαβα εγω) αρα αν κανεις format θα πρεπει να το ξαναεγκαταστησεις. Υπαρχει κατι αλλο που δεν ξερω; Αν μπορει ο wacko σαν πιο εμπειρος ας πει. Επισης να πω οτι στην συσκευασια του εχει 1ον το εν λογω μηχανακι 2ον cd εγκαταστασης με serial number που χρειαζεται 3ον μια βεντουζα για crt οθονες-τηλεορασεις 4ον Quick Start Guide 5ον Πανακι οθονης σφραγισμενο (και ετσι θα το δωσω) Αυτα,αν καποιος θελει κατι εδω ειμαι. edit: Η διαφορά αισθητη. Αξιζει τα λεφτα του Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 4, 2011 από takis-pa Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάρτιος 4, 2011 #370 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 θελει να το κανεις σε καθε πισι που χρησιμοποιεις, εκτος και αν καλιμπραρεις την οθονη σαν τηλεοραση. Αν κανεις φορματ στον ιδιο υπολογιστη (ιδια καρτα γραφηκων δλδ) τοτε εγκαθιστας παλι το προγραμμα και το βαζεις να φορτωνει το αρχειο. Εμενα δεν εχει πολλες ρυθμισεις η οθονη οποτε μαλλον θα καλιμπραρω με τον υπολογιστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk82 Μάρτιος 4, 2011 #371 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 Θα φτιαχτει καποιο προγραμμα για τη σειρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpilias Μάρτιος 4, 2011 #372 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 εγω λεω τωρα το χει ο τακης, και μετα ας τελειωνουν τα παιδια που ειναι κοντα του και μετα να παει στον fotme να κανει κι αυτος δουλεια και μετα να κατεβει και προς τα μας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpilias Μάρτιος 4, 2011 #373 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 Επειδή υπάρχει ένα πρόβλημα επικοινωνίας για το αρχείο που χρειάζεται για τηλεόραση, θα το κάνω upload στο hotfile και θα γράψω εδώ το λινκ να το κατεβάσει όποιος θέλει. Θα κάνω edit το ποστ μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα του αρχείου.EDIT: Hotfile.com: One click file hosting: Spyder3Pro_3.0.4_Setup.exeΕγκαταστήστε αυτό το πρόγραμμα και όχι την τελευταία έκδοση που έχει βγει στο internet. Ούτε αυτήν που έχει μέσα το cd. Για όποιον εξακολουθήσει να έχει πρόβλημα συστήνω windows xp. Ευχαρίστως να βοηθούσα από κοντά τον πρώτο να καλιμπράρει αλλά δυστυχώς θα φύγω εκτός Αθηνών μέχρι τη Δευτέρα.Ζηταει serial ομως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Μάρτιος 4, 2011 #374 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 Ζηταει serial ομως.. Ναι και αυτο που εχουμε με το cd δεν το παιρνει. Τι κανουμε; Με αυτο ασχολουμε τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Μάρτιος 4, 2011 #375 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2011 θελει να το κανεις σε καθε πισι που χρησιμοποιεις, εκτος και αν καλιμπραρεις την οθονη σαν τηλεοραση. Αν κανεις φορματ στον ιδιο υπολογιστη (ιδια καρτα γραφηκων δλδ) τοτε εγκαθιστας παλι το προγραμμα και το βαζεις να φορτωνει το αρχειο. Εμενα δεν εχει πολλες ρυθμισεις η οθονη οποτε μαλλον θα καλιμπραρω με τον υπολογιστη.αν αλλάξω κάρτα γραφικών χαλάει ο μπακλαβάς???hardware calibration είναι δύσκολο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάρτιος 5, 2011 #376 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2011 Εγώ είμαι Ζωγράφου και θα το ήθελα προς το τέλος του μήνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Μάρτιος 5, 2011 #377 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2011 Mpilias το serial δε χρειάζεται πουθενά. Το πρόγραμμα της colorvision δε θα το ανοίξουμε καν. Εμείς θέλουμε μόνο τον οδηγό που εγκαθίσταται με την έκδοση αυτή για να δουλέψει το HCFR. Το αρχείο spyder3.dll δηλαδή. Μιλάμε για ρύθμιση τηλεόρασης πάντα. Αν πρόκειται να καλιμπράρουμε οθόνη, χρησιμοποιούμε κανονικά την τελευταία έκδοση του προγράμματος. Hardware calibration είναι σαφώς δυσκολότερο αλλά σαφώς καλύτερο. Της οθόνης είναι πανεύκολο. Δεν κάνεις απολύτως τίποτα πέραν του να τρέξεις την εφαρμογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpilias Μάρτιος 5, 2011 #378 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2011 A ωραια..Οποτε μαγκες αν εχω καταλαβει καλα παμε my computer-> program files->datacolor-> spyder3pro, και απο κει αντιγραφουμε το spyder3.dll και το κανουμε paste στο φακελο του hcfr..Σωστος wacko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάρτιος 5, 2011 #379 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2011 αν αλλάξω κάρτα γραφικών χαλάει ο μπακλαβάς???hardware calibration είναι δύσκολο?ναι...ετσι μου ειχαν πει τα παιδια της προηγουμενης ομαδικης. Γιατι στην ουσια τωρα καλιμπραρουμε την καρτα γραφηκων κατα καποιο τροπο. Ενω αν γινει hardware calibration της τηλεορασης, ρυθμιζεις στην ουσια τα χρωματα της τηλεορασης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Μάρτιος 5, 2011 #380 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2011 Εγώ θα επιμείνω πάντως επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους όσοι παραλαμβάνουν να αναφέρουν και τα κομμάτια της συσκευασίας. Τουλάχιστον θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δε θα χαθεί κάτι.Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts