Jump to content



Εφαρμογή θερμοαγώγιμης πάστας


AIRETIKOS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για την εφαρμογή θερμοαγώγιμης πάστας υπάρχουν διάφοροι τρόποι

προσωπικά (αναλόγως την πάστα) χρησιμοποιώ τη μέθοδο με τον "κόκκο ρυζιού".

Ορισμένες όμως χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης,θέλουν άπλωμα κ.τ.λ.

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες για την εφαρμογή πάστας με οδηγούς ώστε να επιτύχουμε

όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη επαλείψει.

Υ.Γ.Οι φωτογραφίες έχουν σκοπό να δείξουν τον τρόπο εφαρμογής

μην κρίνετε από το δικό μου αποτέλεσμα μιας και το σελοτέϊπ μου ήταν παλιό

(είχε χνούδια και ούτε κολλούσε καλά) αλλά και η ποσότητα της πάστας δεν ήταν αρκετή.

p1010925-5558.jpgp1010925-5558.jpg

p1010926-5559.jpg

p1010928-5560.jpg

p1010929-5561.jpg

p1010931-5562.jpg

p1010932-5563.jpg

p1010935-5564.jpg

Για ορισμένους μπορεί να είναι περιττό (ίσως να έχουν δίκαιο) άλλοι μπορεί να το βρουν χρήσιμο.5564-p1010935

Ωραία πατέντα...

Απλά δεν διευκρινίζεις πού βάζεις την αρχική ποσότητα της πάστας.

Π.χ. στο κέντρο της ψύκτρας και μετά την απλώνεις προς τα άκρα ;;;

Πολυ φασαρια για το τιποτα κατα τη γνωμη μου. Λιγη παστα στη μεση και μετα η πιεση που ασκει η ψυκτρα κατα την εφαρμογητης κανει τη δουλεια...

Ανάλογα αν η πάστα είναι αρκετά παχύρρευστη και σκληρή ή πιο νερουλή. Αν συμβαίνει το πρώτο, τότε καλό είναι να την απλώνουμε.

Κάπου έβλεπα δοκιμές "αυτο - απλώματος" της πάστας.

Δηλαδή σε σχήμα κόκκου ή γραμμής ή σταυρού κλπ και μετά πίεση με την ψύκτρα.

Θυμάμαι ότι το καλύτερο αποτέλεσμα το έδινε ο σταυρός ή το "Χ", καθώς ό κόκκος και η γραμμή δεν απλώνονταν σε μεγάλο ποσοστό της επιφάνειας.

Βέβαια το άπλωμα εκ των προτέρων - και μάλιστα με κάρτα, όπως ο φίλος - εξασφαλίζει εγγυημένο αποτέλεσμα.

εγω την απλωνω με τηλεκαρτα ομοιομορφα και προσεχω τις ακρες να μην ξεχιλιζει η παστα, πολυ καλη η ιδεα.Παντως το ''χ'' ή ο ''σταυρος'' δεν ποιστευω οτι απλωνουν ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια την παστα:triniti:

ρε παιδια οπως και να την βαλεις απο τη στιγμη που θα την πιεσει η ψυκτρα και μετα θα ζεσταθει απο την λειτουργια του cpu και θα γινει πιο "νερουλη" θα απλωσει παντου ομοιομορφα. Και τεστ να κανεις για το απλωμα της παστας οι διαφορες που ισως προκυψουν αντε να ειναι 1-2 βαθμοι που παιζει απο πολλους λογους ασχετους με τους τροπους εφαρμογης της παστας. πχ. διαφορετικη ποσοτητα που σε τοσο μικρη επιφανεια ακομα και μισο γραμμαριο θα επιφερει διαφοροποιηση.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=eg7i1-zPX68&feature=related]MrCrowley[/ame]

όπως αναφέρθηκε πιο πάνω είναι ανάλογα τη πάστα.

Ο τρόπος που δείχνω έχει σκοπό την ομοιόμορφη

εφαρμογή και την αποφυγή μεγαλύτερης ποσότητας

από το επιθυμητό.

ωραια μπουτακια...εεεεε κιθαρα ηθελα να πω:p

επισης να προτεινω κατι μιας και ασχολουμαστε με το θεμα της επαλοιψης?

μιας κι ερχεται Καθαρα Δευτερα δεν ανοιγουμε κι ενα thread για την επαλοιψη της ταραμοσαλατας απανω στη λαγανα...?:):):)

Προτεινω λοιπον επαλοιψη με μαχαιρι, παχος εως 0,5cm αναλογος το ποσο ΄λμυρη ειναι και οπωσδηποτε επανω σε φρεσκια ξεροψημενη λαγανα!

περιμενω και εναλλακτικους τροπους που θα επιθερων καλυτερη μασηση και καταποση του παραδοσιακου εδεσματος...

ωραια μπουτακια...εεεεε κιθαρα ηθελα να πω:p

επισης να προτεινω κατι μιας και ασχολουμαστε με το θεμα της επαλοιψης?

μιας κι ερχεται Καθαρα Δευτερα δεν ανοιγουμε κι ενα thread για την επαλοιψη της ταραμοσαλατας απανω στη λαγανα...?:):):)

Προτεινω λοιπον επαλοιψη με μαχαιρι, παχος εως 0,5cm αναλογος το ποσο ΄λμυρη ειναι και οπωσδηποτε επανω σε φρεσκια ξεροψημενη λαγανα!

περιμενω και εναλλακτικους τροπους που θα επιθερων καλυτερη μασηση και καταποση του παραδοσιακου εδεσματος...

μιας και ήμαστε ήδη offtopic να μάθετε ότι αυτά τα μπουτάκια, είναι αντρικά (wtf japan)

μιας και ήμαστε ήδη offtopic να μάθετε ότι αυτά τα μπουτάκια, είναι αντρικά (wtf japan)

θελω να κανω εμετο...:hang3::hang3::hang3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.