Jump to content

Πρόβλημα με νέο pc!

achilleass

Recommended Posts

Σαν νέο μέλος του forum θα ήθελα να ρωτήσω τους παλαιότερους για δύο προβλήματα που εμφανίζει ο υπολογιστής που έφτιαξα χθές.

Αρχικά 1) κάθε φορά που ανοίγω το τροφοδοτικό, την πρώτη φορά που ανοίγω το pc από μπροστά ανάβει για δύο δευτερόλεπτα και αμέσως σβήνει, ενώ με την δεύτερη φορά παίρνει κανονικά.

2) Έπειτα και όταν ανοίξει τα BIOS δεν μου αναγνωρίζουν το dvd, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να περάσω τα Windows, αν και το dvd έχει ρεύμα και δουλεύει κανονικά.

'Οποιες σκέψεις, πληροφορίες και ερωτήσεις ευπρόσδεκτες για την επίλυση του προβλήματος.

Για το 1) έχω ερώτηση: κάνει κάποιο μπιπ η μητρική;

Για το 2 βάλε το dvd σε τέτοια θέση που να μπορείς να το ρυθμίσεις να δουλεύει σε ide mode ενώ την ίδια στιγμή οι σκληροί να είναι σε AHCI mode. Πιθανώς οι οδηγοί του sata controller να μην περιλαμβάνονται στο dvd των windows και γι' αυτό να μην αναγνωρίζεται το dvd από τα windows.

1) Δεν κάνει κανένα ήχο.

2) Μπορείς να μου διευλκρινήσεις πως θα γίνει. Σημ: Τα Windows δεν τα έχω εγκαταστήσει ακόμη.

Φτάνει ως το σημείο που γράφει: Reboot and select proper Boot Device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

Αν δεν κάνει ήχο τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό ή δεν έχουν συνδεθεί καλά τα καλώδια του power.

Για το 2. υπάρχουν 2 περιπτώσεις:

α) έχει καταστραφεί το δισκάκι

β) δεν έχεις ορίσει στο BIOS ποια συσκευή θα χρησιμοποιήσει για την εκκίνηση του υπολογιστή. Μπες στο BIOS και βρες που ορίζονται οι boot devices. Εκεί βάλε σαν πρώτη συσκευή το dvd και σαν δεύτερη τον HDD.

Κάνε πρώτα το β και μετά έλεγξε αν ισχύει το α. Δηλαδή αν μετά τον ορισμό του dvd ως πρώτης συσκευής εκκίνησης το πρόβλημα παραμένει τότε το δισκάκι έχει πρόβλημα.

Έχεις ενεργοποιήσει τον IDE controller στο BIOS;;;; Για κοίτα λίγο μήπως είναι ενεργοποιημένος μόνο ο SATA. Επειδή δεν ξέρω τί BIOS έχεις κοίτα στο εγχειρίδιο της μητρικής για να δεις πώς ενεργοποιείς τους controllers...

Χμμμ...IDE dvd είπες ε; Άλλαξες το jumper στο dvd από slave σε master; Είναι η τελευταία λύση που μου έρχεται στο μυαλό οπότε αν και αυτό είναι εντάξει όπως και οι καλωδιώσεις τότε θέλεις νέο dvd.

Αντιμετώπιζα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια μητρική της MSI,όσο και αν ακουστή περίεργο το πρόβλημα ηταν στη κάρτα γραφικών και συγκεκριμένα στο DVI.Ρίξε μια ματια στο βύσμα αν είναι καλά σφιγμένο.

1) κάθε φορά που ανοίγω το τροφοδοτικό, την πρώτη φορά που ανοίγω το pc από μπροστά ανάβει για δύο δευτερόλεπτα και αμέσως σβήνει, ενώ με την δεύτερη φορά παίρνει κανονικά.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω σε Asus P5Q, αλλά σε μένα γίνεται επειδή έχω το τροφοδοτικό συνδεδεμένο με ups και κάθε φορά που σβήνω το pc κλείνω και το ups. Αν δεν κάνω λάθος αυτό ονομάζεται cold boot και τουλάχιστον σε μένα δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια.

Δοκίμασε χωρίς να κλείνεις το τροφοδοτικό από πίσω.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω σε Asus P5Q, αλλά σε μένα γίνεται επειδή έχω το τροφοδοτικό συνδεδεμένο με ups και κάθε φορά που σβήνω το pc κλείνω και το ups. Αν δεν κάνω λάθος αυτό ονομάζεται cold boot και τουλάχιστον σε μένα δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια.

Δοκίμασε χωρίς να κλείνεις το τροφοδοτικό από πίσω.

Μετά την πρώτη φορά ανοίγει κανονικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.