greekfragma Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2011 Η κατάσταση απαιτεί αρκετή προσοχή. Σήμερα είχα τηλέφωνο στο κινητό μου με αναγνώριση 00123456 ως νούμερο. Google βρίσκει οτι είναι κλήσεις μέσω skype. Ακούγεται κάποιος να πληκτρολογεί σε υπολογιστή διάφορα και ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής κειμένου μου εκφωνεί προσωπικά μου στοιχεία που πολύ δύσκολα έως αδύνατον να διασταύρωσε μέσω internet. Προσέχω πολύ και δε γουστάρω να βγάζω την προσωπική μου ζωή με κάθε λεπτομέρεια σε fb και λοιπά και πραγματικά απορώ με το πλήθος των στοιχείων που είχε στα χέρια του αυτός που έκανε αυτή την κλήση. Γνώριζε τις σπουδές μου, πού έχω εργαστεί, που ζω, που είναι η καταγωγή μου και που μένουν οι δικοί μου. Δέχθηκα επίσης απειλές. Υπάρχει μάρτυρας για τη συνομιλία που είχα σε ανοιχτή ακρόαση. Επίσης αύριο το πρωί πάω να ενεργοποιήσω στην εταιρία κινητής την υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλων κλήσεων σε περίπτωση που ξανακαλέσει. Παρακαλώ να απαντήσει μόνο όποιος γνωρίζει περαιτέρω για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν ή τι άλλο μπορώ να κάνω για να βρω τον υπαίτιο. (φυσικά Tsakonas ως official attender) Ευχαριστώ προκαταβολικά και παρακαλώ όχι σχόλια συμπαράστασης. Ας κρατήσουμε το θέμα καθαρό να επικεντρωθούμε στην ουσία του τι γίνεται από δω και πέρα. Πιθανόν έγινε κάτι τέτοιο [ame] [/ame]το θέμα είναι οτι με ενδιαφέρει ποιος έχει προσωπικά μου στοιχεία και τα παίζει μέσω soundboard. Υπάρχει περίπτωση με άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών λόγω κακόβουλης κλήσης να μπορέσω να βρω την ip του? να δώσει δηλαδή πράσινο φως και η cosmote και ο OTE (connx).
Jaco Φεβρουάριος 16, 2011 #2 Φεβρουάριος 16, 2011 Στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα πάρεις τηλέφωνο... στέλνουν email στους αντίστοιχους φορείς (skype, provider) και αυτοί απαντάνε με ip και τα στοιχεία...
nobig Φεβρουάριος 16, 2011 #4 Φεβρουάριος 16, 2011 Δεν έχει σημασία αν είναι κάποιος βλάκας "φίλος".Συμφωνώ με τον jaco ότι πρέπει να επικοινωνείς με το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος
STINK Φεβρουάριος 16, 2011 #5 Φεβρουάριος 16, 2011 Πάντως αν επικοινωνήσεις με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος πες και σε μας το τηλέφωνο γιατί έχω δοκιμάσει 20 διαφορετικούς αριθμούς και ποτέ δεν με εξυπηρέτησαν.
filthy_dwarf Φεβρουάριος 16, 2011 #6 Φεβρουάριος 16, 2011 έλαβα κλήση σήμερα απο 2144161600 , δεν ακουγόταν τίποτα και με το που έλεγα "παρακαλώ" έκλεινε. googlαρα και βρήκα ότι είναι τηλέφωνο απο Dallas/usa και χρησιμοποιήται για scam..... κάτι δεν πάει καλά....
greekfragma Φεβρουάριος 16, 2011 Author #7 Φεβρουάριος 16, 2011 Στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα πάρεις τηλέφωνο... στέλνουν email στους αντίστοιχους φορείς (skype, provider) και αυτοί απαντάνε με ip και τα στοιχεία...Πήρα τη δίωξη και μου παν τα εξής:Έχουν ακόμα 3 παρόμοιες περιπτώσεις τους τελευταίους 2μήνες.Το Skype εδρεύει US που έχει διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο και που η φάρσα μέσω skype δεν αποτελεί αδίκημα. Έχουν ζητήσει στις προηγούμενες περιπτώσεις τα στοιχεία από το Skype και δε τους τα δίνουν λόγω του νομοθετικού πλαισίου που αναφέρω.Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ενεργοποιήσω την Υπηρεσία κακόβουλων κλήσεων στην εταιρία τηλεφωνίας μου (5 ευρώ το 15ήμερο, που παίζει και την αντίστοιχη προειδοποίηση σε όσους παίρνουν με απόκρυψη) και εφόσον πραγματοποιηθεί η κλήση μόνο τότε μπορούν να δώσουν το νούμερο που με καλεί (την απόκρυψη, για skype είπαμδε δε παίζει κάτι) κοινώς ''λος τούλος''Tsakonas αν έχεις να προσθέσεις κάτι μετά από αυτά be my guest.
qbiefox Φεβρουάριος 16, 2011 #8 Φεβρουάριος 16, 2011 Χωρις να εχω καποια εμπειρια στο συγκεκριμενο ζητημα, εχω να προτεινω το εξης. Μπες και αλλαξε το pass σου σε οποιοδηποτε site εχει τα προσωπικα σου στοιχεια, με κατι πιο δυνατο. Νομιζω ειναι η πρωτη κινηση που μπορεις και πρεπει να κανεις. Επισης κανε κανα search για κανα trojan κλπ.... Ποτε δεν ξερεις. Εγω θα περιμενα αν θα επαναληφθει κατι τετοιο, και μετα θα ενεργοποιουσα την Υπηρεσία κακόβουλων κλήσεων. Αλλα αυτο εξαρταται και απο το τι ειδους απειλες ακουσες...
greekfragma Φεβρουάριος 16, 2011 Author #9 Φεβρουάριος 16, 2011 Τα pass είναι αλλαγμένα σε κάτι πολύ δυνατό. Σε 2 site που είχα αδύναμο κωδικό άλλαξαν χθες βράδυ και εκεί.Trojans κλπ δε παίζει. Γνωρίζω πολύ καλά τί χρήση κάνω over the internet και που μπαίνω. Άλλωστε δεν ασχολούμαι πλέον και τόσο πολύ όσο πριν από χρόνια. Υπάρχει επίσης εδώ και πολύ καιρό πρόγραμμα για monitor στο router που καταγράφει τις προσπάθειες για hacking. Στο site μου επίσης ενημερώνομαι καθημερινώς για ότι attacks γίνονται και από που.
agreekos Φεβρουάριος 16, 2011 #10 Φεβρουάριος 16, 2011 Τα pass είναι αλλαγμένα σε κάτι πολύ δυνατό. Σε 2 site που είχα αδύναμο κωδικό άλλαξαν χθες βράδυ και εκεί.Trojans κλπ δε παίζει. Γνωρίζω πολύ καλά τί χρήση κάνω over the internet και που μπαίνω. Άλλωστε δεν ασχολούμαι πλέον και τόσο πολύ όσο πριν από χρόνια. Υπάρχει επίσης εδώ και πολύ καιρό πρόγραμμα για monitor στο router που καταγράφει τις προσπάθειες για hacking. Στο site μου επίσης ενημερώνομαι καθημερινώς για ότι attacks γίνονται και από που.Φιλαράκι, τα σπας !!!!
Nick61 Φεβρουάριος 16, 2011 #11 Φεβρουάριος 16, 2011 Φράγμα να σε ρψτήσω κάτι...; όταν σου έλεγε ο εκφωνητής προσωπικά στοιχεία, τί είδους....;; Θα μπορούσαν αυτά τα προσωπικά στοιχεία να είναι εμφανή σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ίσως...; Να τα πήρε/πήραν από εκεί...;;
hayabusa Φεβρουάριος 16, 2011 #12 Φεβρουάριος 16, 2011 Προσέχω πολύ και δε γουστάρω να βγάζω την προσωπική μου ζωή με κάθε λεπτομέρεια σε fb και λοιπά και πραγματικά απορώ με το πλήθος των στοιχείων που είχε στα χέρια του αυτός που έκανε αυτή την κλήση. Αν κατάλαβα καλά, με βάση το παραπάνω δεν έχει εκτεθειμένα τέτοια στοιχεία στο ιντερνετ. (και πολύ καλά κάνει). Γιώργο, απευθείας επικοινωνία με τους διαχειριστές του skype δοκίμασες; Αν όχι, στείλε κανένα email. Δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει
papajim Φεβρουάριος 16, 2011 #13 Φεβρουάριος 16, 2011 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου. Ότι σου έλεγαν ήταν στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά ; Επίσης υπάρχει καμία περίπτωση να έστειλες βιογραφικό μέσω internet ή κάποια φόρμα με τα προσωπικά σου στοιχεία και να τα βρήκαν από εκεί ;
Chosen Φεβρουάριος 16, 2011 #14 Φεβρουάριος 16, 2011 Με το συμπάθειο, αλλά αυτό μου ακούγεται για φάρσα από άτομο το οποίο σε ξέρει. Την πληροφορία "που μένουν οι γονείς σου" δεν θα την βρεις στο Skype, ούτε στο Gmail, ούτε στο Facebook και δεν έχει σχέση με hacking ή τον router σου.Κάποιος που ξέρεις σου έκανε πλάκα, τι σημασία έχει αν η φάρσα έγινε μέσω Skype ή μέσω τηλέγραφου.Δοκίμασε να επικοινωνήσεις με Skype να δεις αν μπορούν να σου δώσουν την IP, αλλά μεταξύ μας το βλέπω χλωμό. Γίνονται χιλιάδες κλήσεις Skype ανά πάσα στιγμή και δεν ξέρω κατά πόσον είναι εύκολο να βρεθεί η πληροφορία, ασχέτως με το αν την δίνει το Skype ή όχι.
trendy Φεβρουάριος 16, 2011 #15 Φεβρουάριος 16, 2011 Γιώργο όλα όσα σου ανέφερε ο φαρσέρ (διέυθυνση, σπουδές, καταγωγή κλπ) τα ξέρω και εγώ που δεν είμαι ούτε κολλητός σου ούτε ερωτευμένος μαζί σου :man_in_love: Μπορεί να τα έχεις κάπου μαζεμένα στον υπολογιστηή ή τα έχεις μέσα σε κάποιο βιογραφικό που έδωσες αριστερά και δεξιά, οπότε να πως τα βρήκε μετά αυτός. Στις απειλές τι σου έλεγε; Ότι του μαγάρισες την αδερφή και θα ανέβει απο τα Ανώγεια να σε μαχαιρώσει; Ότι ανακάλυψε το δεσμό σου με την ανήλικη κόρη του; :kiss3: Να κάνεις πίσω από τη δουλειά που έχεις βάλει στο μάτι; Ότι το Saab ήταν χάλια διατηρημένο; Να γυρίσεις πίσω την κόκα που έκλεψες από τον Ντον Βίτο;
magicman Φεβρουάριος 16, 2011 #16 Φεβρουάριος 16, 2011 οτι ειπε ο Chosen, εφοσον προσεχεις την ''εικονα'' σου στο νετ... και αυτος που σε πηρε ηξερε συγκεκριμενα στοιχεια και καλα, σε γνωριζει προσωπικα..Αν υποπτευεσαι καποιον, φιλαρακι/γνωστο, ρωτα τον, και πες οτι θα πας στην διωξη ηλ. εγκηματος, μην κατσει καμια στραβη(αν ξεκινησε ως πλακα)
chris1924 Φεβρουάριος 22, 2011 #17 Φεβρουάριος 22, 2011 Για σας και από εμένα. (Αναφέρομαι στο 2144161600) Με πείρανε από αυτό το νούμερο και το πάτησα και εγώ στο google και βρεθηκα εδω. Λοιπόν όση ώρα διαβαζα αυτά που γράφατε με ξαναπήρανε. Το ξανάσηκώνω και μου είπαν ότι είναι από τον χρυσό οδηγό και άρχισε να μου λέει ένας τύπος το ποιός είμαι και για την δουλειά μου. Και ότι θα με βάλουν στον Χρυσό οδηγο με χάρτη για να βρίσκουν την δουλειά μου κλπ. Εγω του είπα οκ βάλτε με, αλλά μετά μου είπε για συνδρομή 8€!!!! τον μήνα μέσω λογαριασμού ΟΤΕ που εγώ του απάντησα ότι δεν με ενδιαφέρει και του το έκλεισα. Βέβαια την πρώτη φορά που με πήρανε άκουγα παρασιτα και έτσι αρχισα την αναζήτηση. Αλλα κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση και δεν ξέρω αν γίνεται, είναι ότι εγώ έχω forthnet πως θα μπω στον ΟΤΕ? Αυτά τα λιγα...
filthy_dwarf Φεβρουάριος 22, 2011 #18 Φεβρουάριος 22, 2011 Για σας και από εμένα. (Αναφέρομαι στο 2144161600) Με πείρανε από αυτό το νούμερο και το πάτησα και εγώ στο google και βρεθηκα εδω. Λοιπόν όση ώρα διαβαζα αυτά που γράφατε με ξαναπήρανε. Το ξανάσηκώνω και μου είπαν ότι είναι από τον χρυσό οδηγό και άρχισε να μου λέει ένας τύπος το ποιός είμαι και για την δουλειά μου. Και ότι θα με βάλουν στον Χρυσό οδηγο με χάρτη για να βρίσκουν την δουλειά μου κλπ. Εγω του είπα οκ βάλτε με, αλλά μετά μου είπε για συνδρομή 8€!!!! τον μήνα μέσω λογαριασμού ΟΤΕ που εγώ του απάντησα ότι δεν με ενδιαφέρει και του το έκλεισα. Βέβαια την πρώτη φορά που με πήρανε άκουγα παρασιτα και έτσι αρχισα την αναζήτηση. Αλλα κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση και δεν ξέρω αν γίνεται, είναι ότι εγώ έχω forthnet πως θα μπω στον ΟΤΕ? Αυτά τα λιγα...ναι και εγώ τα άκουσα τα παράσιτα...
newlynx Φεβρουάριος 24, 2011 #19 Φεβρουάριος 24, 2011 Με πήραν και μένα σήμερα 3 φορές αλλά δεν μου μίλησε κάποιος όταν το σήκωσα ενώ στο βάθος είχα παράσιτα. Πολύ περίεργο....
Daytime Dreamer Φεβρουάριος 25, 2011 #20 Φεβρουάριος 25, 2011 Με πήραν και μένα σήμερα 3 φορές αλλά δεν μου μίλησε κάποιος όταν το σήκωσα ενώ στο βάθος είχα παράσιτα. Πολύ περίεργο....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.