paris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2011 Εχω μνημη DDR2 4GB αυτες εδω.Eπειδη παρομοιες δεν βλεπω να υπαρχουν πλεον, ποιες μου προτεινετε να προσθεσω ωστε να παω στα 6 ή στα 8GB?
BloodMage Φεβρουάριος 15, 2011 #4 Φεβρουάριος 15, 2011 οποιαδηποτε 800αρα με 4αρια και 12αλλα ποιος ο λογος να πας σε 8Giga RAM? σε DDR2 κιολας
dpolal Φεβρουάριος 15, 2011 #5 Φεβρουάριος 15, 2011 Kαι εγώ το ίδιο πιστεύω, με τα 4 είσαι μια χαρά...
paris Φεβρουάριος 15, 2011 Author #6 Φεβρουάριος 15, 2011 οποιαδηποτε 800αρα με 4αρια και 12αλλα ποιος ο λογος να πας σε 8Giga RAM? σε DDR2 κιολαςΓιατι, αν εχεις DDR2 απαγορευεται να πας σε 8GB?Θελω να παω σε 8GB ωστε να απενεργοποιησω το pagefile, αλλα και για αναβαθμιση. 8 ειναι καλυτερα απο 4.Οι διαθεσιμες μνημες με cas 4 ειναι ελαχιστες(πχ. αυτες εδω) αλλα θελω να ρωτησω τι γινεται με τα Volts. Αυτα εξαρτιονται απο τη μητρικη?
yanni Φεβρουάριος 15, 2011 #7 Φεβρουάριος 15, 2011 Αν δεν ψάχνεις και το τελευταίο 1% (άντε να είναι 2%) των επιδόσεων πάρε ένα ζευγάρι 2Χ2GB, DDR2 800, 1.8V, και ρύθμισε από το BIOS να παίζουν όλες με cas 5. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα με 2V (που θέλουν οι ADATA) να σου δουλέψουν και αυτές με cas 4, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ψάχνεσαι και τελικά να πληρώνεις extra για DDR2 μόνο και μόνο για να πας από cas 5 σε cas 4.
paris Φεβρουάριος 15, 2011 Author #8 Φεβρουάριος 15, 2011 Aπ οτι ειδα φιλε μου, υπαρχουν και ddr2 με cas5 εξισου ακριβες.Το θεμα βεβαια ειναι ποιες συγκεκριμενες θα αγορασω. Ποιες μου προτεινεις εσυ? Οι kingston που εδειξα ειναι καλες? ή να παρω τιποτα φτηνοτερες και με χειροτερα εστω timings?Εχει σημασια σε τι volts δουλευουν τα dimm sockets των μητρικων? πχ. αυτη εδω αναφερει:"4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory"Αυτο σημαινει οτι μνημες που δουλευουν by default στα 2.0V οπως οι δικες μου, θα πρεπει υποχρεωτικα να υποχρονιστουν ρυθμιζομενες στο bios στα 1.8V?Oλες οι μητρικες εχουν τετοιους περιορισμους τασης?
yanni Φεβρουάριος 15, 2011 #9 Φεβρουάριος 15, 2011 Αν μπορείς να βρεις DDR2 με cas 5 σημαντικά φτηνότερες γιατί να δώσεις 75€; Απλά λέω ότι δεν θα πρέπει να κολλήσεις στο cas 4. Δεν λέω κρίμα είναι να μην αξιοποιηθεί το cas 4, αλλά σε καθημερινή χρήση δεν θα δεις καμιά διαφορά.Τα 1.8V είναι η default τάση λειτουργίας για τις DDR2 και όλες οι μητρικές την default τάση θα σου αναφέρουν. Η ADATA απλά σου εξασφαλίζει ότι οι συγκεκριμένες μνήμες με λίγο παραπάνω ρεύμα (2V) μπορούν να δουλέψουν με cas 4. Αμφιβάλλω να μην δουλεύουν με 1.8V στα 800MHz με cas 5.Τώρα να σου προτείνω συγκεκριμένες δεν ξέρω. Από τα χέρια μου έχουν περάσει κυρίως Mushkin, Micron, Teamgroup και Transcend. Mushkin 1000άρες και 800άρες. Ε οι 1000άρες θέλουν 2.1V ρεύμα για να πιάσουν τα 1000 ενώ οι 800άρες δουλεύουν στα 1.8V και δεν δίνουν καμιά εγγύηση προφανώς ότι μπορούν να δουλέψουν σε υψηλότερα MHz με ή χωρίς ρεύμα. Κατά τα άλλα αν τις βάλεις δίπλα δίπλα και τις δουλέψεις στα 800MHz με 1.8V στο μόνο που διαφέρουν είναι στο χρώμα της ψήκτρας. Όλες οι άλλες μάρκες 800άρες, κανένα πρόβλημα να τις συνδυάσεις μεταξύ τους και αν δεν κάνεις overclock δεν σε νοιάζει ποιες έχεις πάνω στην μητρική σου. Απλά πάντα ρυθμίζεις (αν χρειαστεί) το BIOS με βάση την ποιο αργή μνήμη. Πρέπει να πέσεις σε κάποια κουφή ασυμβατότητα για να πεις ότι ατύχησες, π.χ. οι teamgroup δεν δούλεψαν σε δύο μητρικές με SB600, κανένα απολύτως πρόβλημα σε μητρικές με SB7X0. Τρέχα γύρευε...
paris Φεβρουάριος 15, 2011 Author #10 Φεβρουάριος 15, 2011 Ωστε ολες οι DDR2 μητρικες εχουν default 1.8V... και ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψουν οποιεσδηποτε ddr2 με 1.7V-2.2V στην oνομαστικη τους αυτη λειτουργια?Πραγματι, αυτες οι adata εχουν 4-4-4-11/12 με 2.0V και 5-5-5-18 με 1.8V, oπως βλεπω στο cpu-z. Oταν κατεβαζω τα timings στο bios το ρευμα(ταση) ανεβαινει απο μόνο του?Απ οτι καταλαβα μου προτεινεις να παρω φτηνες DDR2 800MHz με cas 5 για να τις προσθεσω στις υπαρχουσες, και ολες μαζι να τρεχουν σε αυτo το cas. Kαι παλι ομως... οι πιο φτηνες που εχει το Πλαισιο ειναι αυτες οι Τranscend στα 70.
yanni Φεβρουάριος 16, 2011 #11 Φεβρουάριος 16, 2011 Ωστε ολες οι DDR2 μητρικες εχουν default 1.8V... και ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψουν οποιεσδηποτε ddr2 με 1.7V-2.2V στην oνομαστικη τους αυτη λειτουργια?Δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψουν.Πραγματι, αυτες οι adata εχουν 4-4-4-11/12 με 2.0V και 5-5-5-18 με 1.8V, oπως βλεπω στο cpu-z. Oταν κατεβαζω τα timings στο bios το ρευμα(ταση) ανεβαινει απο μόνο του?Δεν το ξέρω αυτό. Αν δεν κάνω λάθος όταν αλλάζεις τον διαιρέτη ώστε η μνήμη να δουλέψει στην ανάλογη ταχύτητα (...533,667,800...) η μητρική θέτει αυτόματα και τα ανάλογα timmings.Απ οτι καταλαβα μου προτεινεις να παρω φτηνες DDR2 800MHz με cas 5 για να τις προσθεσω στις υπαρχουσες, και ολες μαζι να τρεχουν σε αυτo το cas. Kαι παλι ομως... οι πιο φτηνες που εχει το Πλαισιο ειναι αυτες οι Τranscend στα 70.Θα σου έρθει ποιο οικονομικά και γενικότερα θα έχεις περισσότερες επιλογές ενώ θα χάσεις ελάχιστα σε επιδόσεις. Αυτό βέβαια είναι το τι θα έκανα εγώ στην θέση σου. Το τι θα κάνεις εσύ είναι άλλο θέμα. Και βέβαια δεν υπάρχει μόνο το Πλαίσιο. Στο Skroutz οι τιμές ξεκινάνε από τα 50€ ενώ αν δεν βιάζεσαι και δεν σε ενοχλεί να πάρεις μεταχειρισμένες υπάρχουν και οι αγγελίες.
paris Φεβρουάριος 16, 2011 Author #12 Φεβρουάριος 16, 2011 Δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψουν. Aρα μου λες οτι μια μνημη ddr2 χρονισμενη απ τη μανα της στα 2.2V θα δουλεψει κανονικα με 2,2V σε μια μητρικη με ταση socket στα 1,8V. Γιατι σε ενα αλλο forum μου ειπαν οτι θα δουλεψει 50-50... Δεν το ξέρω αυτό. Αν δεν κάνω λάθος όταν αλλάζεις τον διαιρέτη ώστε η μνήμη να δουλέψει στην ανάλογη ταχύτητα (...533,667,800...) η μητρική θέτει αυτόματα και τα ανάλογα timmings. Koιταξε, δε μιλησα για αλλαγη ΜΗz, μόνο timings. Πιο αναλυτικα: Παω bios και βλεπω οτι το default cas ειναι 5 με ταση 1.8V, οπως διαβαζω στο cpu-z. Mετα παω παλι bios και αλλαζω το cas απο 5 σε 4, οποτε το cpu-z μου αναφερει ταση 2V. Aυτη λοιπον η αυξηση ρευματος εγινε απο μονη της, αυτοματως? Θα σου έρθει ποιο οικονομικά και γενικότερα θα έχεις περισσότερες επιλογές ενώ θα χάσεις ελάχιστα σε επιδόσεις. Αυτό βέβαια είναι το τι θα έκανα εγώ στην θέση σου. Το τι θα κάνεις εσύ είναι άλλο θέμα. Και βέβαια δεν υπάρχει μόνο το Πλαίσιο. Στο Skroutz οι τιμές ξεκινάνε από τα 50 ενώ αν δεν βιάζεσαι και δεν σε ενοχλεί να πάρεις μεταχειρισμένες υπάρχουν και οι αγγελίες. Αν βαλεις στο Skroutz "ddr2 800" oι πιο φτηνες που μπορεις να βρεις ειναι αυτες εδω με 49,60. Μαρκα μ εκαψες και φυσικα χωρις ψυκτρες... Σοβαρα θα συνδυαζες τις turbo Adata με ενα τετοιο κουρελι?
yanni Φεβρουάριος 16, 2011 #13 Φεβρουάριος 16, 2011 Aρα μου λες οτι μια μνημη ddr2 χρονισμενη απ τη μανα της στα 2.2V θα δουλεψει κανονικα με 2,2V σε μια μητρικη με ταση socket στα 1,8V. Γιατι σε ενα αλλο forum μου ειπαν οτι θα δουλεψει 50-50... Αυτές οι συχνότητες με αυτά τα ρεύματα είναι εκτός προδιαγραφών JEDEC και δεν μπορεί να στις εγγυηθεί στο 100% ούτε ο κατασκευαστής, ασχέτως αν τυπικά σου δίνει μια κάποια εγγύηση ότι θα δουλέψουν. Θα πρέπει και η μητρική να μπορεί να δώσει π.χ. 2.2V. Αυτό που λέω είναι ότι λογικά όλες αυτές δουλεύουν στα 800MHz με 1.8V και cas 5. Koιταξε, δε μιλησα για αλλαγη ΜΗz, μόνο timings. Πιο αναλυτικα: Παω bios και βλεπω οτι το default cas ειναι 5 με ταση 1.8V, οπως διαβαζω στο cpu-z. Mετα παω παλι bios και αλλαζω το cas απο 5 σε 4, οποτε το cpu-z μου αναφερει ταση 2V. Aυτη λοιπον η αυξηση ρευματος εγινε απο μονη της, αυτοματως? Από σύστημα σε σύστημα ίσως να μην ισχύουν τα ίδια πράγματα. Υποθέτω πάντως ότι η μητρική, με βάση το πως το περιγράφεις, με την αλλαγή σε cas 4 άλλαξε αυτόματα και το ρεύμα. Αν βαλεις στο Skroutz "ddr2 800" oι πιο φτηνες που μπορεις να βρεις ειναι αυτες εδω με 49,60. Μαρκα μ εκαψες και φυσικα χωρις ψυκτρες... Σοβαρα θα συνδυαζες τις turbo Adata με ενα τετοιο κουρελι? Αποτελέσματα αναζήτησης ddr2 - Μνήμες 4GB , DDR2 , Desktop , 2 modules , 800 MHz | Skroutz.gr Αν τα 4GB από το κουρέλι κόστιζαν μέχρι 50€ χαλαρά θα τα συνδύαζα. Άλλωστε και οι Barbastroumf μνήμες, λογικά τσιπάκια κάποιου μεγάλου κατασκευαστή θα έχουν, ο Barbastroumf παίζει να βάζει μόνο την φίρμα του πάνω. Όσο για τις ψήκτρες, αν δεν τις κάψεις στο ρεύμα τις μνήμες είναι απλά για εφέ. Από εκεί και πέρα σου έχω ήδη γράψει το ότι τι θα κάνεις τελικά είναι δική σου επιλογή. Εγώ λέω απλά μια άποψη. Δεν είσαι υποχρεωμένος να την δεχτείς.
paris Φεβρουάριος 16, 2011 Author #14 Φεβρουάριος 16, 2011 Αυτές οι συχνότητες με αυτά τα ρεύματα είναι εκτός προδιαγραφών JEDEC και δεν μπορεί να στις εγγυηθεί στο 100% ούτε ο κατασκευαστής, ασχέτως αν τυπικά σου δίνει μια κάποια εγγύηση ότι θα δουλέψουν. Θα πρέπει και η μητρική να μπορεί να δώσει π.χ. 2.2V Φιλε μου, προηγουμενως ειπες "Δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψουν" και τωρα λες οτι δεν μπορει 100% να το εγγυηθει ουτε ο κατασκευαστης? Από σύστημα σε σύστημα ίσως να μην ισχύουν τα ίδια πράγματα. Υποθέτω πάντως ότι η μητρική, με βάση το πως το περιγράφεις, με την αλλαγή σε cas 4 άλλαξε αυτόματα και το ρεύμα. Oριστε ενα image απ το cpu-z. Θεωρεις οτι με αλλη μητρικη μπορει να ηταν αλλιως τα νουμερα? Παντα αυτοματα δεν ανεβαινει το ρευμα σε τετοιες περιπτωσεις? ή υπαρχουν και περιπτωσεις που πρεπει να το ανεβασει ο χρηστης χειροκινητα? Αν τα 4GB από το κουρέλι κόστιζαν μέχρι 50 χαλαρά θα τα συνδύαζα. Άλλωστε και οι Barbastroumf μνήμες, λογικά τσιπάκια κάποιου μεγάλου κατασκευαστή θα έχουν, ο Barbastroumf παίζει να βάζει μόνο την φίρμα του πάνω. Όσο για τις ψήκτρες, αν δεν τις κάψεις στο ρεύμα τις μνήμες είναι απλά για εφέ. Από εκεί και πέρα σου έχω ήδη γράψει το ότι τι θα κάνεις τελικά είναι δική σου επιλογή. Εγώ λέω απλά μια άποψη. Δεν είσαι υποχρεωμένος να την δεχτείς. Αρα η αποψη σου ειναι να συνδυασω με τις φτηνοτερες ddr2 που θα βρω. Οk, θα τη σκεφτω τη προταση σου
yanni Φεβρουάριος 16, 2011 #15 Φεβρουάριος 16, 2011 Φιλε μου, προηγουμενως ειπες "Δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψουν" και τωρα λες οτι δεν μπορει 100% να το εγγυηθει ουτε ο κατασκευαστης? Mην κόβεις επιλεκτικά κείμενο από αυτά που σου γράφω. Σου ανέφερα ότι μιλάω για τα 1.8V. Ο κατασκευαστής όταν θα έρθει να σου πουλήσει τις 1000άρες των 2.0V θα σου πει ότι αυτές δουλεύουν στα 1000 MHz με 2V σίγουρα (πως αλλιώς θα στις πουλήσει?). Αν έπαιζε κορώνα γράμματα το κεφάλι του όμως, αυτό το σίγουρα, θα γινόταν σχεδόν σίγουρα. Στην τελική μην περιμένεις εγώ ή κάποιος άλλος σε κάποιο forum να σου εγγυηθεί ότι μνήμες σε συχνότητες/timmings εκτός προδιαγραφών Jedec θα δουλέψουν σε κάθε πιθανό συνδυασμό συστήματος που μπορεί να στήσεις. Oριστε ενα image απ το cpu-z. Θεωρεις οτι με αλλη μητρικη μπορει να ηταν αλλιως τα νουμερα? Χωρίς να είμαι σίγουρος σε άλλη μητρική ίσως να μην αναφέρονταν οι στήλες EPP#1 και EPP#2. Παντα αυτοματα δεν ανεβαινει το ρευμα σε τετοιες περιπτωσεις? ή υπαρχουν και περιπτωσεις που πρεπει να το ανεβασει ο χρηστης χειροκινητα? Μπορεί να εξαρτάται από την εκάστοτε μητρική. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια. Διάβαζε τι σου γράφω. Αρα η αποψη σου ειναι να συνδυασω με τις φτηνοτερες ddr2 που θα βρω. Οk, θα τη σκεφτω τη προταση σου Just an idea. Αν δεν σε απασχολεί το οικονομικό πήγαινε για cas 4.
paris Φεβρουάριος 16, 2011 Author #16 Φεβρουάριος 16, 2011 Mην κόβεις επιλεκτικά κείμενο από αυτά που σου γράφω. Δεν κοβω επιλεκτικα κειμενα για να αλλοιωσω νοημα, μεταφερω αυτουσια τα λεγομενα σου, αλλωστε εκει ειναι και μπορεις οποτεδηποτε να ανατρεξεις. Παμε να ξαναδουμε τι ειπωθηκε: Αρχικα ρωτησα: "Ωστε ολες οι DDR2 μητρικες εχουν default 1.8V... και ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψουν οποιεσδηποτε ddr2 με 1.7V-2.2V στην oνομαστικη τους αυτη λειτουργια?" και μου απαντησες: "Δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψουν" Κατοπιν ευλογα σε ρωτησα "Aρα μου λες οτι μια μνημη ddr2 χρονισμενη απ τη μανα της στα 2.2V θα δουλεψει κανονικα με 2,2V σε μια μητρικη με ταση socket στα 1,8V. Γιατι σε ενα αλλο forum μου ειπαν οτι θα δουλεψει 50-50..." Κι εσυ απαντησες "Αυτές οι συχνότητες με αυτά τα ρεύματα είναι εκτός προδιαγραφών JEDEC και δεν μπορεί να στις εγγυηθεί στο 100% ούτε ο κατασκευαστής, ασχέτως αν τυπικά σου δίνει μια κάποια εγγύηση ότι θα δουλέψουν. Θα πρέπει και η μητρική να μπορεί να δώσει π.χ. 2.2V" Δηλαδη το παιρνεις πισω τωρα? Μηπως επηρεαστηκες απ το αλλο forum? (Σημ. Επισης προσθεσες "Αυτό που λέω είναι ότι λογικά όλες αυτές δουλεύουν στα 800MHz με 1.8V και cas 5" που δεν επηρεαζει το νοημα της στιχομυθιας μας, γιαυτο και το ειχα αφαιρεσει) Ο κατασκευαστής όταν θα έρθει να σου πουλήσει τις 1000άρες των 2.0V θα σου πει ότι αυτές δουλεύουν στα 1000 MHz με 2V σίγουρα..... Nα λοιπον τωρα που εσυ εισαι που αλλαζεις τα λεγoμενα μου. Εγω δεν μιλησα ποτέ για 1000ΜΗz, μόνο για 800. Χωρίς να είμαι σίγουρος σε άλλη μητρική ίσως να μην αναφέρονταν οι στήλες EPP#1 και EPP#2. Αν δεν αναφερονταν οι EPP#1 και EPP#2 σημαινει οτι δεν θα μπορουσε η μνημη να τρεχει στους χρονισμους που λεει? Σημειωσε οτι η μητρικη αυτη ειναι μαλλον η φτηνοτερη της αγορας... Ειναι μια mini με μονο 2 θεσεις για dimms. Μπορεί να εξαρτάται από την εκάστοτε μητρική. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια. Διάβαζε τι σου γράφω. Eγω διαβαζω παντα προσεκτικα αυτα που μου γραφεις γιατι θελω να κανω τη δουλεια μου(ακομα και image εβαλα). Εσυ ομως δεν προσεχεις και δεν απαντας παντα σε αυτα που σε ρωταω. Μου ειπες "Υποθέτω πάντως ότι η μητρική, με βάση το πως το περιγράφεις, με την αλλαγή σε cas 4 άλλαξε αυτόματα και το ρεύμα" κι εγω σε ρωτησα αν υπαρχουν περιπτωσεις που πρεπει να ανεβασει ο χρηστης χειροκινητα το ρευμα. Με ενδιαφερει να παρω την απαντηση αυτη.
yanni Φεβρουάριος 16, 2011 #17 Φεβρουάριος 16, 2011 Δεν κοβω επιλεκτικα κειμενα για να αλλοιωσω νοημα, μεταφερω αυτουσια τα λεγομενα σου, αλλωστε εκει ειναι και μπορεις οποτεδηποτε να ανατρεξεις. Παμε να ξαναδουμε τι ειπωθηκε:..................... Επισης προσθεσες "Αυτό που λέω είναι ότι λογικά όλες αυτές δουλεύουν στα 800MHz με 1.8V και cas 5" που δεν επηρεαζει το νοημα της στιχομυθιας μας, γιαυτο και το ειχα αφαιρεσει Αν σε κάποια συζήτηση η επεξήγηση του συνομιλητή σου στο που αναφέρεται, δεν έχει σχέση με το νόημα, ε τότε τι να πω και εγώ; Κάνε λίγο search στο forum και στο google και θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς. Οι υπολογιστές δεν είναι κονσόλες να είναι όλοι πανομοιότυπο hardware. Αν θέλεις απαντήσεις 100% έγκυρες σε κάθε δυνατή περίπτωση αγόρασε μια κονσόλα.
paris Φεβρουάριος 16, 2011 Author #18 Φεβρουάριος 16, 2011 Tι σχεση εχει η κονσολα? Καταλαβαινεις ομως οτι τα ειπες μια ετσι και μια γιουβετσι ΥΓ. Επαναλαμβανω οτι δεν κοβω επιλεκτικα για να αλλοιωσω το νοημα, οπως υπονοησες. Μη μαυριζεις μονο εκει που σε συμφερει. Οποιος διαβασει τα post καταλαβαινει τι ειπωθηκε. (Πρωτα οτι θα δουλεψουν οποιεσδηποτε ddr2 με 1.7V-2.2V στην oνομαστικη τους αυτη λειτουργια, μετα οτι δεν μπορεί να στις εγγυηθεί στο 100% ούτε ο κατασκευαστής...) Οταν δεν κατεχεις κατι καλα σου συνιστω να το παραδεχεσαι, χωρις παλινωδιες που σε εκθετουν.
takisv76 Φεβρουάριος 18, 2011 #19 Φεβρουάριος 18, 2011 Αν βοηθάει (που βοηθάει)...64-Bit: Benchmarks With 4 GB To 16 GB : Memory Upgrade: Is It Time To Add More RAM?'Οσον αφορά τις DDR2..Ο βασιλιάς ζεί..Όταν φτάσουν οι DDR3 σε καλούς χρονισμούς και δεν έχουν 500 ευρώ κουβεντιάζουμε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.