Jean-Polo Δημοσιεύτηκε Μάϊος 3, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 3, 2004 μιας και ειμαι καινουριος στο τομεα watercooling και μιας και συντομα μου ερχεται η παραγγελια που εχω κανει ( thx ola ta paidia pou boi8isan ) θα ηθελα αν ειναι ευκολο να μου πειτε πως συντηρειται ενα τετοιο συστημα !!! αν εχετε καποιο οδηγο θα με βοηθουσε ιδιαιτερα. αλλιως ακουω τι εχετε να προτεινεται απο προσωπικες εμπειριες . . .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 3, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Βοτκα !!!! :D Περα απο την πλακα, καλο ειναι απο την αρχη να μπαινει απιονισμεν νερο + καποιο υγρο για αλγη. Επισης αν χρησιμοποιουνται διαφορετικα υλικα (πχ χαλκος κ αλουμινιο η αλλα) να χρησιμοποιειται υγρο για προστασια απο οξειδωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Μάϊος 3, 2004 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Συντήρηση watercooling . Χμμ... Κατ εμέ, χρειάζεσαι τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, να το παρατηρείς οσο πιο συχνά μπορεις, ωστε να βεβαιωθείς οτι δε χάνει απο κάπου. Εαν έχεις ξαφνικά ρεβοοτ, τοτε να ξέρεις οτι κάτι τρέχει... Μπορει μια σταγονούλα πάνω στη vga να σου κάνει διάφορα... Αφου εισαι οκ οτι δεν έχεις διαρροές, τοτε ενας έλεγχος που και που ειναι καλος, να δεις αν εξατμίζεται το νερο κλπ. Εχω φίλους που το έχουν μήνες χωρίς να το κοιτάνε και χωρίς να προσθέτουν νερο και δουλεύουν μια χαρα. Ασχετο βέβαια οτι το νερό , απο διάφανο εχει γίνει χωματί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Polo Μάϊος 3, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 δηλαση καλο ειναι να αλλαζω το νερο που και που, ετσι ???εκτος απο το απιονισμενο νερο....αυτο με την αλφη και τους χαλκους δεν τα καταλαβα. που τα βρισκω αυτα ? νερο απιονισμενο λεγοντας δε ...εννοειτε εμφιαλωμενο η αυτο που πουλανε στα βενζιναδικα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Μάϊος 3, 2004 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 Προσωπικα χρησιμοποιω νερο απο την βρυση και ριχνω μεσα στο τανκ λιγο αλκοολη ( οινοπνευμα , τσιπουρο...) μονο και μονο για να μην μυριζει ασχημα οταν ανοιγω το καπακι απο το τανκ μετα απο καιρο .Νερο αλλαζω ανα διμηνο τριμηνο , και οχι γιατι αλλαξε χρωμα η τετοια απλα για να ειμαι σιγουρος , γιατι δεν εχω κατι αλλο να κανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfeonas Μάϊος 3, 2004 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2004 απιονισμενο νερο ειναι αυτο που πουλανε για τα ατμοσιδερα που σιδερωνουν τα ρουχα.αν βαλεις και λιγο καθαρο οινοπνευμα μεσα εισαι οκ.αν βαλεις τανκ προσπαθησε να κλεινει καλα γιατι αν εχει επαφη το νερο με σκονες κτλ θα δημιουργησει μικροοργανισμους και γρηγορα θα θολωσει.αν θελησεις να αλλαξεις νερο να ξερεις οτι μερικη σωληνες (συνηθως οι φτηνοι) αν τους βγαλεις το νερο που εχουν μεσα με το που ερθουν σε επαφη με τον αερα θολωνου κι αλλο με αποτελεσμα να θελουν αλλαγη.αυτα σε γενικες γραμμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Μάϊος 4, 2004 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2004 Γενικα δεν θελει και πολυ συντηρηση...Αλλαγη νερου καθε 3 μηνες ας πουμε και ξεβρομισμα των φινς του ψυγειου γιατι μπουκονουν απο την σκονη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jean-Polo Μάϊος 4, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2004 otan lετε λιγο ασπρο οινοπνευμα , ποσο εννοειτε??? ασ πουμε ενα καπακι απο σιροπι ντεπον ? και κατι αλλο. αν ειναι να μην το χρησιμοποιησω τον υπολογιστη για μια βδομαδα η για ενα μηνα πρεπει να κανω τιποτα ? να βγαλω το νερο απο το συστημα ? ο,τιδηποτε . . .?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Μάϊος 4, 2004 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2004 Μια δυο κουταλιες πιστευω ειναι αρκετο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Μάϊος 5, 2004 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2004 Μπα δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα αν εχεις ριξει μεσα οινοπνευμα η erythrocin ωστε ωα μην πιασει πρασιναδα χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfeonas Μάϊος 6, 2004 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 κουταλιες τις σουπας θα ελεγα και ισως και ελαχιστα παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis1416003167 Μάϊος 6, 2004 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Εγώ εχω βάλει σε απιονισμένο νερο5 σταγονες betadine και 0.5 ml αραιωμένο υγρό πιάτων.Το betadine ειναι καλύτερο απο το erythrocine για τους μικητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Μάϊος 6, 2004 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2004 Εδω και δυομιση περιπου χρονια με watercooling βαζω μονο απιονισμενο νερο.Τιποτε αλλο. Η αντλια ειναι η ιδια απ'την αρχη και δουλευει ασταματητα ολο αυτο το διαστημα χωρις προβλημα(χτυπα ξυλο).Το ιδιο και το ψυγειο(αλουμινιου) ειναι και αυτο πεντακαθαρο.Μονο το cpu block(custom) αλλαχτηκε με ενα του Μιχαλη(11)πριν κανα 6μηνο,για καλυτερες επιδοσεις. Προσωπικο συμπερασμα,η υδροψυξη δεν θελει ιδιαιτερη συντηρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.