Jump to content

Τελείως κουλό πρόβλημα με Realtek ή τα ακουστικά

Volrath

Recommended Posts

Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα:

Έχω realtek chip (asus p5k μητρική) σε windows 7 με τους τελευταίους οδηγούς απο την realtek. Όποτε συνδέω τα ακουστικά (είτε στο front panel του κουτιού είτε στα z2300 απευθείας, τυπικά ακουστικά, όχι usb) τα sounds των windows παίζουν κανονικά .

Οτιδήποτε άλλο (mp3, ήχοι από τα παιχνίδια) ακούγονται παραμορφωμένα , λες και έχω κάνει apply κάποιο effect. Σημειωτόν ότι αυτό, όταν ξεσυνδέσω τα ακουστικά, και ακούω απευθείας από τα ηχεία ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!!.

Επίσης στο teamspeak με τα ακουστικά "ρίχνει" το volume τελείως, πράγμα που πάλι με τα ηχεία δε το κάνει... Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του realtek, και βάζοντας το balance τελείως left ή right φτιάχνει αλλά όπως καταλαβαίνετε χάνω το stereo...

Και ναι, τα ακουστικά δουλεύουν κανονικότατα...

Καμιά ιδέα;

Μία ανανέωση της κατάστασης (και έμμεσο bump γιατί θα με τρελάνει :fist:).

Σαν να έχει κολλήσει το karaoke (είναι απενεργοποιημένο). Επίσης τελικά δεν είναι stereo ο ήχος από τα ακουστικά. Όταν είναι το balance στη μέση και ακούγεται η παραμόρφωση στα mp3 κτλ (επαναλαμβάνω οτι οι ήχοι των windows είναι κανονικοί), παίζει mono. Όταν πάω το balance τέρμα αριστερά ή δεξιά χάνεται η παραμόρφωση, αλλά επιστρέφει το stereo, με αποτέλεσμα άμα το έχω πάει τέρμα αριστερά πχ, να χάνω το δεξί κανάλι. (Στα ακουστικά, δουλεύουν και τα L/R αλλά ακούγεται μόνο το αριστερό κανάλι πχ στην προηγούμενη περίπτωση).

Έκανα re-install τους drivers τίποτα...

Δοκιμασε με ενα αλλο ζευγαρι ακουστικα (σιγουρα εχεις ενα παλιο, ή απο κανενα hands free κινητου) για να σιγουρεψουμε οτι δεν ειναι θεμα των ακουστικων σου :)

Εχω δοκιμάσει και να μειώσω τα Hz, και προφανώς δοκίμασα και αλλού τα ακουστικά και δουλεύουν κανονικότατα. Ακούγεται σαν να ενεργοποιείται κάθε φορά που βάζω ακουστικά

το εφέ του καραόκε. Έβγαλα και τους οδηγούς της realtek, αλλά μάλλον τα windows όταν βρίσκουν το "νέο" hardware χρησιμοποιούν τους ίδιους (οπότε κάνει πάλι τα ίδια).

:(

Επισης στο πινακα ελεγχου εκει που εχει διαχειριση συσκευων ηχου αν το πατησεις δειχνει τα ηχεια κτλ.στη ρυθμιση παραμετρων εχει μια καρτελα που εχει επιλογη να κανεις mute τα ηχεια οταν βαζεις τα ακουστικα.επισης οταν εχεις ηδη τα ακουστικα στα βγαζει εκει και μειωσε και απο εκει τα hz.τελος κανε μια επαναφορα αρχικων ρυθμισεων στα windows και αλλαξε ρυθμισεις μονο απο το πανελ των drivers της καρτας ηχου.

Η επιλογή για το mute είναι ενεργοποιημένη. Θα δοκιμάσω να βγάλω τελείως τους drivers όπως αναφέρει ο billpeppas, αλλά από ότι θυμάμαι έπαιζε πρόβλημα με το μπροστινό headphone jack, και δεν δούλευε χωρίς τους drivers της realtek. Είδωμεν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.