yanni Οκτώβριος 12, 2011 #1541 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 [MENTION=478]sebastian[/MENTION] Εντάξει το ότι το είπες και ότι το μαντεύαμε δεν πάει να πει ότι δεν θα απογοητευτούμε (ξανά) με τα official reviews. Μην με παρεξηγείς αλλά το παρακάτω - Τι είπε ο sebastian? Αφού το είπε ο sebastian ας κλειδώσει το thread. Δεν υπάρχει κάτι να προσθέσουμε εδώ. σπάνια συμβαίνει στα fora όσο αξιόπιστος και αν είναι αυτός που το λέει αυτό. Από εκεί και πέρα τον επεξεργαστή αυτό θα τον πουλήσει το marketing όχι οι επιδόσεις του. Στην περίπτωση του 8πύρηνου θα διαφημίζονται οι πυρήνες. Στην περίπτωση του 6πύρηνου, έναντι του Thuban, θα διαφημίζεται η τιμή του (από ότι βλέπω είναι φτηνότερος από τον 1100) και η... νεότητά του. Όσο αφορά την τιμή του δεν νομίζω να τον ρίξει, τουλάχιστον όχι τώρα. Αν τον ρίξει το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να δει την τιμή του 2600Κ να πέφτει εκεί που είναι σήμερα ο 2500Κ. Οπότε πάλι ακριβός θα φαίνεται ο BD. Και κατι αλλο που πρεπει να ξέρετε, το καλο cpu δεν κρύβεται ετσι, με αυτο τον τροπο τοσους μηνες! Ε ναι και αυτό το λέγαμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Οκτώβριος 12, 2011 #1542 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Ωπα να μην ξεχασω για το OC με ΑΕΡΑ, σας ειχα πει οτι το ΒD B0 επαιζε καπου 4,3-4,4 με ολα τα cores....Το BD B2 αντε να εχει παρει 150Mhz απο το καθε step δηλαδη εχουμε 2 step x 150mzh= 300 mhz Aρα ο μεσος ορος να ειναι στο 4,6-4,7ghz για 24/7 που ειναι τα 5,0+ghz?Η Intel εχει το μαχαίρι και το καρπούζι, χωρίζει οπως γουστάρει τα κομμάτια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Οκτώβριος 12, 2011 #1543 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 σας ειχα πει οτι σας ειχα πει οτι σας ειχα πει οτι Κουραζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 12, 2011 #1544 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Κουραζει Έλα παραπονιάρη. Είναι και με bold. Σύντομα και με χρώμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Οκτώβριος 12, 2011 #1545 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Κουραζει Τα θυμιζω γιατι ειχα βγει και κακος που τα ελεγα... οτι ειμαι intel fanboy! ....εγω το αγοραστικό μου καλάθι κοιταω μονο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Οκτώβριος 12, 2011 #1546 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Δύο πράγματα περίμενα με ανυπομονησία σήμερα.Την παρουσίαση της Μπουλντόζας και το iOS 5.Το πρώτο μου βγήκε ως ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ απογοήτευση. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ΑΡΓΟΣ αυτός ο επεξεργαστής με δεδομένα τα εξής:1) Προετοιμαζόταν from scratch εδώ και μια δεκαετία περίπου.2) Έχει 2 δις transistors και μέγεθος (die) 315mm^2 στα 32 nm. Ο SB έχει 1 δις transistors και 216mm^2 στα 32 nm.Τι διάολο κάνανε τα άτομα ?Βάλανε fixed cache L3 8MB σε όλους τους Bulldozer και έχουν και L2 8MB στον 8core!16MB cache σε Desktop processor ? Που πας ρε καραμήτρο ?Δεν είναι δυνατόν να χρονίζεται πιο ψηλά από την προηγούμενη γενιά του και με 2 integer cores περισσότερα από τον 6core Thuban να χάνει σε αρκετά benchmarks και σε πολλά να είναι στο ίδιο level!Να δούμε και την απόδοση της server έκδοσης Interlagos που είναι Dropped in στα motherboards με Magny Cours, μήπως και μπορέσει να βγάλει κανένα φράγκο από τους Opteron vs Xeon, γιατί κάνει μπαμ ότι η CPU είναι server-oriented και εντελώς ακατάλληλη για Desktop.Είναι πολύ χειρότερη η ΦΟΛΑ που έφαγε η AMD με τον Bulldozer απ' ότι είχε φάει η Intel με τον P4!Πλάκα θα έχει και τα benchmarks στο iPhone 3GS με το iOS 5 που το δείχνουν 30% - 50% ταχύτερο από το 4.x να βγουν μούφα και αυτά.Ε θα την θυμάμαι για καιρό αυτή την Τετάρτη :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dovakin Οκτώβριος 12, 2011 #1547 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Δεν βλέπω καμιά τρομερή ανωτερότητα του Sandy. Αν πλασαριστεί στην τιμή που ακούγεται (240€), τότε είναι ξεκάθαρος νικητής. και κλεινω με αυτο: Με master chief engineer τον Τακη απο τα multidrama, με lead designer τον τεχνικό του plaisio στο the mall, και διευθυντή τον Γοντικα δεν φτιάχνεις cpu ισάξιο της Intel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfk9039 Οκτώβριος 12, 2011 #1548 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Η αποδοση για εμενα ειναι οκ, αν αναλογιστουμε πως με τα σημερινα μετροπρογραμματα, χρησιμοποιηται ο μισος επεξεργαστης. Το λαθος της AMD ειναι το timing. Ο bulldozer επρεπε να κυκλοφορισει πιο μετα. Για την ωρα επρεπε για λιγο να μεινει σε κ10 με πιο πολλους πυρηνες και περισσοτερα Mhz. Με τα επερχομενα windows 8, η καινουργεια αρχιτεκτονικη θα λαμψει. Το θεμα ομως ειναι το τωρα. Εγω προσωπικα θα μεινω με τον 955 μεχρι του χρονου. Το ιδιο θα συμβουλευα να κανουν και οσοι εχουν ηδη ενα καλο (με τα σημερινα δεδομενα) συστημα. Για καποιον που θα κτισει ενα καινουργιο συστημα, αναλογα με το τι εφαρμογες τρεχει και κατα ποσο τον ενδιαφερει το μελλον, θα προτεινα να αποφασισει αναλογα. Τελος θελω να τονισω: δεν ειναι αυτη που φαινεται η αποδοση του bulldozer. Ακολουθουν links για του λογου το αληθες:AnandTech - The Bulldozer Review: AMD FX-8150 Testedhttp://atenra.blog.com/2011/10/12/amd-fx-processor-launch/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 12, 2011 #1549 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Τα θυμιζω γιατι ειχα βγει και κακος που τα ελεγα... οτι ειμαι intel fanboy! ....εγω το αγοραστικό μου καλάθι κοιταω μονο!Όλοι τα λέγαμε. Μήνες τώρα όχι από την προηγούμενη βδομάδα. Αλλά εντάξει από ότι βλέπω έχεις κάνει 200 posts σε αυτό εδώ το thread οπότε λογικό να μας υπενθυμίζεις το τι έλεγες.Υ.Γ. Καλά και μένα με είπαν πάνω κάτω Ιντελά όταν έγραψα ότι ο Ρ4 επέστρεψε πράσινος. Κάθε μέρα μπαίνουν ταμπέλες στα φόρα. μερικοί δεν κάθονται καν να διαβάσουν αυτό που γράφει ο άλλος. Κοιτάνε το avatar "ΑΜΔάς" π.χ., ή την υπογραφή "GPU Nvidia" και έχουν ήδη βγάλει συμπέρασμα για το πόσο σωστά ή άκυρα είναι αυτά που γράφει ο άλλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Οκτώβριος 12, 2011 #1550 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Ναι έχει θέμα με τα Windows 7, γιατί έτσι όπως είναι σχεδιασμένα τα 7, γεμίζουν πρώτα τα 2 threads του πρώτου module που έχει ένα πλήρες core και μετά πάνε στο δίπλα module για να χρησιμοποιήσουν το δεύτερο physical core.Τα Windows 8, θα το χειρίζονται καλύτερα.ΑΛΛΑ:Είναι εγκληματικά χαμηλό το IPC, το μισό από τον SB και χαμηλότερο και από τον Thuban που είχε χαμηλό IPC!Κι αφού δεν είναι Speed Deamon - απ' ότι φαίνεται - από που περιμένει να αναπληρώσει το χαμηλό IPC ? Πόσα modules θα πακετάρουν για να είναι ανταγωνιστικοί και με τι κόστος ?Αν δεν πιάσει στο Server segment η CPU, δύσκολα θα αντέξει η AMD στο CPU κομμάτι της εταιρείας χωρίς ριζικές αλλαγές.Θα πρέπει τώρα που μιλάμε να έχουν ξεκινήσει να πέφτουν κεφάλια στο μαγαζί.Έχουν κάνει εγκλήματα στην αρχιτεκτονική της CPU, νομίζω στους shared decoders πρέπει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.Θα περιμένω το Realworldtech για την Ιατροδικαστική έκθεση του ΠΤΩΜΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgz Οκτώβριος 12, 2011 #1551 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Για την τόση αναμονή, η πατάτα είναι τεράστια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 12, 2011 #1552 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Βασικά έπεσαν αρκετά κεφάλια το τελευταίο διάστημα στην AMD. Δύο δισεκατομμύρια τρανζίστορς και κάνουν λιγότερα από ό,τι τα μισά σχεδόν του ανταγωνιστή. Αυτό και εάν είναι σπατάλη πόρων/χρόνου/ενέργειας. Υπάρχει βέβαια και το θέμα με τα υπάρχοντα προγράμματα/compilers/windows7 αλλά προφανώς η λύση του προβλήματος αυτού δεν θα φέρει την ανατροπή. Τέλος πάντων, το πάλεψε η AMD αλλά με λάθος τρόπο και μάλλον προς την λάθος κατεύθυνση.Μια παράκληση μόνο: μην κλαίτε μερικοί που δεν είναι ανταγωνιστικός τόσο ώστε να αγοράσετε Intel φθηνότερα γιατί μου ανεβαίνει η πίεση και πλησιάζω στις κρίσιμες ηλικίες. Υπάρχει έστω ψήγμα λογικής στην φράση "ήθελα να είναι ανταγωνιστικός για να πάρω πάλι Intel αλλά φθηνότερα"; Διότι λογικά εάν ήταν ανταγωνιστικός ή και καλύτερος θα έπρεπε να τον αγοράσεις ρε φίλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpl Οκτώβριος 12, 2011 #1553 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 το μόνο fail είναι η τιμή του.Και η πλειοψηφία της αγοράς είναι απλοί χρήστες που το μόνο που κοιτάνε είναι η τιμή.Αν είχε μια τιμή κάτω από τα 200 ευρώ, δεν θα λέγαμε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Οκτώβριος 12, 2011 #1554 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Εγω με την σειρα μου εχω να προσθεσω πως η AMD πρωτα αλλα και εμεις αμεσως μετα σαν καταναλωτες βγαινουμε πολυ χαμενοι σε θεματα τιμων..Πολυ απλα η AMD για να μπορεσει να σωσει το παιχνιδι θα πρεπει να ριξει την τιμη του 8150(240Ε) στα επιπεδα του 2500κ(190Ε) και αμφιβαλω πολυ πως μπορει να το κανει αυτο..αλλα θα μου πεις αν ειναι δυο ιδιες τιμες θα πας σε αυτον που ειναι πιο αποδοτικος στο συνολο του και αυτος για μενα ειναι ξεκαθαρα ο 2500κ να ειμαστε ειλικρινεις ......οποτε αυτα περι πλασαρισματος της τιμης σε πιο χαμηλα επιπεδα δεν μου λενε κατι...:smoke: Κριμα κ παλι κριμα που χρειαστικαν 2-3 για να ξεπερασουν τις επιδοσεις των i7 Nehalem και αυτην την φορα να πεφτουν πανω στους Sandy Bridge....Παει η Intel τωρα ανοιξε πολυ την διαφορα και κραταει στα χερια της το μελλον της αγορας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Οκτώβριος 12, 2011 #1555 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Για την τόση αναμονή, η πατάτα είναι τεράστια.Δεν ειναι θεμα αναμονης, ειναι θεμα αποδοσης...οσο και να καθυστερούσε δεν μπορουσε να αλλαξει κατι. Απλα κερδιζεις χρονο να αυξησεις λιγο τα ρολογια του και να ετοιμασεις τον κοσμο με ενα marketing να δεχτει ενα ΚΑΤΩΤΕΡΟ προιον.Στα παραμυθια ενας βατραχος γινεται Πρίγκιπας οχι στην πραγματικότητα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Οκτώβριος 12, 2011 #1556 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Η αποδοση για εμενα ειναι οκ, αν αναλογιστουμε πως με τα σημερινα μετροπρογραμματα, χρησιμοποιηται ο μισος επεξεργαστης. Το λαθος της AMD ειναι το timing. Ο bulldozer επρεπε να κυκλοφορισει πιο μετα. Για την ωρα επρεπε για λιγο να μεινει σε κ10 με πιο πολλους πυρηνες και περισσοτερα Mhz. Με τα επερχομενα windows 8, η καινουργεια αρχιτεκτονικη θα λαμψει. Το θεμα ομως ειναι το τωρα. Εγω προσωπικα θα μεινω με τον 955 μεχρι του χρονου. Το ιδιο θα συμβουλευα να κανουν και οσοι εχουν ηδη ενα καλο (με τα σημερινα δεδομενα) συστημα. Για καποιον που θα κτισει ενα καινουργιο συστημα, αναλογα με το τι εφαρμογες τρεχει και κατα ποσο τον ενδιαφερει το μελλον, θα προτεινα να αποφασισει αναλογα. Τελος θελω να τονισω: δεν ειναι αυτη που φαινεται η αποδοση του bulldozer. Ακολουθουν links για του λογου το αληθες:AnandTech - The Bulldozer Review: AMD FX-8150 Testedhttp://atenra.blog.com/2011/10/12/amd-fx-processor-launch/Παραμυθάκια της χαλιμάς το ότι θα βελτιωθεί ουσιαστικά με τα Win8 ( των οποίων, τα όποια βελτιώματα που έχουνε βοηθάνε εξίσου και τους Intel αλλά και τους Via, nVIDIA, κλπ ).Time will tell ( the same story once again ). [ τα ψέμματα των PR είναι τραγικά, σαν και τα slides τους ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikosD Οκτώβριος 12, 2011 #1557 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Επειδή ήμουν ισοπεδωτικός στα 2 προηγούμενα posts εξαιτίας του εκνευρισμού μου και της ΑΛΗΘΙΝΗΣ συμπάθειας προς την AMD - λόγω του original Athlon και του x86-64, τα οποία θεωρώ ότι άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας των desktop CPU και όχι μόνο, ας πω και δύο θετικά:1) Υποστηρίζει DDR3-18662) Υποστηρίζει όλα τα instruction sets της Intel (συμπεριλαμβανομένου του AVX και του FM3 - το 2012), ενώ προσθέτει και δύο καινούργια το XOP (πρώην SSE5) και FM4 (ταχύτερο από το FM3 της Intel). Γενικά ενώ όλοι περίμεναν την FPU να χωλαίνει, τελικά με τα δύο 128bit FMAC units και τα δύο 128bit MMX units, στέκεται καλά.Αλλού την φάγανε!Θα κάνω μια μακάβρια πρόβλεψη για την AMD. Δυστυχώς επειδή δεν είναι Intel - που χώνεψε και ξέρασε τον P4 - χωρίς να διαλυθεί, προβλέπω ότι ο Μπουλντόζας μπορεί να γίνει η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της AMD, αν δεν πιάσει στους servers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Οκτώβριος 12, 2011 #1558 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Δεν κλείνει η AMD με την καμμία, ιδιαίτερα λόγο αυτού.Αλλά ο Piledriver για να είναι ανταγωνιστικός θα πρέπει να πάρει αρκετά παραπάνω από το ήδη φιλόδοξο 15% που λέει η AMD ΉΔΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Οκτώβριος 12, 2011 #1559 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Επειδή ήμουν ισοπεδωτικός στα 2 προηγούμενα posts εξαιτίας του εκνευρισμού μου και της ΑΛΗΘΙΝΗΣ συμπάθειας προς την AMD - λόγω του original Athlon και του x86-64, τα οποία θεωρώ ότι άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας των desktop CPU και όχι μόνο, ας πω και δύο θετικά:1) Υποστηρίζει DDR3-18662) Υποστηρίζει όλα τα instruction sets της Intel (συμπεριλαμβανομένου του AVX και του FM3 - το 2012), ενώ προσθέτει και δύο καινούργια το XOP (πρώην SSE5) και FM4 (ταχύτερο από το FM3 της Intel). Γενικά ενώ όλοι περίμεναν την FPU να χωλαίνει, τελικά με τα δύο 128bit FMAC units και τα δύο 128bit MMX units, στέκεται καλά.Αλλού την φάγανε!Θα κάνω μια μακάβρια πρόβλεψη για την AMD. Δυστυχώς επειδή δεν είναι Intel - που χώνεψε και ξέρασε τον P4 - χωρίς να διαλυθεί, προβλέπω ότι ο Μπουλντόζας μπορεί να γίνει η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της AMD, αν δεν πιάσει στους servers.Δυστυχως τα βλεπω και εγω σκουρα τα πραγματα για την ΑΜΔ...μακαρι να μην επαληθευτούμε..:bad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Οκτώβριος 12, 2011 #1560 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 1) Υποστηρίζει DDR3-1866Δεν λέει κάτι μια και δεν μπορεί να πιάσει το bandwidth του ανταγωνισμού. Υπάρχει σαφής βελτίωση σε σχέση με τους Phenom II αλλά πέραν τούτου ουδέν...2) Υποστηρίζει όλα τα instruction sets της Intel (συμπεριλαμβανομένου του AVX και του FM3 - το 2012), ενώ προσθέτει και δύο καινούργια το XOP (πρώην SSE5) και FM4 (ταχύτερο από το FM3 της Intel). Γενικά ενώ όλοι περίμεναν την FPU να χωλαίνει, τελικά με τα δύο 128bit FMAC units και τα δύο 128bit MMX units, στέκεται καλά.Και που τα έχει όλα αυτά τι; Παίδες κάτι πάει πολύ στραβά με το τσιπάκι και αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Όλο αυτό με έκανε και θυμήθηκα μια κόντρα που είχα κάποτε με φίλο (προ 15ετίας) σχετικά με το εάν είναι καλύτεροι οι RISC σε σχέση με τους CISC επεξεργαστές (οι RISC δουλεύουν σε πολύ υψηλότερες συχνότητες αλλά έχουν μικρότερο instruction set). Αυτή τη στιγμή η AMD έχει instruction set που, για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να ξέρω, πάει άχρηστο και επιπλέον είναι ασύμφορο, από την άποψη της κατανάλωσης ενέργειας, να υπερχρονίσεις τον μπουλντόζα. Τέτοια αποτυχία δηλαδή ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.